С какво ви дразнят свекървите? – 117

• 37 831
  • 747
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Чудя се какъв ли е манталитетът на тези тук, които не правят разлика между "може ли една чаша вода да ми сипеш," "сипи ми вода моля," и "отивай да ми сипеш вода!" Или "донеси ми, моля те, чантата" и "колко пъти да ти казвам да ми донесеш веднага чантата!" Ако сериозно не виждате разликата, то сте от онези хора, с които не може да се спори. Има едни такива дето от собствения си глас друго не чуват.

А, какъв е манталитетът на тези, които са си поставили за цел да превъзпитават възрастни хора и да налагат своето виждане за отношенията между 50 и 30 годишни индивиди, които имат този начин на общуване още от времето преди да са били родени отрицателите?
Авторката е знаела как комуникират майка и син, и ако е било под нивото на нейното разбиране за интелигентни отношения, е трябвало да си потърси равен.
Интелигентните хора променят това, което зависи от тях и може да се промени, но не слизат на нивото на селската визитарка.

# 226
  • волно калдъръмче
Този казус е твърде тривиален, за да му се отдава такова внимание. Авторитарна майка губи контрол над ситуацията и с държанието си започва да дразни напълно самостоятелното си независимо дете и половинката му. Младежта е супер неподготвена: деликатната и чувствителна снаха не може да се справи сама със ситуацията и търси подкрепа в лицето на мъжа си (мъжо, харесва ли ти, когато майка ти...прави тутманик, кагато знае, че аз имам непоносимост към глутен, но ти обичаш тутманик). Май някой не си е взел още заверките и теоретичния, щом цяла форумна комисия е свикана за преразглеждане и оценка.

# 227
  • София
Ама разбира се.
Не му отдавай внимание в такъв случай.

# 228
  • волно калдъръмче
Ама разбира се.
Не му отдавай внимание в такъв случай.
Да се върна ли да изтрия назад мненията си, за да не ви смущават излишно?

# 229
  • София
Аз нямам абсолютно никакъв проблем с мненията ти или със случая. Ти твърдиш, че е тривиален и не заслужава внимание, на което отговорът ми е "в такъв случай не му обръщай внимание".

# 230
  • София
Този казус е твърде тривиален, за да му се отдава такова внимание. Авторитарна майка губи контрол над ситуацията и с държанието си започва да дразни напълно самостоятелното си независимо дете и половинката му. Младежта е супер неподготвена: деликатната и чувствителна снаха не може да се справи сама със ситуацията и търси подкрепа в лицето на мъжа си (мъжо, харесва ли ти, когато майка ти...прави тутманик, кагато знае, че аз имам непоносимост към глутен, но ти обичаш тутманик). Май някой не си е взел още заверките и теоретичния, щом цяла форумна комисия е свикана за преразглеждане и оценка.
Ами въпросната дразнеща персона е майка на мъжа й, следователно точно той е човека, който да поставя граници и да се оправя с майка си.
Интересно до сега винаги това е давано за съвет, когато някоя снаха кръстоса шпаги със свекърва си, сега вече стана деликатна и чувствителна.

# 231
Авторката има проблем със съпруга си, не с майка му. Не са на една вълна. От личен опит (13 години), споделям как съм постъпвала с подобна свекърва: Първо, мъжът ми разговаря с нея-тя продължава да си прави нейното. Аз говоря с нея по телефона-резултат за кратко....на финала, когато и това не помогне, директно, АЗ и разяснявам очи в очи проблема и съответно мерките, които ще предприемем щом не се разбира от дума.
От 8 месеца отношенията ни са съвсем дипломатични, позволено и е да идва да вижда детето в мое присъствие за два-три часа, с предварителна уговорка, веднъж на седмица-две. Не организирам излишни семейни сбирки с нейно присъствие, за да не си тровим нервите взаимно.

# 232
  • волно калдъръмче
Ами въпросната дразнеща персона е майка на мъжа й, следователно точно той е човека, който да поставя граници и да се оправя с майка си.
Интересно до сега винаги това е давано за съвет, когато някоя снаха кръстоса шпаги със свекърва си, сега вече стана деликатна и чувствителна.
Той не се дразни и няма намерение да се оправя с майка си. За пред жена си се прави на раздразнен, за да не раздразни и нея. И тъй като вече е показал вербално или невербално неодобрителното си отношение към поведението на майка си, е време да ѝ даде да се разбере за радост на жената. През ден джапаме все в този гьол.

Въобще много дразнене в тази къща и за всичко  виновна само свека.

# 233
То човек да не влезе да се оплаче, какъв казус би бил достоен за тази тема, според вас?

# 234
  • волно калдъръмче
То човек да не влезе да се оплаче, какъв казус би бил достоен за тази тема, според вас?
И този сам по себе си е чудесен Grinning

# 235
  • София
Скрит текст:
Той не се дразни и няма намерение да се оправя с майка си. За пред жена си се прави на раздразнен, за да не раздразни и нея.
Скрит текст:
И тъй като вече е показал вербално или невербално неодобрителното си отношение към поведението на майка си, е време да ѝ даде да се разбере за радост на жената. През ден джапаме все в този гьол.

Въобще много дразнене в тази къща и за всичко  виновна само свека.
JoyJoyJoyJoyJoyJoy
До къде можело да стигне свекървенското смукане от пръсти?! Шъ умрЪ! Satisfied

# 236
  • волно калдъръмче
Съвсем не. Факт е, че не реагира пред майка си, но хлипа на рамото жена си. И това щото със сигурност майка му му е взела страха Stuck Out Tongue Closed Eyes Сега е време да оповръщаме и него.

Това беше и основната теза на казуса - свекърва и мъж не отговарят на критериите на перфектната снаха. Като приоретитно се запознахме с проявите на майка му, щото тя е омразната.

# 237
  • при късмета
Вяра, това, което става ясно от коментарите ти е, че се отъждествяваш със свекървата. Разбираш я и я оправдаваш. Горко на децата ти. И това, което удобно пропускаш е, че сина има против, но авторката написа, че и двамата не се справят с простотиите на свекървата. И двамата са говорили с нея многократно. Всъщност това е въпросът ѝ, какво да правят като не разбира от дума. От кога от теб зависи за какво да се пише в темата и кой казус може и кой не? Казвайте го по-навреме тези работи
Абсурт, авторката не е заявявала мераци да променя свекървата. Само държанието ѝ, когато е в дома ѝ и когато тормози детето ѝ. Не е същото

# 238
Явно с говорене не става. Мъжът да предприеме действия.

# 239
  • волно калдъръмче
Вяра, това, което става ясно от коментарите ти е, че ...
Скрит текст:
се отъждествяваш със свекървата. Разбираш я и я оправдаваш. Горко на децата ти. И това, което удобно пропускаш е, че сина има против, но авторката написа, че и двамата не се справят с простотиите на свекървата. И двамата са говорили с нея многократно. Всъщност това е въпросът ѝ, какво да правят като не разбира от дума. От кога от теб зависи за какво да се пише в темата и кой казус може и кой не? Казвайте го по-навреме тези работи
Абсурт, авторката не е заявявала мераци да променя свекървата. Само държанието ѝ, когато е в дома ѝ и когато тормози детето ѝ. Не е същото

Можеш да коментираш написанато от мен, а не да правиш глобални заключения за мен и децата ми, защото изглеждаш супер смешно, неадекватно и позицията ти много олеква.  

Не оправдавам никого, а давам различна гледна точка. Въобще не съм разбрала, че и двамата са говорили с нея многократно. Двамата помежду си говорят многократно. Докато тя им гостува, снахичката стиска устни, а синчето не се съпротивлява, а и защо да се съпротивлява, щом не му е важно. За жена му е важно, значи той трябва да почне да се ерчи на майка си - така се става мъж Simple Smile и глава на семейство.

По отношение на мерките, които трябва да предприеме снахата, най-добрата е да обясни  прав текст на свекърва си, че тормози детето, защото очевидно приказките "остави го да си играе около нас" не вършат работа. Направо с голямата балтия да се действа и от корен.

Последна редакция: сб, 21 дек 2019, 14:34 от Вяра

Общи условия

Активация на акаунт