Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 917 363
  • 2 912
  •   1
Отговори
# 75
имаме проблеми със запека и давам дуфалак по 5мл. сутрин.от начало ни действаше за около 3 часа но вече минават 2-3дни и понякога се налага да действаме със сапунчето.въпроса ми е дали ако увелича дозата ще се оправи положението. newsm78
Регулирайте храненето на детето и не давайте лекарства. Още повече че разхлабителни за деца са крайно нежелателни и непрепоръчваеми от години.

# 76
Много хубаво сте го измислили  smile3501 newsm10
Ще се възползвам - предписаха на Калина Есберитокс Ен, понеже беше болна от грип, та се чудя колко време да й го давам?! Вече 10 дена го пие, да го спирам ли? newsm78
Не е практика да се дават такива неща. Няма какво да се "имуностимулира", засилва и др. подобни. Няма сериозен педиатър, който би изписал на дете подобно нещо за обичайната всекидневна патология.

# 77
пием нутрилон.когато започнаха проблемите минахме на омнео но след 2 кутии нямаше ефект.може би за да ми дадете по точен съвет трябва да понапиша от къде започна всичко.кърмата ми намаля и започнах да се цедя.ако не можех да събера за цяло хранене дохранвах,така че не сме минали на ам изведнъж.да обаче едната ми гърда се прежули до кръв,а другата се посини от постоянното дърпане и стискане.излишно е да казвам за ефекта от биберона върху желанието на малката за сукане от гърда.и тогава започна запека.пробвахме масажи и изобщо всичко което можех да чуя и прочета.вече правя млякото с овесена вода при все всичко което пише за глутена.за сега бебка е добре заради което мисля че няма да имаме проблем.в крайна сметка миналата седмица малката се изака сама два пъти.първия път следобед след като сутринта й бях правила клизма а втория 48 часа по късно.и от тогава нищо .тя се напъва,напъва...и аз взех сапунчето след два дни.доки каза че ще ако нещата продължат да са такива ще ни прати на хирург (който незнам как ще ни помогне) което съвсем ми изправи косата #Crazy.съжалявам ако съм ви досадила с многословието си но наистина съм много притеснена.всички ми казват"спокойно ще премине"но вече минаха 3-4 седмици. Cry
Абсолютно забранено е да давате "овесена вода". Крайно алергизиращо и може да доведе до безкрайни перипетии.
Проблема със запека се дължи:

*недостатъчно количество изпивано мляко, лош режим на хранене.
*състав на мазнините в млякото
*алергия към белтък на млякото.
*редица други причини от по-комплицирано естество.

Вземете добро и качествено детско мляко-НАН, Адапта, Хумана, Фризолак (особено от серията Комфорт)

# 78
Искам да попитам ноотропила в дозировка 2х2 мл при 2г. дете, около 12 кг, трябва ли да се спира за почивка, кога и колко дълго?
Даването на Ноотропил на деца е крайно нежелателно.
Този препарат от години е в списъка на крайно нежелателните за употреба при деца препарати! Моля обсъдете незабавното му спиране!

# 79
  • София
Искам да попитам ноотропила в дозировка 2х2 мл при 2г. дете, около 12 кг, трябва ли да се спира за почивка, кога и колко дълго?
Този препарат от години е в списъка на крайно нежелателните за употреба при деца препарати! Моля обсъдете незабавното му спиране!
Бърди,моля ви да кажете защо е нежелателно да се дава това лекарство.Ние също го пием от месец.

# 80
Внимание!

Молба към модераторите!
Моля да заключите тази тема!
Даването на дозировки на лекарства и препоръки за употребата им  от фармацевти е абсолютно недопустимо!
Детските дозировки са толкова индивидуални, че дозата е винаги РАМКОВА.
Много лесно майки, четящи тук, могат да променят дози или сменят лекарства, или да вземат по собствена инициатива медикаменти неподходящи и опасни за малки деца (Ноотропил, Фенобарбитал, Атропин). И докато за един АБ или сиропче за кашлица нещата не са толкова проблемни за всички останали случаи това е ОПАСНО!.

Някои от даващите "фармацевтични" препоръки тук, дават грешни и неточни дози.

Моля заключете тази тема!

# 81
Аз също мисля,че темата трябва да бъде заключена.Не мисля,че е редно да се дават каквито и да е дозажи,защото наистина може да има майки укоито да се подведът...............Това са лекарства и една грешна доза може да коства твърде много.

# 82
Бърди,моля ви да кажете защо е нежелателно да се дава това лекарство.Ние също го пием от месец.
Даването на Ноотропил с Ламиктал е нонсенс!
Ноотропила засилва гърчовата мозъчна "готовност" независимо от анти-епилептичните му свойства, която от друга страна,Вие се мъчите да подтиснете с Ламиктал.
Ако се абстрахираме от този случай, нито детската епилепсия, нито температурните гърчове са показания за Ноотропил. А това са най-честите поводи за неврологично лечение при деца.
Ноотропил има крайно нежелателни странични ефекти, поради което днес употребата му в детската възраст е КРАЙНО И ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ограничена.

Последна редакция: пн, 24 юли 2006, 15:57 от Birdie

# 83
Да, аз също ще съм благодарен ако се обосновеш

# 84
Даването на Ноотропил с Ламиктал е нонсенс!
Ноотропила засилва гърчовата мозъчна "готовност", която Вие подтискате с Ламиктал.
Ако се абстрахираме от този случай, нито детската епилепсия, нито температурните гърчове са показания за Ноотропил. А това са най-честите поводи за неврологично лечение при деца.
Ноотропил има крайно нежелателни странични ефекти, поради което днес употребата му в детската възраст е КРАЙНО И ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ограничена.
Ноотропила е широко използван за лечение на енцефалопатии, някой от които съ съпроводени с гърчови състояния. Не казвам, че едното е причина за другото, а че двете вървят заедно. Наблюдавал съм терапии с ноотропил и фенобарбитал, което според твоето твърдение също е нонсенс. А що се отнася до страничните ефекти, досега не съм срещал статия потвърждаваща наличието на значими странични ефекти при деца и ще съм ти благодарен ако ми изпратиш линк към такава

# 85
Да, аз също ще съм благодарен ако се обосновеш
Няма показания, заради които да изписвате Ноотропил при деца.
Не е разрешен генерално под 16 години.
Изследван е интензивно само за дизлексични деца и за миоклонични епилепсии с корова етиология. Но с удтвърждаването на по-резултатни средства за последното не се използва толкова.
Дава нарушение в тромбоцитната функция и нежелани бъбречни странични ефекти.
Има крайно нежелателни странични ефекти върху гонадите-Лайдиг и Сертолиеви клетки с подтискане и ВЪЗМОЖНИ олигоспермии и азооспермии.
Към 2006 Ноотропил НЕ Е Регистриран и разрешен нито в САЩ нито във Великобритания (UK).
http://en.wikipedia.org/wiki/Piracetam

Последна редакция: пн, 24 юли 2006, 15:53 от Birdie

# 86
"Ноотропила е широко използван за лечение на енцефалопатии, някой от които съ съпроводени с гърчови състояния."
->Да, в България и Русия.. или малко по на изток.
Не в страните със сериозна педиатрия. Ако имате пред вид Levetiracetam (Keppra)-да но в много пилотен стадии.

http://www.neurology.org/
Официален орган на Американската Академия по неврология.
Потърсете на думата "Piracetam"- 37 статии и само 2-3 касаещи приложение при деца. За десетилетия съществуване на списанието. Толкова "широко" се използва Ноотропил.

Време е да се събудите, простете ме за откровението, и не се сърдете. Не е лично.

# 87
Не се сърдя, благодаря за статиите, ще се запозная и с тях. Съгласен съм, че пирасетама не е регистриран в САЩ и в Англия, но пък точно в първата статия която ми прати е споменато, че се използва най вече в Европа. А Европа не е само България и Русия. Както и да е да не задълбаваме в темата. Все пак терапията е назначена от професор педиатър, така че да не объркваме родителите. Още веднъж ти благодаря за мнението и ще се радвам ако се включваш по-често в темата с мнение. Ще си много полезен. (вече си)

# 88
Ти пък откога взе да мислиш?! Да не си започнала с Nootropil-a.

# 89
Ти пък откога взе да мислиш?! Да не си започнала с Nootropil-a.
smile3521 smile3521 smile3521  love001 rotfImao
Не ми  е необходим!

Общи условия

Активация на акаунт