Скарахме се заради свекървата:(

• 16 864
  • 575
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Скрит текст:

А закуската на детето? Или и то не е важно? Важно е мама да спи в спално-холо-кухнята на семейното ложе (било то и диван), при наличие на апартамент където би имала собствена стая?
А сега де - кое е по-важно - здравето и комфорта на детето (защото то няма опция извън дома) или капризите на свека (не казвам комфорт, защото за нея е по-комфортно би било да е сама в стая, а не с 300 човека)?
Постът ти е абсолютно некоректен с оглед фактите.
Няма наличен апартамент, който да е приготвен за нея. Апартамент има и той е на приятелката.
Няма друга опция, освен апартамента на снахата. както казахме - на приятелката е просторен и спокойно мже да е там.
Жената не е имала избор, когато е дошла да се оперира. Избор за какво? За лекар и болница - вероятно да, никой не спори, ама за останалото е имала избор.
Приятелката е налична, но НЕ Е ПРЕДЛАГАЛА АПАРТАМЕНТА СИ! И ти разбра това от.... куде точно? А, да , тя снахата я е натресла, иначе приятелката не я иска, ама кво да прави. Smile
Скрит текст:
ПП. Успя ли да си представиш майка си на мястото на свекървата и реакцията ти на същите думи, които нижеш тук, изречени от мъжа ти? newsm78

# 106
От всичко изчетено видях, че авторката е от София, а мъжът от провинцията. Щом е софиянка, най-вероятно има родители в столицата, които живеят в дома си. Не е ли най-добре тя да отиде с детето у родителите си, за да освободи гарсониерката за 1 месец примерно на свеки и мъжа си. Той ще спи в стаята на детето, болната жена -в холокухнята. Снахата може да идва когато има възможност да нагледа свекървата, за да не каже, че е побягнала и не иска да я вижда.
Скрит текст:
Аз бих направила така. Бих отишла и у сестра си или брат си за малко, ако имам такива, и сме в добри отношения. Най-накрая бих отишла с детето  за малко в някоя квартира, за да може свекървата да остане.
Много грозно ми изглежда това да се отпрати болен човек...
Пп Отделно мъжът на авторката е виновен също за това, че като мъж не се е наел да осигури удобно жилище за семейството, ами си е наврял главата в чуждата кутийка, пък се прави на сърдит. Ами ако живееха в боксониера и спяха всички в една стая? Забелязвам, че разни мъжленца с манталитет на селяци все гледат да си наврат главата някъде, а не гледат как да осигурят те дома за семейството си. Мърлячи! Close И спи с майка си на лаглото на жена си, щото не може да си купи място, където да спи. Пфу!
Ама разбира се, как не се сетихме?! Защо пък жената да не си напусне само леглото, ами направо домът с все дете, щот то нали е  само нейно и грижата по него само нейна, че свека да е тикната там, при условие, че има къде да е и то по-близко до болницата. Баси нахалната снаха - те тактично я изритали от спалнята, ама тя несъобразителната, вместо да си вземе детето и куфарите и да се махне да не им пречи - хленчи по форумите Satisfied, че мъжлето не се кефело мама да е в друг ап. в същия град. Satisfied

Сигурна съм ,че никога не си била болна, оперирана и уплашена от преживяното. Иначе нямаше да пишеш такива безсърдечни неща. Когато човек е болен, не се сеща за това, че пречи в тясното жилище. Иска само да бъде близо до лекарите, които да му кажат кога може спокойно да се прибере у дома.
Ако просто е дошла по някаква работа тази свека и се е заседяла, аз също щях да кажа, че е добре да й се посочи вратата по някакъв начин. Става дума за болен човек след операция и това променя всичко. Емпатия трябва поне в такъв момент. Те не са много в живота.

# 107
  • France
Предложението е на авторката, а мъжът се е съгласил.
Ти го каза, АбсурТ. Много мъжкарско от негова страна, да се съгласи на нещо, което не му харесва, а после да се цупи като кифле. Чудничко, "обожавам" такива "мъже". Интересно, в темата за свекървите, непрекъснато повтаряш, как снахите в чуждо жилище трябва да бъдат силни и да създават собствени правила, а тук изкара мъжа нещастен, непохватен и неоправдан. Двоен стандарт?
Нищо драматично не е станало. Това са неща случващи се в живота. Особено в страна, която е тотално абдикирала в грижите за слабите. Първо не виждам защо след операцията не се е върнала до родното ù място. Превръзки се правят на всякъде. Хайде, да приемем, че е далеч и тя не може да издържи пътя седнала в кола. Защо по нататъшния ù престой не е бил предварително обмислен. И най вече защо говорим за вина. Авторката е предложила нещо. Нищо повече. Всичко останало е плод на вашето въображение. Единственият муньо тук е мъжа. Не е поел никаква отговорност, но се сърди.
За протокола, случвало ми се е да съм на негово място. Нещата се решават с взимане на решения, разговори с половинката, търсене на най добрият компромисен вариант и Пари. Не с цупене и измислени драми.

# 108
А дали на свекървата наистина не и е по-удобно на широко, при приятелка, синът и да ходи да се грижи за нея, да е близо до болницата, ако се наложи? И това пред една стая за 4 човека? Просто е имала идеална възможност да изкара снаха си вещица.

Майката на бившия ми приятел, все като трябваше да отидем на почивка или да прекараме повече време заедно или ходеше на изследвания, или се заключваше в собствения си автомобил. Или имаше силни болки в кръста, или нещо чувстваше, че не е наред. Обичаше да му казва предварително, че "нещо не е наред" и трябва в понеделник да я заведе на изследвания. Той, както всеки нормален човек не можеше да не се притеснява за майка си. И след като аз казвах "Сигурна съм, че всичко ще е наред. Не го мисли!", бях обявена за цинична и гадна жена, която не харесва майка му.

# 109
  • София
А дали на свекървата наистина не и е по-удобно на широко, при приятелка, синът и да ходи да се грижи за нея, да е близо до болницата, ако се наложи? И това пред една стая за 4 човека? Просто е имала идеална възможност да изкара снаха си вещица.
Скрит текст:
Майката на бившия ми приятел, все като трябваше да отидем на почивка или да прекараме повече време заедно или ходеше на изследвания, или се заключваше в собствения си автомобил. Или имаше силни болки в кръста, или нещо чувстваше, че не е наред. Обичаше да му казва предварително, че "нещо не е наред" и трябва в понеделник да я заведе на изследвания. Той, както всеки нормален човек не можеше да не се притеснява за майка си. И след като аз казвах "Сигурна съм, че всичко ще е наред. Не го мисли!", бях обявена за цинична и гадна жена, която не харесва майка му.
+1000

# 110
  • София
Скрит текст:

А закуската на детето? Или и то не е важно? Важно е мама да спи в спално-холо-кухнята на семейното ложе (било то и диван), при наличие на апартамент където би имала собствена стая?
А сега де - кое е по-важно - здравето и комфорта на детето (защото то няма опция извън дома) или капризите на свека (не казвам комфорт, защото за нея е по-комфортно би било да е сама в стая, а не с 300 човека)?
Постът ти е абсолютно некоректен с оглед фактите.
Няма наличен апартамент, който да е приготвен за нея. Апартамент има и той е на приятелката.
Няма друга опция, освен апартамента на снахата. както казахме - на приятелката е просторен и спокойно мже да е там.
Жената не е имала избор, когато е дошла да се оперира. Избор за какво? За лекар и болница - вероятно да, никой не спори, ама за останалото е имала избор.
Приятелката е налична, но НЕ Е ПРЕДЛАГАЛА АПАРТАМЕНТА СИ! И ти разбра това от.... куде точно? А, да , тя снахата я е натресла, иначе приятелката не я иска, ама кво да прави. Smile
Скрит текст:
ПП. Успя ли да си представиш майка си на мястото на свекървата и реакцията ти на същите думи, които нижеш тук, изречени от мъжа ти? newsm78

Авторката написа в прав текст- знаейки, че свекървата има приятелка, която живее сама и близо до болницата, е предложила тя- свекървата да отиде там. Мъжът й се е съгласил.
Толкова по въпроса, кой- кого, на кого е натресъл и кой-кого не иска.
Не схващаш ли, че колкото и все недоразбрала да се изкарваш, колкото и да заобикаляш фактите, те са такива и няма как да ти паснат на теорията?

# 111
Превръзки не се правят навсякъде, не си пишете наизуст. Освен това оперирания човек трябва да бъде закаран и придружен на превръзка.

От последните постове излиза, че някои предполагат, че свекървата нарочно се е оперирала да прави гадно на снаха си....

# 112
  • Варна
Следоперативтия период си има специфични изисквания. Леля ми я оперираха наскоро.  Мислите ли , че не се срамува синовете и да я къпят, превързват и обгрижват ? Майка ми се отзова . Едната снаха помогна с финанси, другата абдикира. Няма да забравя скандала м/ у синовете и и нейните сълзи. Иначе им е оставила 4 апартамента и др. дивиденти . Безпомощна, да чувства вина за  състоянието си.

Последна редакция: сб, 21 дек 2019, 17:05 от Viviana91

# 113
Изводът е един - като нямаш пари, не дай си Боже да се разболееш!

# 114
  • France
И в провинцията има болници и поликлиники. И ако си близо и с такси ще отидеш.
Тес, ако имаш нещастието да живееш в държава без функционираща здравна система е по-добре да си богат и болен, от колкото болен и беден... тъжно, но факт.

# 115
  • София

Ти го каза, АбсурТ. Много мъжкарско от негова страна, да се съгласи на нещо, което не му харесва, а после да се цупи като кифле. Чудничко, "обожавам" такива "мъже". Интересно, в темата за свекървите, непрекъснато повтаряш, как снахите в чуждо жилище трябва да бъдат силни и да създават собствени правила, а тук изкара мъжа нещастен, непохватен и неоправдан. Двоен стандарт?
Нищо драматично не е станало. Това са неща случващи се в живота. Особено в страна, която е тотално абдикирала в грижите за слабите. Първо не виждам защо след операцията не се е върнала до родното ù място. Превръзки се правят на всякъде. Хайде, да приемем, че е далеч и тя не може да издържи пътя седнала в кола. Защо по нататъшния ù престой не е бил предварително обмислен. И най вече защо говорим за вина. Авторката е предложила нещо. Нищо повече. Всичко останало е плод на вашето въображение. Единственият муньо тук е мъжа. Не е поел никаква отговорност, но се сърди.
За протокола, случвало ми се е да съм на негово място. Нещата се решават с взимане на решения, разговори с половинката, търсене на най добрият компромисен вариант и Пари. Не с цупене и измислени драми.
За какъв двоен стандарт говорим, когато иде реч за опериран човек, когото собственичката на жилището изритва?
И къде прочете да апелирам, натресла се при свекървата в същото жилище, снаха, да създава свои правила?
Не очаквах, че можеш да изкривиш дотолкова нещата, само и само да докажеш как мъжът не си е на мястото, защото не е тропнал по масата, за да се разпореди в къщата на жена му.
Драматичното, което не виждаш е,
-че прясно опериран човек не може да пътува надалеко
-че смяна на превръзки не може да ти направят ако си в някое селце, а до града, в който има нужните специалисти, ходи един път на ден някакъв рейс
-че сама жена след операция не може да ходи на превръзки
-че не може да поеме шетането, пазаруването и готвенето
Добре си разбрала сам едно, което всички знаем и без ти да ни го обясниш-всичко става с пари.
Само че, не на всекиго са в количеството, в което са му необходими, затова човещината е нужна двойно повече.

За протокола- моли се да не ти се случи да си на болната на мястото и да получиш същото, което тя е получила.

# 116
Аз не прочетох авторката да е писала, че имат дете.
Моята баба живееше в продължение на години 6 месеца в моята стая и 6 месеца в стаята на детето на дъщеря си. Децата се радвахме, че си имаме баба в стаята. И през ум не ни е минавало да я пращаме където и да било. Беше просто стара и не можеше да я оставяме сама.  През последните си 2 години остана само при дъщеря си, защото беше на легло и баща ми не можеше да я обслужва. Спеше в миниатюрната им кухничка на едно миндерче, защото внучето й стана вече голямо и нямаше как да са в една стая за постоянно.

# 117
Да и в провинцията има болници, но зависи за коя провинция говорим. Щото в някои провинции здравеопазването е на такова ниво, че никого не бихте пратили там.
Преди 6 години по случайност ми се наложи да лежа с детето в тетевенската болница и не искам да си спомням за каква мизерия и лекарска небрежност става въпрос.
Естествено, че ще предпочетат да се лекуват в столицата или друг по-голям град.

# 118
  • Варна
Аз не останах с впечатлението, че е прясно оперирана... Авторката написа, че се е наложило дълго време да се правят превръзки. Това не е прясно опериран човек. А и никъде не е написано, че е нужно някой да я обслужва денем. Очевидно оставането в столицата е единствено поради все още продължаващите превръзки.

# 119
Хубаво е да коментираме ситуацията, а не да теглим локуми и да правим предположения за които не знаем.
Обърнах съвсем неволно внимание на факта, че не знаем кой си е у тях си. За мен така или иначе цялата тема е локум. Никой на никого нищо не е забранявал. Тя не е искала болната свекърва вкъщи, синът я е извел от жилището и да, има право да чувства, каквото си пожелае. В момента явно жена му го дразни. Какъв съвет можем да дадем на човек, който дори не знае че го разнасят по форумите?

Общи условия

Активация на акаунт