Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 917 889
  • 2 912
  •   1
Отговори
# 90
Прочети първия постинг , преди да почнеш да пишеш  Sad
Много информация се изпуска и от лекарите и фармацевтите, за това мисля че тази тема е доста полезна. Участвайте  , но ако можете да помогнете с нещо.
 newsm53

# 91
Идеята на темата според мен е да се даде на родитилите малко повече информация и разяснения по нещата описани в т.нар. "листовка за пациента", която се намира във всяка опаковка с медикамент, а не да се назначава терапия на деца по интернет. Не вярвам да има родител, който да започне лечение по препоръки на непознати хора от форума. Това е безотговорно. Не виждам нищо лошо в това да се обясни на един родител какви странични ефекти може да очаква от вече назначена от лекар терапия.

# 92
Идеята на темата според мен е да се даде на родитилите малко повече информация и разяснения по нещата описани в т.нар. "листовка за пациента", която се намира във всяка опаковка с медикамент, а не да се назначава терапия на деца по интернет. Не вярвам да има родител, който да започне лечение по препоръки на непознати хора от форума. Това е безотговорно. Не виждам нищо лошо в това да се обясни на един родител какви странични ефекти може да очаква от вече назначена от лекар терапия.
Никога не знаете кой, как,кога и за какво може да ползва информацията тук. Нужно е много внимание.

Ноотропил се използва в Европа, но не при деца.
Това кой предписва терапията няма значение. Важни са децата, а и съображенията ми са по същество. А същественото в случая е, ЧЕ НЕ СЕ дава Ноотропил на деца.
Логиката в случая? Не е било вероятно ясно това, което се вижда, гърчова активност ли е, или не. Отговорът е "огнище, вероятно и т.н."
И защото са правили вероятно ЕЕГ на детето НЕ В състояние на сън, нищо конкретно не могат да кажат. Но все нещо трябва да се каже... Следва Ламиктал. Но понеже това е сериозно нещо даваме "отгоре" и Ноотропил "профилактично".
В Русия на бебета на по 3-4 месеца има практики да дават подобни неща поради диагностицирани с ехограф (моля?) нарушения на съдовият "тонус" и съдов "спазъм"... техни си работи...но защо ние трябва да заприличваме на техният лекарски манталитет??

Ще се радвам много ако сценарият не е този, но от толкова много лични съобщения, това подозирам...

Последна редакция: пн, 24 юли 2006, 17:44 от Birdie

# 93
Подкрепям Birdie! Няма смисъл от темата, отговорите не са конкретни, а и не са дадени от лекари. Става дума за дозировки на лекарства. А  те се предписват само от лекари. За страничните ефекти,  фармакокинетика и фармакодинамика всеки може да си прочете листовката на съответното лекарство. Да ме прощават господата фармацевти, ама да назначават дозировки на деца, че и на възрастни е нелепо.

# 94
Ноотропил се използва в Европа, но не при деца...
Ама че глупаво изказване.За пореден път ти казвам да си дозавършиш обучението , за да не ходиш като невежа.
За страничните ефекти,  фармакокинетика и фармакодинамика всеки може да си прочете листовката на съответното лекарство. Да ме прощават господата фармацевти, ама да назначават дозировки на деца, че и на възрастни е нелепо.
фармакокинетика и фармакодинамика в листовките не пише , а ако пише нещо я се разбере , я не. Именно фармацевтите оправят 90-тте % грешки в терапията, мисля че сме го обсъждали това вече.

# 95
Xитко, смешен си... Какви грешки оправяш, та ти нямаш такива права като фармацевт. Оплиташ се в собствените си думи( виждам, че не пропускаш тема в този подфорум).  Уж не си клиничен фармацевт, пък си на всяко гърне похлупак. Има лекари, които не си позволяват да пишат тук, щом става дума за дозировки. Спри се малко!

# 96
Стига! Не започвайте пак безсмислени спорове за компетентността на този или онзи.
Първо, Венера я ми обяснете моля какво означава  фармакокинетика и фармакодинамика. Ако не можеш да дадеш определение за тези термини значи и останалото ще го разбереш толкова ако си го прочетеш сама.
Второ! Дози в темата има. Да, но не по различни от тези които са описани в листовката за пациента.
Трето! Да сте прочели тук въпрос " имам идикакво си, болиме там и там - какво да пия?" Ставало е дума само за назначени вече терапии. При визита лекар не може да бъде 100% изчерпателен, а в главата на една майка има 100 или 1000 въпроса. Защо да не ги зададе във форума. И когато става въпрос за назначените лекарства - защо до не ги зададе тук в темата. и защо да не получи компетентен отговор от "наличните" лекари и фармацевти.
Четвърто! Засега знам само за един фармацевт в темата - Хитко. Но май се срещат и лекари, а?

# 97
Стига! Не започвайте пак безсмислени спорове за компетентността на този или онзи.
Първо, Венера я ми обяснете моля какво означава  фармакокинетика и фармакодинамика. Ако не можеш да дадеш определение за тези термини значи и останалото ще го разбереш толкова ако си го прочетеш сама.
Второ! Дози в темата има. Да, но не по различни от тези които са описани в листовката за пациента.
Трето! Да сте прочели тук въпрос " имам идикакво си, болиме там и там - какво да пия?" Ставало е дума само за назначени вече терапии. При визита лекар не може да бъде 100% изчерпателен, а в главата на една майка има 100 или 1000 въпроса. Защо да не ги зададе във форума. И когато става въпрос за назначените лекарства - защо до не ги зададе тук в темата. и защо да не получи компетентен отговор от "наличните" лекари и фармацевти.
Четвърто! Засега знам само за един фармацевт в темата - Хитко. Но май се срещат и лекари, а?

Да, бе, аз съм един от тях Wink

# 98
Радвам се за теб. Значи сме колеги Wink. Но вместо да се впускаш в безсмислени спорове за ползата и вредата от фармацевтите можеш със знанията и опита си да бъдеш  по-полезна на хората, които не са с мед. образование.

# 99
И аз ще се радвам да им е полезна!
 Wink

# 100
Внимание!

Молба към модераторите!
Моля да заключите тази тема!
Даването на дозировки на лекарства и препоръки за употребата им  от фармацевти е абсолютно недопустимо!
Детските дозировки са толкова индивидуални, че дозата е винаги РАМКОВА.
Много лесно майки, четящи тук, могат да променят дози или сменят лекарства, или да вземат по собствена инициатива медикаменти неподходящи и опасни за малки деца (Ноотропил, Фенобарбитал, Атропин). И докато за един АБ или сиропче за кашлица нещата не са толкова проблемни за всички останали случаи това е ОПАСНО!.

Някои от даващите "фармацевтични" препоръки тук, дават грешни и неточни дози.

Моля заключете тази тема!

Кое точно от темата не си разбрал,заглавието или съдържанието?!  Как можеш да правиш подобни забележки не знам?! Ти самия раздаваш лечение на същите тези майки в темата за Атопичния дерматит!  Shocked Да не би кортикостероидните боклуци които масово проагитираш да са по-малко безобидни за децата?! Naughty Тук в тази тема НЕ СЕ ПОСТАВЯТ ДИАГНОЗИ,а се обсъждат лекарства!!!
На теб трябва да ти се заключи темата,стигаща повече от 18 страници пълни с необосновани диагнози по снимки!  #Crazy Това е абсурдно!!! И при всички положения темата ще полезна,защото информацията е достоверна-всеки би могъл да си прочете листовката на медикамента,докато не така стоят нещата с поставяне на псевдо диагноза с някакво си лечение на дете, по описание на майката..  Naughty  Твърде е несериозно и под авторитета на всеки уважаващ себе си лекар.Ама наистина лекар..!

# 101
Предлагам този спор да спре. Опорочава се идеята на темата. Публикациите тук имат и надявам се ще имат само ИНФОРМАТИВЕН характер, а също така се надявам отговорите да се подават само от лекари и фармацевти. Никой не е задължен да се съобразява с изказаните тук мнения. Имате въпрос за назначените медикаменти. Задайте го! Доколкото можем ще ви отговорим. Аз ще продължавам активно да отговарям на въпросите, защото в този форум прочетох много препоръки за лечение от неспециалисти. По добре е да има тема в която майките ще получат отговор за конкретен медикамент от лекар или фармацевт, а не от учител по математика. Нищо лично към учителите. Уважавам ги, а примера ми дойде просто така. Очаквам въпроси.

# 102
  • Plovdiv->Toronto
На чичо ми са му изписали Clonidine 0.1 за кръвното. Защо пише в интернет че не трябва да се пие сок от грейпфрут над 200-300гр. когато се взима този медикамент ? Другаде четох че сок от грейпфрут и др. цитруси + Lysine на таблетки намалява и спира образуването на плаки по артериите. Май не може двете неща едновременно. Защо така  newsm78?

# 103
може да получи хипотензивна криза,защото грейпфрута (а по нови данни и други плодове) съдържа в-ва които забавят метаболизма на някои лекарства.

# 104
  • Plovdiv->Toronto
Мерси! Това не е много хубаво. Кои други плодове ?

Общи условия

Активация на акаунт