С какво ви дразнят свекървите? – 117

• 37 878
  • 747
  •   1
Отговори
# 300
Прекалено издребняване за една тийнейджърска разсеяност. Тази майка ще стане страшна свекърва някой ден. А момчето като се отдели да живее сам, ще му дойде акъла и прах да си купи.

# 301
Брат ми просто е забравил. Той за такива неща не се сеща. Аз и обясних, че е права да се сърди, че не и ги е взел, но не трябва да тръгва така със сравнения с приятелката му. Уплаших се, колко зле ще е в бъдеще. А самата ми майка не си говори с вече бившата свекърва 19 години. Забравя се явно... А е доста млада. Само на 45г.

# 302
Тайра, строявай я докато е време. Брат ти сигурно е малък и я избива на ревност или не иска той да бърза да създава семейство, но това няма нищо общо с адекватното поведение.

Моята свеки тази Коледа няма да идва в града. Ще празнува с другия ден и племенника в нейния град. Ние не сме канени, дори не е питала за подарък за детето. Аз съм купила от нейно име, но ще го сложа под елхата ей така в общия куп. Няма да я спасявам повече, да се оправя.

# 303
Наистина вече се убеждавам, че свекървата давайки гени на децата си ги превръща в същите темерути. Ами не. Не е виновна жената колкото и да е зла. Виновен е будалата къде доброволно ражда деца на сина и . Хората си опичат работата. Наивни будали като мен блеят.
Весели празници !

# 304
  • София
Това момче, което не може да купи прах за пране, един ден ще стане мъж, който не може да пусне пералня. Съвсем правилно го е помолила жената.

Как точно купувайки прах пренебрегва приятелката си?
Ами за да купи прах, следва да си изгуби времето да ходи до магазин/пазар или където там се продава, а то не е там където е прекарвал почивката баш. То това да не ти е в СФ пътувайки до някоя кафе, пътьом да спреш на аварийки за 2-3 пакета прах за 5 мин и готово. Както ти да е, едва ли заради това не е купил праха. Според мен просто момчето е забравило. Отишло е с гадже да се весели и забавлява и му е излязло от акъла, че трябва да купува прах за пране. Все пак не е отишъл на пазар, а на почивка. А майка му се е държала изключително неадекватно, да обвинява гаджето. То чак смешно да казва ти на почивката защо си мислил само за гаджето, а не си мислил майка ти с какво ще си пере гащите Scream Trollface . И тва при всичките магазини за паралелен внос в БГ.

# 305
Това с поръчките, с които натоварват всеки, който се запъти към границата, заслужава отделна тема.

# 306
И аз да се изкажа по темата с праха: лично аз като ходя на екскурзии купувам сувенири или някакво ядене и пиене. На 41 г. съм. За мен това са екскурзиите и почивките. Ако някой ми поръча прах, ще ми бъде тегаво, защото по магазини там не обикалям, та ще трябва специално да търся. От праховете в България съм доволна, който не е, да си купи сам. Сега живея в Германия, водата е смотана тук. Е  как за 5 години, никой не си поръча прах за пране за подарък. Сигурно е до манталитет.

# 307
Стана ми интересен казуса и го предложих за обсъждане на моите деца - 29г и 19 г. Мнението беше единодушно: ненормална майка. Отишъл младежът да се забавлява, може е и с компания да са били. Не е отишъл на пазар. За мен е срамота да помъкне препарати за пране.
  А тези изводи, че щом забравил прахта, нямало да се научи да си пуска пералнята - нямам думи. Някой да е чел, че деца се възпитават с пример, а не с говорене? Я, и майката и таткото да пускат редовно пералня, па от малко да казват на момчето да натисне копчето - да видим дали няма да се научи.
 Тайра, мисля, че беше твой казус - говори с майка си. Такава ревност ще пречи на момчето.

# 308
Ееех! И аз жаля за Популе! Дано да е добре  и пак да ни развесели с някои казус!

# 309
Ех, само моята свекърва ли обича да оставя цените на всичко, което ни подарява. И не, не остава цената с цел да се замени или т.н,защото всеки път казва: "Ау ама аз без да искам съм хвърлила бележката" 😂
Не, че ще тръгна да сменям едни чорапи или играчка на детето, но все пак...
За мен няма значение кое колко струва, важното е да е от сърце. Просто се опитвам да разбера защо го прави 🙄

# 310
И моята винаги оставя цените върху подаръците. Да се знае колко много пари е дала, да не си помислим, че е скръндза!
Но все пак, важното е че подарява подаръци, аз етикетите ги махам 😂😂😂

# 311
Някои цени не се махат, подарък без етикет  може да е ползван.И едно практично намерение-може да се  подари или дари ако не е подходящо по размер или друго, та това с етикета  е условие да е ново.
Не се впрягайте в нещо, дето меже да е нищо.
Подаръкът бил два пъти сложен, другото имали , пари не било подарък , ай моля, това е само дар и  каквото искате го правете  без нерви.С усмивка.Не си разваляйте празниците заради една смотана свекърва ,дето може и да не подарява нищо, може да го е изгладувала това, но  вие няма да ходите да разглеждате   как е тя финансово и дали не ви  спестява  как се справя.То пък майките  и другите всичко правят  ама точно както го искате.Като няма проблем може да си създадем дето се вика.
Ясно че не е обичана свекървата, обиква се по-нататък като отраснат децата и като остареете и вие  та ви правят вашите снахи номера.Чист номер е  да се оплачеш от нищо.

Последна редакция: пн, 30 дек 2019, 21:38 от Бор_яна

# 312
Боряна, сега по-добре ли ти стана като им начука канчетата? Дано и с твоите си така пряма.

# 313
И с моите карам направо.И не тяхното канче начуквам, събрало ми се  е от темите за подаръци тук.И от моите има събрано, ама и на тях показах, по-тактично си мисля.А може и да не е тактично  от тяхна гледна точка и да направят тема, ще стане весело да си говорим тук.
И да,  при мен не вървят никакви  такива, да не пиша лигавщини.Направо и честно, истината може всякаква ,но изсмукано из пръсти ме дразни и не търпя.
Не знам другите бабички как са ,но аз мога всякак,  та не ми пука от сърдити или недоволни.Да си седят  у тях като не им хареснат свекървите.И старците са хора, ама не прочетох една тук да е разбрала,то темата виновна.

# 314
Моята свекърва преди ми подаряваше подаръци, приемах ги, дори отначало смятах, че са от сърце. Но с течение на годините не можах да проумея защо ми ги подарява като им отидем на гости-та тя през целия престой при тях ми вгорчава живота, с поведението си ми казва постоянно "ти си чуждата, ти не си приета тук".Обиди валят и от нея, и от зълва ми и от свекър ми. И накрая като ми под хвърли подаръка с мазната си усмивка-е, не благодаря. Предпочитам едно елементарно уважение пред подарък. Това беше преди години, сега не комуникираме с тях.

Общи условия

Активация на акаунт