С какво ви дразнят свекървите? – 117

• 37 828
  • 747
  •   1
Отговори
# 240
  • при късмета
Как ще го разбереш, като не четеш, а коментираш каквото ти изнася? Или пък не осмисляш прочетеното, знам ли, това е другия вариант. Написано е, че са говорили с нея за държанието ѝ.
И да, от написаните разсъждения на някого можеш да си извадиш изводи. Олеква обратното твърдение

# 241
  • волно калдъръмче
Как ще го разбереш, като не четеш, а коментираш каквото ти изнася? Или пък не осмисляш прочетеното, знам ли, това е другия вариант. Написано е, че са говорили с нея за държанието ѝ.
И да, от написаните разсъждения на някого можеш да си извадиш изводи. Олеква обратното твърдение
Добре, говорили са с нея, сега може да я накажат, щом не слуша. Може и да я намразят, щото е лоша и непоносима, да ѝ отрежат достъпа и да мирясат. Щом са намерили сили да се опълчат веднъж, ще го направя пак.

# 242
  • София
Явно с говорене не става. Мъжът да предприеме действия.
И ти какво предлагаш да направят? Въпроса е и към Вяра, щото и тя много подскача, горката мила свела искала да гушне детето, пък тази зла змия не й го дава, а сина й се прави на ударен и не е припнал за зареже всичко и на първата команда да донесе чаната от заветните 3-5 метра, непосилни за изминаване от свека, или по-скоро под достойнстото й, след като си има слуга.  Satisfied

# 243
  • при късмета
Добре, говорили са с нея, сега може да я накажат, щом не слуша. Може и да я намразят, щото е лоша и непоносима, да ѝ отрежат достъпа и да мирясат. Щом са намерили сили да се опълчат веднъж, ще го направя пак.
Значи от цялото ти каканижене по казуса нямаше никакъв смисъл и казуса не е толкова за пренебрегване, а? В стремежа си да начукаш канчето на снахата, пропусна най-важното, въпросът ѝ какво да прави при това положение. Ето, ти си дала твоите варианти за справяне със ситуацията, защо другите да не го направят?

# 244
И ти какво предлагаш да направят? Въпроса е и към Вяра, щото и тя много подскача, горката мила свела искала да гушне детето, пък тази зла змия не й го дава, а сина й се прави на ударен и не е припнал за зареже всичко и на първата команда да донесе чаната от заветните 3-5 метра, непосилни за изминаване от свека, или по-скоро под достойнстото й, след като си има слуга.  Satisfied
Вече написах. Като не му е приятно да и носи неща, да спре. Ако тя му се развика, да и се сопне и той. Не знам колко често ходи при тях, предполагам може и да я канят по - рядко. Аз и скандал бих вдигнала, ако сметна, че ми е дошло до гуша.
Разбирам, че на жената и е неприятно мъжа и да бъде командорен, но тя нищо не може да направи, ако той само си мълчи.
А за детето и вечното дуднене, пак таткото трябва да се понамеси. Или ще си я търпят.

# 245
  • волно калдъръмче
И ти какво предлагаш да направят? Въпроса е и към Вяра, щото и тя много подскача, горката мила свела искала да гушне детето, пък тази зла змия не й го дава, а сина й се прави на ударен и не е припнал за зареже всичко и на първата команда да донесе чаната от заветните 3-5 метра, непосилни за изминаване от свека, или по-скоро под достойнстото й, след като си има слуга.  Satisfied
Емоционалното оцветяване помага на авторката да си преживее драмата. На теб с какво помагат, не знам. За някакво себеутвърждаване в темата, може би, или ти сама ще ни разясниш тяхната роля. Ядосана ли си на свека? Ядосвай се, няма да ти преча Grinning

Ето, ти си дала твоите варианти за справяне със ситуацията, защо другите да не го направят?
И къде точно съм забранила на някого да се изказва?

Типичен снахански стил на изразяване. Някой, като секървата, ѝ рекъл "Добър ден!" и тя вече се навива.

Последна редакция: сб, 21 дек 2019, 15:58 от Вяра

# 246
  • София
Ако мъж, който на реплика от майка му "Иди веднага да ми донесеш чантата"  не може да отговори подобаващо с "В момента не съм на работа, а ти не си ми работодател, или още повече, аз не съм ти слуга", значи не е никакъв мъж. Или поне аз не познавам такива. Това, с уговорката, че е казано по този начин, а не, "Пешо, моля те, иди ми донеси чантата", разбира се. Че на мен шефката, ако ми се обърне по подобен начин ще ѝ кажа "Може ли малко по-възпитано, аз не съм слугиня", много често казвам на децата в училище "Моля те, донеси ми чантата", понеже са пъргави, пък мен ме болят коленете, или дори ме мързи. Но такъв език е непристоен и наистина човек трябва да няма никакво самоуважение, за да не отговори.
Авторке, спри да се опитваш да защитаваш мъжа си, той като няма самоуважение, проблемът си  е негов. Можеш да вземеш отношение, само, ако тя се обърне с тези думи към теб.
За детето си напълно в правото си да не го даваш, ако са толкова непреодолими различията. Тоест и аз не съм съгласна, че майка ми и  баща ми купуват на дъщеря ми кисело мляко с плодове или баща ми я навлича повечко, но не съм им спряла контактите, заради това. Виж, ако е бебе примерно и започнат да я захранват на 4 месеца, щото така трябвало според тях няма да се разберем. Затова помисли какви различкия имаш с тези хора и ако са толкова непреодолими контролирай взаимоотношенията им с детето.
Но в този случай нямаш абсолютно никакво право да се оплакваш, че не ти помагат. Аз, навремето като беше бебе дъщеря ми се бях скарала с нашите и като сам родител се справях абсолютно сама без да искам и зрънце помощ (че при мен си беше и доза инат) и копче не съм казала на никого. Но никак не е маловажно, че децата имат нужда от бабите и дядовците си (емоционална, остави помощта)

# 247
  • волно калдъръмче
Тя и да се помоли по всички правила на учтивостта, пак няма да срещне разбиране. Факт е, че никой (снахата, че и детето) не я иска и тя трябва да работи яко, за да си заслужи уважението Grinning

# 248
  • София
И какъв е извода? Че заради манталитета на свека следва да я скастрят постоянно или направо да прекратят вижданията, понеже тая е много велика и не може да се държи човешки дори със собственото си дете и внуче. После снахата е виновна или мъжа, все някой друг, ама не и този, който се държи неадекватно.

# 249
  • волно калдъръмче
И какъв е извода? Че заради манталитета на свека следва да я скастрят постоянно или направо да прекратят вижданията, понеже тая е много велика и не може да се държи човешки дори със собственото си дете и внуче. После снахата е виновна или мъжа, все някой друг, ама не и този, който се държи неадекватно.
Човешките взаимоотношения и норми на поведение снахата ги определя? Представям си как свека с меден глас ги строява, а те пърхат. Не е до формулировка, а до предубеждения. Свека е неприятна на снахата и го знае. Знае, че няма начин да стане приятна. Омагьосан кръг.

# 250
  • София
Човешките взаимоотношения и норми на поведение снахата ги определя? Представям си как свека с меден глас ги строява, а те пърхат. Не е до формулировка, а до предубеждения. Свека е неприятна на снахата и го знае. Знае, че няма начин да стане приятна. Омагьосан кръг.
А защо по презумция свека следва да строява? За теб до това ли се свеждат човеките взаимоотншения? Един да командва навсякъде и всички, да се държи като господар и който не се подчинява, значи го мрази и няма как иначе?

# 251
В нейния дом разбира се,че тя ги определя. Това е повече от ясно.
Вяра във твоя дом когато идват гости ги оставяш да си правят каквото си искат и да командват теб и мъжът ти?
Почти сигурна съм ,че ти си свекърва или ще бъдеш и имаш същите разбирания като тази на авторката.  Как пъл реши,че авторката е предубедена. Явно проблема не е от сега и на жената вече й е писнало и иска да сподели било то и тук.Защо се опитваш да убедиш всички ни,че свекървата е жертва? Най- малкото което е ,че тя няма елементарно възпитание.
С такива хора трябва да се действа по- настъпателно щом не разбират от дума.

# 252
Ех, ще ми се още един да се престраши да видим и друг казус днес 😁
Когато си предубеден и шамари да бие свекървата, ще е с възпитателна цел. И обратното.
Липсват ми Таис и Луна. Скоро не съм ги засичала.

# 253

С такива хора трябва да се действа по- настъпателно щом не разбират от дума.
Пффф, как пък няма да се хабя. Тегля една майна и спирам всякакви контакти, а майка и син да си се виждат колкото душа им иска, ама без мен.

# 254
  • София
Пффф, как пък няма да се хабя. Тегля една майна и спирам всякакви контакти, а майка и син да си се виждат колкото душа им иска, ама без мен.
Да, ама така ти ще си виновна, че създаваш конфликти, напрежение и каквото още там измисли свекървата. Ще го настройва срещу теб /ако е умен без успех/ и ще го сложи между чука и наковалнята. Няма да се отървеш тъй лесно Satisfied То ако ставаше тъй ехеее... тая тема нЕмаше да има 120 броя Bowtie

Общи условия

Активация на акаунт