Фермата сезон 5 тема 10

• 42 016
  • 992
  •   1
Отговори
# 405
Ох, тази Веселка, толкова невзрачна и елементарна! Яд ме е, че такива хора стигат до финала, че и подкрепяна от останалите фермери.
Тя в разговор с Дана “Моите деца не са социално слаби, не искам помощи и дарения, никога не съм приемала такива неща, да дарявали са дрехи и играчки на децата ми..” кажи честно, ти наистина ли....

# 406
Значи да уточним до сега в сезона на "новите светове"!
Какво видяхме и какво ще запомним!
Видяхме гей културист, на когото мускулите повече му пречеха, отколкото помагаха.
Видяхме един ограничен тарикат-бабаит, който си тръгна непобеден(изгонен заради шамарче). На всичкото отгоре беше и фермер на седмицата.
Участниците гласуваха да културиста-гей да остане, въпреки че загуби.
Продукцията върна друг участник, отстранен от дуел.
От фермата казаха, че не е голям проблем прескачането на оградата на един от участниците.
Бяхме свидетели на годеж в ефир.
По време на  фермерски дуел, поради контузия, продукцията реши да промени част от битките като не пое сама отговорността, а реши да се допита до другия участник в двубоя.
Разбрахме, че една от участничките е била изнасилена на 19г. Другата израстнала без баща. Друг отгледан от баба си. Участничка написа писмо и скъса с партньора си в ефир, без отговор, без диалог. Три дни участниците се радваха за новината за фермерско бебе, най-вече таткото. След това се разбра, че било само изпитание, един вид тест. Пак със знанието на продукцията. От ден първи се лееха сълзи, радост, мъка и откровения. Караници и конфликти.
Продукцията се въздигна, драмата се издигна в култ. Алманаха се пусна в търговската мрежа в най-подходящия момент. Дет са вика....уел дан Иване, евалата Андро! Браво! Много добре знаете, че губите сериозните зрители, но дали ви пука! Стигнали сте и вие до заключението, че сме лошо семе, лоши хора и няма смисъл да се занимавате с малцина мислещи, друго си е да си хванеш масовия зрител, да го наситиш и насълзиш с драма. Заслужихме си  зрелището, нали така господа продуценти! Е, постигнахте си целта, добре го правите, майстори сте, признавам! Дали ще гледам Фермата от тук нататък! Смятам да гледам финала и евентуално старта и участниците на следващия сезон и тогава ще взема окончателно решение. Този сезон ни предадохте заради рейтинга. Вие сте големите победители! Пирувайте!

# 407
  • London
Може, но тя в предаването не е влязла за да й даряват някакви суми...., а да спечели играта предполагам. Колкото и да не я харесвам ми стана тъпо и на мен, без да си искал нещо седнали да ти даряват пред камерите точно, пред цяла България, да те унижат хубаво точно преди финала.... Станислав специално ми се струва много хитър в последно време, вторачил се е в голямата награда и много добре знае, че Веселка ще събере много вот и бърза и той с тапетите в детската стая, да го видят колко е благороден и тн. Не ми е ОК.....никой там май не се е загрижил особено за Веселковите деца, по-скоро за личен образ мхм.

Веселке, ако четеш я кажи дойдоха ли да ти помогнат като няма камери вече или беше помощ докато са на екран?

# 408
  • при късмета
Темата прелива от пусто в празно и всеки съди от собствената си камбанария.
Веселка не е лошо момиче, прави каквото може с възможностите, които има.  Ако иска, обаче да не я възприемат единствено като жена, живееща в недоимък, трябва да спре самата тя да се идентифицира единствено като такава.
Няколко пъти мъжете се опитаха да насочат вниманието и към евентуални възможности, тя парира всеки опит. Да, те не познават естеството на работата и, но я насочваха да помисли какво може да промени. Тя не е готова за такава крачка. По-важно и е да е героиня. Не отричам, че и е трудно. Работлива е, но само с работа не става. Трябва мисъл и планиране. Много можеше да вземе от тези хора /нямам предвид финансово/, но е незряла и инатлива,  затова си дълбае в една точка.
Така е. От големия Митко много можеше да научи,  много подробно ѝ обясняваше кое трябва да види, но е факт, че тя изобщо не го разбра.
Нейния капацитет обаче не е свързан с това дали обича децата си и дали мисли за тях. Изобщо не съм на мнение, че ги неглижира, напротив.

# 409
  • Вестерос
Темата прелива от пусто в празно и всеки съди от собствената си камбанария.
Веселка не е лошо момиче, прави каквото може с възможностите, които има.  Ако иска, обаче да не я възприемат единствено като жена, живееща в недоимък, трябва да спре самата тя да се идентифицира единствено като такава.
Няколко пъти мъжете се опитаха да насочат вниманието и към евентуални възможности, тя парира всеки опит. Да, те не познават естеството на работата и, но я насочваха да помисли какво може да промени. Тя не е готова за такава крачка. По-важно и е да е героиня. Не отричам, че и е трудно. Работлива е, но само с работа не става. Трябва мисъл и планиране. Много можеше да вземе от тези хора /нямам предвид финансово/, но е незряла и инатлива,  затова си дълбае в една точка.
Абсолютно това описва Веселка!

# 410
Веселка е от етноса. И не е надраснала и грам манталитета. Умишлено ли се крие това, незнам.

# 411
Според мен, Веселка е много голям манипулатор. Пак според мен, тук не става въпрос за гордост, а за прости сметки от нейна страна. Ако е толкова горда - що не скочи на Митко, който щеше да й плаща психолог, или да й купува коне? Много тънко в разговорите /преди да ревне/ манипулираше останалите - " тя/той се отнася към мен така, а към останалите иначе, защото ме мисли за малка, неопитна и т.н.", след което затъркаля сълзите, типично по детски. По този начин провокира по-силните да я вземат под покровителство и да я предпазват от дуели и битки.

# 412
Сега гледам точно разправията.... ами той и Каролев се изрази далеч по-натуралистично от Дана ама на него никой не направи забележка. Не прилича това нещо на подарък, защо само пред Веселка следва да се говори като за подарък, защото тя ще гледа епизода у дома си и ще види зад гърба й как точно се казва - дарение.  
Дарение произлиза от думата дар.Не виждам някаква голяма разлика между дар и подарък.За мен си е едно и също нещо.Когато даряваш на някой нещо, това не е ли подарък?

# 413
  • при късмета
Не, дарение не е подарък, затова и думичките са различни. Хубаво е да се знае смисъла им. Дарения получават хора в нужда, а Веселка каза, че такава няма, не са и на помощи. А подаръци получава всеки, по различни поводи. Понякога и без повод, защото някой иска да ти направи подарък. Не е трудно да се разбере разликата

# 414
Biglubo, е не е баш така! Ти по Коледа дарения ли правиш, или подаряваш подаръци?

# 415
Чак такава лисица и манипулатор не мисля че е.По скоро и идва отвътре, така е живяла винаги и така е прокопсала до сега,така и мисли да я кара в живота. Като Красимира,цял живот чака на някой друг. Просто са си такива.
Веселка е споменавала,че с мъжа си и брат си работят с конете,така че да и той работи.

# 416
  • София
Защо не можете да приемете, че Веселка си харесва селото, приятелите, мъжа и начина на живот?
Иска да си живее на село, да си броди в гората, да си цепи дървата и единственото което и трябва, е по-добре платена работа- там, в селото.
Гледа си децата, обича си ги, има си семейство и това е нейното богатство.
Няма как да надскочи себе си и да се впусне в ново бизнес начинание, колкото и да я съветват хората около нея.
Не може, не я бива, не го разбира и не го иска- това е.

# 417
  • Вестерос
Дарение си е дарение и не е само  че хора в нужда го получавали. Grinning

# 418
  • London
Оф, аз направя 1-2 коментара във Фейсбук страницата и бам…. 10 нови преглеждания на бизнеса ми във Фейсбук страницата ми. Сега не знам да се радвам ли или някой ще ми прави мръсно.....

# 419
  • при късмета
Тук никой няма нужда от дарения. Няма ли да ви е обидно, ако подаръците за празник си ги получите, като подаряващия натяква, че ви прави дарение, а не подарък? Няма какво друго да излезе, освен целенасочено унижение. Тази разлика не разбра Дана, както се направи, че не разбра, че има значение коя точно дума употребява

Общи условия

Активация на акаунт