Брекети – къде, какви, за колко? -тема 13

• 64 245
  • 831
  •   1
Отговори
# 735
Значи могло и без вадене? Wink
Не знам още, днес тепърва ме сканираха, тепърва ще планират лечение. Откъде да знам сега и аз Simple Smile а и мен ме вълнува не само изкривяването на страни, ами дълбоката захапка и малка брадичка. Как ще успеят да ми наместят вече наредените нагъсто зъби като няма място повече, без вадене, чакам с любопитство и нетърпение да разбера. Това за без вадене на око ми го казаха, преди изобщо да са ми взели мерки дет се вика. Simple Smile

Последна редакция: чт, 29 окт 2020, 20:28 от Анонимен

# 736
Инвизилаър при кого поръчвате? Моят син вади мъдрец в петък, носи брекети на фирмата от година. В плана се бяха застраховали, че може да се наложи да вади мъдрец...

# 737
Инвизилаър при кого поръчвате? Моят син вади мъдрец в петък, носи брекети на фирмата от година. В плана се бяха застраховали, че може да се наложи да вади мъдрец...
Попаднах на клиниката на др Филчев в София, търсейки консултация с оклузодонт, идея нямах, че правят инвизалайн, даже не пише на сайта. Всъщност събирам мнения, ако някой се е лекувал. А мъдрец е различно от вадене на премолар - щом сега ги вадят, при повеечето хора така или иначе правят проблеми... моите също са вадени оперативно, понеже са ретинирани (не могат да поникнат заради липса на място).

Вссъщност всички ортодонти ми казват, че случаят ми е сложен заради съотношението зъби към челюсти, и искат да ми гледат отвсякъде, дори на едно място ми казаха за вариант ортогнатна хирургия...Scream та сега с тоа инвизалайн сканиране си представях, че целите ми челюсти ще излязат на 3д, а то само зъбите, все едно дигитални отпечатъци...Rolling Eyes та не знам, че разбера идните седмици

# 738
Инвизибъл правят план по панорамна снимка и гипсова отливка. Графика на черепа и челюстта. Аз много не го разбрах.
Вероятно вече се предлага от доста ортодонти . Има задължително представете преди  сключване на договора.

# 739
Днес ми сложиха скоби само на задните зъби горе, за да се дръпнат по милиметър назад. След около месец ще сложи и на предните 6 отгоре, след това и отдолу. Поне на долната челюст няма нужда от дърпане на кътниците назад. Каза, че може и направо да се сложат на всичките отгоре, обаче има вероятност след махането наредените зъби да щръкнат леко напред. Което е нежелан ефект и често се случва.

Някой има ли координати на д-р Иванова - популярната детска ортодонтка в София? Имам един, но явно е стар. Трябва да заведа малката ми дъщеря, нещо не съм доволна от предишната докторка, много несериозна беше и според мен, трябва да поноси още шина, а нея все я няма.

# 740
Здравейте! Според Вас, кои видове брекети са най-добри като цена -качество? Заслужават ли си парите за Damon Q  или има и по-евтина алтернатива на тях?  Благодаря Ви предварително!

Последна редакция: пт, 30 окт 2020, 17:04 от ..::Only.One::..

# 741
Здравейте! Според Вас, кои видове брекети са най-добри като цена -качество? Заслужават ли си парите за Damon Q  или има и по-евтина алтернатива на тях?
Аз съм с Damon Q.Преди година и малко като ми поставиха моите ми казаха,че са много добри,за моят проблем те са най-доброто(тъкмо беше излязъл Damon Q 2,но беше доста пари)Малки са(като бижута) и са самолигиращи,и в повечето случаи не е нужна екстракция на зъби (при мен се наложи).На 4-тия месец моята ортодонтка ми каза,че това което съм постигнала за толкова малко време,с обикновените брекети е щяло да ми отнеме година

# 742
Имам въпрос. Вече трета седмица съм с брекети и явно има започващ ефект, защото на горната челюст имам само 2 криви зъба (един до друг). Виждам, че се появява разстояние между двата зъба и венеца (като малка дупчица). Това, оправя ли се. с течение на лечението или ще трябва да правя бондинг, след това? Confused

# 743
Спокойно, тепърва започват промените 😃. Не се вглеждай и не се притеснявай, започва движението на зъбите, което ще продължи през цялото лечение. Това е начинът , за да се постигне крайният ефект. Днес ще видиш тук разстояние, утре на друго място... Успех и без тревоги! Всичко си струва ! 😁

# 744
Деймън системата по какво се еазличава от обикновените метални брекети? Гледам ги моите, май са деймън, но не ми е казвал моят ортодонт какви са. Само, че са най-добрите метални на пазара. Също се чудя, защо не ме болят зъбите, както всички ме предупреждаваха за първите дни. Да не би да не действат?

# 745
Деймън системата по какво се еазличава от обикновените метални брекети? Гледам ги моите, май са деймън, но не ми е казвал моят ортодонт какви са. Само, че са най-добрите метални на пазара. Също се чудя, защо не ме болят зъбите, както всички ме предупреждаваха за първите дни. Да не би да не действат?
Деймън са много малки, дъгата влиза вътре в тях и се заключват(незнам дали се изразявам правилно),не е нужно да се закрепят с ластичета като обикновенните метални брекети.

# 746
Колко пари ви излязоха Деймън брекети за долна и горна челюст? Предстои поставяне на дъщеря ми и при този ортодонт, който ще и ги поставя ми каза цена 3500лв.

# 747
Колко пари ви излязоха Деймън брекети за долна и горна челюст? Предстои поставяне на дъщеря ми и при този ортодонт, който ще и ги поставя ми каза цена 3500лв.
Много добра цена!В Бургас ми поискаха 5200лв. за Деймън.Аз моите си ги сложих в Македония за 2800 лв.

# 748
Много добра цена!В Бургас ми поискаха 5200лв. за Деймън.Аз моите си ги сложих в Македония за 2800 лв.
Това кой ортодонт за тази цена ? Защо такава разлика ?

# 749
Моите излизат 5000 лв, без анализа в началото. Но не ми каза дали са деймън, само спомена, че взима само топ от гамата метални, малар че било пълно и с евтини китайски.

Общи условия

Активация на акаунт