Парфюмни размисли и страсти - 234

• 55 274
  • 723
  •   1
Отговори
# 135
И аз съм горям фен на Диор Ом Интенз. Мъжът ми носи него и други версии от много години и се радвам.

# 136
Здравейте, днес получих la vie est belle ... но нещо ме съмнява оригиналността му. Може ли някой, който го има да ми изпрати някакви снимки, за да мога да го сравня с моя. Това което ме притеснява е,че нямам розичката отгоре на пулверизатора пише la vie est belle и на самия капак отвътре го няма надписа. Благодаря предварително Wink

# 137
Здравейте, днес получих la vie est belle ... но нещо ме съмнява оригиналността му. Може ли някой, който го има да ми изпрати някакви снимки, за да мога да го сравня с моя. Това което ме притеснява е,че нямам розичката отгоре на пулверизатора пише la vie est belle и на самия капак отвътре го няма надписа. Благодаря предварително Wink

Откъде е закупен?

# 138
Моля, моля, може ли мнение/я за Boss The Scent Private Accord? Мисля го, мисля го и съм "ооооммммммм"...... една 30-чка само......."ооомммммм".............. Grin
Deetron мисля че го беше описал
За мен е страхотен, обсебващ , ненаситна съм за аромата, от 10 дни не съм посягала към друг парфюм
И аз съм принципно за 30мл, но от този взех 50. Необходими са му 3-4 пръскания за да го усещаш цял ден
Дамският или мъжкият аромат обсъждате, че и аз се чудя на дамския?

# 139
  • София
*Biskvitka* - Много се радвам, че си открила нова парфюмна тръпка в лицето на Bvlgari Omnia Amethyste Hands Clap

# 140
  • на майната си
Скрит текст:
Привет, иска ми се да напиша няколко думи за  Mancera Red Tobacco / https://www.fragrantica.com/perfume/Mancera/Red-Tobacco-46663.html

Преди всичко, големи благодарности на mileniak за прещедрата отливка! Стопли сърцето ми!  Wine GlassWine Glass

Сега за Ред Табако - още от както разбрах за него, веднага ме плени и като нотки, и като визия. Мисля, че има защо Animal Heart Eyes Cat
Скрит текст:
Отваря се доста наситено, мрачно, плътно. Усещам ууд, тъмно зелено пачули, табак, и отделно хладни, дървесно-землисти нюанси като ветивер. Разбира се, може да се доловят и подправките, но поне при мен в първите 15-20 минути, те стоят малко по-назад. Определно старта не е за начинаещи, но след тези 20 първи по-предизвикателни минути, парфюма се подрежда невероято и магията казва "Щрак" Sparkling Heart
Канела, невероятни ядки, не твърде сладка ванилия, също и доза кремавост прави Ред Табако уникална коледна красота! В това му вече наистина многопластово развитие, напомня оттук-оттам на Viktor&Rolf Spicebomb for men, само че във по-наситен, плътен, мрачен, ароматен и богат(за мен) вариант.
Инетресното е, че поне на моята кожа, трудната част е във върховите нотки и първите минути, а в развитието с всеки следващ час, аромата става по-мек, по-уютен, притегателен и вкусен. А обикновено, по-плътните и мрачни нотки се разкриват дълбоко в развитието. При Ред Табако не е така и това много ме радва.
Толкова красиви нотки на ядки, за първи път срещам в парфюм - изваяни, притегателни, натурално звучащи и към тях има и шафран, който пък добавя тънка сладост... Уникален!
Табака е подчертан, но за моя радост е модерно поднесен и умело допълнен от кремести дървесни нюанси.
Ако трябва да го сравня с Tom Ford  Tobacco Vanille - ами въпреки общите нотки, за мен те имат различно излъчване. Смятам, че като изключим първите му 20 минути, Ред Табако е по-носимия и лесен за възприемане, особено след като минат 3-4 часа, тогава лудницата е пълна Animal Heart Eyes Cat
Трайност и шлейф - 10 от 10 - типична мансерска бомба, като парфюма не е груб и недодялан в никакъв случай. Супер класно и изпипано стои. Не случайно го сравних с икона като Табако Ванил.
Финално впечатление от две носения - прекрасен коледен парфюм, с водещи нотки на ароматен табак и най-вече мощни, уютни подправки, невероятни ядки и мека кремавост.

densi мисля, че ще го оцениш Wink По спомени, ти харесваш и Табако-Ванил, и Спайсбомб на Виктор и Ролф.

Петър Радев - моя съвет е: не рискувай и купувай нищо на Мансера/Монтал за сега. Смятам че ароматите на тези марки не са по вкуса ти.
Деетрон, ще изкажа мнение различно от твоето, което не смятам, че е нещо ненормално, все пак правенето на парфюми е изкуство, а всеки го приема и тълкува по различен начин, именно затова е толкова интересно.
Ами на мен червеното табако на Мансера изобщо не ми хареса, прекалено синтетичен (в лошия смисъл на думата) ми е, все пак е Мансера, това е ясно. Представянето му е повече от впечатляващо, което не е изненада. Според много хора Карлайл наподобява на него, но при мен приликата идва в късния драйдаун, като не бих казал, че са едно към едно. Не мисля, че има носоизвадни прилики с Табако Вани и Лютата бомба, но на всяка кожа парфюмът стои по различен начин. Това е една от малкото мансери, които хич не ми допада.
Относно темата, по празниците обичам топли аромати, някои от които ще споделя с вас.
Скрит текст:
Скрит текст:

# 141
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Привет, иска ми се да напиша няколко думи за  Mancera Red Tobacco / https://www.fragrantica.com/perfume/Mancera/Red-Tobacco-46663.html

Преди всичко, големи благодарности на mileniak за прещедрата отливка! Стопли сърцето ми!  Wine GlassWine Glass

Сега за Ред Табако - още от както разбрах за него, веднага ме плени и като нотки, и като визия. Мисля, че има защо Animal Heart Eyes Cat
Скрит текст:
Отваря се доста наситено, мрачно, плътно. Усещам ууд, тъмно зелено пачули, табак, и отделно хладни, дървесно-землисти нюанси като ветивер. Разбира се, може да се доловят и подправките, но поне при мен в първите 15-20 минути, те стоят малко по-назад. Определно старта не е за начинаещи, но след тези 20 първи по-предизвикателни минути, парфюма се подрежда невероято и магията казва "Щрак" Sparkling Heart
Канела, невероятни ядки, не твърде сладка ванилия, също и доза кремавост прави Ред Табако уникална коледна красота! В това му вече наистина многопластово развитие, напомня оттук-оттам на Viktor&Rolf Spicebomb for men, само че във по-наситен, плътен, мрачен, ароматен и богат(за мен) вариант.
Инетресното е, че поне на моята кожа, трудната част е във върховите нотки и първите минути, а в развитието с всеки следващ час, аромата става по-мек, по-уютен, притегателен и вкусен. А обикновено, по-плътните и мрачни нотки се разкриват дълбоко в развитието. При Ред Табако не е така и това много ме радва.
Толкова красиви нотки на ядки, за първи път срещам в парфюм - изваяни, притегателни, натурално звучащи и към тях има и шафран, който пък добавя тънка сладост... Уникален!
Табака е подчертан, но за моя радост е модерно поднесен и умело допълнен от кремести дървесни нюанси.
Ако трябва да го сравня с Tom Ford  Tobacco Vanille - ами въпреки общите нотки, за мен те имат различно излъчване. Смятам, че като изключим първите му 20 минути, Ред Табако е по-носимия и лесен за възприемане, особено след като минат 3-4 часа, тогава лудницата е пълна Animal Heart Eyes Cat
Трайност и шлейф - 10 от 10 - типична мансерска бомба, като парфюма не е груб и недодялан в никакъв случай. Супер класно и изпипано стои. Не случайно го сравних с икона като Табако Ванил.
Финално впечатление от две носения - прекрасен коледен парфюм, с водещи нотки на ароматен табак и най-вече мощни, уютни подправки, невероятни ядки и мека кремавост.

densi мисля, че ще го оцениш Wink По спомени, ти харесваш и Табако-Ванил, и Спайсбомб на Виктор и Ролф.

Петър Радев - моя съвет е: не рискувай и купувай нищо на Мансера/Монтал за сега. Смятам че ароматите на тези марки не са по вкуса ти.
Деетрон, ще изкажа мнение различно от твоето, което не смятам, че е нещо ненормално, все пак правенето на парфюми е изкуство, а всеки го приема и тълкува по различен начин, именно затова е толкова интересно.
Ами на мен червеното табако на Мансера изобщо не ми хареса, прекалено синтетичен (в лошия смисъл на думата) ми е, все пак е Мансера, това е ясно. Представянето му е повече от впечатляващо, което не е изненада. Според много хора Карлайл наподобява на него, но при мен приликата идва в късния драйдаун, като не бих казал, че са едно към едно. Не мисля, че има носоизвадни прилики с Табако Вани и Лютата бомба, но на всяка кожа парфюмът стои по различен начин. Това е една от малкото мансери, които хич не ми допада.
Относно темата, по празниците обичам топли аромати, някои от които ще споделя с вас.
Скрит текст:
Скрит текст:

Lewiss - напълно нормално е да има различни мнения - позитивни, негативни, неутрални - нали за това сме различни хора с уникални възприятия.
Само тази част не разбрах - "все пак е Мансера" - демек Мансера е върха на синтетиката ли? И от други места съм чувал подобни модерни критики за какво ли не, но към 2020та година ми звучи странно.
Надявам се, не смяташ, че  Parfums de Marly и Tom Ford са върха на натуралното и естествено звучене.
Разбира се, държа да подчертая, че не познавам парфюмите на Parfums de Marly, освен Oajan, който върху мен не е нищо повече от разводнен дизайнерски парфюм от рода на Мюглер.

# 142
  • на майната си
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:
Скрит текст:

Lewiss - напълно нормално е да има различни мнения - позитивни, негативни, неутрални - нали за това сме различни хора с уникални възприятия.
Само тази част не разбрах - "все пак е Мансера" - демек Мансера е върха на синтетиката ли? И от други места съм чувал подобни модерни критики за какво ли не, но към 2020та година ми звучи странно.
Надявам се, не смяташ, че  Parfums de Marly и Tom Ford са върха на натуралното и естествено звучене.
Разбира се, държа да подчертая, че не познавам парфюмите на Parfums de Marly, освен Oajan, който върху мен не е нищо повече от разводнен дизайнерски парфюм от рода на Мюглер.

Ами Мансера е ниш с не толкова натурално звучене, поне така се приема от общността, аз съм склонен да го потвърдя, това не значи, че парфюмите са кофти, даже напротив, но просто асоциацията с ниш е високо качество. Модерни критики едва ли, просто лични възприятия, не твърдя, че познавам огромен брой нишови брандове, за да твърдя, че двата бранда, които си назовал, звучат достатъчно естествено, но на мен ми допадат. Колкото до Оажан, не виждам нищо общо с разводнено творение на Мюгле, но все пак затова сме тук, за да споделяме лични впечатления и оценки.

# 143

Откъде е закупен?

Подарък е, няма как да попитам Simple Smile

# 144
  • София
Lewiss - Ок. Разбрах те.
Но май ти не ме разбра съвсем - нямам против да не понасяш, който и да е парфюм, на която и да е марка. Още по-малко държа да харесваш Мансера. Това е естествено и лично възприятие, неподлежащо на каквито и да са външни фактори.
Въпроса е семпъл - въздействата ли ти или не даден парфюм. Ама синтетичен, натурален, полу-молу, с нотки брани на пълнолуние от мастър парфюмери - за мен няма никакво значение. Един парфюм може да звучи супер натурално с нотки на лимон, върбинка и ветивер, и да бъде възприет за най-обикновен сапун от 90% от тестващите. Това прави ли го лош или прост? Не. Но и дава ли му задължително допълнителна стойност, това че е забъркан в натурален дух - не мисля.
Единственото, което има смисъл е това - докосва ли те, възбужда ли сетивата ти, а колко точно е натурален или синтетичен, особено към 2020та година, не мисля че е релевантно. Но това е само мое мнение.

Накрая, искам да ти благодаря за споделението мнение за Ред Табако и бързата дискусия. Надявам се, че ще се включваш по-често за напред, защото имаш какво да споделиш и опит с любопитни аромати. Харесвам те и не искам да има излишни куци диалози. Чел съм такива достатъчно и във форумната част на Фрагрантика, включително за твоята любима марка PDM.
Обещавам по темата Мансера да не се обаждам повече.

Последна редакция: ср, 18 дек 2019, 22:11 от Deetron

# 145
  • на майната си
Deetron, идеята не ми е била да се заяждам, бранда в случая няма значение, харесвам Мансера, достъпен ниш, но специално този парфюм хич не ми харесва, което и споделих. Аз нямам нищо против теб или когото и да е било тук, все пак нас ни събира любовта към това изкуство. Това е форум и всеки е сводобен да споделя своите лични мнения, впечатления, без да е оффтопик, разбира се, на всеослушание. Не съм аз човекът, с когото да се съобразяваш кой брад и по какъв начин да коментираш, без лоши чувства. Simple Smile

# 146
  • при морето
sunattraction, в Елинор е намален даже Grinning
Ми браво,аз снощи го поръчах от тук
https://dolce.bg/Hugo-Boss/hugo-boss-the-scent-private-accord-%D … -edp-50-ml-163828
Това намаление ще да е от днес,вчера нямаше такова.
И,за да не е спам,да се похваля,че под моята елха дядо Коледа още нарежда парфюми-изненади.Колко да са изненади,ама си ги изваждам от кашончетата,и както са още топли топли и увити в балончетата   чинно ги строявам под елхичката,мен да радват,сладката:innocent:
Тия дни чакам още три броя,хванал  ме е амока ще знаете:dancer:Hands Clap

# 147
Много благодаря на kovacheva за предложението с ирис,ароматите са ,както винаги прекрасно изрисувани с думи🙏💐Ще го тествам определено.А Диор го имам ,но най -новата версия и тя доста по -малко се доближава до Инишъл ,но въпреки това си е класен първенец сред любимците ми😘Иска ми се нещо да ми отнесе главата,отдавна не съм се влюбвала в нищо .Аз съм имала по-скоро 3 големи парфюмни любови-Елексира на чудесата,Шалимар инишъл и Портретът на една лейди.От около 3-4 години имам над 15 покупки и нищо не може да ме накара да се влюбя лудо ..последна тръпка бялото Нарсизо кубче ,но нищо особено,взех и чистия муск и роял версията на Ели Сааб...просто ми се носи нещо различно,интригуващо ...не знам,не знам ще се радвам на идеи

# 148
  • Стара Загора
Благодаря на Deziderata за споделения млечен лимонов крем 💓. Не се стърпях и  поръчах Dior Homme Cologne . Не вярвам да ме разочарова, Deziderara е парфюмния ми Близнак, защото до сега няма парфюм, който да е харесала или не и при мен да е обратното. 🥰🥰🥰.
По темата: в петък ни е фирмено то коледно парти и ще бъда с  Dior Addict. На Коледа сме у дома и ще бъда с Tendre Madeleine. На Нова Година сме на хижа и мисля пак на него да заложа.

# 149
Благодаря на Deziderata за споделения млечен лимонов крем 💓. Не се стърпях и  поръчах Dior Homme Cologne.

моля те, пиши впечатления, когато го получиш Hug

Общи условия

Активация на акаунт