Фермата сезон 5 тема 10

• 42 036
  • 992
  •   1
Отговори
# 375
Децата на Веселка са здрави, което значи, че са добре гледани. Не изглеждат мръсни или недохранени. Аз това видях и то е най-важното на този етап.

Сори ама изобщо не значи. Аз съм гледана така - като прасе - и хич ама хич не съм доволна и се чувствах адски зле. Не са и цигарите проблема на Веска - пролемите и са 2 - единият е, че е тъпа, а другия - че е горда и настоятелна в тъпотата си. Горките и деца - тя и на тях така ще им обяснява - имате хляб на масата и покрив над главата - от кво сте недоволни, и без комптър и интернет ще си живеете, да не би моята баба да е имала такива неща. Айде полека с претенциите - трябва да сте доволни, че съм ви отгледала и  не съм ви дала в приют, а не да ми ревете че другите деца имат еди кво си а вие го нямате. Ми то не може и не е нужно всичко да имате.
А така аз съм гледаната и от личен опит знам колко лошо. Хем че и ние не бяхме бедни

# 376
  • при късмета
Skrekkelig, честно да ти кажа, темата не е за майка ти. Разбирам гледната ти точка и изходната позиция на мнението ти, но е изкривено точно по тази причина. Преекспонираш нещата от твоята си камбанария и заради вкарването на майка ти във всеки коментар или ти, ти, ти, на теб, с теб до безкрай те прави Маргарита. Не сравнявай децата на Веселка с теб. Най-малкото е на годинка някъде, смяташ ли, че може да се чувства зле от всичко, което посочваш за пример? Не може или поне не на този етап. А дали ще са отгледани с отношението, с което ти си отгледана, няма как да знаеш. При теб не е бил материален проблема, а именно отношението. Случая на Веселка не е такъв.
Познавам деца, отгледани в бедност, които бяха първи клас (близнаци) през Виденовата зима и на всичко отгоре почина баща им. Година по-късно през кризата на 97г. съкратиха майка им от работа. Беше ѝ ужасно трудно на жената и наистина трудно приемаше нещо за нея. За децата си приемаше, но е отказвала на роднини, които са се държали надменно като Дана, дори за тях. Самите деца разбираха, че няма, а майка им има голямо желание нищо да не им липсва, но просто няма възможност. Към момента са с добро образование и са на път да създадат семейства и са безкрайно благодарни на майка си. Та отношението е важно, не материалното и не мисля, че може да сравняваш това на твоята майка, с това на Веселка към нейните деца. Да, не разбират в момента в какви битови условия живеят, защото нямат база за сравнение и да имат още не са способни да направят сравнение. Но са всичко друго, не и недохранени

# 377
Децата на Веселка са още малки, затова писах така. И не е нужно човек да анализира поведението на друг на база собствените си преживявания. Освен това децата трябва да се съобразяват с възможностите на родителите си, поне  докато не станат самостоятелни.

# 378
Деца могат да се гледат и с много и с малко пари, щом са нахранени и облечени, не им липсва нищо.
И аз на мястото на Веси, нямаше да приема подаянието както го изкара Дана. Мисля, че Митко ИТ е много хитър - той знае, че тя ще предизвика съжаление у зрителите, за това предложи да й дадат пари за децата сега като подаяние, за да няма после претенции за голямата награда.  На него за какво му е да печели, нали той е богат, защо се напъва толкова за фермер.

Не разбрах защо Митко смята, че Веска не трябва да се бори за голямата награда? Според мен Митко не толкова му е важно да е фермер и да спечели сезона, а по-скоро му е неудобно да падне баш от Веселка и да се излага, че няма акъл да запомни няколко обичая. Може и да и даде дуела, но като каже, че и го е дал никой няма да му повярва и ще кажат Тоя па ся на къв се праи. А ако падне и не каже, че е нарочно, глупавия зрител ще реши че е слабак и е тъп. Губещ е при всички положения, затова най-добре да си играе играта и да не се чуди как да угоди на тоя ми оня щото угодия няма

# 379
  • Асеновград
Чета мнения назад с които не съм съгласна. Трябвало, като излезнат навън на 4 очи да предлагат помощ. Митко да отстъпил фермерското място....
Никой не е длъжен на Веска с нищо. Тя вместо да благодари на хората , че съвсем искренно искат да направят за децата нещо хубаво , защото Тя видимо не може , ....тя голяма драма . Не били сираци , не искала подаяния....но когато си тъп, не можеш да разбереш , и не си даваш сметка от жеста на другите. Като е толкова горда , да беше се изправила да благодари , и просто да откаже подаръка на фермерите. Не беше нужно отново да се реве , и да се дрънкат тъпотий.
Можеше и Дана да не се плюнчи толкова , но тя си е такава....,,дудне ли дудне,,.

# 380
Не харесвам Веселка,но разбирам гордоста и.Ако аз съм на нейно място също ще се чувствам зле

# 381
  • София
Децата получават това, което родителите могат да им осигурят.
Може да искат повече, ама няма.
Финансовите възможности на хората са различни и децата трябва да приемат това.
Когато моето дете беше в детската градина, организираха ски училище всеки месец по една седмица и за моите възможности цената беше непосилно висока, затова и детето ми не отиде на ски нито веднъж.
И да плаче, и да се тръшка, и да ме моли- пари няма.

Не може да сравнявате стандарта си на живот с този на Веселка и да я обвинявате, че не е осигурила базови според вас неща на децата си, а според нея- екстри.
Един живее в къща на село, друг- в палат, и тоя на село не обича децата си по-малко, защото не може да им купи голям телевизор например.
Винаги има няколко начина да поднесеш един подарък, дори той да е от съжаление, съчувствие, да е подаяние... В случая на Веселка може да се каже: "Ти имаш три прекрасни деца, най-много от всички тук, затова решихме да дарим тези пари на бъдещето на България чрез твоите деца".
Звучи доста по-различно от "Решихме да дадем на теб парите, за да направиш стая на твоите деца и да им купиш нещо, защото те са бедни".

# 382
Skrekkelig, честно да ти кажа, темата не е за майка ти. Разбирам гледната ти точка и изходната позиция на мнението ти, но е изкривено точно по тази причина. Преекспонираш нещата от твоята си камбанария и заради вкарването на майка ти във всеки коментар или ти, ти, ти, на теб, с теб до безкрай те прави Маргарита. Не сравнявай децата на Веселка с теб. Най-малкото е на годинка някъде, смяташ ли, че може да се чувства зле от всичко, което посочваш за пример? Не може или поне не на този етап. А дали ще са отгледани с отношението, с което ти си отгледана, няма как да знаеш. При теб не е бил материален проблема, а именно отношението. Случая на Веселка не е такъв.
Познавам деца, отгледани в бедност, които бяха първи клас (близнаци) през Виденовата зима и на всичко отгоре почина баща им. Година по-късно през кризата на 97г. съкратиха майка им от работа. Беше ѝ ужасно трудно на жената и наистина трудно приемаше нещо за нея. За децата си приемаше, но е отказвала на роднини, които са се държали надменно като Дана, дори за тях. Самите деца разбираха, че няма, а майка им има голямо желание нищо да не им липсва, но просто няма възможност. Към момента са с добро образование и са на път да създадат семейства и са безкрайно благодарни на майка си. Та отношението е важно, не материалното и не мисля, че може да сравняваш това на твоята майка, с това на Веселка към нейните деца. Да, не разбират в момента в какви битови условия живеят, защото нямат база за сравнение и да имат още не са способни да направят сравнение. Но са всичко друго, не и недохранени

Защо е ОК ти да даваш пример с твои познати, а аз да не давам пример със себе си. Точно деца като мен израсли с родител като Веселка могат най-добре да разберат и оценят ситуацията. Абсолютно майка ми е същата като Веселка - пълна с енергия и гордост бачкаторка, фокусирана само в собствените си нужди да се доказва колко е по по най, но не се интересува от нуждите на децата си. Както децата на Веселка ги гледат баби щото тя е по горите, така и аз съм отгледана от баби. Положението е същото. Единствената разлика е, че майка ми работеше за голяма заплата, но пак не и стигаше и беше по полетата всяка секунда когато не беше на работа. Ние сами сме се гледали със сестра ми.

# 383
  • при късмета
Не случайна натъртих на отношение, Skrekkelig, но ти удобно реши да го пропуснеш. А в това е целия смисъл.

# 384
Съдите Веселка прекалено сериозно. Жената има принципи и морал. Аз я разбирам. Може да няма пари и да живее в мизерия, но това не я прави длъжна да приема каквото и да е от който и да е, било то и с най добри намерения. Има хора, които не искат да бъдат длъжни никому, или пък може да се притеснява как това ще бъде разбрано от децата ѝ, от  комшиите, от техните деца. Никой не може да ѝ се сърди за тази реакция. Някои може и в палат да живеят, но принципите и моралът са рядко срещано явление. Аз мисля, че Веселка трябва да бъде уважавана за това. А не заставяна и унижавана.

Определено не мисля, че трябва да уважавам Веселка заради гордостта и - гордостта е по порок, забравихте че тозно тя прати дявола в ада. Но съм съгласна, че групата постъпва глупаво молейки и се да приеме подаръка. Като не иска не иска и край - кво има да я принуждават и да се обясняват дни наред.

# 385
  • при късмета
На групата ѝ се наложи да се моли на Веселка, защото тъкмо почти я бяха убедили, че не го правят с лоши чувства и Дана съсипа всичко. Ако не беше се обаждала изобщо, а разговора бяха продължили Краси и Станислав, драма изобщо нямаше да има, независимо дали щеше да приеме или не

# 386
Не случайна натъртих на отношение, Skrekkelig, но ти удобно реши да го пропуснеш. А в това е целия смисъл.

Отношение също. Както на нас ни обяснява, че децата и имат всичко, така и на тях обяснява същото. За теб това добро отношение ли е? И на тях обяснява че си разделила на 2 цигарата за да им купи адапте (щото предполагам се досещаш, че дори от кърма ги е лишила заради бачкане). Щом са лишени от това, което естествено им се полага сметай на какви други лишения  ще бъдат подложени тия деца. Сега са бебета и не го усещат, но горко им като се осъзнаят. Веска ще циври за всичко и ще ги принуждава да се борят да реализират нейните лични мечти и цели щото иначе мама ще плачка, и да пренебрегват себе си цял живот заради егоистична псиохопатка.

Момичета според мен си е кофти в ефир, пред цяла България да се прави това нещо. Не мисля, че от лошо го направиха момчетата, явно не са премислили как би изглеждало, но не беше мястото. Редно беше да си поделят парите и толкоз, навън ако някой иска да помага да го прави....така в ефир си е унизително и не изглежда ОК, искрено се надявам да не е евтин ПР ( колко сме човечни, наистина ми се иска да мисля, че просто не премислиха добре ).

това е по сценарии. Както е по сценарии банкера да ги пита за кво ще дадат парите. До сега винаги парите са отивали за пазар за храна и битови потреби. Това е ново за сезона - спечелените пари да се дарят за кауза. Те трябваше да му отговорят за какво ще похарчат парите и съответно да кажат че ще са за Веселка. Сценарии е всичко ама Весето се опитва да го осуети щото е патологично горда и засеглива.

На групата ѝ се наложи да се моли на Веселка, защото тъкмо почти я бяха убедили, че не го правят с лоши чувства и Дана съсипа всичко. Ако не беше се обаждала изобщо, а разговора бяха продължили Краси и Станислав, драма изобщо нямаше да има, независимо дали щеше да приеме или не

Абсолютно нищо не е съсипала Дана - реши да помогне ама като видяха реакцията на Веселка обвиниха Дана за по-лесно. Ако малката не беше реагирала така сигурно щаха дори да и благодарят. Абе върти на пръста си цялата ферма, продукция и цяла България. Живяла съм цял живот с такъв човек - знам за какво говоря. Тя се изкарва жертва, но реално всички са нейни жертви. Ако не друго поне е е велик манупалотор Весето

# 387
  • при късмета
В какво точно се изразява помощта на Дана?
Вчера като Велислава попита "а ти как щеше да ѝ го кажеш?", ако бях на мястото на Митко и Станислав щях да ѝ отговоря "вече ѝ казахме и реакцията не беше такава. Вие преценете". Щяха да зотворят устите на фамилията на минутата

# 388
  • Вестерос
Eх, тази лоша Дана! В ъгъла да я накажем, че казала грешна дума и Веселка се е фръцнала, ц, ц, Дано, скрий се, че някои хора не те понасят.

# 389

Тя сама разправя,че не може си посреща масрафа и взима заеми а тук един жест по скоро бих го нарекла не би приела.Забелязахте ли че казва кредити и заеми,за да вземещ пари на заем отиваш при съсед ,приятел и казваш=би ли ми дал еди къв си заем,това не е ли молба?

На Веселка първо и липсва финансова грамотност щом се е съгласила на заем, който после трябва да върне в троен размер. Това е чиста натурална човешка глупост. Второ - цялото и поведение, мрънкането как се лишила от цигарка заради децата си, инфантилното сърдене и циврене, показва липса на зрялост и достойнство, и излишък на гордост - две коренно различни качества - първото е добродетел, а второто - недостатък.
Пари не трябва да и се дават. Митко правилно прецени, че трябва той да плати за психолог, той да купи кон, натърти, че ще иде собственоръчно да ремонтира детска стая, а пари на ръка не трябва да и се дават защото тя няма да ги оползотвори правилно, поради очевидна липса на акъл

Последна редакция: вт, 03 дек 2019, 11:24 от Skrekkelig

Общи условия

Активация на акаунт