Всичко за всички марки гел лакове - 27

• 28 982
  • 757
  •   1
Отговори
# 405
Невена леко буфирам ноктите,след това слагам праймер на Венелиса ,база пробвам сега на Мад Долл,лак и топ.Моя нокът не се чупи,а само се олющва лака. С база на Bluesky не мърда месец,но ме е правил друг.Сега ще си ги поръчам тях база и топ ,но погледнах и за рейнфорса.Това дали ще е добро?

# 406
Аз ултрабондът го пека за 30 секунди.
Правейки си тази вечер карето (утре ще се лакирам) си мислех следното: Първо изполвам 1-ва, 2-ра и 4-та стъпка от блок пилата, за да полирам (3-та я пропускам, защото си мисля, че  тя е за матиране, ако не греша). После минавам със спирт, възстановяваща база на Lumene и топ на Perfect. Когато полирам с пилата - нокъта блести, а като мина със спирт - блясъкът го няма вече. Означава ли това, че всъщност не правя карето върху полиран нокът?
Утре започвам със запилване на свободен край, спирт, ултрабонд по свободния, белеща база, цвят, рейнфорс и топ - тази комбинация държи без обелване отпред. Обаче след 7-8 дни все някой нокът ми се отлепва и това много ме дразни. Успях да постигна издържливост от белене на свободния край, но как да запазя по-дълго целият лак от отлепяне?

# 407
  • София
Ултрабонд, по спецификация не се пече, той няма фотоинициатори, евентуално от топлината на лампата може да изсъхне по-бързо.

Внимавайте с него, той моментално разтваря обикновенните лакове и все едно не са изсъхнали, гледайте да не докосва карето или като мен да го оставите да съхне с карето. В моя случай изтърквам хубаво ноктите със Scrub Fresh , нанасям Микросел и матов топ на целия нокът, изтривам със Scrub Fresh свободния край и нанасям ултрабонд, оставям всичко да съхне 10мин.

От известно време пропускам Ултрабонд, само изтривам свободния край, за да има добро сцепление базата с нокътя.

# 408
  • Paris, France
На първа страница и по коментарите има разногласия за ултрабонда. Да се пече в лампа ли, или да се остави да съхне на въздух?

Никакви разногласия няма. По принцип съхне на въздух и ако няма проблем не печем. Понеже тук, в салоните го пекат, че и цели 2 минути споделих техниката, след тестване, разбира се, за хора, които имат проблем с белене. Аз пека. Слагам 2 пъти даже. Правя карето. Като видя, че лакът е станал матов слагам ултрабонд на 5 пръста, пека 30 сек, пак слагам, на същото място и пека 2 минути. Пека за да се загрее и всичко да изсъхне по-бързо. Не са нужни УВ лъчи, нито за карето, нито за ултрабонда, но светлинната енергия изсушава разтворителите. Това може и със сешоар да се направи, ама не ми се вади. Сешоар е по-ефективен. Моите нокти са смотани и имам белене. За нормални нокти няма смисъл. Ако няма редовно преждевременно белене даже може изобщо да не се сложи ултрабонд. Той не е задължителна стъпка в повечето системи. Слага се само при системно белене от свободния край. Така ясно ли е?

Над, в Скръбфреша има съставки за сцепление и затова Шилак ме изисква ултрабонд. При Гелиш са в базата.

осаче, не се минава всеки път с всички страни, а само ако има белене. 1 и 2 страна са ужасно груби и изобщо не ги ползувам. Само гумената страна може да се ползува редовно. Да, нормално е да няма блясък след почистване със спирт. Точно така трябва да бъде. Беленето от място, различно от свободен край се дължи на лоша техника обикновено. Ако няма потекло и неизпилено, няма белене от никъде.

Бейби, не харесвам Блускай заради трудното сваляне. Те имат доста бази. Съветвам те да купиш точно тази, с която са те правили в салона. Другият вариант е Миши каучука. Зарежи праймера на Венализа. Той е фрешер. Ок е, но няма да минеш без друг. Трябва ти ултрабонд, ако с него ме седи - кисел праймър. Вземи си Коди. Базата на Мад дол не я знам каква е, но едва ли е супер читава. Супер важно е ултрабонда или киселия праймер и базата да са читави. Реинфорсът на Канни е ОК, не пари. Сам по себе си реинфорсът няма да помогне, пробвала съм. Трябват ти ултрабонд, каучукова база, бомбе с реинфорс. Ако не държи, сменяш ултрабонда с кисел праймър. Това е.

# 409
Здравейте, момичета Simple Smile
Виждам, че тук сте експерти и искам да попитам нещо.
Два пъти досега съм си правила гел лак и в двата случая ми е издържал не повече от седмица, без нарушения. След това вече има участъци, които падат, или връхчетата видимо се "изпиляват". Гледам на приятелки издържа по месец и изглежда страхотно, само израсналото на нокътя.
При мен и частта с израсналото се появява много видимо за няма и седмица, като се олющи и ми е много тъпо.
Та се чудя, проблемът в ноктите ми ли е, или все попадамм на каплави маникюристки и да продължавам търсенето.
Струва ми се огромно удобство използването на гел лак, но въобще не е ефикасно дотук за мен. :/ Също и обикновен лак не ми издържа на ръцете за повече от 2 дена в добро състояние, след това отново пада. Sad

# 410
Така и предположих :/

# 411
В салоните не ползват белещи бази 😀 и целта им е маникюра да издържи възможно най-дълго, затова и често матират ноктите, слагат маса праймъри и прочее.
Нашата цел е възможно най-лесно сваляне и щадене на ноктите. Белеща база без каре е напълно възможно при сваляне да откърти парче нокът.
Ясно, разбрах вече, благодаря за разяснението!
Тя и моята цел е същата - да държи по 20-тина дни. Значи белещата не е за мен, нямам нерви за 100 пласта, ще си карам по салонния тертип. А после ел пила за топа и течност за сваляне за останалото.

# 412
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
...
Тя и моята цел е същата - да държи по 20-тина дни.
...
Сладурка, от сърце се смея, като вече “гърмян заек“ ... Преди година бях като теб в разсъжденията ... Но, като понатрупаш опит и започне на десетия ден да те дразни безумно израстването, а знаеш че в шкафа те чакат  60-тина лака и стотици декорации Simple Smile Ще ти се иска всяка седмица да се мацотиш Simple Smile

Пиша го с най-добри чувства! Почнах с твоята идея и каучукова база. Сменях първоначално на 3 сецмици. После почнаха да ме дразнят израстванията, защото с редовно използване на масло ноктите ми започнаха много бързо да растат. Започнах да сменям на две седмици, но течността за сваляне на гел лак ми влияеше зле на кожата около ноктите и на самите нокти - имам чувството, че ги изтъни ... Купих си белеща се база. Пак сменям на две седмици, рядко, но се е случвало и на 10-тина дни, но вече нямам проблем с тънки нокти и кожа ... Та, така ... Пишем препоръка за белещата се база, не заради нещо друго, а от опит ... Ако имаш здрави нокти, нямаш отлепяне или много мазни плочки ... След година ще си минала по моите стъпки ... Просто се опитваме да си спестим хамалогията и една година, докато стигнеш сама до изводите, до които ние сме достигнали ...

Последна редакция: нд, 12 яну 2020, 13:24 от Почти безобидн@

# 413
На мен белещата база ми вреди повече на ноктите от обикновената. И с полиране и с каре ми отцепва части от нокътя.

# 414
Почти безобидн@, не мога да си представя всяка седмица да правя гел лак, нямам време. В момента особено работя 7 от 7, излизам около 9 и се прибирам в 20,няма начин да правя всяка седмица маникюр. Явно ще купувам профи ел пила, за да свалям всичко с нея и да става по-бързо. Най-дългият ми период с гел лак без почивка е година мисля и пораженията ми ги нанесе последната маникюристка, при която бях. Преди това никога не ми се е чупел нокът с гел лак. После ги оставих за няколко месеца, без да слагам масла, или заздравители, просто докато изрежа всичко, което е било с гел лак.

# 415
  • Варна
Tanch, ако нямаш време и можеш да заделиш пари, вземи хубава маркова система - база, топ и няколко лака от една марка.
Cuccio имат мини комплект с 4 продукта за 40-45 лв, за проба са идеални.
Сикретли имат в момента във фейса оферта 5 цвята и база и топ подарък.
IBD също могат да се намерят по 25 лв, цветове 16-18 лв , а от клипчета в тубата гледам че падат с накисване за 10 Мин на цяла люспа.

Тези неща се поръчват лесно и бързо от БГ.

Не се занимавай с китайски бази, след време ще ги смениш пак с маркови.
Аз съжалявам, че не взех от началото маркови, а накупих един куп ефтинджоси, които рано или късно ще отидат в кофата.
Разликата между хубавите марки и китайските за мен е огромна.

Ел пилата е опасна, можеш да си увредиш доста ноктите. Доколкото знам, вдички производители на гел лакове описват накисване като начин на сваляне, не е случайно.
Тук момичетата не харесват ацетон, но когато белещите бази не работят (както про мен), по-добре да избереш 1 система от-до и да спазиш указанията за нейното нанасяне и сваляне. Все пак това са продукти, създадени за професия, в която времето е пари, т. е Лесно и бързо да се работи.

# 416
  • Варна
Beautilux имат ли на шишето срок на годност?

Само знак, че са годни 12 мес. след отваряне, топ мат -24 мес.

# 417
  • София
Tanch, ако нямаш време и можеш да заделиш пари, вземи хубава маркова система - база, топ и няколко лака от една марка.
Cuccio имат мини комплект с 4 продукта за 40-45 лв, за проба са идеални.
Сикретли имат в момента във фейса оферта 5 цвята и база и топ подарък.
IBD също могат да се намерят по 25 лв, цветове 16-18 лв , а от клипчета в тубата гледам че падат с накисване за 10 Мин на цяла люспа.

Само да вметна, Cuccio е на нивото на Китайчетата по махане, няма сваляне, веднъж пробвах и не бих си го причинила втори път.

Пиша отново, за мен си китайска база не бих си сложла на ноктите, не е ясно какво има вътре. Виж цветове използвам всякакви.

Заложете на хубава база и топ, цвета е важно да се изпича добре и да е покривен за да не се правят безброй слоеве.

Базите които използвам в моментаса Алесандро, ОПИ и Гелиш, в зависимост от това колко траен искам да е маникюра.

Използващите китайски бази да не се чудят, ако им се появи алергия, при китайците винаги има изненади.

# 418
Подкрепям за Cuccio! Писледния път бях с техни продукти, голям зор докато го сваля тва чудо.
Коди от mynails ли поръчвате? И само каучукови бази ли имат? Не виждам друг вид в сайта.

# 419
  • Paris, France
таласъмче, сложно е и има много фактори. Израстналото бързо не зависи само от маникюристката, но ако и кажеш, че имаш такъв проблем и тя владее руски маникюр, може да те лакира под кутикулите, така че да добави няколко дни към времето с неизрастнал маникюр. Другото е да си вземеш черна, сребриста, златиста, бяла боичка с тънка четка и да правиш луна на израстналото. Третото е да лакираш с обикновен лак отгоре. За обеленото по свободния край - а, това е цяла наука. Праймери, база, дебелина и еластичност на покритието, тип нокът влияят много. И най-кадърната маникюристка не може винаги да предвиди как и колко ще седи покритието. Можеш да идеш при маникюристката, която прави приятелките ти, които носят по месец и да видиш какво ще се получи. При мене и при принцесата нямаше ефект.

танч, белещата се база държи колкото небелещата се, даже повече. При мене, когато имах проблем с отлепяне на Гелиш, с белещата се ми държеше 6-7 дена, а с Гелиш се белеше от третия.

Много важно - няма никаква гаранция, че небелеща се система ще ти държи по 20 дена. Или белеща. Проба и грешка.

С тая електрическа пила ще останеш без нокти. На лявата ръка изпилвам лесно, обаче дясната е трудно да я изпиля без поражения. Тук, в темата, са писали професионални маникюристки, които, макар че всеки ден пилят нечии нокти, са се наранявали когато пилят себе си.

А за стоте стъпки - аз ги правех и преди белещата се база и без тях и небелеща се не ми седи, само че тогава се виждах в чудо докато сваля. Ако белеща се не ти седи с малко ултрабонд по свободния и небелеща се няма да седи.

Като искаш разтворима си вземи всичко на CND, Gelish, OPI и се прави с тях. С китайски лак се свалят трудно. Спомена се ИБД - евтини са, лесно се свалят ако се сложат без ултрабонд, обаче никак не са покривни, не падат ако се сложи Бонд.

Cuccio - нахвалиха им топа и че държали преди 6-7 години, та си ги купих. Без ултрабонд, техния се казва Fuse, не държат никак, а се свалят доста трудно, а с него нямат сваляне. За.мене те не са от ранга на златните 3 марки в индустрията. Цветните им лакове са ОК ако се ползуват с висока марка база, но затрудняват свалянето. Типът им е много, много лъскав, но след 10 дена почва да мътнее. Не е Гелиш.

С китайски лак, дори да сложиш Шилак база, ако няма каре, свалянето е чудовищно. Не рискувам. С белеща се няма значение, само Катето да е дебело.

Състоянието на ноктите е много, много важно. На здрави нокти всичко седи, но мазане му е майката.

Над и Почти безобидна искат да ти спестят чакане, купуваме на боклуци и белене през три дена.

Коди само с каре. Базата на Коди не я препоръчвам изобщо, става на сопол. Имам редовно по 2-3 на парното и още 10 изоставени от стопанките. Нещо като санаториум за бази съм.

В сайта на Коди има и други марки. За Комилфо чета, че е хубава, ОХХИ. Можеш да вземеш всичко от украинския kodi.pro.

База и топ на Комилфо или само база, но обезателно rubber, не каква да е. Топ какъвто искаш, фрешър, ултрабонд, може и киселия праймер на Коди.

Общи условия

Активация на акаунт