Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 6

• 51 335
  • 881
  •   1
Отговори
# 465
Ползвал ли е някой ексфолиращият тоник на Биотрейд? Търся нещо подходящо за суха кожа, което да прилагам макс два пъти седмично. До сега съм ползвала само сода за хляб, но след започването на айрола не смея. Взела си бях почистващият пилинг на  Drops of youth, но е ужасен.

# 466
Не препоръчвам, има много алкохол. По-добре гликоловия на Ординери.
Допълвам. Най-добре да не се ползват киселини в комбинация с третиноин. Той самият е киселина и има излющващ ефект. Повече пилинг продукти не са нужни. За суха кожа млечна киселина се препоръчва.

# 467
Допълвам. Най-добре да не се ползват киселини в комбинация с третиноин. Той самият е киселина и има излющващ ефект. Повече пилинг продукти не са нужни. За суха кожа млечна киселина се препоръчва.
Благодаря, Миоки. Виждам, Алтея предлагат млечна на смешна цена, ще опитам.

# 468
Аз съм ползвала тоника, но не видях излющване. Всъщност си го бях купила за врастнали косъмчета, но и там не се справи. На усещане е някакси лепкав, не попива, стои отгоре и сякаш привлича прах и косми. Блааааа.

А кой е продукта на "Алтея"?

# 469
Аз съм ползвала тоника, но не видях излющване. Всъщност си го бях купила за врастнали косъмчета, но и там не се справи. На усещане е някакси лепкав, не попива, стои отгоре и сякаш привлича прах и косми. Блааааа.

https://www.alteyaorganics.bg/shop/%d0%b2%d0%be%d1%81%d1%8a%d1%8 … 0%bd%d0%b0-100ml/
Между другото, изпращат тестери при поръчки.

Последна редакция: пн, 11 май 2020, 21:44 от jaspermmm

# 470

https://www.alteyaorganics.bg/shop/%d0%b2%d0%be%d1%81%d1%8a%d1%8 … 0%bd%d0%b0-100ml/

Не е ли много силна на Алтея - пише 80%?
На ТО млечната киселина е 10% и е 13 лв.

# 471
Тц, пропуснах да спомена, че трябва да се регистрирате в сайта, за да се редуцират цените на продуктите. Извинявам се за повторното мнение.

# 472
Не е ли много силна на Алтея - пише 80%?
На ТО млечната киселина е 10% и е 13 лв.
"силата" на киселините зависи не само от концентрацията, а и от pH-то. Лошото е, че няма много информация за този продукт и начин на използване, което е тъпо.

# 473

Смятам, че сте ползвали друг продукт. От няколко години ползвам тоника на Биотрейд, излющва много нежно. За лепнене, никога не ми е лепнал, няма и как предвид състава. Не забравяйте, че има и ”добри” алкохоли, които не изсушават кожата. Доколко е подходящ за суха кожа не знам, аз съм със смесена.

# 474
Момичета, ще спирате ли третиноина и ретинолите сега в слънчевото време и лятото?
Аз от известно време редувам третиноина с лек серум с вит.С, сутрин 50+ фактор и въпреки това ми излезе ново малко петно на бузата. Яд ме е, че даже не съм била на пряко и силно слънце. Сега ще сменям слънцезащитата, явно не мога да разчитам на нея, обаче не ми се мисли какво ще е лятото. Някой ползвал ли е корейска слънцезащита, дали са сигурни и добри?  Вие от коя сте доволни и ползвате в момента?

# 475
Аз не спирам нищо. Даже тази седмица ще правя втори пилинг ТСА 35% и после като се пооправя, пак почвам трета. За сега ползвам на Ла рош слънцезащитата за лице 60СПФ. Имам още малко от австралийското злато. ПОнякога ги сменям за да доизразходя наличности. Нося и козирка с широка периферия задължително. Не се показвам без нея даже и с 60фактор. На обяд излизам за час да повървя бърз ход и съм под слънце в един парк край работа. Не ми се рискува никак. Слънцезащита, отгоре понякога слагам ББ крема на Миша и козирка.

# 476
Скрит текст:

Смятам, че сте ползвали друг продукт. От няколко години ползвам тоника на Биотрейд, излющва много нежно. За лепнене, никога не ми е лепнал, няма и как предвид състава. Не забравяйте, че има и ”добри” алкохоли, които не изсушават кожата. Доколко е подходящ за суха кожа не знам, аз съм със смесена.
Аз говоря за този тоник
https://biotrade.bg/pure-skin-exfoliating-tonic-60-ml/
съдържа алкохол, не е уточнен какъв, така че го приемам за от не добрите, освен алкохола има  linalool, geraniol което са парфюмни съставки + отделно парфюм - нито едно от трите няма място в такъв тоник. Моят така и не го изхабих, изхвърлих го и за съжаление не мога да погледна какъв алкохол точно съдържаше, но знам, че това беше причината да не го употребя.

Разбира се, на който му харесва продукта да си го ползва, щом не му създава проблеми. Не оспорвам това право на никой, просто има и по-добри продукти на пазара.

И аз не спирам нищо лятото, никога не съм го правила и не смятам да променям тактиката. Не съм имала проблеми от това.

# 477

Тритиноинът е ретиноид... трябва много добре да познавате този медикамент, преди да си го слагате на лицето.

# 478
Ами ползвам го от три години ежедневно, така че не разбирам защо постът е адресиран към мен.

# 479
А аз ползвам трЕтиноин вече седма година. ТрИтиноин не зная какво е. Не го спирам изобщо, ползвам го целогодишно.

Мине се не мине малко време и току се появи някой новоизлюпен да размаха пръст в темата. Дали пък не сме чели преди да го слагаме на лицата си? И дали ако го слагаме някъде другаде (на задника си да речем) пак не сме попрочели? Ей аман от псевдо учени!

Общи условия

Активация на акаунт