Брекети – къде, какви, за колко? -тема 13

• 64 286
  • 831
  •   1
Отговори
# 705
И аз така разбрах, че инвизалайн са за леки случаи. Моят не е супер тежък, защото имам правилна захапка и нормална челюст, просто горните 4 резеца и кучешките са завъртени и застъпени. Като за начало, каза че ще изтегли кътниците назад, за да е сигурен, че след махането няма да останат издадени напред предните.
Забравен профил, да така е, ще ти се свие цялата уста ако ти се извадят толкова зъби от устата, логично е. Браво, че се е намерил лекар да го вземе предвид. И преди ти казах - най-лесно е с клещите...

# 706
Така е, но после дали резултатът ще е траен, и положението няма пак да се върне, ако няма мястото от 4те? Те си имат памет зъбите, и сега мястото е на 130% запълнено, объркана съм дали изобщо си заслужава

Последна редакция: пт, 23 окт 2020, 07:52 от Анонимен

# 707
Моят ортодонт е на същото мнение за металните брекети. Предпочита да работи с тях, но въпреки това на предните 6 горни зъба са ми керамични от естетическа гледна точка. Работя с хора (деца) и тя прецени, че ще ми е по-комфортно на мен, ако не се виждат чак толкова. Макар че, сигурно щях да свикна, ако нямаше друга опция.
За дъвката - лепи ми се по всичко и не е приятно, иначе не съм коментирала с нея дали може или не може да дъвча.
Ядки и пуканки ям, само бадеми не успявам да дъвча. После пада голямо чистене, ама... 😂

# 708
  • софия
Моето дете е с изцяло керамични повече от година горе и долу и нито веднъж не се е счупило нещо. Резултатите са видими и ортодонтката каза, че може би около НГ може да ги свали. Първоначалното очакване беше за носене поне 1,6 г. Проблемите бяха дълбока захапка, липса на контакт между зъби, при които трябва да има такъв и леко подреждане на зъбите, които не бяха с някакви особени проблеми, челюстта беше разширена преди това с апаратчета.

# 709
Арабеск, мен ме пита какво предпочитам, след като ми каза как мисли за брекетите. Аз лично нямам проблем да нося метални, не ми пука. Но ти щом работиш с деца и работата ти е свързана с говорене, добре сте го измислили.
Така е, но после дали резултатът ще е траен, и положението няма пак да се върне, ако няма мястото от 4те? Те си имат памет зъбите, и сега мястото е на 130% запълнено, объркана съм дали изобщо си заслужава
Аз същото го питах, каза че си има начин да не се върнат. Ще ми направи подвижни за през нощта и не знам какво още, увери ме, че няма да се върнат.

# 710
Арабеск, мен ме пита какво предпочитам, след като ми каза как мисли за брекетите. Аз лично нямам проблем да нося метални, не ми пука. Но ти щом работиш с деца и работата ти е свързана с говорене, добре сте го измислили.
Аз същото го питах, каза че си има начин да не се върнат. Ще ми направи подвижни за през нощта и не знам какво още, увери ме, че няма да се върнат.
Arwen,  въпросът е за мястото, колко е възможно трайно подобрение без вадене... просто няма място, ако пак ми правят стрипинг, трябва бая да изжулят отвсякъде, зъбите ми са много на гъсто. Гледам клипове в тубата, няма клас 2 случай без вадене, това явно само бг ортодонти го могат... а дали са метални прозрачни или инвизалайн в момента най-малко ме интересува
Снощи Филчев така ми каза: че при пердното ортодонтско не са извадени 4те премолара, е било грешка. Но сега да се извадят, пак ще е грешка. Не знам какво ще му хрумне и дали има нещо предвид, или е рано да се говори преди план за лечение, който струва 1000лв...

# 711
  • Бургас
Моят ортодонт също препоръчва металните поради тези причини.
Мен ме е шубе да не ни затворят пак и да не мога да ходя да ми затягат брекетите. Нямам търпение да видя някакво дори и  малко подобрение

# 712
A аз не мога да свикна с новата височина на челюстите и венците ми май също. На горната челюст над кучешкия и съседния имам огромни подутини, които са бели, изглеждат като кокалчета.
И аз ги имам😔Моята ортодонтка ми каза,че се премахват само оперативно.
Аз чак сега ги виждам и ме наболяват. При теб от кога са ?
Винаги съм ги имала,но не бяха толкова издадени като сега.След ваденето на премоларите ми изпъкнаха повече

# 713
Мен ме е шубе да не ни затворят пак и да не мога да ходя да ми затягат брекетите. Нямам търпение да видя някакво дори и  малко подобрение
И мен от това ме е страх и го питах Sweat Smile. Той каза, че дори и да ни затворят, те са лекари и повече от 4-5 дни едва ли ще спрат да работят, в най-лошия случай.

# 714
  • Бургас
И мен от това ме е страх и го питах Sweat Smile. Той каза, че дори и да ни затворят, те са лекари и повече от 4-5 дни едва ли ще спрат да работят, в най-лошия случай.
Ако наложат пак извънредно положение ще стоят затворени. Поне моя зъболекар не работи от март до май

# 715
Заради този скапан Ковид и аз не мога да стигна до моят ортодонт в Македония,и се наложи да търся в Бургас

# 716
Здравейте,на някой от вас случвало ли му се е да получи възпаление на венците?Как сте се справили с него? На мен от вчера ми е възпален венеца под 6-ти долен зъб и чак главата ме боли

# 717
Възпаление от брекетите, или?
Аз се чудя и ще питам в петък, има ли с какво да се мажа, ако ми се разрани устната отвътре? Докторът предположи, че желязото на единия зъб вероятно ще дразни доста в началото, защото е по-изпъкнал. Има ли някакви мазила, които ползвате?

# 718
Ето това изписаха на дъщеря ми, преди 5- 6 години, когато ѝ цепната една ципа между двата предни горни зъба.
 https://apteka.framar.bg/18003076/%D1%81%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE … B5%D0%BC-5-%D0%B3

# 719
Не знам дали ще върши работа за възпален венец, но при поставянето на брекетите ортодонтът ми каза да използвам три пъти на ден в продължение на 10 дни вода за уста eludril classic, за да се предотвратят инфекции и т. н.,а после да продължа с друга.

Общи условия

Активация на акаунт