Лекарства - дозировки , странични ефекти , взаимодействия ...

• 919 305
  • 2 912
  •   1
Отговори
# 780
Разбрах,  Grinning Вие използвате български Аналгин на ампули. В състава и концентрацията няма разлика между него и Хексалгина. Втория се продава в шишенца от по 20 мл. с вграден капкомер и е немски. Между другото и се дозира по-точно. Не става обаче за инжективно приложение. И двата препарата са си най-обикновен Аналгин. Ампулирания аналгин обаче изкристализира при контакт с въздух, затова и веднъж отворената ампула не може да се съхрани добре. Препоръчвам Ви да си купите Хексалгин. Не е скъп, но е много по-удобен за употреба.

Реакции на непоносимост (ако има такава) обикновенно се проявяват около час след първия прием, но е възможно да се проявят и малко по-късно (4-5 часа). Те са парене и сълзене на очите, сърбеж по тялото (най вече дланите и стъпалата) кихане, зачервяване на лицето, болка в гърдите и кашлица, оток под очите, а на по-късен етап уртикария, оток на ларингса, бронхоспазъм, забавяне на пулса и др. Може да се стигне до безсъзнание. Трябва да се има готовност за незабавна лекарска намеса. Между другото може да ви се стори смешно, но типичен признак за проява на свръхчувствителност към Метамизол е силен сърбеж по и под езика. Всичко това звучи страшно, но за щастие се проявява много рядко. Все пак следете детето зорко и прибягвайте до втора доза аналгин само при необходимост.

# 781
  • София
Аугментина е назначен от лекар. Едната лекарка от спешния кабинет предписа по 2.5мл, а личната по 5мл. Затова и питам.

# 782
хитко питам те защото ве4е не сме на диета заради алергията но все още пие перитол също и да о предпазвам от новиа грип, кои е добър имуностимулатор според теб?
В такъв случай Esberitox  Simple Smile

# 783
По колко мл Аугменти трябва да пие и за колко дни дете на 3,5 години 14 кг при ангина с много висока температура и гнойни налепи. Имам Аугментин 312мг, който се пие през 8 часа.
по 5 ml мисля че е достатъчно, 2 или 3 пъти на ден,освен ако не са ти казали друго. Но пак зависи от тежеста на инфекцията.

# 784
Аугментина е назначен от лекар. Едната лекарка от спешния кабинет предписа по 2.5мл, а личната по 5мл. Затова и питам.

ОК! Според мен по-подходящата доза е 5 мл. на прием през 8 часа, т.е. както е казала личната Ви лекарка.Това ви гарантира прием от 750 мг. Амоксицилин + 187,5 мг Клавулонова к-на на денонощие, което е напълно допустима доза за дете на 3 години. (говорим за Аугментин 312,5 мг/5 мл.)

2,5 мл. на прием е ниска доза, подходяща за друг вид инфекции, но не и такива на дихателните пътища.

Успех!

# 785
Т.е. потвърждавам написаното от Хитко, но нека да е 3-кратен прием.

# 786
Абе защо не ми се показват всички въпроси и отговори ?! Странна работа. Аз прочета нещо,след малко се появяват още. Хмм

# 787
  • Хасково
Новият грип е с много висока темперетура - -към 39.3-39.5 и не се сваля. Моля, кажете какво да правя????
При такава температура бързо свалят свещичките ефералган, аз ги редувам с Нурофен, който от опит знам че "държи" по-ниска температура за по-дълго. Аз лично рядко ползвам свещички, редувам Калпол с Нурофен сиропи през4-5 часа и гледам да дам Нурофен през нощта. Ако детето не сваля температурата може и капки аналгин. Аз обтривам със разреден спирт и вода (1:1).

# 788
  • У дома :)
моля за помощ!!!!!!! Praynig
ние сме на 4 месеца  и половина от събота и нас ни удари грипа-кашляне  и температура 37.8.
ходихме на доктор и ни изписаха азатрил -за 4 дни,но от снощи ни се запуши и нослето и кашлицата се усили,иначе температура нямаме.днес пак ходихме и педито ни установи ,че гърлото е по-зачервено,белите дробчета са чисти,но ни изписа инджексии-амикацин-5 дни по 2(сутрин и вечер),капки за нос-виброцил и сироп за кашлица -флудитек.започваме от довечера с боцкането.моля,ако някой е използвал тези лекарства да пише,щото едните казват ,че няма нужда от инджексии.,а другите,че така по-бързо ще се оправи и ще се предотвратят евентуални усложнения.не знам какво да правя,хем ме е страх ,хем.........

# 789
хитко взех есберитокс на 2,9год по колко пъти да му давам до 6 години пише 3 пъти на ден.

# 790
.. установи ,че гърлото е по-зачервено,белите дробчета са чисти,но ни изписа инджексии-амикацин-5 дни по 2(сутрин и вечер),капки за нос-виброцил и сироп за кашлица -флудитек...
Странно но щом е преценил лекаря. Ако се съмнявате непременно поискайте мнение от друг педиатър. Според мен инжекциите са малко пресилени, особенно щом пиете азатрил. Консултирайте се и с друг !

# 791
хитко взех есберитокс на 2,9год по колко пъти да му давам до 6 години пише 3 пъти на ден.
На капки ли го взехте ?! Трябва да има вътре схемичка.

# 792
  • Хасково
3 по една таблетка, ако може да взима таблетки. Капките са с доста неприятен вкус. Аз съм давала по препоръка от педиатър 1 седмица 3 по 1, 1 седмица 2 по1, 1 седмица по 1 дневно, 1 седмица почива.
Две зими сме изкарали само с Есберитокс и без болести.

# 793
  • У дома :)
благодаря за съвета,но ние живеем в много малък град и педиатъра е само един ,така че нямам избор.

# 794
Питам се, защо ли една от най-четените и активни теми не е закована. Т.е беше, но по нечие решение това вече не е така. Моля, хората с права отново за заковат темата! Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт