Свекървата, мъжът и жената

• 34 289
  • 1 118
  •   1
Отговори
# 945
И аз не разбирам колко е трудно да си купиш една боксониера / след като чедото ти не иска или не може да се изнесе от родния дом/ и да си живееш с един любовник / щото очевидно собствения ти мъж или е умрял или не можеш да го понасяш, след като трябва да живееш живота на децата си.
Т.е., на чедото му е трудно да си купи една боксониера и затова родителите трябва да му оставят своя дом и те да си купят боксониера? Гениално!

# 946
Аз когато се омъжих на 25 г, нямах възможност за собствен дом. Моите родители също не са ми купили. Купих си две жилища в последствие.
А родителите ти защо не си купиха гарсониера, за да ти оставят дома си? Simple Smile

# 947
АбсурТ, аз моя проблем съм разрешила, да те осведомя!
Хайде стига с тия сираци, че ще се разплача Joy
Както и аз написах вече, когато са адекватни родителите на мъжа, не е проблем да си живеят заедно....
В конкретния и много други случаи, пак питам, какво ги кара свековците да се променят?!? Толкова ли е трудно, да се спазва дистанция и нормални човешки отношения?!?

И какво значи на хората на главите?!? Нали, уж, искат синовете им да си живеят в родните къщи, щото за тях ги правели... После, снахите, защо били дошли... Е... Освен, всеки дома си, децата при баби и дядовци и цветя и рози....
Няма логика...

А, да се казва за бебе, особено ако е на поискване за кърменето, че имало режим, е комично! Joy
Освен всичко, бебетата спят, когато им се нанка, не когато свековците са решили, че майките им ги приспиват Joy Било то за 10 мин или за 1 час... Освен, да се събуди бебока, щото бабата сега е решила да го друса... Joy
Като ще ги припомняш тез неща, редно е да ги описваш реално Stuck Out Tongue Winking Eye

# 948
  • София
Скрит текст:
Аз когато се омъжих на 25 г, нямах възможност за собствен дом. Моите родители също не са ми купили. Купих си две жилища в последствие.
А родителите ти защо не си купиха гарсониера, за да ти оставят дома си? Simple Smile

Как защо? Защото те не са длъжни да го направят.
Длъжни са родителите на момчето да осигурят жилище, а после да гушнат набързо букета, че да не развалят дисциплината и строевата подготовка на снахата.

# 949
Така, като чета, ми иде на ум- каква е гаранцията, че ако бяха в собствено жилище, пак нямаше да си одят при младите час, през час? То си е до човека.

# 950
  • София
Така, като чета, ми иде на ум- каква е гаранцията, че ако бяха в собствено жилище, пак нямаше да си одят при младите час, през час? То си е до човека.

Няма гаранция, но заети хора, ходещи на работа, да хукнат всеки ден някъде си, че да виждат бебето, е много малко вероятно.
И всъщност, в поста който коментираме, не ходят час по час, а се качват или искат да им донесат бебето да го видят след работа.
Само че, за снахата нито качването, нито занасянето на бебето да го видят, не е ок.
Тя просто не ги иска тия хора в живота си по никакъв начин.

# 951
А, ти къде прочете, че тя не ги иска??? Щото аз прочетох обратното! JoyJoyJoy
Или пак си разтягаш локуми разни, фантастични Joy

# 952
  • София
А, ти къде прочете, че тя не ги иска??? Щото аз прочетох обратното! JoyJoyJoy
Или пак си разтягаш локуми разни, фантастични Joy

Не го обръщай на лични заяжданици- не съм си позволила нито сарказъм, нито просташки език спрямо теб.
И не коментирам твоите отношения със свекървата- колко пъти да го напиша?

# 953

Няма гаранция, но заети хора, ходещи на работа, да хукнат всеки ден някъде си, че да виждат бебето, е много малко вероятно.
И всъщност, в поста който коментираме, не ходят час по час, а се качват или искат да им донесат бебето да го видят след работа.
Само че, за снахата нито качването, нито занасянето на бебето да го видят, не е ок.
Тя просто не ги иска тия хора в живота си по никакъв начин.
То така казано, нито да се качат да го видят, нито да им го занесат, няма полезен ход. Всъщност, имам наблюдения върху близък човек, който нямаше кураж да си каже какво точно иска, та, понеже отсрещния не му е казано какво се очаква, всяко негово действие е грешка. Искам да кажа, когато не заявяваш ( гласно) какво искаш да е, отсрещната страна няма как да знае, няма как да изпълни искането и все е в грешка. Ползата, ами полза няма. Резултата е налице- излишни ситуации.

# 954
Изобщо не те нападам, това е просто мнението ми за последния ти коментар, който няма нищо общо с истината!
Предния пък, какво искали снахите, е още по-забавен...

Не коментираш моето положение, но лично се обърна, в по преден пост, да ми разясниш, отново, че трябвало дупе за...... Дрън дрън.... Поради тая причина, те осветлих, че моят статус е друг вече Stuck Out Tongue Winking Eye

Казваш, да не подкачам, но ти си върл защитник на свекървите, без значение дали се държат адекватно.... И за целта, вменяваш на снахите, разни мисли за сираци... Толкова ли е трудно да се признае, че има и гнило откъде свекинското, не знам, явно!?!
Не защитавам всички снахи, там също има шантавели, но ти.... Ти си държиш на теорията, че свековците са все без грешни...
Спирам с разискването, няма да стигнем до никъде! Едно и също си дъвчем, няма угодия - ни на едните, ни на другите!
Айде, приятен ден! Kissing Heart

# 955
Ти решаваш за себе си.
Толкова е простичко, ама трябва малко дупе, за да  си решиш сама проблемите, а не да се тупнеш на хората на главите и да искаш да ти вървят по гайдата.
На чужди хора трудно ще им се тупнеш на главите. В тая ситуация не си сам за себе си, вървиш в комплект с мъжа/жената. И ако той/тя каже, че се тупва у майкини си, решението е ясно - чантата и си хващаш пътя. Но това, че някой не смее да си хване пътя, не значи, че маминия/та пикльо/а има по-голямо дупе.
Свекърите, ако трябва, ще ходят и в 22ч да видят бебето, стига да е будно. На столичаните в повече родата им като е по Долно Уйно и Горно Пичово, не са се поболели от липса на ежедневен контакт баба-бебе.

И пак казвам на авторката, нека стисне за още малко зъби. Като почне бебето да пълзи, пищи, слубе бради и коси, повръща по блузи и нощници - ще й го оставят да си го гледа, даже ще й напомнят лафа за който има деца...

Т.е., на чедото му е трудно да си купи една боксониера и затова родителите трябва да му оставят своя дом и те да си купят боксониера? Гениално!
Това го нищихме наскоро, ама не помня в коя тема. Значи старите държат тристаен за двама души, че като се прибере детето 2 пъти годишно, да има къде да спи. Детето междувременно със съпружието и ±1-2 деца е в гарсониера, пардон модерна двустайка. Аз лично не виждам логиката, особено при изразена загриженост къде щяло да спи детето, когато се прибира, но хора разни.
Покупката на чистак нов имот без гръб хич не е толкова лесна в момента. Вашите майки и баби през 79та колко ниви са продали, за да купят гарсониера - нула, нали?

# 956
  • Най-красивата страна
Не,не са длъжни родителите на момчето да купят жилище.
Има доста момичета осигурени.
Обаче това също е проблем за свекърите.
Защото предпочитат момчето да доведе жена си в тяхната къща.
Даже и тя да има самостоятелно жилище на нейно име.
И така възпитават Мунчо-той къща си има,нали на него ще остане.
Ако отиде на жена си в къщата го наричат ,,заврян зет,,.Селски манталитет е това.И настава голяма драма.

Всъщност,ако младите нямат самостоятелно жилище и нямат възможност да плащат наем ,тогава могат да живеят в къщата на свеки.
И да,може да има мир и разбирателство.
Но само ,ако има зачитане на личното пространство,тактичност и съобразителност.От страна на свекърите.Младите ще оценят това.
Така ще се избегнат конфликтите.
Някъде се получава,но в повечето случаи-не.

Кристина,не е нужно свекървата да се изнася .
Ако тя има социален живот,има своя среда или хоби или някакво занимание,тогава няма да е вкопчена в семейството на сина си.
И всеки ще си живее на спокойствие на собствения си етаж.

Последна редакция: чт, 16 юли 2020, 12:51 от -veni-

# 957
  • София
Ще го напиша направо- когато се нанася младо семейство при родителите на когото и да е, външният човек нахлува в личното пространство на семейството.
Външният човек носи със себе си порядките от собственото си семейство, както и собствените си виждания кое-как трябва да е в семейството, което създава.
Да, но това не му дава право да си наложи вижданията и капризите върху хората, които де факто, е притеснил с присъствието си.
Това е истината и пак казвам- без значение дали за мъжа или за жената се отнася.
Имам много лични впечатления- мъжете, които отиват "заврени зетьове", се съобразяват много повече с родителите на жените си и не водят битки за черпаци и метли.
Не им минава през ум, че като се радват на детето им, като искат да го гледат, едва ли не му изземват родителските функции.
Мъжете са по- широко скроени, по- некомплексирани в това отношение.
И го дължат на майките си, не на комшийките.
Както и жените, които не се изживяват като пчелата-майка, покрай която трябва да козирууват всички домашни.

# 958
Значи старите държат тристаен за двама души, че като се прибере детето 2 пъти годишно, да има къде да спи. Детето междувременно със съпружието и ±1-2 деца е в гарсониера, пардон модерна двустайка.
Да, разбира се, техен си е и ще си го държат. Единствено аргументът да има къде да се прибира детето ми е малоумен. Че не е прагматично двама души да са в тристаен апартамент, не е. Но ако ги кефи и могат да си го позволят, разбира се че няма да се местят в боксониера за кефа на 30-годишното им детенце. Все едно аз да си обера крушите от селското ми шато, защото Говендър Мой си няма вила, в която да си почива с гадже, приятели и т.н. Ей сега.

# 959
Моят мъж има голяма къща и освен да се живее при него няма друга опция. Така, че на който му харесва харесва, на който не му харесва си събира багажа.
Аз на моите деца съм си купила жилища.
Моите родители са много кофти хора и дори на майка ми аз и осигурих дом. Баща ми почина, но не го познавах и не ме интересува. Никой нищо не ми е дал.
Взела съм решение и съм си платила цената.
Аз обаче искам старост изпълнена с пътувания, приятелки, може и любовник, но не и да вися и да тровя живота на едно младо момиче. И да ако моят син и ска да живее в моя дом, с кеф ще му го отстъпя. Аз съм си подсигурила варианти, точно защото знам какво е в чужд дом. Вие си пишете каквото искате. Но времето за бебе е ограничено, и не винаги може да си ит с 5 000 ,00 лв. заплати. И по простите искаме да имаме деца и да живеем.

Общи условия

Активация на акаунт