Свекървата, мъжът и жената

• 34 235
  • 1 118
  •   1
Отговори
# 1 050
  • София
Не е само нейната свекърва. Да припомня ли коя подред е темата "с какво ни дразнят свекървите" и основните проблеми са: вмешателство, непоискани съвети, наставления и незачитане личното пространство и начина на живот на младите, с опити да бъдат накарани да живеят както на свека ѝ харесва ?

# 1 051
Твоята свекърва щеше да се търчи и да се бърка.
Какъв е тоя маниер да се говори от името на всички свекърви, само защото твоята е такава?

Толкова теми как свекървата се бърка, а ти пак питаш лично ама що говориш само за твоята свекърва, все едно всички са като нея.
То е ясно, че не всички са такива. Ама аз лично бих си спестила емпиричния опит дали моята е такава.

# 1 052
  • София
Леле, момичета, поздравявам ви. Тука просто се е събрало концентрирано общество от идеални, превъзходни и толерантни до самоубиване снахи. Не може да бъде другояче, щото, нали, свекитата са точно обратното, и, разбира се, за всичко са виновни само те. В същото време, обзалагам се, че половината от вас са майки на момчета, т.е. бъдещи свекита. Нооо, разбира се, тъй като сте идеалните снахи, вие ще прераснете в едни идеални свекърви, и тогава няма как снахите да не са виновни. Това е просто по дефолт.

# 1 053
  • Най-красивата страна
Абурт,моята свекърва не е,,такава,, защото ние никога не сме живяли заедно в една къща с нея.
Всъщност в началото бяхме в прекрасни отношения с нея.
До момента в който тя разбра,че след сватбата аз и съпруга ми ще живеем отделно в мое наследствено жилище.

Хипотетично-ако бях се съгласила да живеем в нейната къща ,щеше да се държи така и нямаше дълго да търпя.
Ако нямахме самостоятелно жилище-щяхме да излезем на квартира.

Имаме дъщеря.Осигурили сме я.
Но и син да имахме-никога не бих се съгласила да живея със снаха в една къща.

# 1 054
  • София
detelistna.4etirilinka - Между това да не се месиш и натрапваш в живота на порасналото си дете и това да си идеален има мнооого разлиза. Междувпрочем идеални хора според мен няма, ама понеже ти така се изрази... И да, някои жени не могат да дишат без децата си, без значение на колко години са, отделно 20-30г. ги приучват, че друга освен мама не може да ги обича и следва да са плътно до нея.

Последна редакция: сб, 18 юли 2020, 11:59 от ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪

# 1 055
  • Най-красивата страна
Да,няма идеални хора.
Всеки човек си има положителни и отрицателни качества.

Не съм против да се поддържат нормални отношения поне с най-близките роднини.
Но за целта всеки трябва да си знае мястото и да зачита правото на лично пространство на другия.

Защото самостоятелното жилище понякога не е достатъчно.
Колко пъти сме чели тук как свекървата се изтърсва в жилището на младите без да ги уведоми...

# 1 056
  • София
Как не ви омръзна да набивате едно и също пост след пост?
Коментираме тема, ама вие като латерни пишете едно и също, едно и също.
Вашите свекърви са си ваши.
Ами, престанете да ги тикате като пример, да му се невиди.
Оспамихте темата отвсякъде.

# 1 057
Заглавието е Свекървата, мъжът и жената, авторката се оплаква от свекърва си, другите се оплакват от техните и как са решили ситуацията, къде точно е спамът Thinking

# 1 058
  • София
Темата я спамиш само ти, а другата тема за свекървите и поредния й номер, сама говори за това колко са "единчни" случаите на вмешателсвто.

# 1 059
  • София
Заглавието е Свекървата, мъжът и жената, авторката се оплаква от свекърва си, другите се оплакват от техните и как са решили ситуацията, къде точно е спамът Thinking

Има тема, в която да се оплакват те.
В тази би трябвало да се бистри ситуацията на авторката.
Вместо това, пак четем "копи-пейст" мнения "по принцип", защото отричат, че отношенията им с техните свекърви са такива.
И не, те нищо не са решили- те просто не са изпадали в тази ситуация, по техните думи.

# 1 060
Не са изпадали, защото са предприели действия, преди да се окажат в тази ситуация (Вени е последният пример). Аз затова писах, че аз лично не искам емпирично да изпробвам що за поведение би имала свекървата в подобна ситуация, затова внимавам да не попадам в такава ситуация.
Ненавлизането в личното пространство е предпоставка за добри отношения. Не разбирам логиката защо един син иска да вкара нов, чужд човек (снахата) да се пречка на майка му. Все пак, снахата, каквато и змия да е, няма как да влезе в тази къща, ако не е поканена.

# 1 061
  • София
Не разбирам логиката защо един син иска да вкара нов, чужд човек (снахата) да се пречка на майка му. Все пак, снахата, каквато и змия да е, няма как да влезе в тази къща, ако не е поканена.
А, аз не разбирам логиката, защо една жена решава да приеме поканата да се вкара в къщата на чужд човек/ майката на мъжа/, за да й се пречка?
И когато го направи в пълно съзнание и по собствена воля, защо решава, че трябва да обърне нагоре с краката порядките в тази къща, за да наложи своите, които носи от мама?
После да започне да реве по форумите, как й се била бъркала свекървата, как мъжът бил Муньо, защото не сиктирдосал майка си, нищо че й е в къщата, само и само на снахата "Ф" да е по- голямо от на свекървата.....

# 1 062
  • София
Скрит текст:
Не разбирам логиката защо един син иска да вкара нов, чужд човек (снахата) да се пречка на майка му. Все пак, снахата, каквато и змия да е, няма как да влезе в тази къща, ако не е поканена.
А, аз не разбирам логиката, защо една жена решава да приеме поканата да се вкара в къщата на чужд човек/ майката на мъжа/, за да й се пречка?
Скрит текст:
И когато го направи в пълно съзнание и по собствена воля, защо решава, че трябва да обърне нагоре с краката порядките в тази къща, за да наложи своите, които носи от мама?
После да започне да реве по форумите, как й се била бъркала свекървата, как мъжът бил Муньо, защото не сиктирдосал майка си, нищо че й е в къщата, само и само на снахата "Ф" да е по- голямо от на свекървата.....
И аз не разбирам, защо има жени, които не дават на синовете си да заживеят отделно, защо съзнателно приемат и снаха в дома си и после отказват тотално да се съобразявт с нея, че на всичкото отгоре искат и да променят мисленето й и начина й на живот, започват да се карат и сърдят, че й откраднала синчето и т.н.

# 1 063
Оф, и двата вида са абсолютни патки.

# 1 064
  • София
И аз не разбирам, защо има жени, които не дават на синовете си да заживеят отделно, защо съзнателно приемат и снаха в дома си и после отказват тотално да се съобразявт с нея, че на всичкото отгоре искат и да променят мисленето й и начина й на живот, започват да се карат и сърдят, че й откраднала синчето и т.н.
Хайде малко по- сериозно, че става смешно!
Ако може да не дава на сина си да живее отделно от нея, то няма как да не може да не дава на жената да реши да не живее при чуждите хора.
Все другите са им виновни на тези, които не са могли да си отстоят вижданията и исканията.

Общи условия

Активация на акаунт