Частни училища - информативна тема 31

• 29 895
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
Добре де Общината подарява терен на Шалом  за частно училище. Тогава Шалом да подарят на общината сградата на Питагор, а  общината да я подари на Питагор. Щото нали според общинарите "идеята е за съхранение и утвърждаване на българската идентичност, придобиване компетентности, необходими за личностна и професионална реализация".
А не могат ли да им подарят някоя ливада в покрайнините, ама не в зона Б-18, че и за административна сграда. Това е абсолютно възмутително, ама ще си траят всички , да не би случайно някой да ги обвини в антисемитизъм...
Да ви кажа, че и на мен да ми подарят терен ще построя училище безвъзмездно ( разбирай срещу 6 етажна административна сграда в центъра на София)

# 256
  • София
https://stolica.bg/mestna-politika/stolichna-obshtina-dava-teren … hte-ronald-lauder

Еврейските пари доста са поработили за скоростното даване на безвъзмездно право на строеж. За тях може, а за други не можа. Парцелът е до пазара Д. Петков, там където сега през уикенда се провежда цветната борса.
Какво значи "Земята се дава без търг и конкурс на Организацията на евреите в България "Шалом" ? Подарява се общинска собственост на частна организация Flushed ? Възмутително!

# 257
Подарява се общинска собственост на частна организация Flushed ? Възмутително!
която организация да изгради училище с дискриминация при приема на деца с български произход

# 258
Този ход повдига много въпросителни. Защо освен училище, ще се строи и административна сграда? Какъв е общественият интерес от нея? Защо точно на това място? Защо толкова бързо? Защо не преди изборите, а веднага след тях? Доколкото помня И други ЧУ са искали да им се дадат парцели по тази схема и не са ги получили. Защо вместо безвъзмездно, не са остойностили сделката и не са поискали да се окрупни общинската/държавната собственост в имоти в които са съсобственици с Шалом?
Отделно стои въпросът как се развива 134-то след като очевидно финансирането ще се пренасочи в основна степен на друго място. Как стои и въпросът с учителите там?
Изобщо смърди, смърди... но от тази точно общинска администрация нищо по-различно не може да се очаква.

Отделно, че точно там се събират изключително много производители и мястото се е утвърдило като пазар. Вместо да се създаде инфраструктура за това, така че да се улеснява бизнеса и общината да печели от това...

Последна редакция: чт, 19 дек 2019, 10:18 от Fancy

# 259
  • София
Много интересно каква ще е реакцията на живущите в близост и дали, ако не са съгласни, някой ще се впечатли.
Преди няколко години община Красно село беше взела решение да даде общински терен за строителство на нова сграда за ТЕ в Лагера. Теренът беше предназначен по ПУП за училище, но от общината казаха, че не са предвидени средства в бюджета за строеж на ДУ и затова предоставят терена за строеж на ЧУ, естествено срещу редица изисквания за облагородяване на района на парцела и т.н.. Тогава жителите на Лагера се вдигнаха на протест как така общински терен ще се дава безвъзмездно на частно предприятие, вдигна се шум и общината естествено даде заден. А тук всичко е точно, че даже и административна сграда ще си строят.

# 260
  • София
Здравейте,
Мога ли да помоля за отзиви за Първа частна английска гимназия "Уилям Шекспир"?
Обмислям преместване на сина ми та и ще съм много благодарна за всякаква информация.
Весели празници на всички Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: сб, 21 дек 2019, 08:53 от valya_v

# 261
  • София
На моя приятелка дъщеря й я завърши преди  5-6 години. Подробности не знам, но научи добре английски, чувстваше се много добре там.

# 262
  • в страната на чудесата
На моя приятелка дъщеря й я завърши преди  5-6 години. Подробности не знам, но научи добре английски, чувстваше се много добре там.
Аз познавам две девойки, завършили това училище. Двете много добре реализирани. Но също завършили преди поне 5 години... за жалост нямам по-прясно инфо.

# 263
Здравейте, предстои ни явяване на изпита за ПУК в “Света София”. Дали накой може да сподели информация затова как протича, за да разкажем поне малко от това какво му предстои на малкия човек. Учителите четат условията и и децата решават поставените задачи? Дали имат възможност да попитат, ако не са разбрали добре какво се иска от тях? Евентуално какъв тип задачи са най-популярни/важни? Всеки разказ би ни бил от полза, за да не се притесни прекалено много един 5-годишен младеж:)

# 264
  • София
Тъй като от миналата година промениха приемната процедура всякакви по-стари мнения ще са неактуални.
Аз знам само, че от децата не се очаква да четат, така че ако има задача с подобно условие, то със сигурност ще им бъде прочетено и разяснено. Изпитът протича на два етапа. Ако детето се е справило добре на първия етап, ще бъдете поканени на повторна индивидуална среща.
Дано да се включи и някой родител с дете сред тазгодишните пукчета. Той ще може да даде актуална информация.

# 265
"Лабиринт, свързване на точки, довършване на рисунка. Нещо с някакви стрелки, не разбрах какво. Това на първи кръг. За втори нищо не разбрах, получих само отговор "Не помня, но беше изумително".

Това съм писала миналата година по повод двата кръга. В общи линии, каквото бяха казали на отворените врати, нищо по-различно. Не е нужно децата да четат.

# 266
Чак ми стана интересно какво ще е това изумително нещо Joy

# 267
А мен питаш ли ме? Всеки ден разпитвах и така и не разбрах какво я е изумило Joy

# 268
  • София
Чак ми стана интересно какво ще е това изумително нещо Joy

Не знам какво е изумило детенцето на Амели, но моята, преди почти пет години (Боже, как лети времето), беше впечатлена от столовата. На всички познати и роднини разказваше как това било най-страхотното училище, защото имало шведска маса, както в хотел 😂😂😂

# 269
Моята беше впечатлена от "стаята по космос" първия ден. И кога я заведох на втори изпит, какъв рев изгрева пред училището, че съм я излъгала и съм я завела на друго място, чак със секретарките в чудо се видяхме да я успокоим. А то защото на първия изпит се влизаше в ПУК сградата, а на втория през главния вход. И като ревна това момиче - "ти ме лъжеш, това е друго училище, искам си старото". Сега ми е смешно, ама тогава как се препотих.

Общи условия

Активация на акаунт