Свекървата, мъжът и жената

• 34 313
  • 1 118
  •   1
Отговори
# 885
Каква би била тази професия, която да отговаря на описаната възраст и доходи?

# 886
Работа в кол център; устен преводач/екскурзовод на редовна работа; доста "офис" дейности, свързани с експедиция, търговия, посредничество, недвижими имоти, правни услуги; продавачка в по-луксозен магазин. Тези се сещам само на първо четене. Описаната сума и нагоре не е нещо нечувано.

# 887
Всяка една от тях може да носи висок доход като заплата, но не и в съчетание с възрастта на авторката и условието да я работи от къщи, докато е по майчинство.

Правни услуги, например - едва що завършил юрист без опит предлага правни консултации между смяната на памперси? И за другите не се връзва...

# 888
Мислех, че нищите къде е работила преди майчинството. Още преди 5 години екскурзовод/представител с руски/английски взимаше хилядарка и даже им се понацупваше. Такива имат работа целогодишно.
В колцентър с една ЕГ, даже без висше, пак е такава заплатата.
Какво странно има на 21-22 да взима толкова? В НМ съм чувала, че продавачите взимат 900-1000 - един колега от екскурзовод с руски стана продавач там, щото плащали повече. А той си е материално ориентиран, тъй че му вярвам.

П. П. А, да - защо се очаква тя да работи, докато е в майчинство?

# 889
  • София
Опитах се да си представя- работи в родния си град, Забременява и отива при момчето в другия град. После се връща в родния, лежи за задържане и отново отива в другия град, където след 2 месеца се ражда детето.
Не мога се сетя за такава работа, която би го позволила.
Не за друго- интересно ми е от какво естество трябва да е, за да дава такива възможности?
Много хора биха си решили проблемите, ако е възможно.

# 890
  • Най-красивата страна
Тази история може и да не е съвсем истинска,но  има много такива случаи в реалния живот.Особено в по-малките градчета.
Мунчо завел момичето на втория етаж на семейната къща и свеки командва.

# 891
Не е казано да работи от къщи точно същото. От къщи има много възможности за доходи онлайн.
Аз лично точно докато сменях памперси преди доста години изкарвах едни 500 лева с преводи. Не бяха лоши пари за онова време и като за майка вкъщи, и бях на горе-долу същата възраст.

Мацките по кол центровете взимат над 1500 чисти.
Не е речено, че е работила до раждането плътно. Спомена за задържане, вероятно затова говори по едно време за болнични. Може да е работила някъде до първите месеци на бременността, после да е прекъснала и да е влязла в болничен. Спокойно би могла да започне някъде работа малко след навършване на 22 и след година да прекъсне с всички права по здравното осигуряване. Преди това има време и висше да завърши даже, поне на бакалавър.

# 892
Работа в кол център; устен преводач/екскурзовод на редовна работа; доста "офис" дейности, свързани с експедиция, търговия, посредничество, недвижими имоти, правни услуги; продавачка в по-луксозен магазин. Тези се сещам само на първо четене. Описаната сума и нагоре не е нещо нечувано.
В малко провинциално градче?

Описаната сума не е нещо нечувано или в София, или за човек, владеещ поне английски и работещ през интернет за чуждестранен работодател, който аутсорсва.

# 893
Авторке, благодаря за информацията.
Сега остава да попитам- как си представяш живеенето напълно самостоятелно в този момент и в следващата година, когато ще получаваш 380 лв.? Щом това е най-голямият проблем в темата, както казах финансите не са ми никакъв проблем, в момента взимам от 1100 до 1200 лв. И отделно работа от вкъщи 1000 лв. За въпросната година с 380 лв майчинство и с тези 1000, които взимам и ако мъжът ми работи, мисля че ще можем да се издържаме нали?

[/quote]

Ами ето точно какво казва. Заплата, сега майчинство плюс хилядарка от работа от къщи. За 23 годишно момиче без стаж.

Конкретно за това питам, а не какво къде може.

# 894
Мисля, че всички сме наясно, че не е невъзможно. Може да е преводач, може да е графичен дизайнер (преди 10 години плащаха стотачка за едно лого - само лого), може да е художник, скулптор, уроци по пеене да дава. Трудно и до голяма степен въпрос на късмет и нахалство (по новому май му казват пробивност), но не е като да няма.
А всъщност къде пишеше, че е в малък град?

И по-важното - защо нищим въпроса с работата й?

# 895
Защото не обичам да давам съвети, ако се бъзикат с нас.

Творческа работа от характера, описан в последния пост не гарантира две години занапред сигурност за доход  хиляда лева всеки месец. Уроци също не се дават с кърмаче, и извинете, музикален педагог на 23?

Нека авторката даде насоки, все пак, може да е полезно за други млади хора.

Последна редакция: сб, 14 дек 2019, 14:31 от Iris04

# 896
И аз не обичам да се бъзикат с мен, но поначало авторката не иска съвети как да изкара пари, затова ми е чудно защо въобще се повдига този въпрос. Отстрани изглежда все едно трескаво търсите за какво да й натриете канчето. Не е много ок.
Пък и темата е вече 50 страници, някак тепърва да й нищите пропуски в мнението, които би могло евентуално да свидетелстват за пързалка, е безпредметно. Както някой назад писа, то ако за всяко нещо сметнем, че можело да е пързалка, направо да закриват не раздела, ами форума.

Едит: сега видях, че всъщност сме на 60та страница. Доста закъснели за коментиране дали е пързалка.

# 897
Описаната сума не е нещо нечувано или в София, или за човек, владеещ поне английски и работещ през интернет за чуждестранен работодател, който аутсорсва.

Не само в София. В Пловдив и Варна - също. Особено ако фирмата е чужда. Никъде не е говорила, че е от "малко градче".

И пак, не е речено, че домашната й работа е същата, от която получава майчинството. Интернет дава много възможности. Има доста дейности, при които се работи надомно по проекти. Стига човек да е инициативен и що годе образован.

Освен това човек може спокойно да работи и по време на следването, особено в последните 2 години. Да не говорим колко управни деца има, които работят още от ученици и, така да се каже, трупат опит.

Няма нужда да е музикален педагог. Достатъчно е да дава уроци по английски или математика по 15 лева на час. Само с 3-4 деца връзва едни 500 лева месечно, ей така, между памперсите и кърменето.

# 898
Докато се мести от един град в друг, има всеки месец сигурни гарантирани 1000 лева от уроци... Момичета, не е възможно това.

По казуса и аз отдавна си казах мнението и то беше напълно в подкрепа на младата майка. И сега все още е такова по хипотетично поставен въпрос.

Както напредва темата, обаче,
и авторката дава информация на час по лъжичка и подхранва дискусията, почвам да получавам дежа вю, а и несъответствията вече бодат очите.

Но - готова съм и да се съглася, че е чиста истина, само, ако може, да разбера каква е тая професия, това ще е от полза и за други майчета в сходно положение.

# 899
Несъответствията не произтичат от самите постове на авторката, а от фантазиите около тях.
Никъде не е казала, че към днешна дата изкарва 1000 лева от уроци.
Казала е, че взима 1000 лева от работа вкъщи - предполагаемо по интернет, т. е. без връзка с местоживеенето.
НО, при добро желание, би могла да печели И от уроци, стига да се установи на едно място - това вече са наши предположения.
Не знам защо ви се вижда толкова невъзможно да има по-управни млади хора, които изкарват една прилична заплата.

И какво значи "на час по лъжичка"? Ами нормално е да не се дадат абсолютно всички подробности в пост № 1, а авторката да допълва, след като я питат в темата. Няма угодия. Ако изчезне - било пързалка. Ако добавя информация - подхранвала темата и пак било пързалка. Има някои откровени пързалки - като на оня, грозния с пъпките и кривия нос. Но повечето теми, които се обявяват за пързалки, са си съвсем нормални неща от живота. Като гледам, едно 70% от темите в СО са набедени за пързалки.

Общи условия

Активация на акаунт