Свекървата, мъжът и жената

• 34 396
  • 1 118
  •   1
Отговори
# 795
  • София
"невъзможни неща"

Невъзможни неща за млад мъж на 27? Дето обаче му кипят силите и знае да търси в нета къде да си сее пак семето? Айде бе...невъзможни! че и натриване на носа? А аз си мислех, че са просто житейски задачи...

Просто е много важно в тоя живот да видиш, че мъжът движи нещата, че не си влачи краката, не е пасивно-агресивен и не е котва. Само тогава жените стават спокойни.

И да не е топ апартамент, ще оправят една стая все някак. Няма да са с лукс ремонт, но прилично и най-вече, тяхно местенце. Не знам, за мен това е супер емоция, да се свива ново гнездо, мисля, че е много градивна за младите.
Защо не спреш да говориш "по принцип" как би трябвало да е и да използваш за пример двамата от темата?
Както писах- пълно мълчание за това, какво всъщност представлява мъжът.
Какви пари е донесъл от Англия, какво му е образованието, какво работи сега, как се е държал вкъщи като са били по цял ден заедно- вършил ли е нещо, или е клечал под полата на мама и е чакал да го храни с лъжичка, както упорито внушава ССФ?
Само факта, че си на 27 не е достатъчен светът да ти е в краката и с магическа пръчка да осъществяваш всичко.
Само това, че не иска да се изнесе, не означава че е боклук, а тя- цялата в бяло.
Ако мъжът ми се борсучеше за всичко, що се отнася до родителите ми и правеше трагедии, че майка ми идва да види бебето, щях да му предложа да финансира и организира изнасянето ни. Сам, така както сам е дошъл с един куфар у тях.
Нали все за равнопоставеност драпаме- защо се прави завой като опре ножа у кокала?

ПП. Аз съм за другото- мъжът да бъде опората, гърба и главата на семейството, ама не само когато на жената й изнася.....

# 796
ОК, АбсурТ, ако мъжът не е способен да свърши тази нормална житейска задача, значи и за чеп за зеле не става и в такъв случай, най-добре авторката да се отърве от него по-бързо. Воденичен камък на шията не ѝ трябва.

# 797
Скрит текст:
И друго трябва да изисква авторката - полага й се и няма нито една причина да прави компромис.
Мъжът й не само трябва да се навие да излязат двамата да живеят отделно. Той също така трябва да подготви, организира и финансира цялото това движение, след което да покани жена си и новороденото си дете в готово за употреба жилище. А не да се съгласи с половин уста и тежки клетви, след което да хвърли всичката работа около пренасянето на нея. Тя си има достатъчно ангажименти с бебето. След като не е готов да й предложи място, където да живеят семейно, тя няма какво да се натиска. Има къде да живее в момента, на място, където се чувства добре, има и къде да отиде, като си стъпи на краката. Ако мъжът няма намерение да се включи активно в семейната борба с живота, за какво й е?
Тоест, да изисква невъзможни неща,
Скрит текст:
за да му натрие носа и да има причина да каже, че всичко е направила за семейството, ама той не струва?
Защо да се хаби и да си къса нервите, вместо просто да се разведе, мама да сложи едно рамо за бебето, докато тя си търси принца на бял кон?

Нали няма нужда да разсъждаваме дори, какво би струвало обзавеждането и ремонта на апартамента, освен ако не е в състояние да се събуят и да влязат?
А, има ли нужда да сметнем колко минимум месечен доход трябва на това семейство, за да оцелее чисто физически?
Да, той трябва да работи- бил почнал вече, доколкото спомена авторката, но както упорито избягва другите уточняващи въпроси, така и дума не обелва нито какво му е образованието, нито колко е спечелил в Англия, нито въобще как се движат заплатите в сферата, в която той може да работи.
Дотук двете фамилии са ги гледали, нека авторката напише как си представя самостоятелността им? В пари и в ежедневието с всички ангажименти без никаква помощ.
Защото, приказките "аз исках и аз казах", нищо не показват.
Ама, какви невъзможни неща?
Явно са невъзможни за НЕГО, а не по принцип.
Защото работа за мъже, млади, здрави, прави, име ПРЕдостатъчно.
Имам познат, на 48, пенсионер от 5-6 години, просто беше друга категория труд, та стана пенсионер на 42-43.Е, да се кукне да дреме у дома?Ами, получава си пенсията, доколкото знам, работи на 4 часа, периодично си намира и още някаква работа, за още доходи.А дори не му се налага да се напъва толкова.И не е от работохолиците.
Та, не виждам никаква причина един 27 годишен мъж, да си намери добра работа-платена, а защо не и втора, да поосвежи жилището, все пак една ли авторката очаква да я заведат в позлатен палат...
Ама си трябва желание, не възможност.
А като не ти пука и нямаш желание, и без работа да ти дават по 2000-3000 на месец, пак няма да "имаш възможност" да си гледаш детето.

# 798
На 27 ако е без образование, то има някакъв занаят. Ако не друго - мъж е бе, има физическа груба сила. На тая възраст каквото и да си, може да се стегнеш и да напреднеш.

# 799

Само факта, че си на 27 не е достатъчен светът да ти е в краката и с магическа пръчка да осъществяваш всичко.
Само това, че не иска да се изнесе, не означава че е боклук, а тя- цялата в бяло.
Ако мъжът ми се борсучеше за всичко, що се отнася до родителите ми и правеше трагедии, че майка ми идва да види бебето, щях да му предложа да финансира и организира изнасянето ни. Сам, така както сам е дошъл с един куфар у тях.
Нали все за равнопоставеност драпаме- защо се прави завой като опре ножа у кокала?

ПП. Аз съм за другото- мъжът да бъде опората, гърба и главата на семейството, ама не само когато на жената й изнася.....
Да, да си на 27 е достатъчен факт светът да ти е в краката. Или поне да си някъде в тази посока.
Защото си в максимума на силите си и е имало достатъчно време да натрупаш и умения, и опит.
Да, ако на тази възраст не искаш да се изнесеш от мамини, при положение че си женен с дете и имаш опция, означава, че си боклук.
Да, равнопоставени сме, но не сме еднакви. Мъжете не раждат. Жените не са в пълния си работен капацитет от ден 2 след раждането. Но детето е и на двамата.

# 800
Абе, невъзможно. Ако толкова няма пари, но има желание, ще разцъка разни фейсбук групи, откъдето на безценица може да купи уреди и мебели. Ама, не, той само тиндър може да разцъква.

# 801
Какви невъзможни неща за 27 годишен... да се държи като мъж и баща... нито му се налага да плаща наем, нито да търси пари за храна на детето си - млад търтей, облекчен от всички житейски несгоди, продължава да инфантилничи...

# 802
На въпроса колко трябва да струва един ремонт - ами зависи. Ако апартаментът е съвсем древен, дограмата ще е най-трудното и най-скъпото. И пак няма да е безумно скъпо. А може да не е на всяка стая в началото. Другото е боя и освежаване, смяна на едно легло, малко изхвърляне на най-разбитите неща и може да се заселват.

Ами не всеки може да започне със супер оправено и дизайнерско като първо жилище. С младото семейство условията са айде не точно студентски, ама близо до това.

# 803
Майка ми на 50 и аз на 27 след работа сме минавали две ръце латекс - тя щото татко е някъде извън града служебно, аз щото мъж нямам.
Лакирала съм мебели. Боядисвала съм касата на вратата. Слагах изолация.
Този хубостник и четка и мече ли не може да държи?
Ма то ако ще е така, значи и чистенето с прахосмукачка е невъзможно геройство. Заливката на мусаката, дето се делят белтъци и жълтъци (някои домакини бързат и не го правят)  пък не знам какво се явява.
То бива глупости, ама чак толкоз не бива.

# 804
Ама Гал, ти това го можеш, защото си жена! С или без бебе - все тая, и да беше с бебе, пак ти трябваше да ги вършиш тия неща.
А за мъж е НЕ-ВЪЗ-МОЖ-НО!!!!
Те са едни нежни и крехки създания...

Жилището нали е до мамини?
Значи, ако Мама иска да вижда често внучето, а не само на аудиенция у сватите, е в неин интерес да натиска и тя младите да се изнесат в това жилище. Защото авторката, ако има акъл за 2 стотинки, повече няма да се върне, откъдето си е отишла. И колкото по-бързо се светнат мъж и родата му за това, толкова по-добре.

Последна редакция: пт, 13 дек 2019, 13:44 от Анонимен

# 805
  • София
Защо ли си мисля, че авторката няма да се появи, че да отговори на въпросите, които биха изяснили картинката?
А, че всичко, " по принцип" може да се направи, никой не отрича, но тук говорим за конкретен случай, за който нямаме никаква информация.
Знаем само, че в момента битката е между двата клана, които се обвиняват в намеса и подковават младите да се борят за надмощие.
Тя- да не са на етажа, защото никой не е успял да й угоди и всички й пречат.
Той- да се остане на етажа, защото родителите му и сестра му не са лоши хора, сърдечни са, но незаслужено укорявани от жена му.
Всичко друго- за възможностите да се изнесат веднага, е в сферата на вашите фантазии.
Аз чакам отговори, за да се прецени обстановката реално.

ПП. За мен, най- големият проблем е насъскването срещу родителите им, защото няма свестен човек на този свят, който да не си ги защити, колкото и трески да имат, щом бъдат нападнати.

# 806
Ама Гал, ти това го можеш, защото си жена!
И защото има бг-мама.
Тука радетелките за запазване на брака, защото мъж трябвало и свекърите били от помощ, нали им е ясно, че с 3 клика от гугъл до 'мамата' може практически да се свърши почти всичко (ако не и всичко) от първа, втора и трета необходимост за един бит, че и пари ще се спестят?

# 807
Ще се появи авторката, само още малко да позамре темата.

# 808

Тя- да не са на етажа, защото никой не е успял да й угоди и всички й пречат.

Не е само заради това, а защото в днешно време вече млади и стари не могат да живеят заедно. Пропастта между поколенията е прекалено голяма. И да бяха най-угодните родители, пак не би бил добър вариант да са при тях. Особено щом има възможност за друго, в което няма нищо фантастично. Щеше да е фантазия, ако ставаше дума за хора с инвалидност или двама сираци-студенти по медицина примерно. Тук става дума за двама млади, здрави хора, жената с осигурена издръжка, бебето на кърма, налично жилище, свободен от други ангажименти мъж. Кое му е фантастичното?

# 809
Всички си защитаваме родителите...и също така в реалния живот сме наясно с треските и се пазим от тях, гледаме да не се налага да ги търпим. Щото с защита или без, те си боцкат тия трески. А най-гадното нещо е да усещаш нещо кофти, а всички разпалено да обясняват как всичко е наред и ти си кривата. Вика се гаслайтване това и е похват за много сериозен психически тормоз.

Общи условия

Активация на акаунт