Фермата сезон 5 тема 10

• 42 016
  • 992
  •   1
Отговори
# 390
Много е грозно да се правят сценарии какви щели да пораснат децата на Веселка, какво щели да видят, как тя ги лишавала и други гадории, които пишете. Като я гледам жената обича си ги! Колкото може направила е! Може да не е от най-интелигентните, но никой не си избира какъв и къде да се роди. Спрете да гадаете и да си съчинявате измислени бъдещи и настоящи истории. Като ви чета се чудя вие как сте расли, че ви раждат мозъците такива гнусотии.

# 391
  • Вестерос
Не чети тогава Simple Smile

# 392
За мен Веселка, ако е ронила сълзи досега е за пред зрителя, тя иска да спечели 100 000 лева, а не да й помагат останалите фермери. Така мисля!

ми тя и за да спечели формата пак получава помощ - и от фермерите, които я щадят и все и спестяваха дуелите и от продукцията, която я облекчава в игрите... На нея и е ОК да получи помощ, ама не и е ОК света да разбере за това. Иска да заблуди народа, че е суперуман и сама всичко е постигнала в живота

Много е грозно да се правят сценарии какви щели да пораснат децата на Веселка, какво щели да видят, как тя ги лишавала и други гадории, които пишете. Като я гледам жената обича си ги! Колкото може направила е! Може да не е от най-интелигентните, но никой не си избира какъв и къде да се роди. Спрете да гадаете и да си съчинявате измислени бъдещи и настоящи истории. Като ви чета се чудя вие как сте расли, че ви раждат мозъците такива гнусотии.

никой нищо не гадае - коментираме само факти показани от екрана. Друго няма как да знаем - не я познаваме лично и не и знаем живота. Не мога да си представя на зрителите да обяснява че децата и нямат нужда от повече, а на тях да им говори друго, щото не съм го видяла и не ми е дала причина да предполагам нещо различно от това кеото виждат очите ми и чуват ушите ми. За мен Веселка е горделивата ревла от екрана и е такава и в живота. А това че и ги обича - айде моля ти се - и майка ми на думи ме обича, но на дела ме мрази

# 393
  • при късмета
И кога точно ушите ти чуха какво говори Веселка на децата си? Това, че ти си направила някакви предположения не ги прави неоспорим факт, нали си наясно?

# 394
Strekkelig, съжалявам за отношението на майка ти към теб. Въпреки това не пречи да отвориш сърцето си за доброто у хората.
Не разбирам защо толкова ви пречи поведението на Веселка. Хората, които са там с нея я разбират, подкрепят и се опитват да ѝ помогнат, а на вас ви е голям проблем това, че била горделива.
Прави ми впечатление, че само хората, които писаха, че като се поставят на нейно място и те биха реагирали така, всъщност я разбират...
Аз гледам фермата от самото начало и не ми е направило впечатление Веселка да се е оплаквала колко е зле. Да, казвала е, че са нямали пари и имат кредити, но не съм останала с впечатлението да се жалва или да моли за милостиня.
Аз имам дете и подобна ситуация би ме натъжила също, ако излезе така, че децата ми нямат достатъчно. Трудно е да се изправиш пред тези истини, не я съдете.

# 395
  • Бургас
не ме изкефи идеята на Митко ИТ, малко на ПР колко е благороден ми намирисва, можеше да помисли дали по този начин ще е ОК за чувствата на Веселка, то световен проблем стана тази помощ...на никого не е приятно да му дават подаяния, разбирам я Веселка, пред цяла България  я изкараха пълна мизерница, и така да е, може и по-деликатно да се помага.... Митко ИТ можеше без да го тръби,  след края на предаването, сам или пък да организира и другите богаташи да съберат пари за подпомагане на семейството на Веселка, дет се вика бълха ги ухапала  тихомълком да им  купят и ремонтират една селска къщурка

Последна редакция: вт, 03 дек 2019, 11:51 от bur02

# 396
Strekkelig, съжалявам за отношението на майка ти към теб. Въпреки това не пречи да отвориш сърцето си за доброто у хората.
Не разбирам защо толкова ви пречи поведението на Веселка. Хората, които са там с нея я разбират, подкрепят и се опитват да ѝ помогнат, а на вас ви е голям проблем това, че била горделива.
Прави ми впечатление, че само хората, които писаха, че като се поставят на нейно място и те биха реагирали така, всъщност я разбират...
Аз гледам фермата от самото начало и не ми е направило впечатление Веселка да се е оплаквала колко е зле. Да, казвала е, че са нямали пари и имат кредити, но не съм останала с впечатлението да се жалва или да моли за милостиня.
Аз имам дете и подобна ситуация би ме натъжила също, ако излезе така, че децата ми нямат достатъчно. Трудно е да се изправиш пред тези истини, не я съдете.

Веселка ако наистина толкова обича децата си, ще загърби гордостта си и ще приеме подаръка, който е за тях. Но явно повече обича себе си. Разбира се че се оплаква Веселка - не проси директно милостиня, но си се оплаква стабилно и ефективно. И да - не понасям горди хора, неоценяващи помощта на благодетелите и втълпяващи им чувство за вина понеже искат да помогнат на нуждаещите и се деца. Съвсем сериозно смятам, че ако не преглътне гордостта си и не приеме помощ трябва да се намери друго семейство за децата. Не я слушайте кво говори, а гледайте как живеят децата и - то е очеизвадно. Щом всичките и съфермери, които много добре я познават, са преценили, че тия деца имат нужда от помощ, явно наистина е така, нищо че тя го представя различно на публикаъа. Еми не е. И да - съдя я, че не позволява да се помогне на децата и.

Ама много смешно ми стана с Каролевия. Очевидно целта на поканата не е да ни покажат интересен персонаж, а да му измъкнат парите щото бил богат. А той - 80 лв - хаха - ще направят ремонт с тях на кукуво лето. Да поканят по-щедри клиенти - тоя отдавна сме го разбрали, че е циция

# 397
  • London
Сега гледам точно разправията.... ами той и Каролев се изрази далеч по-натуралистично от Дана ама на него никой не направи забележка. Не прилича това нещо на подарък, защо само пред Веселка следва да се говори като за подарък, защото тя ще гледа епизода у дома си и ще види зад гърба й как точно се казва - дарение.  Не му беше мястото изобщо, аз лично продължавам да смятам, че или тя е ОК да й се помага и не следва да се измислят някакви политкоректни за ухото й неща и да се сменят думички сакън да не се обиди или парите се разпределят на всеки по равно и кой откъде е. Вили беше лаконично най-права.... дар, подарък са синоними….и това на Станислав следва да е ясно. Както и да го каже все тая, няма да промени смисъла.

В случая ми стана жал за Веселка, унижена излезе от ситуацията.... ми богаташи мамка ви помагайте навън бе, не пред камерата.

# 398
Нека ви припомня в случай, че сте забравили - живеем в България. Тук голяма част от хората живеят на прага на бедността. В повечето семейства положението едва се крепи. Аз не съм живяла в условията на Веселка, но и в моето семейство е имало времена, в които сме нямали пари и обратното. Никога не бих предпочела да съм далеч от майка ми, но да имам хубаво легло и играчки. Някои от вас не знам мислят ли като пишат, меко казано съм изумена.

# 399
  • London
Евита, всеки е господар на живота си. Много хора съм видяла тук в Англия и по-зле са били от Веселка в родината.... , но тук най-малкото живеят далеч по-нормално. Истината е, че за най-бедните в държава зле икономически като нашата няма просперитет, говоря за длъжности с които си изкарват хора неспециалисти хляба - тук една чистачка, един готвач, един продавач, един работник пакетаж, сортиране, доставчик и тн ще живее доста приличен начин на живот, дори ще ходи на почивка в чужбина, ще му е топло зимата, ще се облича от ГАП и Некст, а не от Мегс Каканашева хаха ( ирония ) и битака, ще яде добра храна и тн и тн. Тук хора като Веселка няма на това дередже бедствено.... а тия с по 3 деца живеят в общинска къща като са с нисък доход и получават куп субсидии. Като Веселка бая роми има тук и да ви кажа, живеят далеч по-добре от доста българи в БГ. Та всеки да си прав сам изводите......да останели в БГ, леле за какво по точно?

# 400
Да, това е абсолютно така. Но не всеки става за чужбина. Хареса ми онзи доклад за щастието, който представи Каролев. И искам да кажа във връзка с това, че парите не са най важното нещо. Без тях е трудно, необходими са ни, но по-трудно се живее без любов, без семейство, без подкрепа..

# 401
А мъжа на Веселка работи ли нещо?

# 402
Тоя Станислав колко е смотан горкия. "Що и говориш така, тя сега ще реве." Ми ето начина да се изкопчи всичко от тоя глупак - плачкаш и получаваш. И децата ползват успешно тази манипулация. Веселка хитра - ще си я прилага цял живот - ама що не като има наивни смотаняци като Станиславчо.

Като затворите очи и слушате Дана не ви ли се струва, че говори Джина Стоева

# 403
Темата прелива от пусто в празно и всеки съди от собствената си камбанария.
Веселка не е лошо момиче, прави каквото може с възможностите, които има.  Ако иска, обаче да не я възприемат единствено като жена, живееща в недоимък, трябва да спре самата тя да се идентифицира единствено като такава.
Няколко пъти мъжете се опитаха да насочат вниманието и към евентуални възможности, тя парира всеки опит. Да, те не познават естеството на работата и, но я насочваха да помисли какво може да промени. Тя не е готова за такава крачка. По-важно и е да е героиня. Не отричам, че и е трудно. Работлива е, но само с работа не става. Трябва мисъл и планиране. Много можеше да вземе от тези хора /нямам предвид финансово/, но е незряла и инатлива,  затова си дълбае в една точка.

# 404
Според мен Митко ИТ предложи да дадат парите на Веселка, защото поделени ще са малко за хора като него. А Веселка е влязла във фермата като равноправен играч и би следвало да се отнасят към нея като такава. Бори се също за тези 100 000 лв, а не за сума за обзавеждане на детска стая.

Общи условия

Активация на акаунт