Свекървата, мъжът и жената

• 34 271
  • 1 118
  •   1
Отговори
# 990
Е ако не си отгледала успешно дете, което да си купи жилище и да се задоми, в повечето случай отглеждаш стари ергени, защото нормално момиче, което да иска да отиде на живее при свекървата и да роди дете в дядовата ръкавичка няма. Може някое бедно и изстрадало момиче и да се навие на този вариант, но тогава е мъка за всички или поне за мен би биол мъка.
Така, че за мен лично, е за предпочитане да си купя малко жилище и да оставя голямото на младите, отколкото синът и снахата да живеят при мен или недай си боже да синовете ми да са стари ергени. Понеже познавам много такива, за моите деца искам да са семейни или поне отделно от мама. Аз самотата и живеенето с мама, както и развдът заради мама, го виждам като порок, почти от същата степен като битовия алкохолизъм. Но това си е лично виждане, не го налагам на никой.
Съгласна съм, че с предишния цитат /който Уиш посочи/ съм пресолила манджата, но явно съм била емоционална.
Нормалните момичета са успешни и могат да си позволят собствени жилища.

# 991
Уиш, аз също съм купила малки, защото не съм могла да си позволя по-големи, но ако искат моето и това бих дала.

А внуци ще гледаш ли?

# 992
Е аз съм получил жилището си още като тинейджър и мисля да направя същото и за децата ми. Просто е, следваш дадения ти пример, а и предпочитам да построя нещо трайно, от колкото да си харча парите за удоволствия и нетрайни неща.
Дали ще е успешно едно дете зависи от даденото му възпитание, примера който има и много други неща, а не толкова от това, което е получило от родителите си. В този смисъл аз можеше изобщо да не работя или да работя нещо колкото да си имам занимание, но никога не съм се задоволявал само с това. Винаги съм искал да постигна нещо лично аз. Надявам се същия пример да следват и децата ми, да се борят да постигат успехи, а не да чакат все наготово. Всъщност последното го виждам при много семейства, дори и такива без никакви възможности, просто глезят си децата до ненормална степен, може би някаква криворазбрана обич или комплекси, нямам много идея. Но резултата обикновено не е никак добър.

# 993
Аз себе си определям като нормално момиче, но жилище можах да си позволя чак на 29 години, по рано не. И то защото дойде мега криза, а аз имах стабилна работа, жилищата паднаха, а на мен пък ми дадоха кредит.
Всички, които имаха жилище на 20-сет години им бяха подарени от родителите или поне родителите плащаха заемите, докато децата горе-долу си стъпят на краката. Това в периода 2000 - 2010 г., сега в ит сектора, а дори и в кол центровете заплатите позволят изплащането на жилище, тогава времената бяха по-трудни.
А да и да добавя, аз исках две деца и то по възможност преди 30-сет години, аз не мога да чакам да направя мега кариера и да си купя мезонет, както и да плащам на детегледачка, и докато го постигна всичко това да ми се изчерпи яйчниковия резерв.
Да внуци също ще гледам, ако ми ги дават. Ако не ми ги дават мисля да не страдам излишно.

# 994
  • София
Hands Plus1
...аз не мога да чакам да направя мега кариера и да си купя мезонет, както и да плащам на детегледачка, и докато го постигна всичко това да ми се изчерпи яйчниковия резерв.
Чудесно казано. Дано повече хора го осъзнават

# 995
Да, дано осъзнаят, че ако искат да имат, е добре да си стегнат задника докато са млади и да работят. Няма нужда от мега кариера и мезонет. Достатъчно е двама млади, здрави и прави, които са решили да правят семейство, да имат нормална работа, така че да изкарват колкото да си платят ипотеката за двустаен. Родителите е нормално да ударят едно рамо, но нямат задължението да носят порасналите си деца на гръб.

# 996
Нормалното момиче си намира нормално момче, работят си, плащат си наема, гледат си децата и не си тровят живота защо някой не им е дал в ръцете наготово. Имам такива наематели - ит и биолог, и двамата от София, т.е. има на кого да се натресат, но са преценили, че предпочитат сами.

# 997
ок за ит, но ако са шофьор и продавачка, дали пак ще им е толкова лесно?
Или имането на деца е само за ит?

# 998
Не е, обаче, ако не си и нямаш жилище, което да им харижеш какво правим?

# 999
Шофьор и продавачка биха могли да плащат ипотеката за двустайно, особено ако родителите ударят едно рамо с първоначалната вноска.

Krist1989, самоубива се ритуално, но тихо и дискретно, със щастлива усмивка на лицето, за да не разстройва децата.

# 1 000
Стига с това митологизиране на ит-тата. Не всички имат пари за многостайни в Диамантите.

Има една такава особеност, че хората се разполагат според чергата Simple Smile

# 1 001
Могат ако искат, ако не искат се натрисат при свекърите и екшъна започва. Дори и свекърите да имат триетажна къща, проблемите пак не липсват. То място има за всички, но визията за живота е различна на младите и на старите.
И понеже аз съм страдала /никой не ми е виновен, сама съм се поставила в тази ситуация, сега вече не страдам, но мога да разбера младите хора/, предпочитам да си организирам живота и при толкова неблагоприятно развитие, като да отгледам индивиди, които не искат/не могат да се изнесат, аз да мога. Това е защото съм имала лош опит, а не защото трябва да се налага като норма на всички свекърви.
Толкова по тази тема от мен.

# 1 002
Е, те се натрисат при свекърите с благословията на същите тези свекъри. Ако свекърите са дали ясно да се разбере, че за тях това е абсолютно неприемливо, детето няма как да се натресе. Честно, и с най-развинтената фантазия не си представям някой да ми се натресе точно на мен. Трябва да е самоубиец.

# 1 003
Добре де, не допускате ли, че свекърите може да не искат да живеят точно с този партньор на сина\дъщерята... Все едно се описват отношения между паразит и гостоприемник.
Писали сме заедно.

# 1 004
  • София
ИТ не е синоним на престъпник, и не само ИТ купуват имоти. Обаче и с 10к заплата да е някой, ако му е набивано цял живот че няма друг живот освен при мама и тате, ще се вре в бившата детска стая. Стига да му е толкова акълът разбира се.
Седем години бяхме на квартира с ММ докато си купим жилище, и от двете роди имаше Ама как така, пари на вятъра. Ами не, всеки си знае къщата, семейството и сме си добри и мили.
Надявам се един ден да осигурим на децата нещо малко, с което да стартират, но и да не успеем, със сигурност няма да се свираме в дядови ръкавички. Който е решил да създава семейство, жив и здрав, да си осигури дом. Независимо дали ще стане шофьор, продавачка, пилот или космонавт.

Общи условия

Активация на акаунт