Делене на разходите 50/50.

• 15 441
  • 469
  •   1
Отговори
# 120
Очаквала е той да се усети, или и аз не знам. За него си е било и продължава да бъде съвсем ок тази конфигурация, сега изедин път ако трябва да се променя или да си тръгва, трудно е да прояви разбиране какво всъщност се случва.

# 121
  • София
Нали наскоро пак имаше такава тема. Женицата беше достигнала абсурдни низини, мухъл по стените, докато живее с някакъв мухъл, който не работи, взима наеми, но си ги къта само за себе си.

# 122
  • София
Добре, ако аз извън семейството имам фирма и там управлявам едни 2-3-5-10 милона капитал. Освен това я управлявам заедно с друг мъж ( бизнес партньор ), значи ли че не мога да имам семейство ? Или за да сме семейство, трябва да вкарам и жена ми в бизнеса ?

Не, не значи. За да сте семейство, трябва да се разбирате и жена ти е да в час с това, с което се занимаваш. Както и колко изкарваш.

Аз пък мисля обратното. Ако мъжът ми има бизнес, въобще не искам да знам какво точно става там. Има си счетоводство. Само че финансите на бизнеса да не влияят на финансите на семейството.

Напротив! Задължително е да знаеш! Обратното в много случаи (моят включително) може да се окаже равно на изплащане на негови задължения до края на твоя живот!

# 123
  • София
Аз така и над десет години в тоя форум не разбрах какво се смята за общ бюджет...
Е как какво? Мъжът плаща всичко от до Satisfied сметки, дрехи, храна, деца, кола, почивки, излизания и т.н., а жената ако  прояви желание да работи нещичко - паричките й са за лакове, гримове, кафенца с аверчета, някой чорапогащник или най-много сутиен и в общи линии такива неща. Ако пък не й се бачка, мъжо превежда от неговите пари в обща сметка и това е общ бюджет Bowtie

# 124
Не деля никакви разходи, не плащам никакви сметки в домакинството, това е работа на мъжа ми.

# 125
И аз. И това се опитвам да обясня от месеци, но никой не ме чува. За това реших да попитам тука. Да не би проблема да е в моя телевизор.

Не е в твоя телевизор. В неговия е. Говорете си - открито и директно. Ако те цени и ти си му по-важна от деленето 50/50 по описания от теб начин - ще отстъпи, ако не - прецени още колко и за какво можеш да търпиш. Лично при мен магнитът за подобни екземпляри е на обратния полюс, та не ги привличам по начало.
Не. Не ми е партньор. Много близък приятел ми е и е доста добър човек, даже прекалено добър. Но после се чуди защо не му се получават връзките, а като му се кажа и скача да се защитава, вместо да мисли.
Иначе бях веднъж с такъв индивид. Общо взето след 7-8 месеца изпуших и резултата е ясен.

# 126
  • София
Много близък приятел ми е и е доста добър човек, даже прекалено добър. Но после се чуди защо не му се получават връзките, а като му се кажа и скача да се защитава, вместо да мисли.
Иначе бях веднъж с такъв индивид. Общо взето след 7-8 месеца изпуших и резултата е ясен.

Не, не бих нарекла такъв човек добър. Но ти го познаваш по-добре.

# 127
  • Варна
Не разбирам деленето на сметки и всякакви разходи.. Но ми е чудно как процедират хората в следните случаи:
1. Жената отива да пазарува в супермаркета за вечеря, но се сеща, че освен олиото, хляба и млякото трябва да си купи и дамски превръзки. Какво трябва да направи? Може би да си ги купи на отделна сметка, за да не се затрудняват със смятането после.
2. Някой от двамата е бил в командировка 10 дни. През това време обаче другия е ползвал вода/ток/обща храна и т.н. Как ще си поделят този разход, който не е общ? Ще делят на месец - дни в които го е нямало единия партньор и после ще се плати с 4.50лв повече?
За мен, ако не ти идва отвътре и не се случва от само себе си нещата, колкото и сметки да правиш, то е обречен на провал този договор.
Въпреки, че познавам хора, които цял живот си живеят чудничко по този начин, с разликата, че си делят само ток и вода. Всичко останало всеки сам си купува. Сядат да вечерят и той си вади от неговия рафт сиренце, тя си вади от нейния - доматче.
Абсурд..

# 128
Чудя се как ги съчинявате тия примери, от абсурдни по абсурдни. Звучат ми крайно нереалистично и нямат нищо общо с реалността в която живеят всички хора, които познавам и съвсем естествено си поделят разходите...

# 129
2. Някой от двамата е бил в командировка 10 дни. През това време обаче другия е ползвал вода/ток/обща храна и т.н. Как ще си поделят този разход, който не е общ?
Е как? Командированият засича преди да тръгне електромера и водомера.

# 130
  • София
Чудя се как ги съчинявате тия примери, от абсурдни по абсурдни. Звучат ми крайно нереалистично и нямат нищо общо с реалността в която живеят всички хора, които познавам и съвсем естествено си поделят разходите...
Не са абсурдни- ти говориш за гората, други за дърветата в нея.

# 131
Ами това са откровени измишльотини,,  очевидно е нелепо някой да засича водомери и да яде лични домати, както се пише тука. Вероятно става въпрос за опити да се измисли някаква хиперболизирана ситуация и да се доведе до гротеска, защото не е възможно на възрастни семейни хора да не им е ясно как  други възрастни семейни хора си поделят разходи.  Това е елементарно нещо...

# 132
2. Някой от двамата е бил в командировка 10 дни. През това време обаче другия е ползвал вода/ток/обща храна и т.н. Как ще си поделят този разход, който не е общ?
Е как? Командированият засича преди да тръгне електромера и водомера.

Е то не са само командировките. Аз например обичам да ми е топличко вкъщи през зимата, а мъжът ми може и на 10 градуса да спи. Значи зимата тока да го плащам аз, а лятото, когато ми е добре без климатик и съм икономична - сметката да се поема от него, като бичи климатиците. Също може да се поговори и за честота на къпане, дали хората си вземат бърз душ или много висят в банята и хабят вода и кой повече дрехи хвърля за пране. Едно е с един пуловер цяла седмица, друго всеки ден блузка в коша за пране. Да не отварям дума за миене на чинии. Едни не спират водата като мият, други насапунисват и с по-малко вода измиват.

# 133

Абсурдни са, ама всякакви хора има.
Имам спомен, че някой тук преди време разказа за точно такова семейство, но за Сащ.
Делели всичко на 2. Ама всичко. Дори и разхода, ако е за лично ползване. Защото уж са семейство.
Жената обаче била с по-нисък доход от мъжа. Даже доста по-нисък.
И неговата кола, която е скъпа се разваля и трябва да се купи някаква част, която е скъпа. Той дава половината и иска от жена си другата половина. Защото са семейство и всичко е на две. Няма значение, че колата е негова.
Решава господина нов скъп костюм да си купи и иска половината пари от жена си.
Жената също си купува неща за себе си, но тя се съобразява с нейния си доход и купува по-евтини неща.
Доколкото помня не са издържали дълго.
Такива хора ако им се роди дете от детето ли ще искат пари се чудя?
Или като стане на 18 ще му представят сметка разходи за 18 години и ще поискат да им се издължи Laughing
Това е някакво странно съжителство тип съквартирантство.
Ама аз и със наемателите си не съм се държала така скръндзаво.
Имах за 2 години квартирант. Плащаше си наем в който влизаха ток и вода. Без парно, защото зимата не живееше в Б-я.
Човека си купуваше храна и сам си готвеше, но като цяло купена предпочиташе. Можеше да си готви, но много пътуваше.
Аз предпочитам сготвена храна. И като готвя му давам и на него. Първо защото ми беше симпатичен и нищо няма да ми стане, ако му дам да яде.
Готвех и само за себе си тогава. Случваше се да хвърлям храна и вместо това започнах на него да давам.
То как да сготвиш една порция леща. Готвя си цяла тенджера, но съм сама. Да хапна веднъж, после дваж. Ще му дам.
Е, не съм му давала всеки ден. Но като съм сготвила повече, защо да не му дам. Примерно обожаваше картофи и всякакви яденета с тях. Особено огретен. Е, не мога да изям цяла тава. Като ми щукне някоя рецепта, макар и сама си я правя. После все намирам на кой да пробутам. И на съседи съм раздавала.
А той понякога ремонтираше разни неща вкъщи. Дори без да му казвам. Това го правеше преди да започна да му давам от сготвеното. Просто види, че някой шкаф, врата скърцат и го оправи. Чуваше, че кростренажора ми бръмчи, смаза го.
Дори не ги правеше тия неща пред мен.
А не ми е бил никакъв. Близък на моя приятелка, чужденец.
Би следвало отношенията в едно семейство да са още по-различни и такива битовизми ако съществуват, няма обич, нито любов. Има меркантилност и използване.
Ако обичаш някого, няма да те боли да го почерпиш, да му сготвиш. Още малко такива хора и такса целувка и секс ще взимат.
Сега се сещам за позната, която живееше с мъж и си деляха разходите. Прие му метода на съжителстване. Уж много я обичаше, уж все и казваше колко е влюбен, но понякога е бил голяма скръндза. Не са били чак 50/50 за всяко нещо. Но като цяло е държал горе долу разходите да се поделят.
И дойде момент тя да се разболее. Взимаше хубава заплата, но на минимална беше осигурена. Счупи крак и 3 месеца вкъщи.
Човека веднага доказа колко всъщност държи на нея. След месец като взе не 1500, а минималните болнични и каза да си ходи. Не го е интересувало, че е със счупен крак. Просто и е казал до 3 дни да си събере багажа и да излиза. Не е бил длъжен да я гледа. Наложи се да се обади на родителите си и отиде временно в родния си град.

# 134
  • Варна
На тоя си му пожелавам во веки веков сам. Ама никоя да не го погледне.

Общи условия

Активация на акаунт