С какво ви дразнят свекървите? – 117

• 37 850
  • 747
  •   1
Отговори
# 255
  • при късмета
Човешките взаимоотношения и норми на поведение снахата ги определя? Представям си как свека с меден глас ги строява, а те пърхат. Не е до формулировка, а до предубеждения. Свека е неприятна на снахата и го знае. Знае, че няма начин да стане приятна. Омагьосан кръг.
Снахата не е предубедена. Свекървата сама е постлала за такова отношение към, с действия, а не от предубеденост. Съвсем нормално е с тези действия да стане неприятна, на всеки би станала. За да се развали кръга свекървата трябва да си промени държанието, в дома на младите и с детето.
Не разбирам защо продължаваш да нападаш снахата. Защо тя да отстъпва и защо да е виновна за държанието на свекървата? Свекървата да си предава фасоните, където и пред който вървят. Това обаче не са нито снахата, нито внучето. А ако иска да продължават да минават пред сина ѝ, да не е в дома му

С такива хора трябва да се действа по- настъпателно щом не разбират от дума.
Пффф, как пък няма да се хабя. Тегля една майна и спирам всякакви контакти, а майка и син да си се виждат колкото душа им иска, ама без мен.
И аз това бих направила, но авторката явно не го счита за опция и иска да се запазят отношенията и контактите, но да се промени държанието на свекървата. Не знам как би го постигнала, единствения вариант е мъжа ѝ да се разбере с майка си и ясно да ѝ покаже, че или ше имат отношения, които устройват всички или никакви. Пък свекървата да си решава

# 256
  • София
Скрит текст:
И какъв е извода? Че заради манталитета на свека следва да я скастрят постоянно или направо да прекратят вижданията, понеже тая е много велика и не може да се държи човешки дори със собственото си дете и внуче. После снахата е виновна или мъжа, все някой друг, ама не и този, който се държи неадекватно.
Човешките взаимоотношения и норми на поведение снахата ги определя? Представям си как свека с меден глас ги строява, а те пърхат. Не е до формулировка, а до предубеждения.
Свека е неприятна на снахата и го знае. Знае, че няма начин да стане приятна. Омагьосан кръг.
Разбира се, че е неприятна. Как може човек, който се държи така, да е приятен?

# 257
Как се държи Simple Smile
Ако помолиш и насреща ти се правят на разсеяни!? Синът от мързел или заплесия, снахата от проклетия... Молиш веднъж, молиш два пъти, накрая му викаш на порасналия си тулуп - "Пешо, донеси ми вода!" и снахата подрипва 10 педи над ламината Joy  
Как въобще да помолиш и получиш нещо в къща, където дори и чаша вода сами не се сещат да ти предложат Joy
Ако ли отидеш сам да си сипеш - пак лошо, ще има "обикаля ми из къщата, вре се навсякъде" Wink

# 258
Тук има доста сценарии, верно 😁 Всеки може да си направи интерпретация според настроението 😄Коледа иде?Трябва да се държа добре. Обичам коледните тутманици на Света всеки.

# 259
  • при късмета
птица, не е молила многократно за вода, а да ѝ се донесе чантата. В момент в който домакините имат гости и други хора за обслужване, освен свекървата. А на нея какво ѝ пречи вместо да пидвиква и норежда многократно, да стане да си вземе чантата?

# 260
Леле...добре, че не разказах за поведението на свекинка, докато бях бременна! А, и преди това има доста зловещи реплики и примери (по-трудно забременяване), та не ми се мисли каква фанатичка щяха да ме изкарат някои потребители, ако го бях направила! Все тая...
За съжаление "форумния образ" на моята роднина и майка на мъжът ми за мен са образ от реалния живот и контактувам с него, така че , драги потребителю (не помня вече на кой беше този цитат) радвам се за теб, че не се налага да съществуваш и балансираш отношения с подобен "форумен образ"!
Извън фокуса - бих се радвала детето ми, което скоро навършва две годинки, да има пълноценни отношения с баба си, да мога да го оставя без притеснение и да знам, че е в сигурни - бабини ръце! Уви, в моя случай това, на този етап, е невъзможно!

Последна редакция: сб, 21 дек 2019, 20:24 от Radsf

# 261

Да, ама така ти ще си виновна, че създаваш конфликти, напрежение и каквото още там измисли свекървата. Ще го настройва срещу теб /ако е умен без успех/ и ще го сложи между чука и наковалнята.
А, дреме ми. Битката с рогата напред само съкращава живота и образува бръчки. По-добре да се усвои изкуството да си хлъзгав като мокра връв, та противникът да не може да те докопа.

# 262
  • при късмета
Уиш, за пореден път излагаш свекървенското съсловие значи. Една свекърва изобщо не може да е хлъзгава, тя трябва да налага мнението си на младите за всичко и всякак, ако се налага и с рогата напред Joy

# 263
Ама, аз още не съм свекърва, а и никога не съм имала свекърва, така че съм по-скоро в ролята на кучето, което гледало месаря и решило, че и то е станало месар. Wink

# 264
  • при късмета
Ама за малко да станеш свекърва. То няма да закъснее де и да не си била снаха, това няма да ти размине. За качествата ти на тъща, в другата тема

# 265
Леле...добре, че не разказах за поведението на свекинка, докато бях бременна! А, и преди това има доста зловещи реплики и примери (по-трудно забременяване), та не ми се мисли каква фанатичка щяха да ме изкарат някои потребители, ако го бях направила! Все тая...
За съжаление "форумния образ" на моята роднина и майка на мъжът ми за мен са образ от реалния живот и контактувам с него, така че , драги потребителю (не помня вече на кой беше този цитат) развам се за теб, че не се налага да съществуваш и балансираш отношения с подобен "форумен образ"!
Извън фокуса - бих се развала детето ми, което скоро навършва две годинки, да има пълноценни отношения с баба си, да мога да го оставя без притеснение и да знам, че е в сигурни - бабини ръце! Уви, в моя случай това, на този етап, е невъзможно!

Е разкажи де, то такива работи са интересни, а не, че свекървата искала пет пъти чантата...

# 266
Извън фокуса - бих се развала детето ми, което скоро навършва две годинки, да има пълноценни отношения с баба си, да мога да го оставя без притеснение и да знам, че е в сигурни - бабини ръце! Уви, в моя случай това, на този етап, е невъзможно!
2 или 1 Simple Smile
Като вижда баба си рядко, няма как да я търси, както и тя да го познава добре, за да имат пълноценни отношения.

# 267
2 или 1 Simple Smile
Като вижда баба си рядко, няма как да я търси, както и тя да го познава добре, за да имат пълноценни отношения.
Спокойно, като стане на 3 г., прояде всичко и тръгне на детска градина, мераците за специални менюта на повечето майки и специални изисквания им минават. Остава само изискването някой, ако може да вземе малкия дявол поне за 3 часа през уикенда, та да си починат родителите. Тогава магически се оказва, че шоколад 1 път в седмица + телевизор у бабини, не е болка за умирачка.😉

# 268
2 или 1 Simple Smile
Спокойно, като стане на 3 г., прояде всичко и тръгне на детска градина, мераците за специални менюта на повечето майки и специални изисквания им минават. Остава само изискването някой, ако може да вземе малкия дявол поне за 3 часа през уикенда, та да си починат родителите. Тогава магически се оказва, че шоколад 1 път в седмица + телевизор у бабини, не е болка за умирачка.😉
От майки със специални изисквания се пръкват такива свекърви.Каквито снахи са били,такива свекърви са станали.

# 269
  • при късмета
От майки със специални изисквания, излизат свекърви, които оставят следващите да си взимат решенията и да си имат изискванията, както самите те.

Общи условия

Активация на акаунт