Свекървата, мъжът и жената

• 34 386
  • 1 118
  •   1
Отговори
# 780
  • София
Аха, вече доказателства за съда събира форума. Mr. Green
Знаех си аз, че и ангели бихте развели...
Само спрете да казвате на булката "момата", щото нравствената полиция ще ви подгони- я как ми се скара на мен, че това било силно саркастично... Mr. Green
На мен ми прави впечатление, че авторката бързо се учи- вече попи внушението, че свекървата искала да става майка на бебето.
Ако пък лапне и засилката, че можела наистина да й го вземе, щото била турила креватче и знаела какво АМ да купи, забавлението ще стане пълно.
Въобще, де що фантазия изфантазира ССФ, авторката попива.
И се кефи, че не настояват за отговори,- ами хем я съжаляват, хем я окуражават да се маха, хем я убеждават, че си била избрала боклук, ама щяла да си намери свестен, само да докаже в съда, че той си бил чатил с някои, докато тя е била забегнала при мама с кърмачето.
Да се чуди човек, не сте ли се развеждали, та да знаете колко го е еня съда за това? newsm78

# 781
Продължавам да твърдя, че най-добрият вариант е да живеете абсолютно отделно.
То това е единодушно, само не можем да се разберем в темата кога и как да стане.

Защо продължава да го “обича”?
Стой малко, де, жената е на 23, още се надява. На 33 ще пее друга песен.

Затова пък сегашният на Сирената не може да каже "копче", защото само го хвали в Мамата Mr. Green
Далновидността трябва д се уважава Sunglasses

# 782
Не че нещо, но при стартиране на раздяла/развод не е изключено едната фамилия, ако има усещане за сила или връзки, да прибере детето и майката да обикаля наоколо да си го взима. Накрая успява, законът позволява, с полиция, но защо да се играе тоя цирк?

# 783
  • София
Затова пък сегашният не може да каже "копче", защото само го хвали в Мамата Mr. Green
Научила си е урока, освен това подозирам, че сегашният като нищо ще й хакне профила или цялата бг-мамма и ще се видим публикувани някъде.
Има такива култови теми, като онези на даскалка или за истанбулската конвенция. Може да се направи четиво с продължение или дори книга.
Скрит текст:
Преди години в Плейбой имаше извадки от форума, вкл. историята за муньото, който казал на съпругата и любовницата да се разберат при коя да остане  Joy Мисля, че сме цитирани и другаде или клюкарските сайтове направо крадат споделени неща.
Няколко пъти съм чела "Знаете ли кого видях" и веднъж се обсъждаше, че явно клюкарските сайтове четат, защото още на другия ден бяха копирали съфорумката, която видяла в Икеа някоя известна двойка и жената май била бременна

Последна редакция: пт, 13 дек 2019, 11:50 от Cuckoo

# 784
Поне анонимна известност ще имаме, лошо ли е 😃

# 785
И друго трябва да изисква авторката - полага й се и няма нито една причина да прави компромис.
Мъжът й не само трябва да се навие да излязат двамата да живеят отделно. Той също така трябва да подготви, организира и финансира цялото това движение, след което да покани жена си и новороденото си дете в готово за употреба жилище. А не да се съгласи с половин уста и тежки клетви, след което да хвърли всичката работа около пренасянето на нея. Тя си има достатъчно ангажименти с бебето. След като не е готов да й предложи място, където да живеят семейно, тя няма какво да се натиска. Има къде да живее в момента, на място, където се чувства добре, има и къде да отиде, като си стъпи на краката. Ако мъжът няма намерение да се включи активно в семейната борба с живота, за какво й е?

# 786
Black_Sapphire, от почти 800 коментара става ясно, че между “трябва” и “искам” има огромна разлика, която мъжлето явно осъзнава на тази “крехка” възраст. Той трябва да направи това и това, а дали иска - Не!
Никой не може да ме убеди кое е редно и кое не, ако маминка ми е казала кое да свърша. Инат ли е, нежелание ли е неговото, само можем да гадаем.

# 787
  • София
И друго трябва да изисква авторката - полага й се и няма нито една причина да прави компромис.
Мъжът й не само трябва да се навие да излязат двамата да живеят отделно. Той също така трябва да подготви, организира и финансира цялото това движение, след което да покани жена си и новороденото си дете в готово за употреба жилище. А не да се съгласи с половин уста и тежки клетви, след което да хвърли всичката работа около пренасянето на нея. Тя си има достатъчно ангажименти с бебето. След като не е готов да й предложи място, където да живеят семейно, тя няма какво да се натиска. Има къде да живее в момента, на място, където се чувства добре, има и къде да отиде, като си стъпи на краката. Ако мъжът няма намерение да се включи активно в семейната борба с живота, за какво й е?

Тоест, да изисква невъзможни неща, за да му натрие носа и да има причина да каже, че всичко е направила за семейството, ама той не струва?
Защо да се хаби и да си къса нервите, вместо просто да се разведе, мама да сложи едно рамо за бебето, докато тя си търси принца на бял кон?

Нали няма нужда да разсъждаваме дори, какво би струвало обзавеждането и ремонта на апартамента, освен ако не е в състояние да се събуят и да влязат?
А, има ли нужда да сметнем колко минимум месечен доход трябва на това семейство, за да оцелее чисто физически?
Да, той трябва да работи- бил почнал вече, доколкото спомена авторката, но както упорито избягва другите уточняващи въпроси, така и дума не обелва нито какво му е образованието, нито колко е спечелил в Англия, нито въобще как се движат заплатите в сферата, в която той може да работи.
Дотук двете фамилии са ги гледали, нека авторката напише как си представя самостоятелността им? В пари и в ежедневието с всички ангажименти без никаква помощ.
Защото, приказките "аз исках и аз казах", нищо не показват.

# 788
"невъзможни неща"

Невъзможни неща за млад мъж на 27? Дето обаче му кипят силите и знае да търси в нета къде да си сее пак семето? Айде бе...невъзможни! че и натриване на носа? А аз си мислех, че са просто житейски задачи...

Просто е много важно в тоя живот да видиш, че мъжът движи нещата, че не си влачи краката, не е пасивно-агресивен и не е котва. Само тогава жените стават спокойни.

И да не е топ апартамент, ще оправят една стая все някак. Няма да са с лукс ремонт, но прилично и най-вече, тяхно местенце. Не знам, за мен това е супер емоция, да се свива ново гнездо, мисля, че е много градивна за младите.

# 789
  • София
Извинете, а кой в казал, че ако изначално си бяха останали заедно или се бяха събрали отново, маминият муньо нямаше да претърсва Тиндъра или щеше да спре? Очевидно е, че пичът си пада по лесния живот с удоволствия, да имаш да си хапнеш, (пийнеш), да поизчукаш, пък и удоообна тоалетна накрая. Кой човек, мъж или жена, който страда от раздялата с любимия, търси запознанства? И това няколко месеца след като са се оженили?  Ако авторката може да се примири с факта, че мъжът й ще бъде обществен, нека се събира отново с него, ако не - тогава събирането означава изгубени година - две - три от живота и пак накрая развод. Освен това детето има нужда не конкретно от баща си, а от мъж в семейството, с който майка му да бъде щастлива, тогава и то ще бъде, а и ще вижда и усвоява положителен пример какво трябва да бъде семейството. Абсолютно не вярвам, че с такъв примитив може да се състои стабилно семейство. А освен това имам силни съмнения, че този и юмруци би пуснал в действие, след известно време брак и когато всичко му писне, а ще му писне, защото явно хич не си пада по отговорностите, ограниченията и задълженията. Още повече ако заживеят отделно, без мама, която да прави живота му лек и лесен.

# 790
Като гледам, тук единството на гена е по-важно от положителния пример.

# 791

На мен ми прави впечатление, че авторката бързо се учи- вече попи внушението, че свекървата искала да става майка на бебето.

хем я убеждават, че си била избрала боклук, ама щяла да си намери свестен
Мможе и да не иска да му става майка, но явно е тотално кукуригу, за да иска да ѝ носят на аудиенция едномесечно кърмаче без майка му.

Да, авторката си е избрала боклук, което не значи, че няма шанс да си намери свестен мъж. Особено, ако си събере акъла и се постарае да порасне малко.

# 792

Тоест, да изисква невъзможни неща, за да му натрие носа и да има причина да каже, че всичко е направила за семейството, ама той не струва?

И кое му е невъзможното?
Невъзможно е да организира преместването на багажа и евентуално козметично освежаване на бебешката стая?
Невъзможно да поеме собствената си издръжка и тази на детето си на "крехката" възраст от 27 години?
И невъзможно да си смени работата, ако неговата не е достатъчно платена?
То и общ работник да работи, пак под 1200 лева не пада доходът. А този нито наем ще плаща, нито лизинг, нито образование нечие, нито даже АМ.

Ние за инвалид ли говорим?

# 793
Ние за инвалид ли говорим?
Да. Ментален.

# 794
Въобще не е невъзможно. До 6 месеца може да станат много от нещата. Много ги жалим тия мъже. Ще се скърши направо. Затова ли е толкова "гледан"?

И ако ще иска помощ от родители, да я поиска сега - за местене и ремонт.

Общи условия

Активация на акаунт