С какво ви дразнят свекървите? – 117

• 37 762
  • 747
  •   1
Отговори
# 495
Защо да е нагла? Нейният мъж трябва да им даде пари за продукти различни за гощаването на четирима.

# 496
Аз дотук разбрах, че в редките случаи когато поканиш някой на гости, изобщо не те вълнува какво обича и какво не може да яде. Напротив готвиш си каквото там дойде и ако някой има претенции му даваш  свободно да си готви.
Ей какво ли няма да измислите само и само да оправдаете нечие неадекватно поведение.

# 497
Аз попитах ,какво мисли мъжът по въпроса,ама отговор не получих .

# 498
Мъжът си е свикнал на тази храна.

# 499
Защо е позволил тая простотия бъдещата му съпруга да готви у родителите му. То е за потъване от срам.

# 500
  • Пловдив
Така според мъжът ми,нищо чак толкова необикновено не било станало.Едва ли не това си е в реда на нещата,да се постъпи така.А за неналичието на топла вода,било напълно случайно.Горе-долу като да си вървиш по улицата и да се спънеш случайно.О да ,мрънкам си защото за един човек може всеки път да се готви по негов вкус,а за друг не.Важното да е еднотипно и да не се мисли много,много.Според мен нищо не пречи,щом на единият ден е наденица с п.картофи, на следващият ден да е зеле с ориз или фасул.После супа,пица и пак на 4 ден отново печени картофки.

# 501
  • София
Така според мъжът ми,нищо чак толкова необикновено не било станало.Едва ли не това си е в реда на нещата,да се постъпи така.А за неналичието на топла вода,било напълно случайно.Горе-долу като да си вървиш по улицата и да се спънеш случайно.О да ,мрънкам си защото за един човек може всеки път да се готви по негов вкус,а за друг не.Важното да е еднотипно и да не се мисли много,много.Според мен нищо не пречи,щом на единият ден е наденица с п.картофи, на следващият ден да е зеле с ориз или фасул.После супа,пица и пак на 4 ден отново печени картофки.
Това "според теб" може да диктува единствено твоите действия. На друг възрастен не можеш да даваш наклон. Опитите за това са наглост.

# 502
Елинка,
Мъжът ти си е свикнал. Ако искаш нещо различно при престой по-дълъг от събота и неделя, ще трябва ти да готвиш. Освен еднотипното ядене усещаш ли лошо отношение? Вариант е и като се обажда свекървата да пита, какво искате за ядене, мъжът ти да каже, че му се яде нещо, което ти обичаш.

# 503
Да,Дени цялото усещане е гадничко.Пак да кажа не виждам какъв е проблемът, да се направи нещо друго ,простичко ядене.И колко необикновени или скъпо струващи ястия са например мусака,кюфтета с някакъв сос,супа топчета,някакви спагети ,зеле  с ориз(баба ми му казваше бурания),картофен огретен или винен кебап.   Е, Абсурт значи  ти като имаш гости, мяташ момичето в кухнята да готви,за да приготви нещо което то може да яде,така ли?Това гостоприемство, нещо такова дали ви е познато?А да и после ,ако се наложи вечерта да преспи в къщата ,да се използва студена водица в банята? И не, свекървата имаше възпален нерв на китката на лявата ръка,и затова не сготви ориза, а честта се падна на мен.Това при наличието на двама здрави,прави и свободни мъже.
Виждаш ли, Елинка, това е един чудесен въпрос, който още тогава е трябвало да зададеш на твоя мъж. Но вместо това, ти се оплакваш от свекървата, която не че е цвете за мирисане, но ти е последният проблем и се фокусираш върху това какво е можела да сготви, за да избегнеш мисълта за истинския ти голям проблем - детето на свекървата.

# 504
  • София
Да,Дени цялото усещане е гадничко.Пак да кажа не виждам какъв е проблемът, да се направи нещо друго ,простичко ядене.И колко необикновени или скъпо струващи ястия са например мусака,кюфтета с някакъв сос,супа топчета,някакви спагети ,зеле  с ориз(баба ми му казваше бурания),картофен огретен или винен кебап.   Е, Абсурт значи  ти като имаш гости, мяташ момичето в кухнята да готви,за да приготви нещо което то може да яде,така ли?Това гостоприемство, нещо такова дали ви е познато?А да и после ,ако се наложи вечерта да преспи в къщата ,да се използва студена водица в банята?И не свекървата имаше възпален нерв на китката на лявата ръка,и затова не сготви ориза, а честта се падна на мен.Това при наличието на двама здрави,прави и свободни мъже.

На мен гадничкото усещане иде от постовете ти, а от този-съвсем.
Разбрахме, че можеш да готвиш, че баба ти може да готви и че мама ти също може да готви.
За разлика от свекървата, която само ориз с месо на фурна може да направи.
И да, ако ми дойде някоя, която реши, че не яде това, което съм сготвила, ще й метна възможността да ползва и кухнята, и инградиентите, та да сготви нещо, което ще й хареса.
Аз ям всичко и никога няма да направя фасон, когато отивам за пръв път на гости, ако ще скакалци да ми поднесат.
И пак да-ако домакинята каже, че има възпаление на нерва на лявата китка, дори без да ме кара, ще предложа аз да сготвя.
Сега да те питам, ти като каква отиде онзи ден там и като каква преспа в тия хора?
Като непозната, наела стая в къща за гости с включен ол инклузив и баня с вана и биде?
Или като сериозната приятелка, бъдеща жена на муньо?
Щото, ако е второто, те са те посрещнали като своя и каквото за тях, това и за теб.
Не са ти заключили топлата вода, че да има за тях, нали?

Що се отнася до двамата здрави и прави мъже- дъртият не те интересува и от него не можеш нищо да изискваш.
Младият Муньо си си го избрала ти и онова гостуване ти е било тест за пригодност, ама ти си си бъркала в носа и си му гледала в гащите, а не в това, което НЕ прави.
Защо се омъжи за него,  като не ти харесва как е възпитан?
Да позная ли-беше твърдо убедена, че ще го превъзпиташ.Mask

# 505
Тука съм съгласна с повечето, че не е проблемът в свекървата.  Аз като идвах за първи път, имаше пиле на фурна с картофи. Мъжът ми ми купи тогава и още нещо, защото не харесвам печени меса 🤪. Нямаше драма, родителите му не бяха там. Вече на официалното ни запознаване майка му приготви мекици за закуска- беше мил жест, аз бях болна от летен грип, ама не я обвиних защо така...хванах го изведнъж и нямаше как някой да го планува.
Сега като ходим на гости, има сготвено за нея, мъжа й и ако не го ядем, си и вземаме продукти и си готвим. Предлагаме и на тях, но те не ни харесват нашия вкус. Обаче никой не се сърди на другия.
Обърни внимание на мъжа си, защото там са ви проблемите. Неговата реакция е за коментар, а не какво може да готви майка му. ✌

# 506
  • Пловдив
Аа,както вече казах, ако не съм в състояние да посрещна гости ще купя готови ястия или заготовки от магазина това при положение, че домакинът в къщата същевременно е зает да си мм" чопли носа" .Е да мога да готвя,родителите ми навремето работеха на смени, имам и по-малък брат, така че докъм 14-та си година готвих няколко неща.
Но както казах визията ми да поканиш някого на гости ми е съвсем друга.И както има една приказка "Можеш да изкараш човек от селото, но селото от човека никога." Та сега общо взето си сърбам точно това, което съм си надробила.

# 507
Ако с тази поговорка имаш предвид свекърите си - те не са излезли от селото - те са в него, живеят, както са живели преди снахата да им дойде на гости.
Друг е излязал от селото, но селото е още дълбоко в него.

# 508
Като се абстрахираш че  е първото гости, другото си е нормално, снаха да наготви за свекърва си.Някои са снахи над 10 години и не пипат нищо, искат наготвено , изпрано и почистено след тях и преди тях, само да се  разтоварват като отидат. Не са Елизабет Английска и няма да се счупят, ако пипнат нещо, и да се разберем-вашият семеен дом не е на свекървата ,но нейният е  и на мъжа ви, че и в наследство си го иска.Та не е лошо да правите разлика.Той може да поработи по поддръжката ,вие - в кухнята. като станете стара булка и поотгледате децата , чак тогава. Не само е добре, пожелателно , но и  задължително понякога. И сто пъти съм писала ,хора ,дето не се харесват ,не общуват ,това е ...Като общуват и имат изисквания- участват.

# 509
  • София
Аа,както вече казах, ако не съм в състояние да посрещна гости ще купя готови ястия или заготовки от магазина това при положение, че домакинът в къщата същевременно е зает да си мм" чопли носа" .Е да мога да готвя,родителите ми навремето работеха на смени, имам и по-малък брат, така че докъм 14-та си година готвих няколко неща.
Но както казах визията ми да поканиш някого на гости ми е съвсем друга.И както има една приказка "Можеш да изкараш човек от селото, но селото от човека никога." Та сега общо взето си сърбам точно това, което съм си надробила.
Се възмути хърбелът...

Общи условия

Активация на акаунт