Свекървата, мъжът и жената

• 34 348
  • 1 118
  •   1
Отговори
# 810
  • София
А най-гадното нещо е да усещаш нещо кофти, а всички разпалено да обясняват как всичко е наред и ти си кривата. Вика се гаслайтване това и е похват за много сериозен психически тормоз.
Само да не те чуе ММ, веднага ще каже, че газлайтвам, защото се дразни от неща, които аз не забелязвам. Заради тях се опитва да прави скандали, но не е намерил подходящата.

# 811
Може би не ми се говореше за финансите на мъжа ми, защото сега ще разберете причината...
Както писах- пълно мълчание за това, какво всъщност представлява мъжът.
Какви пари е донесъл от Англия Не мисля, че съм казвала от къде е изкарал парите, но няма значение това. Върна се с 4000. Но за изследвания за детето, прегледи и т.н. аз си ги плащах с мои пари, плащах му и сметките за телефон от доста време, изпрати ми 200 лв. Като се върна след сватбата, сложи парите в неговата сметка, нищо не казах защото исках да не съм от жените които тропат с крак и да му сваля самочувствието защото той не работи, исках като един мъж той да управлява финансите. Оказа се, че трябва да върне на приятел 6000 лв, сега вече се чудя дали не ме е излъгал...  после неща за детето купувах аз с моите пари., какво му е образованието средно, какво работи сегане е целогодишна работа, как се е държал вкъщи като са били по цял ден заедноне сме били по цял ден заедно, сутрин кафе от 10 до 12, после се прибира измисля си някаква работа, отива помага на някого, след това следобедно кафе от 4 до 6 и нещо и вече се прибира в къщи - вършил ли е нещо в домакинството помагаше чистеше, за харана аз готвех, или е клечал под полата на мама и е чакал да го храни с лъжичка, както упорито внушава ССФ?
Само факта, че си на 27 не е достатъчен светът да ти е в краката и с магическа пръчка да осъществяваш всичко.
Само това, че не иска да се изнесе, не означава че е боклук, а тя- цялата в бяло.
Относно родителите и сестра му, никой не е казал, че са лоши хора, но да не са ти в къщи, а да кажа ли и факта че сестра му е разведена.

# 812
А най-гадното нещо е да усещаш нещо кофти, а всички разпалено да обясняват как всичко е наред и ти си кривата. Вика се гаслайтване това и е похват за много сериозен психически тормоз.
Само да не те чуе ММ, веднага ще каже, че газлайтвам, защото се дразни от неща, които аз не забелязвам. Заради тях се опитва да прави скандали, но не е намерил подходящата.

Не е това. Ако знаеш, че го дразни, правиш го преднамерено и твърдиш, че няма такова нещо - е това е. Мъжът знае, че майка му и жена му не виреят заедно, но се опитва да я убеди, че това не е проблем и това, че се дразни нищо не значи.

Хм, малко безделник пада, може и измамник...нищо, пак може да се хване на работа. Висене по кафета, яко...

# 813
Ами, ето, вместо да виси по 4-5-6 часа по кафенетата и да клеца, спокойно може да работи.
Ама то си трябва желание, отговорност, грижа....като е такъв безхаберник, как да стане.
И под секрет, той няма да порасне никога....

# 814
  • София

Тя- да не са на етажа, защото никой не е успял да й угоди и всички й пречат.

Не е само заради това, а защото в днешно време вече млади и стари не могат да живеят заедно. Пропастта между поколенията е прекалено голяма. И да бяха най-угодните родители, пак не би бил добър вариант да са при тях. Особено щом има възможност за друго, в което няма нищо фантастично. Щеше да е фантазия, ако ставаше дума за хора с инвалидност или двама сираци-студенти по медицина примерно. Тук става дума за двама млади, здрави хора, жената с осигурена издръжка, бебето на кърма, налично жилище, свободен от други ангажименти мъж. Кое му е фантастичното?

Ох, стига с това "днешно време"!
Тя не е отишла абсолютно доброволно, при наличието на свободен апартамент, на етажа в едно минало време.
В сегашно е отишла.
И когато го е направила, единствената й забележка е била, че за времето, в което е била при майка си, не са й се обаждали достатъчно често.
Когато е пристигнала отново, са я посрещнали с целувки и прегръдки и е била доволна- сама го отбелязва.
Колко пъти да кажа, че си фантазирате за всичко- за държанието му вкъщи, за това дали се включва в домакинстването и дали обръща внимание на детето си.
В това, с какви пари реално разполагат- тя от майчинството, той от бъдещата заплата.
Дали наистина е започнал работа и дали наистина е търтей, или е донесъл достатъчно пари от Англия за ежедневни нужди, но недостатъчно за самостоятелна издръжка, щом се оказва, че и двата чифта родители ги издържат......
Никой не твърди, че най- добре е да са отделно, щом и имат жилище на разположение, но дотук, нямаме никакво понятие дали в този момент имат възможност да го реализират.
Щото, нали се сещате, че ако войната между родителите не спре, ще си свият кесиите в желанието си всеки чифт да наложи своята правда и пак няма да излезе нищо от това семейство.

Авторке, благодаря за информацията.
Сега остава да попитам- как си представяш живеенето напълно самостоятелно в този момент и в следващата година, когато ще получаваш 380 лв.?

Последна редакция: пт, 13 дек 2019, 14:22 от absurT

# 815
Само не мога да разбера защо й задавате въпроси от рода: Той от къде има пари? Тя от къде има пари? Как ги изкарватв? Кой каква заплата и тн..
А ти защо си длъжна да им се отчиташ? Да не би да са ти лични счетоводители?!?
Като разбрахте какви финанси за какво и как се харчат, какво? Помогнахте ли? Важното е да разнищим всичко, та и о*раните гащи, ако трябва.. цтцт

# 816
Само не разбрах какъв е проблемът, че сестрата е разведена?
То и ти натам си се запътила.

С този дневен режим ми стана ясно защо на 27 не може да си плати тока.
Не го виждам това момче да стане глава на семейството.

Може да имаш някаква слабост към него, човещинка е, обаче рационалният поглед казва, че от тоя и чеп за зеле не става. И 99% сигурно е, че никога няма да става. АбсурТ е права, че с такъв самостоятелният живот е фантазия. Но не защото по принцип е невъзможен, а защото БНД ти е пълен въздухар и лузър. И такъв ще си остане.
Готви се да те завлече и финансово.
Да, може да останеш с него, но ти ще си мъжът в къщата и материално отговорното лице. Никакви общи финансови дела, никакви очаквания. Ще ти е само за украса. И съвсем скоро ще разбереш, че се разнообразява с други жени, понеже ти ще станеш домашната вещица, която не го разбира и все го ограничава.

Почвам да разбирам свекърва ти.
Знае си чедото и е наясно, че едва ли друга ще се върже да роди от тоя калпазанин. Също така е наясно, че той е тотално некадърен да се грижи за семейство.
Обаче й се иска унуче.
И е дала всичко от себе си, за да ти се хареса - ама както тя го разбира.
Жалко, насила хубост не става.

Последна редакция: пт, 13 дек 2019, 14:27 от Анонимен

# 817
Absurt, a има ли война между родителите или ти си я изфантазира? Родителите на момичето може въобще да не искат надмощие или каквото там, а просто спокойствие. То не е надмощие това, а си е измъкване от тъпа ситуация.

# 818
  • София
Absurt, a има ли война между родителите или ти си я изфантазира? Родителите на момичето може въобще да не искат надмощие или каквото там, а просто спокойствие. То не е надмощие това, а си е измъкване от тъпа ситуация.

Има я, според мен.
Нали у родителите е станала патакламата- затова е пристигнала и свекървата да се изяснява и е обвинила сватята в намеса в отношенията между младите.

# 819

Има я, според мен.
Нали у родителите е станала патакламата- затова е пристигнала и свекървата да се изяснява и е обвинила сватята в намеса в отношенията между младите.
Абе, то много зависи какво точно й е казало синчето....може родителите на момичето хабер да си нямат, че са във "военни действия".
А момъкът, така както е описан, напълно възможно е да си е върл манипулатор, нагаждайки всяка "теория" според интересите си.

# 820
E то това си е дежурно обвинение, че се месят. Но според мен самото момиче си е направило преценката кое не й харесва и дори без родителски войни си има едно наум. То и при моя развод отсрещната страна все си мислеше, че сме тръгнали на война, не могат изобщо да разберат концепцията "махни ми се от главата да си живея спокойно".

# 821
Авторке, благодаря за информацията.
Сега остава да попитам- как си представяш живеенето напълно самостоятелно в този момент и в следващата година, когато ще получаваш 380 лв.? Щом това е най-голямият проблем в темата, както казах финансите не са ми никакъв проблем, в момента взимам от 1100 до 1200 лв. И отделно работа от вкъщи 1000 лв. За въпросната година с 380 лв майчинство и с тези 1000, които взимам и ако мъжът ми работи, мисля че ще можем да се издържаме нали?

[/quote]

# 822
АбсурТ е права, че с такъв самостоятелният живот е фантазия.
По-точно, с такъв какъвто и да е живот е кошмар.

# 823
За въпросната година с 380 лв майчинство и с тези ...., които взимам и ако мъжът ми работи, мисля че ще можем да се издържаме нали? [/b]
На теория, мила! (Редактирай си постовете с точни суми, това са лични данни и не е нужно да стоят в нета).
На практика имаш един ненадежден мамин пикльо без никаква финансова култура и отговорност, който днес работи, утре и вдруги ден - не. А не бих се учудила, ако в картинката има и хазарт. Или пък се появи. Ако живееш с този, препоръчвам ти изрично да уточните финансовите си отношения. И никога не се включвай в сериозен проект с него, в който участва каквато и да е обща собственост. Освен ако не ви е СИО, което той плати от шестица в тотото.
Честно казано, ако решиш да купуваш жилище и все още си женена за него, най-добре първо да се разведеш.

Майка ти и баща ти са видяли за какво иде реч, ама ти не си ги слушала, както правят всички млади.

# 824
Авторке, ти нали знаеш, че като сте в брак, могат и тебе да потърсят да връщаш чужди кредити?
На твое място бих се развела.

А Абсурт, която се обясняваше как хем авторката е с голямо майчинство, хем била лежала за задържане, и прави някакви изводи, че авторката е от тези с фиктивните договори - 1000 лв майчинство не се докарват с 9 месеца фиктивен договор. Освен ако не е внесла огромна сума осигуровки, за да се 'облажи'. При наличието по принцип на такава сума е безсмислено да я даваш на държавата, па после да се 'облажиш'.

Общи условия

Активация на акаунт