Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 8

• 84 913
  • 762
  •   1
Отговори
# 660
  • ENGLAND
При нас продават най-различни контейнери за хладилник. Аз съм си взела от тези https://www.ebay.co.uk/itm/Clear-Plastic-Fridge-Organiser-Cupboa … ;var=472726014176 Три различни размера са и точно се хващат на един рафт, супер удобно. Има и други, но са по-високи и по-неудобни.

# 661
Здравейте! Бурканите EKLATANT от Икея събират ли килограм захар например?
https://www.ikea.bg/products/cookware/food-storage-organising/ja … ak-1-1-l/90376602

# 662
И аз такива точно възнамерявам да си взема. Мисля че най-красиво изглеждат също. Впрочем в Jumbo има подобни, виждала съм преди.

При нас продават най-различни контейнери за хладилник. Аз съм си взела от тези https://www.ebay.co.uk/itm/Clear-Plastic-Fridge-Organiser-Cupboa … ;var=472726014176 Три различни размера са и точно се хващат на един рафт, супер удобно. Има и други, но са по-високи и по-неудобни.

# 663
Личното ми мнение е че показаните кутии не правят хлад.по-подреден!
Първо ограничават достъпа до задната част на долния рафт. Второ- всичко в кутия предполага поне още едно движение за изваждането на това в кутията. И още мога да сказвам.
🙂

# 664
От целия си хладилник който като цяло смятам за добре проектиран, най-много харесвам че единият рафт се изтегля напред като чекмедже. Даже има малък борд и си е плитко чекмедже на практика, но нагоре си има нормално пространство между рафтовете. Дребни и/или често изваждани неща са ми все там, много по-лесно е като се издърпа "чекмеджето" вместо да ровя и са се пресягам зад други неща. Не помагам много по конкретното питане но си струва да се гледа и за такова нещо когато предстои покупка на нов хладилник.

# 665
Аз гледам доста от помощните кутии, но се съмнявам в ползата на повечето..та за това попитах. Смятам да подредя всичко в кутии вече, защото ми писна от непрестанното бърсане през 2-3 дни.

# 666
  • Mediterraneo
Бях харесала някакви контейнери за хладилник, накрая взех едни лидълски. Като кутии без капак са, нищо особено. Но определено ми подредиха хладилника. В едната кутия слагам колбаси и сирена, в другата малки бурканчета, например. За чистенето също са удобни. Но като цяло ми липсва двуметровия хладилник, който имах в Бг... Сегашният ми идва малък и е вечно претъпкан.

# 667
Значи все пак са по-удобни за почистване нещата. Притеснявам се да не стане двойна-тройна работа. Хем шкафа да мия,  хем органайзер, хем кутия, хем продукт.
А на какво/ в какво си държите дрехите за вкъщи. Тези, които носите някой друг ден? Ние Сега сме с една закачалка, но май няма да остане тя. Искам да ги организирам някак, че Да е по-удобно и пригледно.

# 668
Дрехите за вкъщи и обличаните дрехи (дънките например нося повече от веднъж за разлика от блузите, които заминават за пране веднага след събличане) си имат собствен рафт в гардероба и ги подреждам сгънати на него.

# 669
  • Пловдив
Ние сме с два хладилника - един стандартен в кухнята и един двоен в хола Joy В този в кухнята държа всичко, което е отворено, а в хола - затворените опаковки и бутилки (лятото обикновено е наполовина пълен с бира) Joy
Пробвах, когато бяхме само с 1, най-различни кутии, но никак не ми беше удобно или пък просто не открих "моите".

Относно дрехите - същия проблем имам и аз - елеците и суичърите са на закачалката, но за домашните дрехи и панталоните, които не отиват след първото обличане в коша за пране, не съм намерила място Rolling Eyes Стоят на един стол, но адски ме дразнят там... Замислям нещо като мини гардеробче, в което да държим точно тези дрехи, защото просто няма шанс, да си прибирам в гардеробите при чистите.
Все още идеята ми е в зародиш и обмислям как и къде да стане

# 670
  • Пловдив
И ние, и децата имахме по едно  "мръсно" чекмедже в скрин, но като започна корона истерията, всичко носено заминаваше в пералнята. Сега на една табуретка в коридора се случва да метнем по чифт дънки, които да обуем втори път. Вероятно пак ще определя чекмедже за носени дрехи за нас. При децата, може би ще пропусна, т.к. се оказваше, че рядко обличат втори път носен пуловер или суитшърт и само трупаха в " мръсното" чекмедже.
Относно организацията в хладилник ползвам две тесни дълги  кутии, в които слагам бурканчета. Така си спестявам ваденето на 3-4 предни, за да стигна до тези отзад. Като се препълнят чекмеджетата за зеленчуци долу, ползвам високи тесни кутии за зарзавата по рафтчетата.

# 671
Носените по веднъж дънки са проснати директно на простора. Хем да се проветряват, хем да не ги държа в шкаф с чисти дрехи, пък било то и на отделен рафт.

# 672
Моите носени дрехи веднага отиват в пералнята.

# 673
  • Mediterraneo
Няма как да пера дънки или пуловер след всяко обличане! Имам стол за такива дрехи в спалнята.

# 674
  • София
Това да ми е подреден хладилника е мисия невъзможна.Немога да намеря успешно за мен решение.Как то беше споменато за чекмедже е много удобно.Старият ми хладилник имаше такова,там държах сирена,кашкавали,салами.Сега много ми липсва, защото в новия нямам такова  и ММ ми сложи такова рафтче https://spestete.bg/dopalnitelen-podvizhen-metalen-raft-2184
Дрехите за вкъщи стоят сгънати върху коша за пране,но обмислям да ги слагаме в такива кутии https://www.mebelilargo.bg/product/chekmedzhe-winny които са наредени в библиотеката.Само трябва да освободя две от тях.

Общи условия

Активация на акаунт