Той е стиснат..

• 19 690
  • 597
  •   1
Отговори
# 405
На мен ми е все по- симпатичен този младеж. Писнало ми е от харчещи за техники, коли, ненаяли се и ненапили се в тоя живот мъже. С тях пак опъваш каиша, но те са си добре.

От друга страна, има българи, които си признават за сирене само нашенското българско.

Ония френски, датски и др. Изгъзици не ги долюбват и не ги купуват.

# 406
В живота не се получава награда за шестица. Хубаво е да учиш, да имаш добър успех. Ако си с над 5.5 в СУ и стипендия получаваш.

Обаче, оценката в унито не е оценка за стойността ти като човек или за възможностите ти като специалист.

Мисли малко в посока как да си оправиш живота сама, защото за връзка, в която има уважение не си готова.

# 407
Като за начало - частни уроци, школи и доограмотяване. Журналистика. Пиар. Работа в издателство. Мениджър социални медии, че и там трябва грамотност; рекламист, копирайтър. Консултант в хипстърска книжарница. Всяка офис мениджър длъжност, включваща комуникация на български.
Нямам представа какви са доходите в тези професии, но всичките ми звучат като изискващи доста самочувствие, пробивност и мобилност. Това са качества, които очевидно липсват на авторката и тепърва е в нейните ръце да ги развие.

Тук развързване на кесията няма да има, ясно е. Не и по начина, по който си представя авторката. Може би човекът е настроен да финансира по-глобално, а за ежедневието кара минималистично. Има и такива жени. Контролира я, защото нейният доход просто не покрива разходите й, а тя няма неговата нагласа. Ако не иска да я контролират, трябва или да си изкарва парите сама (но не като учителка по БЕЛ, казах къде), или да си намери мъж, който да я спонсорира при приемливи за нея условия.
Тя обаче просто не виждам как ще го намери тоя мъж, защото очевидно е свита, интровертна и социално неактивна, може би и като външност не е достатъчно атрактивна (предполагам, иначе щеше да е по-отракана). Едната младост би й проправила път само сред контингента на застаряващите донжуани с мераци за агнешко.
Така че е разумно да се насочи към собственото си материално израстване, а като стане това, току виж набрала достатъчно самочувствие, че да си намери и подходящия човек. И няма да зависи от никого.
Далеч не всяко младо момиче може да намери щедрия благородник от мечтите си. И никога не е сигурно докога той ще остане такъв. А тя е с нагласата едва ли не да остарее и умре с ученическата си любов. Ами не е особено реалистичен поглед към живота.

# 408
  • София
Не непременно. Има квота за бройка и докъдето стигне по успех. При нас спираше някъде на 5,85 обикновено. : )
Но иначе са си едни 200лв на месец отгоре. Не е лошо.

Сега пък и грозновата била. По мои наблюдения пък точно грозниците са най- отракани.

# 409
Също не е реалистично да гони оценки вместо да пробива в живота без заместител на нейния тати.

Последна редакция: пн, 23 дек 2019, 10:45 от Елфичка

# 410
Не казвам "грозновата", казвам "не достатъчно атрактивна". Атрактивността може да се увеличи или да я няма почти при една и съща природна даденост.

# 411

Контролира я, защото нейният доход просто не покрива разходите й, а тя няма неговата нагласа. .......
, може би и като външност не е достатъчно атрактивна (предполагам, иначе щеше да е по-отракана).

+1
Това за външността добре, че ти го казваш; аз си го мисля още от началния пост.
Без успехи сред мъжете авторката ми звучи съвсем на мястото си тука при този. На вас ви е много странно, но хора без самочувствие всичко търпят. И не пречи да се оплакват, де.

# 412
  • София
Между другото, при повишаващата се неграмотност в БГ е много вероятно ЕС да пуснат допълнителни програми за ограмотяване на възрастните. Като програмите за повишаване на квалификацията. И ще са добре платени.

# 413
Според мен самото отношение на приятелят ти е обидно. Без значение колко пари изкарваш, ако влагаш всичките в общия бюджет, то и той трябва да го прави. Ако той вкарва 50%, следователно и ти трябва да вкарваш 50%.
Не бих търпяла такъв плебей. Да ми дърпа нещо от ръцете и да го питам може ли да си купя паста за зъби.. Вкарваш 200 лева в общия, ако не го кефи, следващия. Тоя мъж не гледа сериозво на теб. По това колко дава, можеш да прецениш до какво степен е сериозен в намеренията си към теб. Ти си му сгодна  за временно ползване. Не знам как не си го разбрала още.
Един приятелски съвет ще ти дам- Винаги имай свой пари и никога не позволявай на разни мухльовци да ти се качват на главата.

# 414
Дам. Ниска себеоценка и нагласата, че родителите не са й дали и тя е ощетена и някой трябва да й даде.

Обаче с това мислене ще попадне на някой, който ще й взима, няма да дава.

# 415
Не съм прочела всичко. Имам въпроси - какъв е този продукт, който е издърпан от ръцете на авторката? Колко струва - 4лв килото? Или?

Някак не е много редно да се вземат всякакви щуротии, когато пазаруваш с друг. Много по-дърта съм, но обсъждам всяко нещо с партньора. В Бг живеем.

Някакъв продукт за 4 лв. Решихме да го  кръстим сиренце  Laughing

Цитат
Бяхме в голяма верига магазини и аз се загледах по един хранителен продукт (4лв) и се зачетох по етикета. В този момент той дойде, взе ми от ръцете храна и я върна на стелажа и ми каза да тръгваме.

Това ако е нормално отношение и поведение, аз съм трамвай.
Да обсъждаш покупка с партньора е едно. Но да даваш цялата заплата и да получаваш такова унижение е друго.
Кажи ми не ти ли се е случвало в голям магазин да се шляеш и да разглеждаш продукти, да четеш етикети? Но не купуваш всичко, нали. Просто разглеждаш. И нормално ли е човекът уж с който се обичате да дойде да ти я вземе от ръката и да ти нареди да тръгваш. Аз ако съм скандал на място вдигам. А може и един задвратник да получи.
Даже напук ще купя и продукта. Даже два броя. Да му е гадно.
Не е нормално за елементарни хранителни продукти да се обсъжда.
Въобще не бих търпяла някой да ми казва какво да ям.
Даже от много време съм започнала по-качествени неща да купувам. Здравето е по-важно. Нека дойде някой да ми каже нещо.
Не е тръгнала прахосмукачка за 300 лв да купува.

Пропуснала съм този пост.

Елоеа, при нашите доходи, нормално е.

Има сиренце 10лв килото, има и 50лв килото.
Ако ми се яде от второто, ще си говорим семейно, да.
За първото няма да има проблем, разбира се.
Та, така. Вземам и сравнително евтинджос тампони, скъпи превръзки дори и не гледам.
Така икономична съм си открай време. Не използвам факта, че съм с мъж, с повече пари от мен, за да се наям и напия.

Рийп7, той на нея е по-необходим, това го пропускате всички.

# 416
  • София
Обаче, Тайничка, ключът е, че ТИ взимаш решение какви тампони да вземеш за СЕБЕ СИ. Разбра ли го?
Към авторката - пробвай с малко. 50 лв примерно. Ей така, да си седят в ТВОЯ джоб.

# 417

Рийп7, той на нея е по-необходим, това го пропускате всички.
Справедливо или не, това е грубата действителност.
Но тя има шанс да промени нещата, като престане да хвърчи из детските си мечти за учителка по литература в някой краен квартал и за принца в лицето на ученическата й любов, който ще я носи на ръце.
Животът си е неин и само тя може да го вземе в ръцете си.
Е, не веднага, но до 4-5 месеца е напълно реалистично.

# 418
Тайничка ,тя го пита не какви, а  дали да си купи неща.Защото той  има повече пари.Нормално е да вложи в бъдещата си съпруга, ако я смята за такава, пък колкото малко да взема учителка ще има за себе си след 2-3 години, че и повече от за себе си.Деца как ще гледа този като те искат всякакви ненужни от гледна точка на възрастен боклуци.
И аз съм си давала всичките пари ,но като закъсам не ходя в съседите, а искам  и ми е давал, особено за децата.И аз се страхувах да съм сама с две деца  и с право.Сега е нормално ,но по мое време не беше да се ожени някой за жена с две деца ,ще го изядат роднинните, а се живееше с тях поне при нас на село.

# 419
А какво лошо има в това, някой да иска да бъде учител! Напротив, ако наистина това иска момичето, шапка му свалям! Дано има повече такива млади хора!
Трябва ли всички да бъдат магазинни управители или да слугуват на чужденците по кол центровете.

Общи условия

Активация на акаунт