Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 917 414
  • 2 912
  •   1
Отговори
# 1 530
Ами да каже за каква операция става дума Peace

# 1 531
Гинекологична.Не е раждане.
Анастезия- вероятно епидурална/спинална.
Ще питам и в болницата, но просто последните дни беше лудница от изследвания и не се сетих,а това ми изникна снощи в главата, че се носят от вкъщи такива лекарства  Tired.

# 1 532
Виждам, че повечето запитвания за лекарства тук са за това как дадено лекарство влияе на детето, но въпросът, който не ми дава мира е по отношение на Имадиума и неговото влияние върху бременността т.е. до каква степен е опасен за бебето и може ли да доведе до някакви дефекти у плода.
Бременна съм в 20 седмица и имах силна диария. Освен системата глюкоза+папавери н+деган ми казах да изпия и едно хапче Имодиум и след като прочетох листовката му не мога да се успокоя дали пък не съм навредила на бебо?
Въпросът ми е при само едно изпито хапче, какви биха могли да бъдат лошите поледици за плода?
Защо ми се струва, че лекарите в днешно време с много лека ръка изписват какви ли не хапове, като понякога скриват рисковете, за да се презастраховат.
newsm45 моля обяснете!
Благодаря предварително!

ЗДравей!

Накратко, не се препоръчва през първия триместър да се взема Loperamide (Имодиум, Лопедиум, Диаростад, Стоперан,...), понеже няма много информация за този период. Все пак, трябва да те успокоя, че досега няма никъде по света регистриран случай на тератогенност (увреда на плода).

После, ти си взела само една единствена капсула, при нормална доза от 2 капсули първия път и още до 6 капсули на ден при нужда. Така че, ти си взела само 1/8 от дневната доза Simple Smile

Занапред: Първо четеш инструкцията в листовката за пациента и после гълташ, ако си сигурна, че е за теб. Отсега нататък, винаги, като влизаш в аптека, ще казваш: Добър ден, бременна съм в Х-я месец, мога ли да вземам това лекарство? И винаги си искай листовката за пациента, ако я няма. Е, след раждането ще смениш песничката и ще стане: кърмя, може ли да вземам това лекарство Simple Smile

Приятен ден и много усмивки!

маг.фарм. Антон Вълев

# 1 533
Здравейте.
Синът ми е от 6дни пие Вентолин 3*3мл., предписаха му да продължава още поне 10 дни като дозата е същата. Аз съм притеснена дали не е твърде продължително даването на Вентолина. Ще съм благодарна ако ми кажете колко дни максимално може да се пие въпросния сироп.

ЗДравей!

Няма ограничение за продължителността на лекарството Salbothamol (Салбутамол, Вентолин, Буто Асма, ...). В детската практика се назначават дори инхарации с вентолин, които могат да продължат с месеци и години, а астматиците ползват Вентолин при спешност в продължение на години.

Не се притеснявай, това лекарство е много допустимо в детската практика и с много добри резултати.

маг.фарм. Антон Вълев

# 1 534
Привет на всички във форума.

Регистрирах се след като прочетох дискусиите за ваксините и с цел да получа отговор на някои въпроси, кото ме глождят, относно новороденото ми дете.

Накратко: На 08.08 синът ми, роден на 20.07.08 започна да повръща, след като от раждането му до този момент се хранеше нормално с кърма. На 14.08 след консултация с трима педиатри решихме да заведем синът ми, бебе на 25 дена, в спешното на Университетската болница във Варна. Решиха хоспитализация, с оглед на идващите почивни дни (петък бе ден на Варна, след това уийкенд-а).
На приемният дежурен лекар във спешното обяснихме всички симптоми, от започване на повръщането по един път на ден, до деня на приема, в който повръщаше след всяко хранене. Конкретизирам: преди да започне да повръща, по лични наблюдения, бебето имаше секрет в носоглътката, който се опитваше да изхрачи. Със започване на повръщанията, освен повърнатата кърма имаше и храчки. Искам да подчертая, че жена ми е със запек и има вероятност кърмата също да е причина за повъщането (всички са наясно, че запекът води до натрупване на токсини). Тези мои разсъждения наведоха на определени мисли приемащият лекар, но дотам.
Когато се качихме в Интензивното директно го набутаха на системи с кортизон и амикин (амикацин). Не мога да схвана, как без антибиограма и каквито и да било изследвания може на бебе на 25 дни да му се "нахакат" амикацин. Само за уточнение, на въпроса ми "какжо слагате на детето ми" ми се отговори - "каквото трябва. Не е ваша работа". Не мисля така, при условие, че пациентът има правото  "да бъде информиран за лечебно-диагностичния процес, както и за евентуалните рискове и да участва в него със свое мнение". Както и да е, на следващият ден, след като си измолихме разговор с поредната дежурна Докторка, тя най накрая ми обясни, че на детето му се влива кортизон, Роцефин и Антропин. И нищо друго. Защо ли скриха Амикина!?
Съмненията са за стеноза на пилора. Тези техни съмнения са вследсвие на прегледа на ехограф. Най-вероятно щяло да се наложи операция. Интересното е, че за да са сигурни в подобна диагноза, мисля, че би трябвало и да се направи гастрскопия.  "Е да, ама то май само в Медицинска Академия в София имало детски етероскоп"
Сега чакаме понеделник, за да изляза пълните изследвания и да го прегледат Хирурзи.
Междувременно, детето от приемането му е на ултравиолетова лампа заради жълтеницата. До колкото знам, атропинът разширява зениците. Няма ли опасност за очите, макар и с очила. Да не говорим, че "нямало никаъв проблем да се свалят очилата, без да нужна адаптация на очичките". Силно се съмнявам и му измислихме превръзка за след очилата, за постепенна адаптация.

Ще съм искрено благодарен, ако някой коментира случая, защото последното, което искам е операция, макар и "елементарна и необезпокоителна".

Още веднъж благодаря и се извинявам, ако пост-ът ми не е в правилната тема!

# 1 535
Здравейте!
Хванах прословутия грип със силни болки в гърлото и температура (37,2-3). Мислех, че ще се оправя само със стрепсилс и упсарин, но тъй като нямам сливици стана сериозно. Все още не е слезнало надолу. От 4 дни пия леколар  2 по 500 на 24 часа, но не чувствам особено подобрение, а и започна кашлица...Много антибиотици съм изпила, какви ли не и мисля, че трябва да го сменя...Има ли смисъл да продължавам с него до 7мия ден и искам да попитам съвместим ли е лекоклар с дуспаталин и аналгитици, защото се появиха и болки в стомаха? Благодаря!

# 1 536
Здравейте!
Хванах прословутия грип със силни болки в гърлото и температура (37,2-3). Мислех, че ще се оправя само със стрепсилс и упсарин, но тъй като нямам сливици стана сериозно. Все още не е слезнало надолу. От 4 дни пия леколар  2 по 500 на 24 часа, но не чувствам особено подобрение, а и започна кашлица...Много антибиотици съм изпила, какви ли не и мисля, че трябва да го сменя...Има ли смисъл да продължавам с него до 7мия ден и искам да попитам съвместим ли е лекоклар с дуспаталин и аналгитици, защото се появиха и болки в стомаха? Благодаря!

Свилена, привет.

Ще споделя моето мнение с теб, без да имам претенциите да го налагам. Преценката оставям на теб.
На първо място - Антибиотиците не повлияват по никакъв начин вирусите! Който ти каже обратното - не е в час или не е чел нищо ново от години. Единственото, което може да си докараш е затруднение на бъбречната функция. И куп други. Какъвто и антибиотик да ти изпишат, прочети му листовката и виж какво е действието му, както и какви са противопоказанията и страничните реакции.
Пак казвам - антибиотиците не повлияват вирусите. Потърси информация.
Относно профилактиката при грип: от много години не съм пил каквото и да е лекарство, колкото и тежко, на пръв поглед да е изглеждало положението. Идеята е организмът сам да справи като се подсили достатъчно. Правилното хранене е от изключителна важност. Не яж тежки храни. Основно пресни зеленчуци и то според сезона, визирам твърдите такива (доматът не е зеленчук). Те са естествено прочистващо средство и формират алкална среда в организма.
От месата само пилешко филе, може и телешко, но да е много добре сварено и с минимално количество подправки.
Не комбинирай месото с картофи или житни култури. Само варено с пресни зеленчуци. За предпочитане е да не са овкусени.
Месо яж до обяд. Никога вечер.
Пий много вода - поне 2,5 литра. Под 2,5 литра вода разбирай - вода. Не течности. Те са отделно.
Пий само прясно изцедени плодове. Така наречените Натурални сокове в кутии са натурални, колкото е синтетичният каучук;-).
Пий изцеден лимонов сок на гладно и изчакай поне половин час до храненето.
Има много хранителни добавки, които доста биха помогнали за цялостното укрепване на организма.

Това е от мен. Да "чукна на дърво", така се справяме със всякакви грипни вируси от години насам. Пак казвам, че това е мое мнение и е желателно да се посаветваш със специалист. Под специалист не визирам само Доктор а и такива по правилно хранене. Докторите не ги учат на това;-)

Надявам се да съм бил от полза.

# 1 537
  • София
Fanta
http://www.nccn.net/~wwithin/amalgam.htm
http://www.holisticmed.com/dental/amalgam/
http://www.doctorspiller.com/mercury.htm
http://www.shirleys-wellness-cafe.com/amalgam.htm

Dr.Max Daunderer е велик токсиколог(немец),който раzглежда среЩу смеШна сума иzпратени му панорамни снимки на zьби и по тях прави диагноzа на сьстоянието на пациента.Само напиШи името му в гугл.

rotfImao rotfImbo smile3532

... А ако му изпратиш снимка на ръката срещу още по - смешна сума прави диагноза на състоянието на бъдещето и / или предишните животи на пациента...  hahaha

# 1 538
На тоzи свят има всякакви екzемпляри.... Tired

Виж на какво се присмиваШ...И когато успееШ само zаглавията на трудовете му да прочетеШ Ще можеШ да намериШ място под нокьта му...

# 1 539
Здравейте, имам питане относно Биогая. Прочетох по-горе какво представлява, но искам да знам само по лекарско предписание ли се пие? Моето дете много го мъчат коремчето и червата, акито му е доста редичко и мирише. Преди няколко дни бяхме на контролен преглед и докторката видя наакания памперс и каза че е нормален, но ми се ще ако мога да му дам нещо, което да облекчи храносмилането. Иначе като брой изаквания варира между 2-6 на ден и цвета си е горчица. Забравих да кажа, че доста често връща поръчката, не мисля че повръща защото повечето пъти му се стича от устата и като количество е малко, но понякога му излиза и от носа.

# 1 540
На тоzи свят има всякакви екzемпляри.... Tired

Виж на какво се присмиваШ...И когато успееШ само zаглавията на трудовете му да прочетеШ Ще можеШ да намериШ място под нокьта му...

Е какво толкова е открил-че живакът от амалгамите не е особено полезен ли Simple SmileЧе може би води до МС?А какво вижда на рентгеновата снимка освен колко коронки и амалгами имаш(едва ли е зъболекар и разичта рентгенографии),че чак цялостно състояние на пациента да направи. Thinking

# 1 541
Здравеййте,педиатъра на детето ми ,му изписа респивакс 20 дена пие ,10 почива  за 3 месеца,а съм чувала ,че някой го дават в периода от септември до март .Чудя се кое е правилното

# 1 542
  • София
Схемата, която ти е дадена е стандартна.

# 1 543
  • София
Искам да попитам за таблетки Вермокс.Детето ми е на 4г и при рутинни чревни изследвания пробата и за острици е положителна.Лекарката изписа от утре да започнем с Вермокс-по 1 таблетка на ден в продължение на три дни.Сега чета листовката в нета-пише да се пие сутрин и вечер по две таблетки?! newsm78Утре и в аптеката ще питам,и на личната пак ще звъня.
И още нещо-на каката също правихме чревни изследвания-тя няма глисти.Дали не трябва и тя,а и ние с таткото да пием Вермокс?

Последна редакция: чт, 11 сеп 2008, 22:28 от Валенцето

# 1 544
  • Пловдив
Моля, може ли да ме посъветвате как да давам на детето си капсули Апитонин-съдържат пчелно млечице 60 мг. Детето  ми е на 5 г почти, но е слабичък - около 17 кг.

Общи условия

Активация на акаунт