Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема 23

• 34 521
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
Абсолютно съм съгласна! Неизменен помощник!

# 421
Аз да се похваля с моят нов помощник-купихме Боша 45см. Миналата седмица нали ви питах Simple Smile, вЗимах на fairy капсули, на сомат гел, взимах и сол на финиш и изплакваща течност на финиш-това същото гланц ли е? Още чакам ММ да я свърже към водата и нямам търпение да я пусна Simple Smile. Нещо по специфично има ли при първо пускане?

# 422
Празна на най-кратката програма да обере ако е останала някаква мръсотия. Аз 2 пъти я пуснах на 15 - минутна. Може на някоя друга - без значение, само да премие.

# 423
Слагаш почти пакет сол, наливаш вода, докато започне да излиза от контейнера.
И пишеш отзиви после.

# 424
  • На брега на реката
Аз да се похваля с моят нов помощник-купихме Боша 45см. Миналата седмица нали ви питах Simple Smile, вЗимах на fairy капсули, на сомат гел, взимах и сол на финиш и изплакваща течност на финиш-това същото гланц ли е? Още чакам ММ да я свърже към водата и нямам търпение да я пусна Simple Smile. Нещо по специфично има ли при първо пускане?

Първо проверяваш ,каква е твърдостта на водата, за да направиш правилните настройки на солта и гланца /изплакващата течност/.  Правиш съответните настройки, след което, сипваш около 1 литър вода в отделението за сол. Слагаш фунията и започваш да добавяш сол, докато се напълни хубаво /моята е Бош - 45 см. и поема около 1,5 кг./.   Огледай, да не е паднала от солта отстрани, до гърловината и завърти хубаво капачето, докато усетиш леко щракване. Слагаш си и гланц, колкото поеме и след това я пускаш на някаква по-кратка програма, но е добре да е на около 60 градуса.
След време, когато ти светнат индикаторите, си добавяш каквото е нужно. Това, че ще почне да излиза вода от отделението за сол, да не те безпокои. Сипваш, пак да се напълни хубаво, без значение, колко водя е излязла, но е важно, след зареждане със сол или гланц, да се пусне изплакване или направо измиване.

Надявам се, да не съм досадила, а да съм била полезна!

# 425
Благодаря ви Heart, за помощта Simple Smile. Довечера я пускаме. Ще пробвам веднага след това с кошницата на фритюрника, която не мога да измия както трябва и филтрите н аспиратора Simple Smile, ще пускам на най интензивната програма и дано да ги измие качествено

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 17:52 от aya_2012

# 426
Аз имам от месец Уърпул - 45 см. и не съм доволна. Боша е за предпочитане. Повече никога няма да взема Уърпул.
Може ли да споделите кой модел на Уърпул имате и защо не сте доволна?
Моделът е този
WHIRLPOOL WSFO 3O23 PF
Стана много дълго за обяснение и затова го слагам в скрит текст.
Скрит текст:
Първо, трябва да кажа, че 15 години и повече ползвах модел на Електролукс, който по времето, когато го купихме беше висок клас. Винаги съм се чудила четейки темата, как така една съдомиялна няма да изсушава пластмасовите съдове, а останалите ще излизат сухи от машината. Сега вече разбрах. По време на карантината, точно в първите дни на април старата машина ме предаде след ежедневна употреба от 2004 година до сега. Развали се нагревателят, като прецених, че повече не си заслужава да наливам пари за ремонт на уред, за който резервните части са доста скъпи, но и е  остарял и амортизиран напълно. За първи път ми се наложи да пазарувам он-лайн уред, който не съм виждала физически, а само съм чела отзиви и съм гледала ревюта в интернет. Магазинът от веригата, от която го купих на цена малко над 600 лева бе недостъпен, заради КПП-тата. В другите магазини в града точно тогава не беше наличен за да го видя.
Ситуацията беше такава, имам друго жилище, където да я преместя и няма да е излишна, след като я изплатя разбира се. При първа възможност ще си купя такава, която ми харесва след оглед в магазина и която бих си купила при други обстоятелства. От скоро съм с печка Бош, от далечната 1987 година хладилника ми е Бош, ползвам и други малки електроуреди на марката и съм наистина фен. Да не говорим, че в семейството имаме един наистина древен хладилник, от 50-те години на миналия век, който си работи, без проблем, само дето няма камера, но това са подробности за уред на повече от 60 години.
Та вече съм си харесала Бош, 45 см. Живот и здраве, към края на годината ще започна да следя офертите.

# 427
  • На брега на реката
Благодаря ви Heart, за помощта Simple Smile. Довечера я пускаме. Ще пробвам веднага след това с кошницата на фритюрника, която не мога да измия както трябва и филтрите н аспиратора Simple Smile, ще пускам на най интензивната програма и дано да ги измие качествено

Ще чакаме, да се похвалиш!  Blush

# 428
  • София
момичета аз имам следното питане: дали е необходимо съдовете да са идеално чисти при поставянето им в съдомиялната, имам предвид да се бършат със салфетка. Искам да купувам съдомиялна но се опитват да ме разубедят с това твърдение, че при поставянето в съдомиялната се бършат и трябва да са чисти, след това дали има ли нужда да се мият 3 часа, като могат само да се изплакнат на чешмата. Даже ми твърдят, че загорелите тави и тенджери нямали да се измият както трябва и после отново на ръка, щяла да съм търкала. Само пари на вятъра щяла да съм давала Sad
Oстатъците от храна се избутват със салфетка толкова, колкото ги избутваш и преди да ги накиснеш в мивката, но това е далеч от идеално чисти. В мивката не ги слагаш с коали и други остатъци от недоизядена храна, нали? За тавите - ако уреда е читав, ще ги мие.

# 429
И така пробвах я вече машинката Simple Smile, но с най трудно измиващите нещица Rolling Eyes.
Сутринта пуснах на интензивна програма частите (моят е професионален от неръждаема стомана и се разделя на 5 части) на фритюрника и филтрите на аспиратора, които бяха наслоени с много мазнина, на ръка не можех да ги измия качествено. И след 2:30 минути излязоха почти добре измити с таблетки на fairy jar. Писах почти защото беше останало на няколко места неизмито, но това не е кой знае какво, защото на ръка щях да си играя с тях цял ден и като не забравим и Накисването преди това. Сега само до измих и станаха като нови Simple Smile. Много съм доволна от покупката и от измиването на Боша. Благодаря на всички Heart.

Последна редакция: чт, 18 юни 2020, 22:17 от aya_2012

# 430
aya_2012 кой модел взехте на Бош? И аз за такава 45 см се оглеждам Simple Smile

# 431
Това е моделът https://www.bosch-home.bg/productlist/dishwashers/free-standing- … -width/SPS45MI02E
Но в емаг е на 898 лв, навсякъде е на цена около 1029-1059 лв.

# 432
Закупихме си съдомиялна на Whirpool и за първи път ще ползвате такъв уред Grinning може ли да ме упътите по колко гланц се слага и при всяко миене ли трябва? Или се пълни контейнерчето и после след като свърши гланца светва индикатор за доливане?

# 433
Закупихме си съдомиялна на Whirpool и за първи път ще ползвате такъв уред Grinning може ли да ме упътите по колко гланц се слага и при всяко миене ли трябва? Или се пълни контейнерчето и после след като свърши гланца светва индикатор за доливане?
Пълни се веднъж на няколко седмици в зависимост от ползването. Хубаво е да си прочетете инструкциите първо и ако има нещо неясно да попитате. Blush

# 434
Да, прочетох го няколко пъти упътването, но не ми стана ясно и реших да питам тук. Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт