С какво ви дразнят свекървите? – 117

• 37 683
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
Защо просто не им оставяш децата през лятото без теб? Нямаш им доверие? тогава е проблем. Децата ми стоят при бабите си сами, откакто бяха на 2 г. Никога не е имало проблем. Но може при вас да е друго.

# 586

Друго е твоите, ама свекървата!!! Ужас.
И свекървата и тя дава. Но там децата ходят с баща им. Не коментирам аз. Мълча си.

# 587
Ако ми е студено, ще пусна печката да топли, но ще им платя тока за месеца. Следващия път ще помоля да затоплят стаята поне един ден предварително и пак ще им платя тока за месеца.

# 588
  • София
Оо, Абсурд, все едно слушам мъжът ми - никой не ме бил карал.Да де ,никой не ме е карал под дулото на пистолет.Ама пусто възпитание - не мога да допусна да посрещна гости, както според мен е правилно.Пък ти както искаш така посрещай твоите гости- да ти готвят, да ти почистват, да ти прекопават градинката и т.н.Както неведнъж вече казах, под това да поканиш някого на гости за да се запознаете, аз разбирам съвсем друго.
Мъжът ми е осведомен какво, защо не ми харесва и че няма как да промени това.Много преглъщам, все се старая да разбера и другата гледна точка, но веднъж отрежа ли - това е.Не ме интересува кой и как се опитва да замаже положението.
Да, Дени - забременях и затова чужбинските планове се провалиха.

Ще ти повторя, дано схванеш къде ти е проблема-възпитанието ти, което не позволява да приемеш чуждото виждане за "правилно и неправилно".
Посрещаш ги както ти смяташ за правилно, без да се интересуваш дали на тях им харесва, но искаш те да те посрещат не както за тях е "правилно", а както за теб е.
Ми, не е вярно, че се стараеш да разбереш другата гледна точка-въртиш, сучеш и си настояваш на твоето "разбиране" . Даваш срок да го приемат, а като си остават същите и не се променят-отрязваш.
Това пишеш. Само се питам, като ги отрежеш генерално и няма към кого да насочваш недоволството си, дали ще обърнеш внимание на истинския проблем?

# 589
  • София
Ако ми е студено, ще пусна печката да топли, но ще им платя тока за месеца. Следващия път ще помоля да затоплят стаята поне един ден предварително и пак ще им платя тока за месеца.
Вероятно ще се фръцнат как нямат нужда от пари, щом конфликтът излезе наяве.
То си е до характер - много хора нямат топки за открита конфронтация, но това не им пречи непрекъснато да мрънкат и плюят под сурдинка

# 590
Те да се фръцват, важното е аз и детето\децата да сме на топло.
Това в случай, че проблемът не е в инсталацията.

# 591
  • София
Оо, Абсурд, все едно слушам мъжът ми - никой не ме бил карал.Да де ,никой не ме е карал под дулото на пистолет.Ама пусто възпитание - не мога да допусна да посрещна гости, както според мен е правилно.Пък ти както искаш така посрещай твоите гости- да ти готвят, да ти почистват, да ти прекопават градинката и т.н.Както неведнъж вече казах, под това да поканиш някого на гости за да се запознаете, аз разбирам съвсем друго.
Твоите ценности не са задължително чуждите.
И впрочем няма да паднат нечии ръце, ако прекопае градинката, след като е с 20+ години по-млад от теб и ако си му сготвила нещо по-така...
И аз съм научена и видяла да посрещам гости все едно са царе, но като прочетох тук как жените масово мразят гости и не канят... вече смятам, че самата ми покана е достатъчно уважение. Жените сами си създаваме половината работа.

# 592
Дразня се от това,
Скрит текст:
че имам чувството че само едната страна дава повече, а другата дори не прави опит да излезе и на сантиметър от зоната си на комфорт.И на мен не ми е било комфортно да приемам 5 човека на гости с преспиване( при условие, че съм била с малко бебе и съм се цедила с ръчна помпа ), да приготвя по 3-4 неща, но съм си стягала д..то и съм го правила.Или трябваше да направя като свекърва ми, ето ви пакет фъстъчки, ей там е кухнята и тавите,който иска да готви.
Подписах с мъжа ми, за да може да се използват моите документи с разрешително за работа в чужбина.Това с опцията да заминем двамата заедно( нали да му е по-лесничко, да не се напряга много, много), и да види че може мъничко да се повиши стандарта.
Дразниш се, че различни от теб хора, имат различни разбирания и различен бит от твоя.
Ами, това е най-най-нормалното нещо на света.
Явно нямаш никакви сериозни проблеми, щом търсиш под вола теле....
Честно казано, никъде в постовете ти не видях дори една мини-причина за недоволство.Няма грубост към теб, няма обиди към теб, няма пренебрежение лично към теб, просто имаш насреща си Различни хора.
На приятелите си сърдиш ли се, че не ти готвят по 3-4 различни "манджи", като им ходиш на гости?Или ядеш, каквото са ти сервирали?Едва ли всеки път готвят специално меню за теб, че да ти се хареса....

# 593
Гости са ти децата със половинките до едно положение и време. После би трябвало да се държат като част  от това семейство, фамилия  или каквото да го наречем.Да не стоят по столовете и леглата,  а да се включат с нещо. Не съм сядала на маса, на която няма нищо  допринесено от мен. Дори гостите ми  някога са се включвали да помогнат, не че няма да се справя ,но е приятно някой да подаде  да се сложи маса  или да отнесе накрая към мивката чинии.Става по-бързо и  е весело някак.Примък - отмък само галена Богданка е правила и то е негативен пример.
И да, да капнеш да приготвяш нещата  и пак да е  не както  е трябвало  не е приятно.
Остави примера с посрещането , един е бил и се  е случило.
Те са гости в твоя дом ,но ти не си в техния ,на мъжа ти.Не  и всеки път.
За отоплението си е проблем дето не се живее  постоянно. Бях палила печка на дърва преден ден и пак им се видя студено, а  и за това искам да ми кажат кога идват да паля и подготвя.Та мрънкане може и при старание да се случи, не са да видят как е .И вече се съобразяват зимата и прескачат идване, после наваксват  при подходящо време. Наистина не се затопля  веднага,студени стени  и стаи са си проблемни.Добавихме електрическа печка да смогне с топлото.И да си кажа ,на сина е студено не пипайте снахата тук.

# 594
Има си проблеми елинка и не е свекървата.

# 595
Вероятно ще се фръцнат как нямат нужда от пари, щом конфликтът излезе наяве.
То си е до характер - много хора нямат топки за открита конфронтация, но това не им пречи непрекъснато да мрънкат и плюят под сурдинка

Точно такива са. Пари за ток няма да вземат, сигурна съм. Конфликт няма да излезе наяве, защото всичко се извърта и се обръща в тяхна полза колко искат да ходим, да стоим и т.н. Ако повдигна въпроса с печката, ще извърти,че само е намалила, топло й се сторило с един тънък гласец, мънкащ..няма да заеме позиция никога.
За да не съм им в тежест 4-5 дена по Коледа и 3 дена по Великден им стигат.. цял живот не са се отоплявали, така, че няма да ги променя. В апартамент са, не в къща.
Бор_яна, за приготвянето на нещо, опитвала съм. Извърта се, че не харесваме нейните манджи явно и затова сме решили да готвим..затова вече не си правя труда, каквото има, това е.

# 596
Анонимен, от така описаното мисля, че оправяне нямат подобни хора. Взела си отлично решение да намалиш срещите с тях до санитарния минимум. Човек трябва да си избира битките и в някои просто не си струва да се хаби.

# 597
  • София
Точно такива са. Пари за ток няма да вземат, сигурна съм. Конфликт няма да излезе наяве, защото всичко се извърта и се обръща в тяхна полза колко искат да ходим, да стоим и т.н. Ако повдигна въпроса с печката, ще извърти,че само е намалила, топло й се сторило с един тънък гласец, мънкащ..няма да заеме позиция никога....
Бор_яна, за приготвянето на нещо, опитвала съм. Извърта се, че не харесваме нейните манджи явно и затова сме решили да готвим..затова вече не си правя труда, каквото има, това е.
Значи с техните камъни по техните глави. Целенасочено отказваш ходене, а когато се повдигне въпроса - ясно и на висок глас казваш, че не искаш НИКОГА да ти намаляват печката.
За готвенето - приготвяш си речта предварително. Когато измрънка, казваш: "Смятам, че готвенето е труд и затова искаме да те облекчим, но явно не го оценяваш ( прехвърляш топката с неоценяването в нейното поле). И като стана въпрос - да, еди-какво си не харесвам/не ям, да си знаеш занапред."

# 598
  • Пловдив
Франсоаз, с приятелите обикновено се срещам навън.Или ако е вечер по женски( което в интерес на истината не се е случвало скоро) сме на мезета и вино.И готвех малко повече неща, защото все пак да има избор( а не да се сервира в чинията едно малко бутче с малко ориз и незнайно как да си мисли, че човек би се заситил с такова количество).Но моя грешка е, че не съм била по-настоятелна към мъжът ми, да се купува нещо на отиване там.Но при трикратно питане, и отговор че има сготвено, колко още пъти да повтарям за магазин?
Анонимна , това с държането ти на студено е наистина гадничко.Да, като вариант е ТМ да каже на родителите си, че при гостуването ви ще остави някаква сума.За храната няма да коментирам , че видно ми е болна тема и на мен.

# 599
Леле! Представям си как, ако каже на свеки "Ти не оценяваш", ще се отприщи адът.

Общи условия

Активация на акаунт