Фермата сезон 5 тема 10

• 42 075
  • 992
  •   1
Отговори
# 330
Изгледах.На запис.Директно я превъртам тая ревла вече,не мога да и търпя истериите и измислените драми.Сигурно и голямата награда няма да иска,леко да не и повярваме.
Митака ще прати Сами дуелист ,а другия ратай ще е Дана.Ще видим утре.

# 331
  • London
Как така Дана? Те вече отделни участници ли станаха с Вили?

# 332
Еми ратайството главно Дана го изнася,Вили е по дуелите.Не са отделни разбира се,просто така го написах,мислех че е ясно,че и за двете готовя.

# 333
Съдите Веселка прекалено сериозно. Жената има принципи и морал. Аз я разбирам. Може да няма пари и да живее в мизерия, но това не я прави длъжна да приема каквото и да е от който и да е, било то и с най добри намерения. Има хора, които не искат да бъдат длъжни никому, или пък може да се притеснява как това ще бъде разбрано от децата ѝ, от  комшиите, от техните деца. Никой не може да ѝ се сърди за тази реакция. Някои може и в палат да живеят, но принципите и моралът са рядко срещано явление. Аз мисля, че Веселка трябва да бъде уважавана за това. А не заставяна и унижавана.

# 334
  • London
Сега пуснах.....и слушам ''Ние искаме за децата, не коне'' - това ми говори достатъчно. Веселка е оставила във всички впечатлението на човек дето ще мисли първо за коне и после за деца.

# 335
  • София
Веселка, сама се постави в това положение. Два месеца и половина мрънка колко трудно живее и как се лишава. После имала достойнство. Ами като имаш, дръж се достойно през цялото време и хората няма да те съжаляват.

# 336
Ей, няма угодия!  По- добре да ги изпият и изядат парите от базара, щото, видиш ли, идеята на Митака е гадна и обидна и тн.
На  харизан кон, зъбите не се гледат.
Що да не иска Митака да е фермер? Той изграе неговата си игра. Ако не е фермер, отива ратай и дуелист. Вие кое бихте предпочели😆?

# 337
  • при късмета
Сега пуснах.....и слушам ''Ние искаме за децата, не коне'' - това ми говори достатъчно. Веселка е оставила във всички впечатлението на човек дето ще мисли първо за коне и после за деца.
Това го каза Станислав, но е продължение на предишния разговор. Когато с Краси ѝ казаха, че са решили да дадат част от събраните пари за стая на децата. Първоначално Веселка каза, че не иска от тези пари и няма да ги вземе. После в интервюто каза, че ако е за нея няма да вземе пари, но по начина по който ѝ го предложиха, каза, че ще помисли. Станислав си продължи предишния разговор, след като Дана беше скапала всичко вече и каза, че не е за нея, а за децата. Затова и конете спомена, защото Веселка каза преди, че иска още коне, за да може повече пари да изкарва

# 338
Ами конете са й средство за производство един вид. С повече коне ще печелят повечв, от там и повече пари за децата.Като има по-висок доход, ще има повече и за децата.

# 339
  • при късмета
Да, но тя каза, че не иска за нея не само помощ, но и подаръци. За децата подарък щеше да приеме, защото всъщност това беше идеята. Но подарък, а не да ѝ се натяква, че  помощ или подаяния. Има основна разлика между  понятията, а Дана и Велислава се правят на ударени или неграмотни, че не я знаят. На Дана "и аз съм минала през това и знам как се чувстваш", изобщо не ми мина. Направи го точно защото знаеше, от злоба

# 340
Според мен гордостта на Веселка е за ефира. Каза, че не обича да й се дават подаръци... Че имало елемент на съжаление, което изключително много я дразни и т.н. Но поради мисълта, че го правят чисто приятелски с добро чувство към децата й, може би щяла да приеме. И това след разговора със Станислав и Красимир. Тръгна да си ляга, щом чу въпроса на Каролев - за какво ще се използват тези пари. Зад гърба й може да коментират, но в лицето й, не. И отприщи драмата като чу "помощ".
Тогава как е приемала много неща/ и дрехи за децата / от други хора, когато е навън, а тук децата й не били "дарение" .

Последна редакция: вт, 03 дек 2019, 00:19 от savovas

# 341
  • При семейството си
Много показателен епизод за...Веселка. Като се почна от купона за победата и’, мина се през коментарите и’ за битката за фермер и приключи с “драмата” около предложението за дарение/помощ/подарък. Всъщност финалът беше желанието за цигара с Красимир (и аз съм пушач)!

# 342
ейййй голямо самарянство струи от коментарите на разни хора тук,но искрено се забавлявам...особено с коментара че първо ще предпочете да купи кон-ма и аз това си го помислих!Хайде сега дружно всички да купят латекс,дивани легла и килими и да ги Подарят на веселка за рождения ден,че ако кажат че я подпомагат ще се обиди гранд-дамата.

# 343
  • London
Ма ко, аз изобщо не съм стигнала до Дана още във епизода.... това беше още при първия разговор, когато й го казват Стани и Краси.

# 344
Разбирам, но не оправдавам реакцията на Веселка, защото тя сама си постла така.
Когато човек притежава толкова малко,  достойнството става още по-ценно. Защо, обаче тя не отказа директно на Станислав и Красимир, когато отидоха при нея? Какво значение има как облякоха думите? Ако загърнеш една стафида в станиол за бонбони, няма да се превърне в бонбон! И тя го знае, стана и неприятно, поне това демонстрира. Защо тогава не ги отряза? Когато толкова много държиш да не те причисляват към онази група, която живее  на помощи, защото ти си повече от тях, а Веселка действително е, просто не приемаш помощта и точка. Не я приемаш с уговорката да се случи тихо и тайно.
Да, Дана не употреби точните думи пред Веселка, но за всички бе ясно какво означават тези пари. Помощ и нищо друго. Ако наричат нещата с други имена, ще се промени ли истината?
Веселка има много по-големи проблеми от детската стая на децата. На първо време да реши, дали харесва живота си. Ако не, защо се е стигнало до тук. И накрая, да работи за разчупване на унаследения модел, защото децата ще пораснат и ще последват съдбата на родителите си.  Защото грижата за децата не е само удовлетворяване на физиологични нужди. Нито осигуряване на покрив. И сираците имат това. Грижата за децата е, да отгледаш самостоятелни индивиди, които притежават качества и умения да изградят живота си според възгледите си.  Дали Веселка желае за децата си живот като нейния? Надали. Вместо да губи сили и енергия в напразни битки, да седне и да помисли,  дали има някаква стратегия за излизане от блатото /не само финансовото такова/.

Общи условия

Активация на акаунт