Пети клас 2019/2020

• 26 887
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
Дано да няма болни дечица, и нашите са на процентите, след някой друг урок и ще почнат чертежите, да са ни живи и здрави дечицата с уроците все ще се оправят.

# 541
  • София

Честита Баба Марта! Здраве за всички деца и родители Flowers Four Leaf Clover

В нашето училище вече втора седмица се занимават с геометрия. Моето се справя добре, но алгебрата й харесва повече ...

Моля, ако някой има тестове по география вкъщи да ми изпрати тест върху раздел "География на природата".
Предварително благодаря на отзовалите се Flowers Hibiscus
Учим по Просвета - София. Но биха ми свършили работа всякакви материали.

Хубав ден и успешна седмица!

# 542
От олимпиадата по математика е хванала 8т. 2 т първа задача, 6 втора, 0 трета.
Нямам материали по география.
Очаквам геометрията със смесени чувства.

# 543
Хайде ние пак сме в грипна! А за тази седмица имаше предвидено състезание по ЧП и две контролни по БЕЛ и Математика за следващата седмица също.Сега направо не ми го побира ума ,кога и как ще се направи всичко.

# 544
Хайде ние пак сме в грипна! А за тази седмица имаше предвидено състезание по ЧП и две контролни по БЕЛ и Математика за следващата седмица също.Сега направо не ми го побира ума ,кога и как ще се направи всичко.
От къде сте?

# 545
От къде сте?
Бургас.

# 546
  • Пловдив
Ох, не е време за грипна ваканция сега ... Тъкмо подхванаха нормално втория срок. После ще има препускане през материала. Но като чета наистина има доста болни деца Sad
На олимпиадата по математика се е представила много добре - 17точки - 7; 7; 3. Сега чакаме резултата от олимпиадата по български. Дъщеря ми за първи път се яви и на Spelling Bee. Като прочетох правилата ми се стори доста сухарско състезание, но на нея й харесало. Останала четвърта от всички класове и първа от петите Sunglasses
Знаете ли дали личният лекар може да прегледа обстойно за сколиоза, или трябва да се ходи на специалист? По мое време ни преглеждаха в училище. Сега не посещаваме често (и слава богу) джипито, пък искам да се консултирам. Доста израстна на височина и продължава да си расте, а тези тежки чанти, тези компютри ... Disappointed Relieved

# 547
  • Варна
И във Варна сме в грипна до 9.03.

# 548
  • София
Ох, не е време за грипна ваканция сега ... Тъкмо подхванаха нормално втория срок. После ще има препускане през материала. Но като чета наистина има доста болни деца Sad
На олимпиадата по математика се е представила много добре - 17точки - 7; 7; 3. Сега чакаме резултата от олимпиадата по български. Дъщеря ми за първи път се яви и на Spelling Bee. Като прочетох правилата ми се стори доста сухарско състезание, но на нея й харесало. Останала четвърта от всички класове и първа от петите Sunglasses
Знаете ли дали личният лекар може да прегледа обстойно за сколиоза, или трябва да се ходи на специалист? По мое време ни преглеждаха в училище. Сега не посещаваме често (и слава богу) джипито, пък искам да се консултирам. Доста израстна на височина и продължава да си расте, а тези тежки чанти, тези компютри ... Disappointed Relieved
При моята дъщеря точно педиатърката хвана сколиозата, при това при прослушване на гърдите при вирусно заболяване. Но зависи от личната лекарка де.

# 549
Ханна, браво на девойката ти за математиката. Особено за 3те точки за задачата с хлебарката.

При нас 2ия срок го раздават спокойно за момента. Няма контролни, няма изпитвания. Затишие пред буря, предполагам:)

# 550
Тоя Чавдар войвода ми изскочи на пъпа и къде ли не. И не само на мен, на цялото семейство, а за детето не знам. Изпуши отвсякъде последната седмица. От сряда започва да ги изпитва госпожата. Разделила го е на части, и кой за колкото иска, за толкова да го научи. Моето се постара за 6, само не знам ако се запъне някъде, защото е наистина страшно дълго и може да се случи, доколко това ще повлияе на оценката. Каквото стане. Важното е, че детето положи много усилия и дано бъде възнаграден.

# 551
  • София
Ханна, може би зависи от личния...
Моя позната - едната близначка се оплаква от болки в колената. Води двете деца на ортопед, който открива на другата близначка сколиоза... При детето с болките - било от бързото израстване.
Ако имаш притеснения, потърси лекарско мнение.

# 552
Ханна, то се вижда с просто око. На гол гръб, изправена нормално, с пуснати ръце до тялото. Прокарваш пръст по прешлените, трябва да са вертикални един над друг. При сколиоза има отклонение настрани, напр. като ес. Ако не си сигурна, нека види ортопед.
В СМГ ли сте? Поздравления за резултата.
Още не сме стигнали до Чавдар войвода. Засега си правим оглушки.
Тая грипна ваканция по морето да не е две в едно?

# 553
Моят син имаше сколиоза, едното му рамо беше видимо по-ниско от другото. Специалист може да се ориентира много лесно по няколко неща. При необходимост се прави снимка на гръбначния стълб. Не е страшно, лекува се с упражнения. Добър резултат дава виенето от лост /шветска стена/.

# 554
Когато не е компенсирана, има разлика във височината на раменете. Когато е компенсирана, на една извивка в едната посока има компенсаторна в другата и гръбнакът става като буква ес.
Тук има хубава картинка https://www.aafp.org/afp/2014/0201/p193.html
а това е указание за домашна проверка https://www.treatingscoliosis.com/blog/5-tips-to-help-you-perfor … ep_1_forward_bend

Общи условия

Активация на акаунт