Той е стиснат..

• 19 734
  • 597
  •   1
Отговори
# 60
И 40 да са, пак по-добре от нула. Важна е идеята в началото.

Който мъж иска да кътка пари, да не прибира гладна студентка да му топли леглото. Така най-много ще спести.

После като стане на 80, ако даде Господ, ще се плесне по челото и ще се чуди за какъв са му били тия пари, примерно.

# 61
  • София
Да, екскурзията не е инвестиция. Спрете да я праскате тая дума чули- недочули и разбрали- недоразбрали за всеки дребножитейски кеф.

И като кажете- приютил я бил, не плащала наем. Ми, много ясно, че няма да плаща и това не е някаква благословия, а нормални отношения. Бих отишла на общежитие в нейната ситуация. А тук има прекалено много държанки, които са окей някой да ги бие през пръстите, докато купуват нещо, че да получи момичето наистина еднозначен отговор, че това всичкото не е нормално. Гадженцето й е с клошарски манталитет. Получаваш сносна заплата и си строиш стуфентска квартира с непознати, сакън да не се минеш. Дребно селянче е момченцето явно.

# 62
40 лв са си 40 лв, 12 месеца по 40 лв са 480 лв, по–добре от нищо. Авторке, заделяй си по някой лев, не се оставяй без никакви пари. Родителите не ти ли плащат поне семестриалните такси? Грубо е да ти дърпа от ръцете каквото и да било.

# 63
  • out of space
По-добра инвестиция от спомените няма! На смъртното легло малко хора ще се сетят какъв кашкавал са яли на 27-ми февруари 99-та, но къде са го прекарали- определено да.

Аз друго се чудя, при положение, че разхищението е в пълна сила, аз също бих издърпала сиренето от нечии ръце.

Питам се дали няма прекаляване и джакпота на реакцията да е с натрупване...

# 64
  • София
На мен пък някой ако ми издърпа нещо от ръцете, лошо му се пише. Някои хора много си позволяват.

# 65
Авторката пак да  пита има ли ипотека имота, има ли планове за  инвестиции младежът, на 26-7 и  хлапак и той.Освен това сватбата е в нейната глава.И може да не е тръгнал заради нея,  а че се отворила  работата с апартамента,  наемите , възможност за друго.За да е сигурна скръндза ли е  или инвеститор.
Дребнаво и гадно е  да пести от храна,  но не му знаем финансите , дали са на ръба или е натрупал. Тя  не оспори предположение за 400 лв доход,  да се живее трябват още поне три пъти по толкова, та явно внася  момчето.И не  е  длъжен и  нужно да я издържа както мислят  някои тук,тя също не държи на това , но мечтае за сватба и се замисля как ще да е   щедростта  в семейство.Като не и пречи ситуацията, да кара така, не  е нещо кой знае какво купонясването, ако иска да учи ,  а не да и  напишат диплома някаква.Хора всякакви ,стойности всякакви има , да учи, отложи  бебета и семейни  глупости за момента, пък нататък ще си покаже.И да , 10% са чинимум средства за фонд и аз съм човек.Малко странно да иска пари за тампони или отчита такива в общ бюджет, транспорт , учебни   разходи, все си трябват  пари.Като завърши и  се реализира ще иам свои пари да харчи до припадък ако иска.Неговите са чужди към този момент, тя не е дължанка и  не я учете  как да взема.Да има предвид че може да се наложи в даден момент и да не работи  докато учи.Ситуации всякакви в живота.Та общежитието  може да изиграе лоша шега.Купони ,приятели дето да я  провалят. Не всеки може да учи в общежитие.Тя  е само на 21 за бога, има време за всичко, сега е на скорост да учи, секс има  подръка, покрив има, и един въпрос има:скръндза ли е, на който може да си отговори и сама след съветите.

# 66
  • out of space
На мен пък някой ако ми издърпа нещо от ръцете, лошо му се пише. Някои хора много си позволяват.

Дълбоко подозирам, че "изтръгването" не е било баш изтръгване. Дано не греша обаче.
Ако си удолетворил 3-5 каприза и бюджета е на привършване, може би всеки би отказал някаква прищявка, било тя и сирене. Била съм и от двете страни...

Но тук не знам как седят нещата.

# 67
  • Paris, France
Който мъж иска да кътка пари, да не прибира гладна студентка да му топли леглото. Така най-много ще спести.

Да, но гладната студентка като завърши и вземе да се опаричва няма да го иска, нито него, нито друг подобен. Точно докато живее с гладната студентка ще пести най-много. Нали се сещаш, че работеща със собствено жилище или със стая у дядо, чичо, мама няма да иде да се вре в хол и да дели кенефи с чужди хора. Другото е някоя бедна, провинциална, самотна майка, ама за детето и ще трябва стая.

Много 26 годишни ходят да чукат студентки в квартирите на студентките и нито ги настаняват, нито имат общ бюджет с тях. Момчето не е на 46, все пак.

Много хора живеят в симбиоза - от единия жилището, а от другия режийните и храната.

И като кажете- приютил я бил, не плащала наем. Ми, много ясно, че няма да плаща и това не е някаква благословия, а нормални отношения. Бих отишла на общежитие в нейната ситуация. А тук има прекалено много държанки, които са окей някой да ги бие през пръстите, докато купуват нещо, че да получи момичето наистина еднозначен отговор, че това всичкото не е нормално. Гадженцето й е с клошарски манталитет. Получаваш сносна заплата и си строиш стуфентска квартира с непознати, сакън да не се минеш. Дребно селянче е момченцето явно.

Е, чак с клошарски манталитет! Много хора живеят от наеми на стаи в жилищата, в които живеят и с това се изхранват. Покойният тунизийски президент Habib Bourguiba се е оженил за хазяйката си във Франция. Докато учел медицина живеел в стая в жилището и. Тя била вдовица или разведена, с 10-15 години по-дърта от него. Като разбира, че тя е бременна от него и даже май родила,  се вра и се жени за нея. Издържа я до смъртта и, дори след развода им. Е, той е мъж, ама все пак.

Никой не пречи на момичето да иде на общежитие, ама няма място за всички желаещи.

Ясно е, че за момичето ме е приятно, но в момента няма по-щедър наоколо.

# 68
Не съм прочела всичко, само част от първата страница. При нас може да се каже, че е обратното. Взимаме добри заплати, той взима малко повече от мен. Още от началото той каза, че с финанси му е трудно да се занимава, не може да прецени какво кога защо. От тогава аз се занимавам и аз като цяло обичам да пестя. Дотук сме като вас. Само че ние сме женени, парите се пестят с цел, за която сме се съгласили и двамата. Глезим се, но да, налага се да му кажа "това не можем да си го позволим точно сега" от време на време.
Аз не бих се съгласила на твоето положение. Щом той ще си отделя, отделя си и ти, купи си хубаво кашкавалче и му го вземи от ръцете, ако пожелае да го пробва, нали пести и не може да си го позволи. Айшмусеневиди и пестеливеца.

# 69
  • Paris, France

Дърпали са ми от ръцете и аз съм дърпала. Неминуемо е когато няма пари или има деца Laughing Един ден ще разбереш, хихи.

Когато ходя сама да пазарувам 50-100€ максимум са ми предостатъчни за нормална, качествена храна за 4ма човека за поне 3-4 дена. Когато ида с мъжа ми е леле мале, а ако дойде дъщеря ми се изприщвам и 250€ изобщо не стигат. Дъщеря ми държи да се пазарува само в луксозни супермаркети, винаги висока марка и пълни количката със всякакви боклуци от хлебчета с шоколадови частици през чипсове, захаросани бадемчета, плодови кисели млекца, шоколадови късчета - всичките с написано Био. За нея ако на нещо пише био то е полезно.

Убийте ме, но разлика между маслото от Лидъл и това на Президент аз не усещам и не виждам. Същото е с кисели млека и много сирена.

Днес, със стиснати зъби, след редове сълзи и сополи и обаждане на прекрасния и татко, по заповед на мъжа ми закупих боклучав пастет от гъши дроб за трицифрена сума. 1000 пъти съм обяснила, че яденето на такъв продукт е неморално, защото животните са мъчени, стресирани и 30% умират в адски мъки от насилственото навира е на тръби в гърлото, със счупени хранопроводи или от храна, навряна по погрешка в белите дробове, от повръщане. Не, било био, гъските били много добре гледани и било много полезно. С мои пари никога не бих го купила. Същото се отнася за кастрирани без упойка угоени петлета и кокошки.

За пазара никой не ще чуе, мръсно било по пода. Е, остава и да го лъскат!

Не виждам лошо в правене на сметката.

# 70
Ясно е, че за момичето ме е приятно, но в момента няма по-щедър наоколо.

Аз изпитах леко отвращение колко безсърдечно звучи това изречение, но си е самата истина. Rage
Да, в хипотезата, че тя вече е тръгнала да се оглежда за по-щедър, как да уважаваш такава жена, ако си и партньор и си наясно за това, а тя ти говори за чувства и любов? Пф, гадост и зарази, както казваше Роуън Аткинсън в един сериал.
Ако младежът се е усетил каква е работата, нищо чудно нарочно да я оставя на кренвирши Наше село и лютеница Тодорка. Smiley Няма никакъв смисъл да се инвестира в такъв човек.

# 71
Невена, егати сметката, направихте! Подигравка към момичето, което живее в апартамент с 10 човека, в един хол, в отношения от 6 години, изкарва 400лв. и и дърпат продукт за 5лв. от ръцете!

Наистина и помогнахте...

Братане, за тебе всички жени са материални и търсят по-богат. Този комплекс го има най-вече по нашите ширини. Момичето, ако искаше по-богат, шансът да намери по-добро от съжителство с няколко човека в хол и стиснат управител на минимаркет, са огромни... Статистика. Тя е и на 22г. Пита как да промени нейния приятел. Не как да намери друг.

# 72
"гадост и зарази" e oт "Разследванията на Хлорофил" и го казваше плъхът Антрацит.

Братане, аз тука ти давам безплатни съвети как да просперираш, ти си знаеш своята кутийка. Човек може да откликне на отношение.

Те в тоя апартамент са направо като в сериала "Приятели"...

# 73
Братане, за тебе всички жени са материални и търсят по-богат. Този комплекс го има най-вече по нашите ширини. Момичето, ако искаше по-богат, шансът да намери по-добро от съжителство с няколко човека в хол и стиснат управител на минимаркет, са огромни... Статистика. Тя е и на 22г. Пита как да промени нейният приятел. Не как да намери чужд.

Не е комплекс, а абсолютната действителност, скъпа Tyra. Ти да не би да не си забелязала състезанието или живеем в различни реалности? Плс.
Момичето може би няма възможност да си намери по-богат и там каквото е, явно до някаква степен я устройства статуквото, като изключим споменатия проблем. . Аз имам чувството, че въпреки всичко, тя се чувствам комфортно с този човек. Сега вече като са си заедно и я устройства, защо пък да не си го модифицира както на нея й е угодно? Еми трудно ще стане, защото тя иска от скъперника да направи щедър, неговите пари - нейни, неговата воля - нейна.

Сирена, "гадост и зарази" е от "Черното влечуго", много преди споменатата анимация от теб да се появи на екран Wink

# 74
Чувства се комфортно, щото с тоя ник ме навежда на мисълта за определен етнос, който по принцип се чувства по-комфортно в традиционните роли. А и тая връзка от 17-годишна...

Не, жените не търсят по-богат. Търсят такъв, с който да си изградят богат живот и да не е сдуханко. Да не се държи пасивно-агресивно. И да, хубаво е като са двама, да има някаква обща воля и идея, не някой на скрито да си плете кошничката с неизвестни цели. Ако си плете, значи не са реално двама и тя няма никакви ограничения да търси по-добър и най-вече по-пасващ.

Общи условия

Активация на акаунт