Свекървата, мъжът и жената

• 34 295
  • 1 118
  •   1
Отговори
# 915
  • София
Здравейте, всички сте чували историите за свекърва и снаха и разправиите между тях, въпросът е къде е тънката граница в разбирателството. В началото всичко беше по мед и масло, като приятелка на мъжа ми, бях поканена на годишнината на майка му, запознах се с роднините му, бях приета топло. След месец забременях, майка му като научи се разплака, запрегръща ме, разцелува ме и ... след няколко месеца с мъжа ми се готвехме за сватба. Преди сватбата той замина за чужбина за два месеца, а аз се върнах в родния ми град. На изпращането ми всичко беше чудесно, ще се чуваме звънним, ще идват да ме виждат, майката заедно с безценната сестра. Но в един момент всичко се промени. Никой не ми звънна през тези месеци. С мъжът ми се карахме доста, обвиняваше ме, че не звънна на семейството му и т.н. Той се прибра и аз се върнах в неговата къща. Бях приета отново с целувки... След месец се омъжихме, а след още два месеца се роди детето ни... С него постоянно се карахме, много пъти ме е обвинявал, че не приемам сестра му, имам против майка му, че съм вечно намръщена и недоволна. Че никой в тази къща не ми угоди. Аз се опитвах да му обясня, че искам на мен да споделя, нервирах се че всичко казва на сестра му включително неща който съм споделяла за мен. Мина се месец след раждането на бебето, пак в кавги за това че не искам да оставям детето на родителите му, че не я давам. Майка му и баща му се качваха всеки ден на втория етаж да я взимат. Свекървата сложи легло и на първия етаж, казаха че това е нейна стая. Сестра му започна да изявава желание да я гледа, включително мъжът ми един път ми го каза да я оставим на сестра му. През този месец аз се чувствах, че все едно съм някаква кобила родила дете, но не и майка. В един прекрасен момент му казвам, че искам да отида в родния ми град за няколко дни. Една от вечерите се скарваме доста, аз казвам нещо грубо в яда си, че искам да се разведем.... минаха се няколко дена докато не дойде с родителите му и стана огромен скандал. Свекървата нападна майка ми, че се меша във връзката ни, изля върху мен всичките неща който е таяла от самото начало, мъжът ми я подкрепяше и си тръгнаха... Аз си останах с детето в къщата на родителите ми. А от мъжа ми нямаше и следа. Та се чудя нещо нередно ли съм направила, или той има прекалено голямо влияние от майка му (смея да кажа и от сестра му) и нормално ли е да не потърси детето си...

Съдейки по себе си и поредната история за свекърва и снаха, че и пак сестра, не бих се омъжила никога повече за мъж със сестра. Навярно има и свестни семейства, в които роднините си седят където им е мястото и не се бъркат.
Аз си тръгнах от семейство, в което не бях на първо място с децата. И сестра имаше, и свекър, и свекърва, ние като сателити около тях, и едно мекушаво мамино синче, което нямаше т...ки да защити семейството си, което бяхме аз и децата, а не мама, тате и сестрата....
Не стой в такова семейство. Не знам, аз нямах нерви да издържа на манипулациите им, сега ме тормозят чрез децата, но поне не се налага цял ден да ги виждам и чувам.
Защо ти е мъж, който не иска да чува детето си ? Не е нормално. Нека седи при мама, тате и сестрата, да го утешават. Моят все още е с тях, а чукна вече 56 г. Сам. Щото като видят мама, тате и неомъжената стара мома-сестра, кандидатките бягат надалеч 🙂

# 916
  • София
.

Последна редакция: нд, 05 юли 2020, 22:40 от absurT

# 917
  • Най-красивата страна
Не е ревност.
Възмущение от липсата на такт,от селския манталитет,от грубата намеса на свеки ,разочарование от Мунчо.
Що за мъж е тоя,дето майка му го води за ръчичка ,за да си изяснява отношенията с жена си?

Това не е вярно. Няма никакво грубо отношение.
А защо да не дойде с майка си ? К'во толкова ?

Мунчо отива с майка си в къщата на тъстовете и прави селски скандал.
Разбира се,че това е грубо отношение.
Един зрял интелигетен мъж би трябвало да е в състояние сам да се справя с проблемите.
Сам да отиде и да говори насаме с жена си.
Не майка му да го води за ръчичка и да вдига скандали в чужда къща.

# 918
Привет и от мен Simple Smile

"... Мунчо отива с майка си в къщата на тъстовете и прави селски скандал ..."

Не искам да се сравявам с авторката и не искам да бъда на нейното място, ама някой, ако ми дойде в къщата и започне да прави панаири и скандали, да обвинява майка ми за изпълненията на мунчото - такъв бой ще яде, че ще му е бедна фантазията.

Бой, бой и две пешки метър ... Мунчото може и да бъде оправен анално с газова горелка (без извинение) и да си намери призванието на левия бряг ... Баси наглярите!!!

Тъй като съм против извращенията по- принцип - само ще бъде пребит до степен да не може да ходи, да си каже името и да яде самостоятелно. Майка му - по същия начин ... Ще забравят, че имат внуче и че някога съм била снаха.

Към авторката - имаш дете, преценила си ситуацията - никакво връщане назад. Мъж нямаш, приеми го. Започни дело за развод и гледай да го одрусаш максимално - нищо, че не работи! Консултирай се с адвокат ...

Той е дошъл при теб заради майка си, не заради детето си, себе си или теб - а защото оная си иска внучето и да те смаже буквално ... Не бъди глупава!

Успех от мен!

# 919
  • Варна
Vladimirova, доста хард отмъщение си планирала.😁
Избирате си идиот, раждате и очаквате чудеса. Нима нямате вина?А тези теории, че цялата рода се меси и са сем.Адамс, само младоженците- невинни не е актуална. Този тип не се интересува от детето си, но сестра му била виновна.... А скандалите от началото, поради какво са,  знак на любов и хармония ?

# 920
Владимирова, надявам се да си била много, ама много ядосана, когато си  писала това:
""...Бой, бой и две пешки метър ... Мунчото може и да бъде оправен анално с газова горелка (без извинение) и да си намери призванието на левия бряг ... Баси наглярите!!!
Тъй като съм против извращенията по- принцип - само ще бъде пребит до степен да не може да ходи, да си каже името и да яде самостоятелно. Майка му - по същия начин ... Ще забравят, че имат внуче и че някога съм била снаха..."
Иначе, освен да си навлечеш огромни проблеми, вкл. съдебни дела, друго няма да постигнеш. И ще научиш по трудния начин, че бащата на детето също има право да го вижда, да го взема, а и бабите и дядовците - също. Справка - СК. А, и родителските права също могат да бъдат дадени на другия родител, особено ако единият е осъждан.

# 921
  • Пловдив
Прави се на оригинална, струва ми се.

# 922
Ако това счита за оригинално... Потресаваща агресивност.

# 923
Отвратително изказване, чак гнусно !

# 924
  • Варна
Предполагам, че днес една снаха ще е хепи. Свекърва и умря и се "отърваха". Горката със сълзи ме уверяваше, че получава грижи от синовете си. Със куп заеми. Аз и дадох пари, за да покрие сметките си. След тежка операция, пестеше от лекарства,а майка ми я обслужваше. Да не се меси на децата. Сакън, да не им развали идиотския, семеен комфорт. Остави им апартаменти, хотел, вила , а нямаше елементарни средства. Няма да забравя никога унижението и да поиска, само за да живее. Икономиите,  работата и до последно- за да има за децата.
Днес умря красивата ми леля- руса, зеленоока и самотна.....
Като си избирате мъже без сестри, нека  да нямат и майка и баща и съвест....

# 925
Вивиана, съболезнования!

# 926
Предполагам, че днес една снаха ще е хепи. Свекърва и умря и се "отърваха". Горката със сълзи ме уверяваше, че получава грижи от синовете си. Със куп заеми. Аз и дадох пари, за да покрие сметките си. След тежка операция, пестеше от лекарства,а майка ми я обслужваше. Да не се меси на децата. Сакън, да не им развали идиотския, семеен комфорт. Остави им апартаменти, хотел, вила , а нямаше елементарни средства. Няма да забравя никога унижението и да поиска, само за да живее. Икономиите,  работата и до последно- за да има за децата.
Днес умря красивата ми леля- руса, зеленоока и самотна.....
Като си избирате мъже без сестри, нека  да нямат и майка и баща и съвест....

Вивиана, много съжалявам! Дано почива в мир!
Ужасно е, когато всеотдайни родители си отиват самотни, огорчени, излишни! Хиляди пъти е трябвало да продаде нещо леля ти, да плаща за лекарства и обгрижване, не да къта имоти за неблагодарни синове, снахи и внуци! Майчината обич граници няма...

# 927
  • Варна
По ирония на съдбата Djaky, в петък щеше да продава наследствен, дребен имот. Скришно, защото синчето не дава. Разчиташе да получи едни 500 лв.
Два дни в банята е престоял трупа и. А сина и живее в съседния вход. Не си вдига и телефона, бизнеса е важен. Не зная как ще издържа да премълча.
Благодаря за съболезнованията!

# 928
Той ще живее със себе си и с вината си! Нищо повече от това неможеш да кажеш. Не петни любовта на леля си на погребението. Премълчи си, поне тогава.

# 929
  • Варна
Разбира се Krist, само споделям. Съвестта ми крещи. Особено при неоценена доброта.

Общи условия

Активация на акаунт