Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 916 597
  • 2 912
  •   1
Отговори
# 1 650
Детето е на 5 години,29 кг..заради стафилокок ауреус,изписаха през 12 часа Далацин,по 150 мг.консултацията беше по телефона.лекарката страшно бързаше и имам чувството ,че това не е точното лечение.благодаря  bouquet
къде се изолира тази бактерия -нос ,гърло newsm78
носоглътка.каза че бактерията е показала резистентност само към амоксициклинови АБ,всички други са подходящи.правихме прегледа в ИСУЛ,препоръчаха ми лекарката.наистина,тук четири микробиологии правихме ,на нос и гърло,нищо.тя взе от носоглътката и изолира там стафилокока.заради хремата  сме обиколили куп лекари,и съм била свидетел на не една и две лекарски грешки.направи ми впечатление че изобщо не попита за кг. на дъщеря ми.преди няколко часа говорих с УНГ,който лекува дъщеря ми от три години.според него това е недостатъчно за детето.и тя е в отлично общо състояние в момента,само задна хрема която се стича към гърлото като заспи.местния УНГ,ПРЕПОРЪчА бАКТРОБАН,КАТО ПО УДАчНО ЛЕчЕНИЕ.В МОМЕНТА МИ ЕНЕВЪЗМОЖНО ДА ПЪТУВАМ ДО сОФИЯ,А НЕ МИ СЕ ИСКА ДА ТРОВЯ ДЕТЕТО,АКО ИМА И ДРУГ ВАРИАНТ.

# 1 651
Търся един прах за зарастване на рани за диабетик:Acudex или Debrisan?Някой има ли идея от къде мога да го поръчам?Преди една година са го получавали в България,но вече не го внасят.С търсачката нищо не открих!

# 1 652
Примет момичета,
Преди 2 дни ми откриха, че имам гъбички КАНДИДА 4 степен. Нямам на представа какво е това 4 степен, но не е много лека форма. От 1 месец имам ужасно парене, като ходя до тоалетната по малка нужда. Също като цистит.
Но микробиологията показа друго.
Искам да питам някой чувал ли е КОТЕШКИЯ НОКЪТ или т.нар. САМЕНТО да помага в тези случаи.

# 1 653
Zdravei,silnichki sa tezi hapve........
I az dokato biah bremenna pih doksiciklin,no moiata lekarka mi go predpisa.Sega moeto bebe e na 10 godini i polovina  Simple Smile.
Neznam kakvo da ti otgovaria,no ti preporechvam konsultacia s d-r Vlasova.
priema v Sv.Pantaleimont gr.Sofia  ul.Kniaz Boris-1vi N 23 . tel 9549558; 9515162 :9521841;
Uspeh.

# 1 654
  • Русе
Здравейте! Имам въпрос за дозировката на Дактарин.

Детето е с гнойна ангина и му изписаха Клацид (2x5мл) и Дактарин. Лекарят каза Дактарина да го мажем по езика и той като преглъща да отивал по гърлото. Така или иначе по гърлото не мога да го намажа. Но не каза колко пъти да мажем. Аз не се сетих да попитам, че цял ден обикаляхме по доктори и бях скапана вече. После видях, че на рецептата не пише.
На 2г. и 7м. е малкият. Сутрин и вечер достатъчно ли е да мажем по мъничко (горе долу успявам да намажа с количество колкото грахче)? Видях, че в листовката пише по половин мерителна лъжичка. Струва ми се ужасно много. Или това е за деня?
Благодаря предварително!   bouquet

# 1 655
Zdraveite
Tazi ve4er se slu4i nesto,koeto bese istinski ujas za men
i razbirase posledvano s panika ot moya strana.Sina mi e na 3,5 god. i e uspyal nyakak si da se izkateri i da nameri moite protivoza4ati4ni tabletki.I razbirase e opital 4 ot hap4etata.Zvinah na dom. lekarya,kaza 4e ne e fatalno
i 4e moje da mu se dogadi,da povirne ili pik da vdigne krivno za moment.Az vse oste ne sim spokoina,nadyavam se samo ,4e naistina nyama da ima seriozni posledici ,ot priema na hormoni na tazi mlada vizrast.Ako na nyakoi ve4e mu se e slu4valo ,nesto podobno,molya da go spodeli!Imase li nyakakvi losi posledici?Blagodarya predvaritelno ot sirce.

# 1 656
  • София
Може ли Ериус на 10-месечно бебе?По 2мл.
Цяла ампула вит.С /от малките/?
Прахче АСС100/половин прахче/?
И кажете някакъв сироп за кашлица/само да не е Стодал/?

# 1 657
  • Русе

За ампулата мога да потвърдя. На моето съм давала и е още живо.
Но за другите-  newsm78. Лекар ли му ги изписа?
За толкова малко дете, само доктор да  каже  Peace

# 1 658
  • Хасково
По принцип ериус може по 2мл/24 часа, вит Ц -да, Ацц има и детски сироп, който ще дозираш по-точно, ако детето има нужда. АЦЦ на мен не ми върви с друг сироп...Иначе  сиропа зависи от кашлицата- защо не Проспан или Хустагил. 

# 1 659
  • София
Да ви питам преди ваксинация давате ли противоалергично?И калциевия глюконат противоалергично ли е?

# 1 660
Здравейте.
Синът ми е от 6дни пие Вентолин 3*3мл., предписаха му да продължава още поне 10 дни като дозата е същата. Аз съм притеснена дали не е твърде продължително даването на Вентолина. Ще съм благодарна ако ми кажете колко дни максимално може да се пие въпросния сироп.

ЗДравей!

Няма ограничение за продължителността на лекарството Salbothamol (Салбутамол, Вентолин, Буто Асма, ...). В детската практика се назначават дори инхарации с вентолин, които могат да продължат с месеци и години, а астматиците ползват Вентолин при спешност в продължение на години.

Не се притеснявай, това лекарство е много допустимо в детската практика и с много добри резултати.

маг.фарм. Антон Вълев

Ей поБЪРКАН ФАРМАЦЕФФФТ стига обърква пората ами си хвърли дипломата и изчезни ?!!!!
ти нормален ли си

кой ти каза че лекарствени средства за асматици и др. подобни се вземат ЦЯЛ ЖИВОТ ???!!!!

едно е да ползваш по спешност друго е постоянно всеки ден !!! ти разлика правиш ли ?!!!!!

и от кога фармацефтите предписват ликарства ???!!!!

Я си покажи дипломата че да я обявя за невалидна официално !!!!!

от фармацефт как стана алерголог !!!!!! #2gunfire #2gunfire #2gunfire че даваш пък и акъл !!!!!!

МОДЕРАТОРА ДА СЕ НАМЕСИ СПЕШНО ЗАЩОТО "колегата"  "Фармацефт" грубо нарушава лекарската етика и закон и още куп наредби  !!!!

на всичко отгоре е и некомпетентен !!!!!!! Sick Sick Sick Sick

не може да дава предписание за лекарствени препарати !!!!! и колко дни да се вземат след като има изрично упоменаване от лекар  в зависимост от заболяването, направените изследвания и не на последно място пациента !!!!

Последна редакция: пн, 02 фев 2009, 09:49 от opa

# 1 661
Zdraveite
Tazi ve4er se slu4i nesto,koeto bese istinski ujas za men
i razbirase posledvano s panika ot moya strana.Sina mi e na 3,5 god. i e uspyal nyakak si da se izkateri i da nameri moite protivoza4ati4ni tabletki.I razbirase e opital 4 ot hap4etata.Zvinah na dom. lekarya,kaza 4e ne e fatalno
i 4e moje da mu se dogadi,da povirne ili pik da vdigne krivno za moment.Az vse oste ne sim spokoina,nadyavam se samo ,4e naistina nyama da ima seriozni posledici ,ot priema na hormoni na tazi mlada vizrast.Ako na nyakoi ve4e mu se e slu4valo ,nesto podobno,molya da go spodeli!Imase li nyakakvi losi posledici?Blagodarya predvaritelno ot sirce.

Би трябвало да звъннеш в бърза помощ и да му направят спешна клизма и промивка ! а не на Домашния лекар ! #2gunfire

явно домашния лекар е компетентен като по горния фармацефт

# 1 662
  • София
Здравейте.
Синът ми е от 6дни пие Вентолин 3*3мл., предписаха му да продължава още поне 10 дни като дозата е същата. Аз съм притеснена дали не е твърде продължително даването на Вентолина. Ще съм благодарна ако ми кажете колко дни максимално може да се пие въпросния сироп.

ЗДравей!

Няма ограничение за продължителността на лекарството Salbothamol (Салбутамол, Вентолин, Буто Асма, ...). В детската практика се назначават дори инхарации с вентолин, които могат да продължат с месеци и години, а астматиците ползват Вентолин при спешност в продължение на години.

Не се притеснявай, това лекарство е много допустимо в детската практика и с много добри резултати.

маг.фарм. Антон Вълев

Ей поБЪРКАН ФАРМАЦЕФТ стига обърква пората ами си хвърли дипломата и изчезни ?!!!!
ти нормален ли си

кой ти каза че лекарствени средства за асматици и др. подобни се вземат ЦЯЛ ЖИВОТ ???!!!!

едно е да ползваш по спешност друго е постоянно всеки ден !!! ти разлика правиш ли ?!!!!!

и от кога фармацефтите предписват ликарства ???!!!!

Я си покажи дипломата че да я обявя за невалидна официално !!!!!

от фармацефт как стана алерголог !!!!!! #2gunfire #2gunfire #2gunfire че даваш пък и акъл !!!!!!

МОДЕРАТОРА ДА СЕ НАМЕСИ СПЕШНО ЗАЩОТО "колегата"  "Фармацефт" грубо нарушава лекарската етика и закон и още куп наредби  !!!!

на всичко отгоре е и некомпетентен !!!!!!! Sick Sick Sick Sick

не може да дава предписание за лекарствени препарати !!!!! и колко дни да се вземат след като има изрично упоменаване от лекар  в зависимост от заболяването, направените изследвания и не на последно място пациента !!!!

Я,по спокойно с квалификациите!!!
Върни се и прочети отново.Аз не видях никъде да пише,че се приема ЦЯЛ ЖИВОТ Вентолина.
И кой/я си ти,че ще обявяваш дипломи за невалидни?
Човекът поне не е анонимен,за разлика от теб.

# 1 663
 Laughing
Много компетентно и "професионално" изказване, няма що.
Отделно, че се пише фармацевт.

# 1 664
Laughing
Много компетентно и "професионално" изказване, няма що.
Отделно, че се пише фармацевт.

Точно така с двойно ФФ #2gunfire

За Evka

Чичо ми е декана на Фармацевтичния факултет !!!!
Други въпроси ?

ама не съм си го написала в името ? нали !

Та чичо много се заинтригува от въпросния фармацеФт !

Ето и още бисери на Великия ФАРМАцефффт !!!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=360816.0

той горкия е напълнил човешкото тяло със спин от ЕЛЕКТРОНИ !!!!

от къде да знае горкия че в тялото на човека е пълно с водородни атоми сигурно е историк по професия!

Последна редакция: пн, 02 фев 2009, 10:28 от opa

Общи условия

Активация на акаунт