Успивала го снахата в 17.-ами ако бебето е кърмено на поискване,може и тогава да му се доспива.
Аз продължавам да твърдя,че никой не може да приспи бебе на сила.
...............
Нашето бебе си имаше режим.Майка ми знаеше това.
Да,случвало се е майка ми да дойде и бебето да спи.
Тя изчакваше то да се събуди.Нямаше драма.
Случвало се и да го приспивам в момента-майка ми не влизаше в стаята.Седяха с мъжа ми в хола.
Винаги съм имала пълната подкрепа на мъжа си.Точно защото не е мамин Мунчо.
А що се отнася до дъщеря ни-аз и той решаваме как ще е най-удобно за нея.Не за роднините.
Смятам,че е добре детето да има връзка с баба си и дядо си.
Но те трябва да се съобразяват с режима на бебето и с мнението на майката и бащата.
Напълно разбирам авторката и съчувствам.
Така, значи!
Бебето не може да бъде приспивано насила, но може да му се направи режим?
И да се "успива" в определено време?
Комай почваш да пишеш без да се четеш, само и само да докажеш, че майка ти, която е правила същото, което свекърите- идвала е непоканена, когато бебето е спяло дори, е изчаквала да се събуди и пак да го види, е постъпвала правилно и не е навлизала в личното ТИ пространство.
Но, свекърите, те да- те са навлизали, когато са пробвали разни начини, за да се нагодят към режима на бебето, та да могат да го видят!?
Защото, това също обясняваше авторката- бил дошъл свекърът, докато кърмела, после, докато "успивала", после искали, като дойде промеждутък между кърменето и "успиването", да им го донесе синът им долу, че най- накрая да го видят.
Но, не- тя се била чувствала като кобила, не като майка, защото имали такива желания, ти да видиш!?
Но, майка ти е друго нещо- нейните желания са си били съвсем в реда на нещата.