Свекървата, мъжът и жената

• 34 279
  • 1 118
  •   1
Отговори
# 960
Аз когато се омъжих на 25 г, нямах възможност за собствен дом. Моите родители също не са ми купили. Купих си две жилища в последствие.

Докато живееш при свекърите без наем, с намалени сметки и захранване с домашна продукция.

# 961
Но ако ги кефи и могат да си го позволят, разбира се че няма да се местят в боксониера за кефа на 30-годишното им детенце.
Разбира се, аз не казвам, че е задължително. Точно аргументът, който вадят, е идиотски. Ми кажи си, че не искаш да се местиш, какво толкова срамно има да заявиш, че нямаш планове да продаваш собственото си жилище. Ама ако може и да не му говориш на детето, че това жилище е негово, нали, щото му се обърква на детето понятието за собственост.
И го дължат на майките си, не на комшийките.
Аха, те тия мъже само от мама с въпитавани, туй бащата, бабата, дядото, лелята нЕмат дан и синът нищо не им дължи.
Хем си пишеш, че майката възпитава, хем после пишеш за родата, че и метли и парцали.
Мъжете като цяло са по-нее*ателни. Естествено, че няма да ги бърка делението на метлата и мопа, като не ги хваща те.
Старите като не са научили сина си да бъде голямо момче, да научат поне себе си да уважават личното пространство на фустата-снаха. Синът не е тупнал фустата в свекървин дом от добро възпитание.

# 962
Има живот и под наем - за тези, които хем не искат със свекървата\майката, хем нямат пари да купят.

Ама да се навреш при свекървата и да се тръшкаш, че тя не се изнася от собствения си имот, понеже синковеца не искал той да се изнесе... но комент.

# 963
А точно как би се стигнало до тема някой да се брани едва ли не, че не иска да се мести от собственото си жилище? Те акъл нямат ли "младите", че щом живее човекът в жилището си, няма как да е тяхно, поне в настоящето, та се налага някой изрично да им го разясни?

Ами и аз не бих се преместила накъмто 60 г. в боксониера, при положение, че 3-4 десетилетия съм градила дом, пълен със спомени и вещи, които няма как да взема в боксониера. Да не говорим, че на тази възраст дългосрочни кредити като за закупуване на жилище не дават, а малко хора имат такива спестявания, повечето продават имоти, за да закупят друг. На тази възраст не е сигурно дали няма да си загубиш работата няколко години, преди да се пенсионираш, и да е трудно да си намериш друга, здравословните проблеми са повече от на млад човек в общия случай, но пък сам човек близо до пенсия трябвало да може да си купи поне боксониера, а пък младите, които и кредити могат да взимат, здрави да и има по-голяма възможност да работят в по-високоплатени сектори, свързани с технологии и чужди езици, е оправдано да не могат да си купят жилище? Нали пенсионерката няма да се върне назад в миналото, че да купи боксониерата на ниска цена, а ще я купува в настоящето?

# 964
Оооо, определено мъжете са по-широко скроени и го дължат на майките си Joy , не щото не са носили 9 месеца бебче под сърцето си! Joy
....
Изобщоооо.... Мъжът и жената, могат ли да се сравняват в тая категория!?!!
Мъжете са със съвсем друго мислене, относно отглеждането на детето, спрямо жените...
Лични впечатления имам и аз по тоя казус... И те са, че мъжете имат много повече време за осмисляне на появата на нов живот.... Ужас в очите... От къде се пръкна това създание... И някак ги тегли към майките им, за да им помогнат да се съфирясат и да им отнемат напрежението, като те да им гледат децата, при първия удобен момент... Щото много от тях, не знаят кво се случва, прекалено дълго.... А маминка тича да помага, като вижда че големия мъж е в шок.... А, защо си мислят, че и майката не знае как да се грижи за детето, чудна работа...
Уж са били и те майки, и те снахи...

А, майките орлици... То си е природа! Кара си ги отвътре...
И питам, тез свеки, дето тряа сина им до полата да живее, не са ли същите, като тези, дето искат да са на спокойствие с детето си!?!

И въобще, мъжката с женската природа, по отношение на децата особено, са несъпоставими (в 99% от случаите)...
Жените го имат заложено, докато мъжете трябва да го изграждат тепърва, всичко свързано с децата... И като дойде маминка или тъщата с лъвски скоци, да му показва, че може да му е широко около врата, не да се учи да гледа деца..... Става.... Прекрасна картина....

Ииии... Всииичко това, благодарение на мама му, не на комшийката...
Мечешка услуга... Хем да се завираш в снахата зорлем, хем и сина си на безотговорност да научиш! "Добре свършена работа!"
Дай боже, да стана и аз свекърва някой ден! Ще съм веднъж!

# 965
А точно как би се стигнало до тема някой да се брани едва ли не, че не иска да се мести от собственото си жилище? Те акъл нямат ли "младите", че щом живее човекът в жилището си, няма как да е тяхно, поне в настоящето, та се налага някой изрично да им го разясни?
Преди време имаше една култова тема за "малката точица". Там дори напоителните разяснения не помогнаха. Женицата твърдеше, че след като тя е в очакване "Малката точица" да стане бебе, свекърите трябва да се изнесат от дома си не-за-бав-но и да го преотстъпят на точицата и нейните  родители.

# 966
Уиш, JoyJoyJoy И тая снаа, я пере съчмата Joy Дай, моля те, темата... Искам да вида точката, как се шири у партмента Joy

# 967
Имам наблюдения за възрастни хора, изтикани на майната си от младите. Винаги ми се е струвало много жестоко. Виждала съм как това влияе на здравето им, как откъсването от дома и социалната среда ускорява дементни състояния и т.н. Огромна жестокост.

На въпроса как така - ами така, много хора са отгледани с мисълта, че им се полага всичко, че само трябва да протегнат ръка и да вземат исканото без нищо друго да има значение, освен собственият им егоизъм.

# 968
Дрийм, не съм сигурна, но май не беше отделна тема, а вопли в свекървенската. Преди 2-3 години. Горе-долу беше, че младоженците се настанили в апартамент, предоставен им от свекърите, но той бил по-малък и за ремонт, докато гадовете се ширели в големия ремонтиран апартамент. И от там последва квик как в името на малката точица, трябвало да настане размяна на апартаментите. Логично, надрънкването на канчето беше епично.

# 969
  • София

Аха, те тия мъже само от мама с въпитавани, туй бащата, бабата, дядото, лелята нЕмат дан и синът нищо не им дължи.
Хем си пишеш, че майката възпитава, хем после пишеш за родата, че и метли и парцали.
Мъжете като цяло са по-нее*ателни. Естествено, че няма да ги бърка делението на метлата и мопа, като не ги хваща те.
Старите като не са научили сина си да бъде голямо момче, да научат поне себе си да уважават личното пространство на фустата-снаха. Синът не е тупнал фустата в свекървин дом от добро възпитание.

А, тук ме бъркаш с някого- винаги съм твърдяла, че И мъжете се възпитават И от бащи и баби, но тук тази теза не върви.
Снахите тук са твърдо на мнението, че свекървите единствено възпитават и то в дух на абсолютно незачитане на бъдещите им жени.
И нещо важно- не мъжът е тупнал "фустата" при мама си, а "фустата" е отишла там по собствено желание.
Нея защо не са я научили да бъде голямо момиче?
Краденето на моми е приключило някъде преди 2 века, ако не се лъжа.

# 970
Амии, тази снаха и аз бих я нахокала... Joy
В името на точката JoyJoy Хип Хип Ура...
Е таквиз женоря, ни срамят названието "снаха"....

# 971
Е, сега. Още малко и ще излезе, че Мамин Златен иска да живеят отделно, а жена му го дърпа и врещи: "Искам да живеем заедно с твоите родители!"

# 972

А, тук ме бъркаш с някого- винаги съм твърдяла, че И мъжете се възпитават И от бащи и баби, но тук тази теза не върви.
Снахите тук са твърдо на мнението, че свекървите единствено възпитават и то в дух на абсолютно незачитане на бъдещите им жени.
И нещо важно- не мъжът е тупнал "фустата" при мама си, а "фустата" е отишла там по собствено желание.
Нея защо не са я научили да бъде голямо момиче?
Краденето на моми е приключило някъде преди 2 века, ако не се лъжа.
Не, точно той  я е “ тупнал”, а тя щом е буква безгласна и предпочита да мрънкосва и създава ситуации, щом няма куража да си стегне шошоната( простете) и да предприеме що трябва, то ще седи в тяхната къща, ще продължава в същия дух и нищо повече. Вярно е, когато казват хоарата- който не е градил къща- не знае.

# 973
Аз като остарея голямо жилище не ми трябва. Ползвам само компютър и 4 четрикрилни гардероба дрехи и около 50 чифта обувки, други вещи нямам. Но виж за едно младо семейство с 2 деца им трябва много пространство. Това са купища дрехи, играчки.
Отделно ме мързи да чистя и поддържам голямо жилище - мисля да се прибирам само да спя и да се преобличам. Така, че аз проблем с боксониера нямам - стига да мога да си съхранявам дрехите и обувките, но едно две деца имат нужда от място и пространство да играят. Даже това моето е егоизъм и мързел - за чии да плащам отопление на голямо жилище, като тия пари мога да ги дам за екскурзии. Но това си е мое мнение. На мен ми се живее, не ми се занимава с битовизми. Битовизмите са за младите и обвързани хора.

# 974
Хахаха JoyJoyJoy Всячески, снахата се опитва, да направи мъжа си сирак JoyJoyJoy

Общи условия

Активация на акаунт