Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 919 305
  • 2 912
  •   1
Отговори
# 765

Може би въпросите ми не е за тази тема,но все пак да попитам Confused.Колко време се мери температурата на детето с живачен термометър?Личната ми каза 2-3 минути,аз четох някъде,че 5 минути...въобще много и различни мнения.И още-използвам и дигитален термометър,но винаги има разлика м/у дигитален и живачен,така ли е или само при мен се получава?Освен товамеря с живачния-дава ми една Т,след няколко минути меря пак-дава ми с няколко десети разлика,нормално ли е?

Продаваните в България живачни термометри в повечето случаи са китайски. За вас не знам, за мен това означава "ненадеждни". За добър живачен термометър са достатъчни 2 минути. Аз лично бих се доверил на живачната призма на Тошиба. За съжаление се намира трудно и е скъпа. Дигиталните термометри са за предпочитане. Точни са, сравнително евтини, с памет за последните отчетени стойности и мерят сравнително бързо (за секунди). За безопасността няма да говорим.

# 766
Ами и аз не знам,какво е седациа....
Действат успокоително.

...За сега съм го дала1месец но имахме голяма хранителна алергия може би за това.Аз  знам 4е пове4е от 10дни не се дава?Но скоро ще се обадя на педито да я питам.Оба4е  може би след 3 седмици,го спрях и направихме ларингит и трахеит по принцип съм го пазила така 4е си помислих да не е от това 4е съм го спряла и пак запо4нах да му го давам кашлицата спря и с нея вси4ки симптоми на настинка?Как да тълкувам това и ако е вид алергия от влажния въздух-живея в Бургас-какво да правя,цял живот ли ще го давам?Предварително ти Благодаря.
Лоша работа, явно е алергия. Трябва да разберете какъв е алергена (правят се тестове)и след като разберете да го премахнете.

# 767
мога ли да помоля някой да публикува таблиците за дозировка на nurofen i panadol за бебета и деца!Много е важно! Embarassed
  bouquet

# 768
Paracetamol е 15 мг на килограм по 3 пъти на ден (супозитории може и повече).

Nurofen   до 6 мес 2,5 мл по 3 пъти на ден;
6-12 мес -2,5 мл 4 пъти;
1-3 години- 5 мл по 3 пъти ;
 4-6 год- 7,5 мл по 3 на ден;
7-9 години- 10 мл по 3 на ден;
10-12 год- 15 мл по 3 на ден

# 769
Хитко напиши ми моля те с перитол какви имуностимулари да давам според теб,давала съм му оксилококциум,витамини-Елеа,ехинил,вит.С,есберитокс кво ли не а според теб кое е наи уда4но да е с перитол??????? Благодаря ти.

# 770
Хитко напиши ми моля те с перитол какви имуностимулари да давам според теб,давала съм му оксилококциум,витамини-Елеа,ехинил,вит.С,есберитокс кво ли не а според теб кое е наи уда4но да е с перитол??????? Благодаря ти.
Какво лекувате за да давате имуностимуланти ?!

# 771
  • София
По колко мл Аугменти трябва да пие и за колко дни дете на 3,5 години 14 кг при ангина с много висока температура и гнойни налепи. Имам Аугментин 312мг, който се пие през 8 часа.

# 772
Новият грип е с много висока темперетура - -към 39.3-39.5 и не се сваля. Моля, кажете какво да правя????

# 773
По колко мл Аугменти трябва да пие и за колко дни дете на 3,5 години 14 кг при ангина с много висока температура и гнойни налепи. Имам Аугментин 312мг, който се пие през 8 часа.

Ако този Аугментин е назначен от лекар, то той е казал по колко и кога да се пие. Самолечението е крайно нежелателно. Не си правете експерименти, особено с деца.

# 774
Новият грип е с много висока темперетура - -към 39.3-39.5 и не се сваля. Моля, кажете какво да правя????

Високата температура се понижава с антипиретици. Кой точно ще пиете обаче ще реши лекарят на детето ви. За деца се използват Панадол, Нурофен, Калпол и др. в дози според килограмите. Това, което можете да направите вие е да наложите детето със студени компреси по челото, китките и крачетата или при необходимост да го обвиете в мокър чаршаф. Компресите да се сменят често. Може във водата за компресите да добавите и оцет. Някои практикуват обливане със спирт, но не го препоръчвам. Давайте му повече течности. Непременно консултирайте с лекар.

# 775
хитко питам те защото ве4е не сме на диета заради алергията но все още пие перитол също и да о предпазвам от новиа грип, кои е добър имуностимулатор според теб?

# 776
  • София
И аз да питам за грипа.и двете ми деца са болни,на каката вече и мина,но малката е в разгара си.Пием Оспамокс и температуропонижаващи.Преди два часа вдигна 39,5 и лекарката ми каза,че мога да и дам аналгин-първо три капки,за да се види дали е алергична,след час още две,общо пет капки.Тя тежи 12кг.Въпроса ми е мога ли през нощта ако пак ми вдигне Т висока да и дам отново пет капки аналгин и на какъв интервал от прешния прием?

# 777
И аз да питам за грипа.и двете ми деца са болни,на каката вече и мина,но малката е в разгара си.Пием Оспамокс и температуропонижаващи.Преди два часа вдигна 39,5 и лекарката ми каза,че мога да и дам аналгин-първо три капки,за да се види дали е алергична,след час още две,общо пет капки.Тя тежи 12кг.Въпроса ми е мога ли през нощта ако пак ми вдигне Т висока да и дам отново пет капки аналгин и на какъв интервал от прешния прием?

Предполагам, чи давате Хексалгин. Можете да го давате през не по-малко от 6 часа, като спазвате назначените 5 капки. Ако детето понася Аналгина добре и при крайна необходимост можете да го дадете на 4-я час от предходния прием, но това да е еднократно. Моят съвет е много да не посягате към аналгина. Има и други начини да свалите температурата.
Успех

# 778
  • София
Каква е разликата между аналгин и хексалгин?На ампулката пише аналгин.
Как да разбера дали понася аналгина добре?Минаха два часа,няма някакви странични реакции.

# 779
хексагин оспокоява и перисталтиката на 4ервата+сваляне на температурата.

Общи условия

Активация на акаунт