Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 6

• 50 135
  • 881
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна
Благодаря Simple Smile))
Значи аз нещо не съм допрочела, защото в началото на темата пишеше Акнелиз 0,1% само.Ще разпитам подробно по време на пътуването.

# 706
  • Пловдив
Добре дошла в темата! 🌹

Aknelyse  има и 0.025%, и 0.05%.

https://m.aliexpress.ru/item/10000288906181.html?trace=wwwdetail2mobilesitedetail

https://www.abdiibrahim.com.tr/images/default-source/default-alb … 0-05.png?sfvrsn=0

Не съм се интересувала , но сигурно ги има и в трите концентрации в Турция.

На мен ми донесоха от Турция Aknelyse 0,05% преди 2 седмици, така че със сигурност го има по аптеките там.

# 707
Освен това аптекарката не знаеше, че има и други проценти, но аз бях взела предния ден, така че извадих от чантата си и показах. Искам да  кажа, че може да те подведат неволно.

# 708
  • Варна
Благодаря момичета, ще потърся 0,05%.
Все пак смятате ли че тази концентрация е подходяща за старт? И какъв продукт бихте ми препоръчали за начало?

# 709
Здравейте! Изчетох темата за пигментните петна и за слънцезащитата.Почнах да чета и тази,но си признавам,че ми се наблъска главата с много информация и само я прелистих.Та разбрах,че третиноина се използва за акне и като антиейдж,но става и за петна,така ли?Или нищо не съм разбрала....
Проблема ми са петната 😔😔😔

# 710
Да, използва се и за петна, но не това му е основния ефект, така че ако нямаш другите два проблема, може би има по-ефективни способи за справяне с нежеланото пигментиране.

# 711
Кожата ми е повяхнала и отпусната и реших да пробвам.Акне нямам,само преди цикъл ми излизат по 1-2 пъпки.Но вида на кожата не ми харесва като цяло.
Миоки,между другото днес вече прочетох тази и предишната тема и видях,че си писала,че кожата ти е изглеждала мръсна преди това.И моята е така 😔
Вече си поръчах Аирол. Кожата ми като цяло не е суха,не е чувствителна,но за всеки случай става ли преди трета да намажа с бепантен,а алед него с дефламол?
По нататък мисля да включа и Експигмент.

# 712
Да, точно такава ми беше. Лицето отчетливо 1-2 тона по-кафяво от шията + останалите по-тъмни петна тук-таме за допълнителна "украса".
Първите няколко пъти като мажеш, по-добре се застраховай и слагай отдолу някакъв хидратиращ и после вече прецени как ти реагира кожата и може ли да си позволиш да пробваш без. Дефламол, освен ако не ти се засуши по-сериозно, няма нужда да слагаш, но пак си зависи как ти реагира кожата.

# 713
Да, точно такава ми беше. Лицето отчетливо 1-2 тона по-кафяво от шията + останалите по-тъмни петна тук-таме за допълнителна "украса".
Първите няколко пъти като мажеш, по-добре се застраховай и слагай отдолу някакъв хидратиращ и после вече прецени как ти реагира кожата и може ли да си позволиш да пробваш без. Дефламол, освен ако не ти се засуши по-сериозно, няма нужда да слагаш, но пак си зависи как ти реагира кожата.
Ок,ще изчакам с дефламола.Благодаря!

# 714
Аирол-а вече е при мен и тази вечер започвам. Дано нямам проблем 🙄
Купила съм си този крем преди трета
https://www.ivis.bg/mixa-24hr-moisturusung-10-glycerine-%D0%BA%D … D0%B0-p61582.html
Дано е подходящ....
С такова състояние на кожата започвам,дано има поне малко подобрение за пигментацията 😔

# 715
Ще има, но задължително трябва да си много отговорна със слънцезащитата.

# 716
Бихте ли препоръчали ретинол за първо ползване ?
Със смесена кожа съм, разширени пори, първи бръчки, леки несъвършенства и 2 пигментни петна. На 32 г съм ако има значение.
Единственно не бих ползвала продукти на the ordinary. Не се спогаждам с тях.

Medik8 - за мен са без конкуренция в ретинола. Има в различни категории и с различна концетрация (за теб трябва да е ниска като за начинаеща).

Ще може ли да пуснете линк към продукта на Medik8, подходящ за първа среща с Ретинола. Благодаря ❤

# 717
  • Варна
Ще може ли да пуснете линк към продукта на Medik8, подходящ за първа среща с Ретинола. Благодаря ❤
[/quote]
https://medik8.bg/ Ето го сайта, имат Фейсбук и Инстаграм. Мисля, че те най-добре ще кажат кое подходящо за начало, според типа кожа и проблемите и.

# 718
Здравейте! Има ли някакви противопоказания ако се мажем с третиноин,хидрохинон и приемаме и вътрешно капсули с вит.А и вит.Е?

# 719
Вит А не е добре да се пие на хапче, защото има риск от предозиране, освен ако не ти е назначено заради дефицит или не е бетакаротин. Иначе не съм попадала на информация за противопоказания.

Общи условия

Активация на акаунт