Слънчеви юнски късметчета 2020 - ТЕМА 4

• 26 644
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
В Стара Загора няма никакъв избор на дрехи за бременни, дори в Waikiki. По-добре да се отиде до Пловдив или да се поръча онлайн. В момента започнаха големите коледни намаления на повечето брандове.

За АГ на частно в София с две ръце препоръчвам доктор Ташков. Има кабинет в Белите брези.

# 586
Да, няма много избор в waikiki. Взех си два чифта дънки от там, но с клинове ми е по-удобно на мен. А по-свободни блузи, ризи, туники и рокли си взимам от morelle maxi. Joy

# 587
  • София
Здравейте Simple Smile

И аз си търся дънки, все още ми стават старите, но са ми само едни, имах още два чифта които ми ставаха, но едните ги съдрах, другите изцапах.
Сега искам за бременни и не мога да си намеря (аз съм по-голям номер).

Иначе аз се следя при д-р Колева от Токуда (там и в частния й кабинет), както и при д-р Славкова от Фемина. Никъде не чакам много, освен в Токуда, но сега заради сезона предпочитам частния кабинет, където съм сама.
Д-р Славкова всеки преглед го прави като фетална морфология и ми дава супер 3Д снимки, а д-р Колева е супер предпазлива и обръща внимание на всяко изследване, а ние с нея следим наистина много показатели при мен (хормони, витамини и тнт).
Сега в понеделник съм на преглед, три седмици ще съм всяка седмица да следим кръвотока, защото съм за вдигане на дозата клексан, но професор Паскалева все още иска да не вдигам в 12-13-та седмица а към 16-та. Та ако всичко е на ред ще я вдигам в 16-та, ако не - веднага вдигам.

# 588
Здравейте, много се чудех дали да се запиша, но тъй като термина ми е на 03.07.2020 има доста голяма вероятност да се роди бебчето Юни месец. Казвам се Цветелина на 24г. от София. Първа бременност ми е в 12г.с+1ден съм. На 18.12 бях на БХС и по първоначална информация чакаме момиченце, ще видим живот и здраве на ФМ дали ще го потвърдят. ❤️❤️❤️👶

# 589
  • Варна
Цвети, лека бременност и пухкаво и здраво бебче около термин. Simple Smile
Аз съм с термин 26.06, но някак си мисля, че ще пренося (с първата бременност преносих 2 дни) и тези дни даже мислих да не прескоча в юли. Grinning Когато-тогава, само да са ни живи и здрави. Heart
Аз да ви се оплача - отново съм болна... Sad Какво е това нещо - не знам. Преди 2 седмици бях с обилна хрема главоболие, сега съм пак така. Sad  Вече не знам какво да правя. Sad

# 590
И аз да се оплача, снощи както си бях добре, нещо сякаш " ме перна"  в главата и като получих един световъртеж. По скоро като легнах и все едно потъвам. Такова нещо не ми се беше случвало. А кръвното уж беше добре. Аз принципно съм с ниско и 100/70 си ми е перфектно. Полежах малко и попремина. Но много неприятно. Тъкмо щях да излизам на разходка и отпадна.  Някоя имала ли е такова оплакване? Дали е повод да се тревожа и да търся док и аз не знам .

# 591
  • Варна
Аз периодично съм така. Даже понякога пада до 85/43, че и до 35 ми е стигала долната граница. Не мога да стана от леглото в такива случаи. АГ каза, че в нормално. А и все пак по-добре да е ниско, отколкото високо (по време на бременност особено).

# 592
Еve13, замислям се вече за някакъв допълнителен протеин да приемам и витамини като цяло обаче не знам какви. Не искам да си изписвам сама, а с АГ ще се срещна чааак на 30.12.
Аз я бях питала преди време и тя ми каза, че след изследванията (които ще ми пусне на 30.12) ще ми каже какво трябва да пия, обаче ето, че вчера така се случи и се чудя какво да направя.
Единственият протеин, които приемам (и то не защото ми е вкусно, ами защото само това ми понася) е извара. Купувам си извара на Пилос от Лидъл и ям за закуска с препечена филийка. Закуската минава добре. Понякога изяждам по 3 филийки, но после наобяд и особено вечерта... 😵
Варени картофи, ориз, солети, варя си киноа с извара (не се смейте, просто това мога да ям 😂) общо взето това ми е менюто...Не съм чак толкова зле и разбирам, че това е крайно недостатъчно за мен и за бебе и се притеснявам...
Днес съм решила да е нов ден, наистина ще се насилвам. Цял ден ще съм си в нас така, че дори и са повръщам не е драма 😂 определила съм си таргет за закуска, обяд и следобедна закуска. Ще гледам да ям през 2-3 часа по малко и ще видим какво ще стане. Стискайте палци!
Деси, завиждам ти за маникюрчето и процедурките - така искам и аз! Направо съм се изоставила и затова се зарадвах, че ще ходим на коледен банкет на фирмата на мъжа ми, защото се събрах и се подготвих да се “върна отново в играта”, пък то лошо ми стана...

Lemons, надявам се да си успяла да се позахраниш повече и да си добре😊ще видиш док.какво ще каже за добавките и какво да вземеш. На мен за протеина ми казаха, че за сега нямам нужда, но се притеснявам от това неядене на месо, а и като цяло. Аз карам само на яйца, мляко, извара, печени филийки и крем супи. То е крайно малко, права си, но е трудно насила. Поне аз повечето пъти връщам всичко. Успех на прегледа и ще кажеш  като мине😊

Последна редакция: нд, 22 дек 2019, 18:47 от eve13

# 593
  • София
Протеина не е само в месото, има в млечните има в яйцата, има в бадемите, в бобовите Simple Smile
Най-чистото е извара - нито е калорично, но пък е високо протеинно.

Хубаво е общия белтък да се следи всеки месец заедно със стандартнкте изследвания. Дори да трябва да се плати допълнително - мисля е 2-3лв.

Ако стойностите са ниски (близки до долна граница), може да попитате доктора си за Прегнако (протеин за бременни), който е мн добър. Той ще помогне.

Моя белтък преди месец беше 61 при долна граница 56, препоръчаха ми прегнако, опитвам се да ям протеин на всяко ядене. Скоро ще го пускам да видим.

Много е неприятно като трябва да ядеш нещо, а точно сега всичко каквото трябва не ти се яде Simple Smile това при мен е 100% през целия ден. Накрая ям насила и не ми е вкусно, но аз и заради диабета се ограничавам.

А и още едно нещо: не комбинирайте месо с млечни, защото калция в млечните неутрализира желязото в месото. А тези от вас които взимате желязо допълнително, двете хранения около приема на желязото трябва да са без млечни. А пък вит. С подпомага усвояването на желязото, следователно месо а после портокали е чудесна комбинация. А който пие желязо, може да го пие с фреш Simple Smile

# 594
  • Варна
Позахраних се. Не знам дали от дегана, който ми изписаха и пия вече 3-ти ден или от самосебе си, но не съм повръщала. Утре мисля да го спра.
В петък си направих спаначена супа и спанак с ориз и така ми се усладиха. Изядох ги сама за два дни и днес пак си сготвих супа. Месо не съм пробвала, но и на това съм доволна, защото една тава ориз и една тенджера супа са си сериозно количество за моят свит стомах 😂😂😂
Силно се надявам лошите дни да са преминали, защото така ми е толкова хубаво. Чувствам се отново нормално. Този уикенд не се спрях вкъщи. Времето беше страхотно, накупихме подаръците, опаковах ги и чакам с нетърпение да се съберем семейството във вторник.  🥰
Brayda, благодаря за полезната информация 🤗. Днес си купих тази книга “Какво те чака, когато чакаш дете”  и там така на първо четене виждам, че има доста информация за храненето по време на бременността и мисля като се пооправя да следвам тези напътствия. 😊

# 595
Да раздвижа малко темичката 😊😊 Вече съм 15 г.с и от една седмица нямам никакви симптоми аз и преди не съм повръщала не ми е било лошо ,но вече и цигари ми се пушат дори🙄🙄 Нямам търпение да дойде 2.01.20 за консултация иначе на видеозон съм чак 31.01.20 .

# 596
Веси, да, когато влезеш във втория триместър, симптомите намаляват. Мен още си ме наболяват гърдите, но определено не така силно. Понякога усещам болка и дискомфорт, когато сменям бързо позата на тялото. И имам главоболие от време на време.
А защо само консултация без ултразвук? Какво правите на такава консултация? Измерват ли нещо? Питам, защото мен ме гледат всеки път на видеозон.

Лимонче, радвам се, че си по-добре. Обаче вероятно е подобрението ти да в от дегана, който са ти изписали. Какви са препоръките на лекаря? Кога трябва да го спреш?
Колко е хубаво да можеш да си хапваш каквото ти се яде иначе без да ти се гади или повръща.

Брайда, много интересна информация сподели. Благодаря! Аз ще започна да спазвам съвета ти за месцето да се консумира с цитрусов плод.
А какво стана при теб? Ходи ли на лекар? Изписаха ли ти инсулин или нещо друго за регулиране на КЗ? Дано всичко да е наред.

Момичета, аз тези дни не съм много активна, но искам да ви пожелая едни хубави Коледни и Новогодишни празници, които да радват душата и да топлят сърцето! Heart

# 597
Веси, да, когато влезеш във втория триместър, симптомите намаляват. Мен още си ме наболяват гърдите, но определено не така силно. Понякога усещам болка и дискомфорт, когато сменям бързо позата на тялото. И имам главоболие от време на време.
А защо само консултация без ултразвук? Какво правите на такава консултация? Измерват ли нещо? Питам, защото мен ме гледат всеки път на видеозон.

Лимонче, радвам се, че си по-добре. Обаче вероятно е подобрението ти да в от дегана, който са ти изписали. Какви са препоръките на лекаря? Кога трябва да го спреш?
Колко е хубаво да можеш да си хапваш каквото ти се яде иначе без да ти се гади или повръща.

Брайда, много интересна информация сподели. Благодаря! Аз ще започна да спазвам съвета ти за месцето да се консумира с цитрусов плод.
А какво стана при теб? Ходи ли на лекар? Изписаха ли ти инсулин или нещо друго за регулиране на КЗ? Дано всичко да е наред.

Момичета, аз тези дни не съм много активна, но искам да ви пожелая едни хубави Коледни и Новогодишни празници, които да радват душата и да топлят сърцето! Heart
Защото тук в Англия е така на консултацията ти взима кръв пита дали имаш оплаквания и такива неща. Аз от снощи имам боцкания отдолу много странно малко се притеснявам повече е ор лявата страна ,дано всичко е ок.

# 598
  • София

Според Начев още не съм за инсулин. Проблема ми е главно със сутришната захар. Следя всеки ден и така. След празниците ще взема и второ мнение, има един вид инсулин бавен/вечерен който спомага за сутришната захар. Може би съм за такъв. Повечето хора имат проблем със захарта след ядене, а не на гладно. Аз съм обратното на гладно ми е малко над нормите, а след ядене ми е добре...

# 599
Момичета, някоя да има бодежи в ляво и дясно от матката? Като малко по-остри усещания?
При мен от началото се появяват тук таме, и снощи вечерта и днес сутринта напомниха за себе си?
Основно са в ляво и не знам дали не са газове.

Общи условия

Активация на акаунт