Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 919 453
  • 2 912
  •   2
Отговори
# 690
  • home!sweet home!
Хитко, въпросът ми е относно СЕРОКСАТА.Пия го за паническо разтройство, и след 6 месеца по 20 мг. от 1 месец съм на 10 мг.няма да обяснявам как ми се виеше свят 1 седмица докато свикна с малката доза ,но проблема ми е ,че от 3 дни пак взеха да ме обхващат познатите симптоми,та въпроса ми е:твоето мнение за това дали намаляването на дозата довежда до рецидив докато привикне организма към нея?

# 691
Хитко, въпросът ми е относно СЕРОКСАТА.Пия го за паническо разтройство, и след 6 месеца по 20 мг. от 1 месец съм на 10 мг.няма да обяснявам как ми се виеше свят 1 седмица докато свикна с малката доза ,но проблема ми е ,че от 3 дни пак взеха да ме обхващат познатите симптоми,та въпроса ми е:твоето мнение за това дали намаляването на дозата довежда до рецидив докато привикне организма към нея?
Нормално е възвръщане на симптоми при намаляване на дозата,които би трябвало да отминат. В някои случаи при намаляване на дозата с 10 мг (особенно ако е била 20 мг) се появяват неприятни симптоми и за това намалянето става постепенно с по -малко милиграми (напр със сиропче, но в Бг няма). Другия вариант е да чупнеш таблетката,макар че е филмирана, но мисля че филма не е стомашно-устойчив или с изменено освобождаване. Опиши ми какво чувстваш, ако искаш може и на лични.

# 692
Здравей, имам един въпрос към теб.
Бременна съм с 4м. но съм със заболяване Епилепсия, от самото начало на бременността започна да ме боли кръста- проф. в София ми предписа Индометацин/анално/, но в листовката на медикамента чета, че е противопоказно за бременни и за боледуващи от епилепсия. В момента се чудя дали да го приемам, защото се страхувам  за бебето и да не би да получа пристъп. Искам да знам и твоето мнение. 

# 693
Здравей, имам един въпрос към теб.
Бременна съм с 4м. но съм със заболяване Епилепсия, от самото начало на бременността започна да ме боли кръста- проф. в София ми предписа Индометацин/анално/, но в листовката на медикамента чета, че е противопоказно за бременни и за боледуващи от епилепсия. В момента се чудя дали да го приемам, защото се страхувам  за бебето и да не би да получа пристъп. Искам да знам и твоето мнение. 
Хмм, ти тия с професорските титли много не ги гледай, всички са навързани. Гледай сега, индометацина за еднократен прием може , но не за повече от 48 часа, защото тогава рискът за плода надвишава ползата за теб многократно. Става въпрос например за засягане на сърд съдовата система. Нещо и по принцип за нестероидните противовъзпалителни- използвани преди термина може да предизвикат затваряне на ductus arteriosus (широк кръвоносен съд, който свързва белодробната артерии към аортата,а това е много важно за снабдяване на плода с кислород .Така се отклонява кръвта от белите дробове директно в аортата по време на бремеността.Нормално този кр. съд се затваря след раждането).Можеш да си представиш какво става ако се стесни този съд ?! А може да питаш и проф.

Освен това тъй като имаш епилепсия не може да рискуваш с индометацина - категорично утежнява депресии, епилепсия, паркинсон (общо -заболявания на ЦНС). Като гледам и с това не се е съобразила проф. 
Можеш да споделиш това мнение с лекарката и да решите заедно, но за мен това е прекалено голям риск.

Весели празници !  bouquet

# 694
Благодаря за съвета.
Весело изкарване на новата година.

# 695
здравейте Hug
моя въпрос е малко след дъжд качулка но по добре късно...
откриха на дъщере ми е-коли и след изследвания назначиха гентамицин-инжекции-10мг. на 12 часа,5 дни.сега чакаме резултати от посявката след края на лечението.въпроса ми е -чух че е опасена АБ?!до колко и в какво се изразяват страничните е ефекти и след колко време се проявяват.за сега не виждам в детето нищо притеснително-дано е така.всеки който чуе че точно това бием на детето изпада в ужас.от антибиограмата това беше единствения избор по думите на педиатъра.

# 696
  • София
след 2 седмици температура от 37.2,37.4  и болки в ставите личната ми изписа Фромилид уно, отделно ми биха Дипрофос, 4 дни откакто го пия нямах температура, но снощи вдигнах 37.2 за около час, после нямах и сега пак нямам, въпроса ми е, дали е нормално да дигам температура при положение, че пия антибиотик, от днес сутринта и гърлото ме боли от дясно и ухото Shocked, вече не знам, дали от ревматизъм може да се вдигне температура, защото когато вдигна веднага почват да ме болят краката.

# 697
Нормално е чувството на болка в ставите при температура.И в краката,крьста...
И zаЩо пиеШ АБ(фромилид)? Най ве4е тоzи кортоzон не ми е ясен zа какво ти е иzписан... Rolling Eyes
МириШе ми на "иzмиване на рьце"...

Да,може да се поддьржа Т, вьпреки АБ.

ПП Кажи какви еzици четеШ,zа да те оттьрва ведньж zавинаги от страха.
 Peace

# 698
  • София
първо благодаря ти от сърце за бързия отговор Hug, кортизона ми е бит заради нерводермит, много обострен в окосмената част на главата, гной, сърбеж до болка и подут лимфен възел там, след инжекцията нещата се успокоиха на другия ден, спря сърбежа, лимфния възел изчезна...., но продължих с температурата.
тогава отидох до личната, тя искаше да ми пска кръван картина, но се сети, че след инжекцията резултатите няма да са точни, затова изписа антибиотик, като каза, че имам фарингит или ларингит, но тогава въобще не ме болеше гърлото, а днес след 4 дни антибиотик ме боли Confused
ползвам руски само Embarassed, след раждането ми се обостри нерводермита, карцинофобията отново ме връхлетя със още по - голяма сила, страх ме е много, страх ме е от резултата от дадено иследване..... наистина ми е страшно трудно, само за това мисля, последната ми фобия, е че имам левкимия, направо съм ужасена от тази мисъл, малко се успокоявам, че преди 6 месеца изследванията ми бяха отлични, аз по принцип преди да родя си правех всеки месец по два пъти в продължение на 5 години, никога не са били лоши, винаги перфестни, така ме и изписаха след секциото - первектни изследвания, но малко ме е страх дали за 6 месеца не може да се появи... Cry

# 699
Жалко,4е е само руски,но Ще се опитам да намеря неЩо...

Откога ти е тоzи Невродермит и кога се обостря?ИмаШ ли лични впе4атления?
Един фарингит или ларингит се лекува елементарно и беz АБ,ти си се оставила да си жертва сьс сляпата си вяра(поради фобиите от болести,причинени точно от теzи,които ти иzписват аб) на медицината с нейното иzкривено понятие zа zдраве. Close

Няма да ми е лесно да ти обясня много неЩа,а и на открито в форума Ще стане спор предполагам...
Предлагам ти да си пиШем на лс.
Левкемия се лекува.НямаШ левкемия.По страШното ,което  имаШ е страхьт ти,който може да раzруШи тотално ка4еството на живота ти,а това е най лоШото.
Затова трябва да му се сложи край на тоzи страх,да се освободиШ като от окови от него.Не е лесно,не каzвам,но е напьлно вьzможно.
Готов сьм да ти помогна с тоzи проблем. Simple Smile

# 700
  • София
нерводермита ми е от 15 години, но затихваше за 4,5 години ,след това отново се появява, обостря се от стрес, емоции, при сегашния случай май от раждането стана така, бях се пооправила докато бях бременна, но като се роди Джули и повърна кръв  - все едно отново и по - силно ме връхлетя всичко Confused, става все по - зле...
ще минем на лични, благодаря за помощта Hug

# 701
здравейте Hug
моя въпрос е малко след дъжд качулка но по добре късно...
откриха на дъщере ми е-коли и след изследвания назначиха гентамицин-инжекции-10мг. на 12 часа,5 дни.сега чакаме резултати от посявката след края на лечението.въпроса ми е -чух че е опасена АБ?!до колко и в какво се изразяват страничните е ефекти и след колко време се проявяват.за сега не виждам в детето нищо притеснително-дано е така.всеки който чуе че точно това бием на детето изпада в ужас.от антибиограмата това беше единствения избор по думите на педиатъра.
Лошо се отразяват на слуховия и вестибуларния апарат тия антибиотици (аминогликозидите). Често промените до които водят са необратими.  Ще трябва да следите за слуха и равновесието на детето. Защо се стигна до антибиотик , каква инфекция лекувахте !? Не вярвам че накой от продаваните цефалоспорини (Зинат, Цефаклор, Дурацеф) или флкуорохинолони не биха свършили работа, по-вероятно е да не са ги включили в антибиограмата.

# 702
лекувахме е-коли.до гентамицин се стигна защото бактерията беше резистентна към повечето АБ включително и гореспоменатитве.за сега не виждам промени в слуха или равновесието.до колко време може да се проявят такива?вчера излезе и контролната посявка-вече е-колите са 10*4 и от всички АБ са резистентни само на един- доксициклин.този път гентамицин не е залаган.утре ще занеса резултите на лекарката и незнам дали отново няма да се наложи АБ.това което каза тя беше че до 10*4 тези бактерии не са опасни,но защо тогава им антибиограма?!ако може дайте малко повече инфо за тези бактерии.
благодаря  bouquet

# 703
  • Ланкър, планините Овнерог
Имам въпросче за себе си:
Сега съм в 9г.с.Когато бях в 5г.с. гинеколожката, знаейки, че съм бременна/тя го установи/, ми изписа Флажил. Пих го 4дена по 3 хапчета на ден. Накрая чак разбрах колко вредно за плода е това лекарство. Задължително ли е бебето да е увредено и кога най-рано мога да разбера това? Благодаря!

# 704
Здравей Гита Ог,
Притесненията ти са напълно неоснователни. Радвай се на своята бременност и не си пълни главата с подобни мисли.

Общи условия

Активация на акаунт