Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 917 878
  • 2 912
  •   1
Отговори
# 585
Ако въпроса ти е само дали може- може, щом няма друг вариант.Само че си го пийте 6-7 дни.
За Виброцил спрей наистина пише че е над 6 год, съставът е същия като на капките, явно някоя от съставките на аерозола не е подходяща за по малки деца.
Много благодаря за отговора.

# 586
  • София
Здравейте!
Имам следния въпрос: на дъщеря ми (1г.5м) и изписаха антибиотик Цефаклор, но педиатъра не каза нищо за витамини (а аз забравих да питам  Embarassed). Тъй като знам, че с антибиотик трябва да се дават, мога ли да си намоизпиша Leaton (детски витамини) или трябва да са някакви други?

# 587
Искам да питам за Фуситалмик капки за очи за 4 месечно бебе. Как действат и има ли ефект прилоението им при гурлички и сълзене на очичките? И другият ми въпрос е следният - всеки път когато синът ми се разболее той е на 3 год. педиатъра му изписва антибиотик като започва от Оспамокс или Оспексин. После като не подействат ги сменя с по силни и така миналата година пи 4 един след друг.Накрая му взеха за изследване храчка и стана ясно четрябвада пие  Тубоцин. Та въпросът ,ми е не  трябва ли всеки път да се правят иследвания преди да се иписва антибиотик?

# 588
Интересува ме колко дълго време може да се пие Саменто без прекъсване и има ли някакви странични ефекти? Става въпрост за възрастен.

# 589
Здравейте!
Имам следния въпрос: на дъщеря ми (1г.5м) и изписаха антибиотик Цефаклор, но педиатъра не каза нищо за витамини (а аз забравих да питам  Embarassed). Тъй като знам, че с антибиотик трябва да се дават, мога ли да си намоизпиша Leaton (детски витамини) или трябва да са някакви други?

Самоизпиши си Simple Smile

# 590
Искам да питам за Фуситалмик капки за очи за 4 месечно бебе. Как действат и има ли ефект прилоението им при гурлички и сълзене на очичките?
добри антибиотични капки са- трябва да има ефект.Може малко да дразнят окото.

всеки път когато синът ми се разболее той е на 3 год. педиатъра му изписва антибиотик като започва от Оспамокс или Оспексин. После като не подействат ги сменя с по силни и така миналата година пи 4 един след друг.Накрая му взеха за изследване храчка и стана ясно четрябвада пие  Тубоцин. Та въпросът ,ми е не  трябва ли всеки път да се правят иследвания преди да се иписва антибиотик?

трябва ,особенно при такъв педиатър.няма да се учудя ако ви изписва и АБ за вируси.

# 591
от вчера слагам на бебчето фуситалмик и сега очичките и са зачервени. това нормално ли е . притеснявам се да не е станала някаква инфекция.дали да я водя на очен лекар

# 592
забравих първо да благодаря за отговора   bouquet

# 593
Здравейте! newsm78
Имам следният въпрос:На сина ми/4год.и 7мес./ изписаха сироп за кашлица Синекод, тъй като има една постоянна кашлица и сме постоянно на противоалергични лекарства,но тя не отшумява.Появява се обикновенно рано сутрин към 4часа и е доста неприятно.Има я и през деня,особенно когато загрее след тичане.Цяла година е на имуностимулатори и витамини,но ефекта е частичен.В момента е на Зиртек,Синекод и след три дни пак започвам с имуностимулатор. newsm78
Основното,което ме притеснява е Синекода,който го давам за първи път и обяснението на доктора беше ,че неговата цел е да блокира центъра на кашлицата.Притеснява ме как влияе на нервната система и колко време мога да го давам.Сега му давам 3  пъти по 1ч.лъжичка. newsm78

# 594
Сетих се, че имам една рецепта за кашлицата мнбого ефикасна. Една възрастна добра педиатърка ми я каза и миналата година като си влачихме кашлицата така се оправихме. Ето я ако някой иска да я ползва:
Половин кг. мед
1 чаена лъж. канела
Половин индийско орехче
1 ч. л. стрита на прах медиц. дъвка
1 ч. л. синапово брашно
100 гр. ленено брашно
Дава се три пъти по половин ч. лъж. след хранене 2 месеца
И аз сега пак ще я приложа че от три дни кашлим много зле, имаме температура и ужасна хрема - синът ми . Пожелавам на всички бързо оздравяване.

# 595
от вчера слагам на бебчето фуситалмик и сега очичките и са зачервени. това нормално ли е . притеснявам се да не е станала някаква инфекция.дали да я водя на очен лекар
Характерно е сърбеж, алерг р-ии, освен това може частичките леко да дразнят очето. Ако отмине не се притеснявайте.

# 596
..основното,което ме притеснява е Синекода,който го давам за първи път и обяснението на доктора беше ,че неговата цел е да блокира центъра на кашлицата.Притеснява ме как влияе на нервната система и колко време мога да го давам.Сега му давам 3  пъти по 1ч.лъжичка. newsm78
Брех, тоз доктор ме учудва  Simple Smile Вярно потиска центъра на кашлицата ,но други ефекти в/у ЦНС няма.

# 597
Здравейте!
Интересува ме страничните ефекти от Зинат какви са - бебето ми (на 45 дена) го приема и не знам какво да мисля.А пък големия ми син(на 3 г.) пие Аугментин,в следствие на пневмония.Моля за отговор какво да очаквам от тези антибиотици?
Предварително благодаря!!!

# 598
Най-вече очаквайте диария, главоболие, кожни обриви, повръщане, кандидоза.  Simple Smile

# 599
Най-вече очаквайте диария, главоболие, кожни обриви, повръщане, кандидоза.  Simple Smile
Този отговор за моя въпрос ли се отнася,и,ако е така искам да уточня,че ме интересува в дългосрочен план какви може да са последствията( за бъбреци и др.)?
Поздрав Хелта

Общи условия

Активация на акаунт