Свекървата, мъжът и жената

• 34 301
  • 1 118
  •   1
Отговори
# 900
Ирис, ако не се хващаш за варианта с уроците, а за онзи с графичния дизайн, няма никакво значение къде се намира и колко често си сменя местоположението.
Тя може да търгува онлайн с всякакви неща - от китайски дрехи до ръчно правени сапуни.
Плюс това не се е местила през 2 дни, а на 3 месеца.

# 901

Не знам защо ви се вижда толкова невъзможно да има по-управни млади хора, които изкарват една прилична заплата.

Изобщо не е невъзможно. Самата аз от години работя основно хоум офис, а в последно време освен за работдателя си, работя и за мои частни клиенти. Но точно защото повече от 10 години съм навътре в този тип работа, твърдя, че е невъзможно за описаната от авторката конфигурация. Иначе, съвсем си е възможно.

# 902
Не, Уиш, напълно възможно си е. Зависи кой и от каква възраст те насочи в правилната посока и ти даде правилната подкрепа, зависи и в каква сфера "копаеш". Ние не знаем нищо за това. А има и много управни млади хора. Ние сме друго поколение. Те правят всичко по-бързо и от по-рано, знаят опции, за които ние в най-добрия случай сме чули бегло. Гледам сина ми. За 1 година той постигна това, което аз за 7-8 години. На неговата възраст аз още не можех да си изпържа сама едни яйца, а той самият е работодател на 2 души.

Последна редакция: сб, 14 дек 2019, 16:12 от Анонимен

# 903
Като каза копаене, може пък копае криптовалута или да прави далавери с такава.

# 904
У наше почти село  една счетоводителка си изкарва 1000 от частни фирми.Като имам предвид че има програми , с познания на студент поже да се справи, а ако работи същото  е още по-лесно-от работата си е научила   нещата, пък и   никой не ги търси  за ревизии  и не се ровят на частниците, земеделци,   разни пчелари и други самоосигуряващи се, дето даже и счетоводство не  е, а да им оформиш   документите.И със средно можеш да обработиш  малко документи.Стига да имаш  един консултант ,  и на голяма фирма можеш.
И финансите и са встрани от парзалката, нямат тежест за темата чак толкова колкото им се дава.Щом мамин  е на издръжка , защо не и на нея да помагат.

# 905
Не, Уиш, напълно възможно си е... А има и много управни млади хора.
Възможно е, разбира се. Но не и в конкретната конфигурация на авторката. От всичко написано до тук, тя (или нейната ЛГ) е на светлинни години от понятието "оправен млад човек".

# 906
Човек може да е много оправен на пазара на труда и съвсем загубен в личен план.

# 907
Съгласна. Но оправният във финансов план човек знае, че зад гърба му са парите му и не се прибира при мама, а тегли една майна, настанява се в самостоятелното си жилище и плаща за разни удобства. При мама се прибират тези, които или нямат къде да отидат, или нямат доходи да си плащат самостоятлния живот.

# 908
thewishmaster, понякога човек има нужда и от морална опора, от близки хора до себе си. Да мине време, да реши накъде ще поема, лесно ще се премести в нейния си апартамент, като реши. Peace

# 909
Сигурна ли си, Уиш? Според мене доста хора с възможности са при мама, защото не им се дават пари за самостоятелност. Не че ги нямат тези пари.

# 910
Уф, да, и това го има.

# 911
И бебето, Уиш, и бебето!
Има време, след година-две, като тръгне на ясла, ще си отиде в апартамента. Или пък не - нейна работа. Докато не се появи читав кандидат за връзка, за къде да бърза?

# 912
  • София
Човек може да е много оправен на пазара на труда и съвсем загубен в личен план.
Не чак дотам, че да не му светне лампата в един момент.
Жените обикновено сме чувствителни към доходите на мъжа - щом ние можем да изкарваме, той трябва повече или поне колкото нас. Мъжете са по-ларж в това отношение.
Не казвам, че ИЗОБЩО няма жени, по-високо платени от мъжете си, говоря за общата ситуация.
Скрит текст:
Всъщност сега се сещам за един, за когото все не се намирала достойна работа, но пък съвестно си гледал детето. Жена му счетоводител, нейната майка им осигури жилище + взима тавана на пенсията, явно се справят.

# 913
Авторке, какво се случи с теб?
Честита Коледа!

# 914
Грешка е, че е отишла да живее при неговото семейство, но пък и тия роднини са могли да се съобразят, все пак синът им вече има свое семейство и не е нужно да си пъхат носовете и разбиранията във всичко. Права е, че иска лично пространство, омъжила се е за сина, не за родата му. Щом са имали приемливи отношения до детето, значи и тя се държала нормално. Най-лошото в цялата история е, че съпругът и син е на страната на неговото семейство, явно и той не осъзнава, че има свое и няма как мама, тате и сестра да определят правилата в него. Нямам предвид да не се дава детето и подобни. При едни нормални отношения за всичко се намира време и начин, но когато някой опитва да доминира, става лошо и то за всички.

Дори и да живеят отделно ,мъжът привързан ли е ( контролиран) от майката винаги ще има разправии с жена му ,защото той винаги защитава родителите си ! Не разбирам що за мъже ,ми като не можеш да подкрепяш защитаваш семейството си ,защо го създаваш! Стой си при родителите си ..да се при майка си ! Уууу до гуша ми е дошло от тия техните златни майки все те са прави ! А съм майка на момче и вечно се моля да не стана такава досадна ,месеща се и свръх любяща баба и свекърва ! Всяко нещо е прекалено не е добре ! Пък и хората са казали " не прави непоискано добро!"

Общи условия

Активация на акаунт