Скарахме се заради свекървата:(

• 16 944
  • 575
  •   1
Отговори
# 360
Е, свекървата сигурно точно така е разсъждавала като КАГ - как ще отиде при приятелка, а не при сина!? Срааам! А че ще е тормоз за всички да се бутат на 30 квадрата и най-вече за самата нея - не е помислила! Тук мантрата "какво ще кажат хората" е била в пълна сила.
Що се отнася до прибирането у дома независимо от всичко, не си права КАГ. Понякога се налага дълго време да си близо до болницата, както е било при нея с нуждата от превръзки и наблюдение. Така че никак не би могла да си тръгнеш ей така, за да не притесняваш някого.
Абе, гадно се е получило, спор няма. Сега всички се чувстват виновни, обидени и разстроени. От друга страна, при наличните им възможности, решение, което да удовлетворява всички, просто няма.
На мен лично ми е мъчно за всички участници. Всеки има някаква вина и всеки има някакво оправдание за действията си. За никого не мога да кажа, този е бял и добър, а онзи - лош!
Дано се оправят хората, свекървата бързо оздравее,а  мъжът и жената сдобрят!

# 361
Синът, женен, неженен, трябва да се погрижи за майка си, а не да я стоварва в тесен апартамент и да утежнява живота на жена и деца. Съпругата е права.
Трябвало е да планирате по-добре.

# 362
  • София
Мен ще ме е срам да отида при приятелка в такава ситуация не заради мен самата, а заради сина и снахата. Няма да искам да ги излагам. При живи и здрави син и снаха да ходя като натрапник в  дом на приятелка.
Веднага казвам, че няма да остана и у тях  при такива обстоятелства. Ще си отида у дома и ще се оправям сама, ако ще и да  умирам. Но и ще забравя, че  имам син.
Ако е възможно човек, слушащ класическа музика да се изложи пред чалгаджия по отношение на музикалния си вкус...

Манталитетът, за който стана въпрос в една друга тема неотдавна, в пълна сила.

Птица, точно, мислех си го и това като възможна причина за дядовата ръкавичка.

# 363
Ако твоята майка бе оперирана, а той ти каже "Виж, тясно ми е, неудобно ми е, едно кафе не мога да изпит сутрин... Намери квартира или хотел на майка си.", ти ще умираш ли от любов и нежност към него?!

Този въпрос се заобикаля отдалеко и на пръсти от всички, които намират реакцията на авторката за нормална.
Миналата зима, го изживях "на живо" този казус. 2 седмици се върнах в калния ми роден край за да помагам докато закрепнат нещата. Осигурих помощ, срещу заплащане за още 2 седмици, после родителите ми дойдоха в Париж за месец, от който 1 седмица бяхме при родителите на ММ, а останалите 3 - всеки week-end излизахме на хотел за да си починем от теснотията. И това при положение, че имаме 3 стаен апартамент с отделна кухня. Ако имахме гарсониера нямаше да се получи. Други подробности да искаш?

Това е чудесно, но какво общо видя с твоята житейска ситуация с тази на авторката, та да и служи като пример...
Сега трябва да се чувства тъпо не само, че е в кофти отношения с мъжа си, ами и че той не може да осигури на родителите месец възстановяване в Париж.

# 364
Мен ще ме е срам да отида при приятелка в такава ситуация не заради мен самата, а заради сина и снахата. Няма да искам да ги излагам. При живи и здрави син и снаха да ходя като натрапник в  дом на приятелка.
Веднага казвам, че няма да остана и у тях  при такива обстоятелства. Ще си отида у дома и ще се оправям сама, ако ще и да  умирам. Но и ще забравя, че  имам син.
КАГ,първо искам да направя уговорката, че това, което ще напиша, не е лично към теб, а към манталитета, който е вкоренен у теб.
Този пост отлично илюстрира оковите наречени "какво ще кажат хората". Значи, по-добре четирима души да се гъчкат като сардели, майка и син да спят заедно на дивана и всички да се мъчат като говеда, само и само да не се излагаме пред хората.

В казуса на авторката майката има само едно основание да се срамува от сина си - че е отгледала лузър, който клечи безработен и оставя жена си да се оправя с "Дядовата ръкавичка".

# 365
И пак стигаме до това, че в мъжа е най- голямата вина.
И не жената да се чувства виниовна, и да се чуди как да се сдобряват, а той да поиска извинение и от майка си, и от съпругата си, че е създал неудобство и на двете. Вместо удобно да го играе жертва, че видиш ли маминка била едва ли не натирена...Ами не е.
Жертви няма, а и няма нужда да има. Просто така им е удобно на някои хора. Толкоз.

Последна редакция: нд, 22 дек 2019, 16:40 от Thirteen#

# 366

Добре, де,  кое не е по джоба чак толкова? Бърза справка в airbnb ми показва, че апартамент с 1 спалня и холохухня в Люлин струва 15 лв на вечер.
Интересно, не можах да намеря такава оферта, но нали не мислиш, че жена след операция може да се остави сама веднага след изписването?
Всъщност, всичко може, излишно е да повтаряме едни и същи неща.

Ами не знам до колко е уместно да поствам тук оферти от airbnb. А защо да се оставя жена след операция сама? Синът отива с майка си в този апартамент за 15 лв на ден и й помага. Авторката остава с детето им в другия. Каза се вече, ако трябва заем ще вземе да го ползват 1 месец, 450 лв не са 20,000 лв.

Lyn, Миленака, това не са отговори на въпроса, а чисто заобикаляне.
Не питам дали майките ви биха искали да дойдат при вас- ясно е, че отношенията ви не са особено близки- като при мен с майка ми, та ми е познато.

Отношенията ми с родителите ми са изключително близки и топли и понеже те самите си държат на личното пространство - ще намеря начин да се чувстват удобно, вместо да ги наместя в гарсониера /не живея в гарсониера и имам къде да настаня родителите си самостоятелно, но нали се придържаме към казуса/.

# 367
Като чета някои мнения.... Не знам, повечето хора са с каменни сърца. Освен да благодаря на Бог, че ми е пратил най - прекрасния мъж на света. Който, кой знае как, изтърпя болната ми майка цяла година. Че и постоянно я разкарваше по болници, помагаше, опитваше да й дава кураж, да я разсмива.... Дали му е било лесно? Не, просто е Човек. С какви хора се събирате? Направо.... думи нямам.

# 368
Освен да благодаря на Бог, че ми е пратил най - прекрасния мъж на света. Който, кой знае как, изтърпя болната ми майка цяла година.
Тя на дивана до него ли спа? В гарсониерата?

# 369
  • France
И пак стигаме до това, че в мъжа е най- голямата вина.
И не жената да се чувства винивна и да се чуди как да се сдобряват, а той да поиска извинение и от майка си, и от съопругата си, че е създал неудобство и на двете. Вместо удобно да го играе жертва, че видиш ли маминка била едва ли не натирена...Ами не е.
Жертви няма, а и няма нужда да има. Просто така им е удобно на някои хора. Толкоз.
Съгласна съм. Казах го преди 20тина страници. Жалко, че междувременно авторката беше наречена как ли не. И то от хора, които би трябвало да са интелигентни и с опит...

# 370
Темата завива в погрешна посока. Този конкретно мъж може да е безработен лузър, но има много работещи хора,които живеят в малки жилища и нямат възможност да осигурят хотели и квартири на болните си роднини и бюджета им е разчетен, но въпреки това съумяват да се погрижат за тях, или поне са заедно в това.  По горе в темата имаше пример как хора се разместват и с дружни усилия посрещат бедите. Семействата се събират в добро, но лошото в живота е повече, и тогава е важно какъв е човека до тебе. Щом не можеш да разчиташ за такова нещо... Кофти.

# 371
Именно, Iris. На този мъж не може да се разчита. Дори в гарсониера, може да се измислят приемливи за всички варианти, а не малоумната конфигурация, на която той се е съгласил.

# 372
Подозирам, че това им е била единствената възможна конфигурация, някак не виждам да освободят стаята на детето, или пък матрак на пода да устройва авторката, да го прескача и него... Общо взето с кинти всеки знае как да се оправя,като ги няма или са кът, се вижда какви са хората.

# 373
Със системно безработен мъж, добре, че поне тази конфигурация е възможна. Не завиждам на авторката, че вече 10 години опъва каиша и живее с детето в гарсониера, докато Златният все без работа остава.

# 374
Като чета някои мнения.... Не знам, повечето хора са с каменни сърца. Освен да благодаря на Бог, че ми е пратил най - прекрасния мъж на света. Който, кой знае как, изтърпя болната ми майка цяла година. Че и постоянно я разкарваше по болници, помагаше, опитваше да й дава кураж, да я разсмива.... Дали му е било лесно? Не, просто е Човек. С какви хора се събирате? Направо.... думи нямам.
Ами то е или едното, или другото, Франсоаз. Доколкото си спомням, ти самата неведнъж си обяснявала, че със свекърва ти сте в чудесни отношения, защото 1) живеете отделно, 2) виждате се рядко и 3) мъжът ти при нужда сам се оправя с нея. Така че, не се сърди, но няма база за сравнение при вас. Когато прибереш за седмици или месеци отглеждане свекърва си след операция и то на квадратурата на авторката, с малко дете и работно време в картинката, тогава да.

Общи условия

Активация на акаунт