Свекървата, мъжът и жената

• 34 261
  • 1 118
  •   1
Отговори
# 1 080
  • София

Успивала го снахата в 17.-ами ако бебето е кърмено на поискване,може и тогава да му се доспива.
Аз продължавам да твърдя,че никой не може да приспи бебе на сила.
...............

Нашето бебе си имаше режим.Майка ми знаеше това.
Да,случвало се е майка ми да дойде и бебето да спи.
Тя изчакваше то да се събуди.Нямаше драма.
Случвало се и да го приспивам в момента-майка ми не влизаше в стаята.Седяха с мъжа ми в хола.
Винаги съм имала пълната подкрепа на мъжа си.Точно защото не е мамин Мунчо.
А  що се отнася до дъщеря ни-аз и той решаваме как ще е най-удобно за нея.Не за роднините.

Смятам,че е добре детето да има връзка с баба си и дядо си.
Но те трябва да се съобразяват с режима на бебето и с мнението на майката и бащата.

Напълно разбирам авторката и съчувствам.

Така, значи!
Бебето не може да бъде приспивано насила, но може да му се направи режим?
И да се "успива" в определено време?
Комай почваш да пишеш без да се четеш, само и само да докажеш, че майка ти, която е правила същото, което свекърите- идвала е непоканена, когато бебето е спяло дори, е изчаквала да се събуди и пак да го види, е постъпвала правилно и не е навлизала в личното ТИ пространство.
Но, свекърите, те да- те са навлизали, когато са пробвали разни начини, за да се нагодят към режима на бебето, та да могат да го видят!?
Защото, това също обясняваше авторката- бил дошъл свекърът, докато кърмела, после, докато "успивала", после искали, като дойде промеждутък между кърменето и "успиването", да им го донесе синът им долу, че най- накрая да го видят. 
Но, не- тя се била чувствала като кобила, не като майка, защото имали такива желания, ти да видиш!?

Но, майка ти е друго нещо- нейните желания са си били съвсем в реда на нещата.

# 1 081
Пък и за по-голямо дете да е - как се приспива насила в угодно на майката време Grinning

# 1 082
  • София
Как се приспивало насила бебе? Ами според свекитата експертки - много лесно и това е таен трик снахата да прави драми - люшва детето, приспива го вечерта (най-невероятното време за спане на бебе, нали), а то милито не иска, ама заспива по команда, и свека като дойде, то вече нанка, ей така, напук. Даже може и то на инат да спи или да се прави на заспало, за да е в тон с ината на мама и да са в заговор срещу свека TrollfaceTrollfaceTrollface

Последна редакция: сб, 18 юли 2020, 15:57 от ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪

# 1 083
Така, значи!
Бебето не може да бъде приспивано насила, но може да му се направи режим?
Да се направи режим на бебето може. Но този режим се съобразява с бебето, а не с баба му и дядо му.

# 1 084
Че той режимът се прави по бебето. Гледаш кога огладнява и кога проява прознаци, че му се спи, и тогава гледаш да имаш готовност да го улесниш, като му предоставил храна или спокойствие. На моето все още му работи вграденият биологичен часовник и установявам, че дава отклонения в рамките на 5 минути. Като наближи времето за баня, хранене или сън, си показва недоволство и че има някакви други очаквания към теб, за които вече е дошло времето и трябва да изпълниш.

# 1 085
Бебето само си прави режим. Пробвайте да го държите будно, когато му се спи и обратното Grinning

# 1 086
Тъй де, макак така ще правиш режим, който не е съобразен с работещите в тази къща, ама ха! При това свекъри!
Сега разбирам защо по темите чета за татковци, на които бебето им пречи. То възпитанието идва от свекърв... Пардон, от майката. Тя така го е научила.

# 1 087
  • София
Аз ви питах, ама никоя не поиска да отговори- на колко от вас режимът на бебето беше да се "успива" в 17- 19 часа?
И защо ако собствената ви мама пристигне неканена, когато то спи или кърмите, е нормално да изчака в хола с мъжа ви, без да правите физиономи и да вдигате скандали, и да се чувствате като кобили, а после да му се порадва, но това е немислимо и неприемливо за свекърите?

Ами, ако майките ви живееха на долния етаж и поискаха да им донесете бебето, когато се е наспало и нахранило, за да го видят, пак ли щеше да е ненормално искането?

Някоя ще се престраши ли да отговори?

# 1 088
  • Най-красивата страна
Абсурт,в нашата къща никой не идва непоканен.
Всички,включително и майка ми идват след предварителна уговорка.
А майка ми идва не само заради детето.Тя идва и нас да види.И не всеки ден,защото тя си има и личен живот.
И не,не ми нарушават личното пространство.
Нито мои роднини,нито роднини на мъжа ми.
При свекърите ходехме с бебето в определен ден-след като бебето се събуди и се нахрани.Свекър ми обичаше да го разхожда с количката.Нямаше драма.

За режима на бебето-някои бебета имат режим още от първия ден.
Хранят се в определени часове.Може и в 17ч.Защо не?

Други бебета обаче се хранят на поискване.Тоест майката кърми,когато бебето поиска да яде.
След като се нахрани ,бебето се оригва и доволно заспива.
То е човек. И когато му се спи иска тишина и спокойствие ,а не да го закачат.

Когато бабата и дядото живеят в една къща с младото семейство  не е проблем да виждат бебето всеки ден.
Обаче не точно, когато майката го приспива ....
Не е сложно.
Малко тактичност и съобразителност се изисква обаче...

# 1 089
И защо ако собствената ви мама пристигне неканена, когато то спи или кърмите, е нормално да изчака в хола с мъжа ви, без да правите физиономи и да вдигате скандали, и да се чувствате като кобили, а после да му се порадва, но това е немислимо и неприемливо за свекърите?
Отговорихме ти - обяснихме, че майките ни не идват непоканени, но ти незнайно защо не можеш да допуснеш, че това е възможно и оттам цялата ситуация с кърмене, кобили и свекъри за теб е затвърден еталон.
И някак изниква питанка що за човек е възможно да не допуска съществуване на хора, които не се изтърсят без покана. Риторична е.

# 1 090
Моето бебе всеки ден спи между 30 минути и 1 час, точно между 17 и 19:00ч.

Не майка ми, не свекървата, а папата да дойде няма шанс да влезе при бебето и да го разсее, за да ми излезе на мен после през носа това, че някой е решил сега да му се порадва.

Освен това ако някой иска да му се радва няма да му го нося аз, а ще дойде той в удобно за мен и бебето време.
Ако не му е удобно просто няма да го види и готово.
Докато бебето е бебе, възрастните ще се съобразяват с него. Елементарно е!

# 1 091
Аз ви питах, ама никоя не поиска да отговори- на колко от вас режимът на бебето беше да се "успива" в 17- 19 часа?

Авторката беше с бебе на 1-2-3 месеца към началото на пускането на темата. Моето на тази възраст със сигурност спеше и в този времеви интервал, не че не спеше и в други.

# 1 092
  • София
Отговорихме ти - обяснихме, че майките ни не идват непоканени, но ти незнайно защо не можеш да допуснеш, че това е възможно и оттам цялата ситуация с кърмене, кобили и свекъри за теб е затвърден еталон.
И някак изниква питанка що за човек е възможно да не допуска съществуване на хора, които не се изтърсят без покана. Риторична е.

Ще поясня.
Не питам теб, защото ти деца нямаш.
И някакси изниква питанката, що за човек се наема да отговаря на въпрос, по който няма никакъв опит, и да набива канчето на такъв- отгледал 2 деца, че и с внуци? Риторична е, също.

Постът беше в отговор на Вени, която написа:
1. Че нейното дете има режим- храни се в определено време и спи в определено време.
2. Написа, че когато майка й дойде в момент, в който то се храни или спи, изчаква в хола.

Ерго, майката не е поканена да дойде точно тогава- когато спи или се храни, затова написах, че идва непоканена.

Разяснението, че видиш ли, тя не била идвала непоканена, дойде след дъжд качулка.

# 1 093
На 1 месец е бебето от първия пост Simple Smile
Ако някоя е успяла да дресира бебе на тази възраст да е на линия да забавлява гости в удобно за гостите време - да каже как го е постигнала, явно ще има интерес.

# 1 094
Ще поясня.
Не питам теб, защото ти деца нямаш.
И някакси изниква питанката, що за човек се наема да отговаря на въпрос, по който няма никакъв опит, и да набива канчето на такъв- отгледал 2 деца, че и с внуци? Риторична е, също.
Ама аз не отговарям като жена с деца. Отговарям като човек с майка и баба. Не е нужно да имам деца, за да не е майка ми селска простакеса, нали?
Точно затова ми е чудно ти в качеството на каква смяташ за нормално поведението на свекърите. Освен че сте с еднакъв кофти манталитет и смятате, че снахата е длъжна на собственика на имота, ти лично някакъв обективен довод имаш ли?

Ако свекървата иска снахата да слушка, да гледа в очите и да изпълнява като кученце - да прати синковеца в дом за сираци. Това даже е в духа на една от твоите лични поанти в темата. Другите жени си имаме майки... и възпитание, и поведение.

Общи условия

Активация на акаунт