С какво ви дразнят свекървите? – 117

• 37 776
  • 747
  •   1
Отговори
# 480
Абе това са бедни хора, с какви претенции сте тръгнали...
А синковецът - придирчив за храна, ама при мама набива ориз и ушите му плющят.

# 481
Elinka ,а ти защо се омъжи за този човек ? Видяла си нещата ,преди да се стигне до сватба .Бабата мъжа ми ,все ни посреща с боб ,ама така сладко го готви ,че специално заради него ходя Heart Нямат пари хората ,затова готвят ориз и картофи ,едва ли е нарочно .Виж ,това със ставането да сготвиш,говори зле за мъжа ти .

# 482
И аз при свекърите няма какво да ям, те само месо ядат, аз не, а от такива чревни истории ми се повдига и гледам да не поглеждам в чиниите наоколо. Бода салата и това ми е. Но поне се събираме по поводи само и не ме бърка това особено. Важното, че никога не са очаквали аз да готвя там. Съвсем на гости съм, така че нямам оплаквания. Но да отида и да ме карат да готвя под надзора и командването на свекървата, сигурно не бих стъпила повече. Една моя приятелка е в такова положение, щом отидат на село у свекърва й, веднага й нарежда какво да почва да готви, че и мърморела, че не ставало или повече от това или онова да сложи... Аз не бих издържала такова нещо.

# 483
  • София
Белият ориз е първоначално запържен лук,след което се запържва и оризът,добавя се вода, сол и малко черен пипер, след което се слага във фурната да се запича.В добавка отгоре и малко мръфкалячета за разкош.И не, не говоря за черен,кафяв,императорски и т.н ориз,а просто ориз със зеленчуци,или ориз с гъби.Мм да, значи ако мъжът ми гостува някъде може предварително хората да ми се обаждат по 5 пъти,за да се уточнява какво и как го яде,искаше ми се и отсрещната страна поне веднъж да приготви нещо,което да ям с апетит.Менюто при свекървите ми  винаги се състои от едно ядене,а аз завалийчето когато са идвали те съм приготвяла поне 2-3 различни неща и нещо за десерт .

Четох те, четох те и ще те питам-да ти е минавало през ум, че жената толкова си може да готви и че  когато си отишла за пръв път, за да избегне конфуза да не харесаш яденето, е предложила ти да го сготвиш по твой тертип?
Че си "завалийче", разбрах, ама че живееш в селска паланка през 18 век, не мога да смеля.......
Нека ти кажа за белия ориз-като ти сипят, можеш да си поръсиш отгоре пресен магданоз на ситно или чубрица, или с каквото решиш друго да го овкусиш. Така и тях ще научиш на нещо, вместо да чупиш стойки и да гониш родителите ти като финикийци, когато великия зет ще ги посети.......

# 484
За мен това е ориз с месо - нормално ядене. Зеленчуците може да са салата. Никога досега не съм била с претенции като гост, каквото сложат това ям. Но явно те само яденето е проблемът, а цялостното усещане. Добре правиш, че не ходиш там.
Съгласна съм с Абсурт. Някои не са добри готвачи. Аз имам 3 официални ястия и ги въртя за гости.

# 485
  • Пловдив
Да,Дени цялото усещане е гадничко.Пак да кажа не виждам какъв е проблемът, да се направи нещо друго ,простичко ядене.И колко необикновени или скъпо струващи ястия са например мусака,кюфтета с някакъв сос,супа топчета,някакви спагети ,зеле  с ориз(баба ми му казваше бурания),картофен огретен или винен кебап.   Е, Абсурт значи  ти като имаш гости, мяташ момичето в кухнята да готви,за да приготви нещо което то може да яде,така ли?Това гостоприемство, нещо такова дали ви е познато?А да и после ,ако се наложи вечерта да преспи в къщата ,да се използва студена водица в банята?И не свекървата имаше възпален нерв на китката на лявата ръка,и затова не сготви ориза, а честта се падна на мен.Това при наличието на двама здрави,прави и свободни мъже.

Последна редакция: нд, 26 яну 2020, 18:37 от elinka_23

# 486
  • София
Само няколко поста по-рано си недоволна от картофените менюта.

# 487
Да,Дени цялото усещане е гадничко.Пак да кажа не виждам какъв е проблемът, да се направи нещо друго ,простичко ядене.И колко необикновени или скъпо струващи ястия са например мусака,кюфтета с някакъв сос,супа топчета,някакви спагети ,зеле  с ориз(баба ми му казваше бурания),картофен огретен или винен кебап.   Е, Абсурт значи  ти като имаш гости, мяташ момичето в кухнята да готви,за да приготви нещо което то може да яде,така ли?
Какво казва мъжът ти по въпроса ?

# 488
Защо вкъщи преди гостито не сготвиш нещо, което обичаш и не го занесеш там? Няма да останеш гладна и те ще се почерпят.

# 489
Момичето иска да яде каквото си е яла в къщи.

# 490
  • София
Защо вкъщи преди гостито не сготвиш нещо, което обичаш и не го занесеш там? Няма да останеш гладна и те ще се почерпят.
Защото мъжът не позволил Close

# 491
  • Пловдив
Картофените менюта са ден след ден в продължение на 6 дни.Няма разнообразие,дали ориз, дали миш-маш или боб(леща ) поне.Само картофи нон стоп.А да тогава сготвих пица, и това беше разнообразието.

# 492
Защото свекърите не възприемат младото семейство като гости и затова си готвят, каквото си ядат. Обикновени манджи. Може и поза да е, защото не харесват снахата. Всичко може да е. Може свекърът без месо на масата да не сяда и свекървата затова не готви постни яденета. Въпросът е в цялостното усещане и на мъжа. Той явно е доволен

# 493
Аз бих хванала мъжа ми за ръката, пазаруване, носим продуктите и ще готвим заедно двамата.

Елинка, твоят мъж какво каза за готвенето на първото гости?

# 494
  • София
В продължение на 6 (шест) дни си на гости, мъжът ти не готви нищо, ти си недоволна, че ти готвят картофи и продължаваш да мрънкаш, защото ти готвели ориз...
Доста нагло от твоя страна.

Общи условия

Активация на акаунт