Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема 23

• 34 537
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
Големите тава от фурната без проблем се събират в 45 см. миялна. Те се слагат прилегнали, няма проблем с тях. Събирам едновременно две тенджери под налягане плюс всички чинии, чаши и купи.
Вземай Боша.

Абсолютно. Таман прибрах една измита голяма тава (от най-големите за домашно ползване), идеално измита в Бош 45 см. Общо взето не ми е трябвала по-голяма.

# 406
Много ви благодаря Heart, значи още днес ще взема Боша, че промоцията е до утре и не е за изпускане от 1029 лв намалена на 829 лв Simple Smile.

# 407
момичета аз имам следното питане: дали е необходимо съдовете да са идеално чисти при поставянето им в съдомиялната, имам предвид да се бършат със салфетка. Искам да купувам съдомиялна но се опитват да ме разубедят с това твърдение, че при поставянето в съдомиялната се бършат и трябва да са чисти, след това дали има ли нужда да се мият 3 часа, като могат само да се изплакнат на чешмата. Даже ми твърдят, че загорелите тави и тенджери нямали да се измият както трябва и после отново на ръка, щяла да съм търкала. Само пари на вятъра щяла да съм давала Sad

Последна редакция: сб, 13 юни 2020, 18:58 от Bili1111

# 408
Получила си съвет от човек, който или никога не е ползвал съдомиялна, или не знае как. За 20 години никога не съм водила мръсни съдове, нито пък съм бърсала със салфетка. Изплаквам с вода, и да се мият.

# 409
ами, вярно е че нямат съдомиялна а само разсъждават от това което са чули. а вярно ли е, че загорелите тенджери не се измивали както трябва? анапример засъхналите чинии как се измиват? извинете са простичките ми въпроси,но никага не съм ползвала съдомиялна и не знам как стоят нещата Simple Smile

# 410
  • София
Хахаха, аз особено заради загорелите съдове така й се радвам на миялната! На ръка е абсурд да измиеш толкова добре загоряла тенджера или тиган. Аз разни по-едри остатъци от храна свалям със салфетка, но това не се налага всеки път за всички съдове, пък и е в пъти по-добре е да забършеш и да зарежеш уреда да мие. Отделно от това, миялните имат и кратки програми, и пестят вода.

# 411
  • на Мелмак
Принципно дългите програми на съдомиялните първо имат плакнене, някои накисване. После се мият примерно на 50-60-70 С, което на ръка е абсурд да се направи. Може да махнеш едри остатъци от храна със салфетка, примерно парче картоф, ориз, яйце, месо.
Не трябва да ги слагаш чисти.
Все пак си имат филтри тези машинки, които са предвидени точно за такива остатъци от храна.
Когато имам загоряла тава примерно, не накисвам. Подходяща програма и таблетка и всичко ще е ок. Понякога накисвам тава. Зависи от моментното ми настроение Grinning
Успех с избора на машинка, ще останете доволна!

# 412
Ние примерно, дори и преди да имаме съдомиялна, не сме слагали чинии и други съдове с остатъци от храна по тях в мивката, та по същия начин и сега в съдомиялната. Само, че преди да се сложат в миялната, ги слагаме в мивката и като се съберат няколко - тогава в миялната. Плюс това докато са в мивката се мокрят докато се мият ръце или гъби за забърсване. Отделно от това няма за 1-2 чинии да отварям всеки път вратата и да дърпам кошница. Всеки си прави някак да му е удобно на него. Отделно има програма за плакнене 15 минутна и като ги оставим за другия ден я пуснем вечерта за 15 минути да ги преплакне за да не се вмиришат и това е. Преди жена ми стоеше на мивката 4-5 пъти на ден по 20-30 минути да мие. Сега не стои и минутка. А за силно загорели тави ги накисваме само ако ще се пуска на другия ден, иначе директно вътре. Дано съм бил полезен.

# 413
Аз имам от месец Уърпул - 45 см. и не съм доволна. Боша е за предпочитане. Повече никога няма да взема Уърпул.

Какъв е проблема на машинката ти?

Коментирахте за или против поставянето на сол - на всички съдомиялни в упътването им пише, че сол (не готварска! подчертано) се поставя задължително и след това се настройва според твърдостта на водата. За 2-3 лева не си струва да експериментирам да ми отпадне гаранцията, освен това често ползвам гел, когато съдовете са ми по-слабо замърсени, тоест трябва да си имам сол, гел и гланц за качественото измиване и сушене.
Май питах и преди, но сега отново ще си задам въпроса - ползвате ли прах, вместо таблетки? Не мога да намеря само прах. Преди години купувах на Somat, после започнах с гел и таблетките. Сега ми се иска отново да си купя прах, че ми е по-лесно за дозиране, но не намирам в кварталните магазини. Препоръки?

Ние примерно, дори и преди да имаме съдомиялна, не сме слагали чинии и други съдове с остатъци от храна по тях в мивката, та по същия начин и сега в съдомиялната. Само, че преди да се сложат в миялната, ги слагаме в мивката и като се съберат няколко - тогава в миялната. Плюс това докато са в мивката се мокрят докато се мият ръце или гъби за забърсване.
Абсолютно същото правя. Остатъците от храна избутвам с прибор, салфетка или с една четка в коша. Може да сложа така почистени съдовете директно в миялната, но обичайно ги събирам в мивката и после си ги редя. Зависи. А ужасно ми е досадно да чистя решетката на сифона на мивката от отпадъци. Дай боже някой ден да си навия на масрафа и да си монтирам боклукомелачка там Simple Smile

Ще излъжа, ако кажа, че не ми се е случвало да имам недобре измита тава или тенджера. Но едно е да търкаш всичко на ръка, друго е да допочистиш някое петънце/ъгълче.
Bili1111, не се колебай!

(Спомних си колко бях щастлива с първата миялна - кубче. Заредих я цялата да мие буркани, за да приготвяме зимнина. Кой да се усети, че повечето са с етикетите! Филтъра беше... красота!
Това май е за темата на муните Simple Smile)

Последна редакция: пн, 15 юни 2020, 02:42 от tetka_the_best

# 414
Коментирахте за или против поставянето на сол - на всички съдомиялни в упътването им пише, че сол (не готварска! подчертано) се поставя задължително и след това се настройва според твърдостта на водата.
Това май е за темата на муните Simple Smile)

Е, в моето упътване пише това:
"При използване на комбинирани почистващи препарати със съдържание на сол в общия случай при твърдост на водата до 21о dH може да не се използва специална сол. При твърдост на водата над 21 о dH е задължително и използването на специална сол."
И после има инструкции как да се изключи датчикът за липса на сол.

# 415
Тъй де, тъй! Писах, че не винаги ползвам таблетки, а гел, който е по-щадящ за чаши и фин порцелан Simple Smile

# 416
Аз имам от месец Уърпул - 45 см. и не съм доволна. Боша е за предпочитане. Повече никога няма да взема Уърпул.

Може ли да споделите кой модел на Уърпул имате и защо не сте доволна?

# 417
Цитат
Май питах и преди, но сега отново ще си задам въпроса - ползвате ли прах, вместо таблетки? Не мога да намеря само прах. Преди години купувах на Somat, после започнах с гел и таблетките. Сега ми се иска отново да си купя прах, че ми е по-лесно за дозиране, но не намирам в кварталните магазини. Препоръки?
Прах има в ДМ и Кауфланд от техните марки.
Май и на Финиш има в Кауфланд.

# 418
Благодаря ви много, реших че няма да слушам никой и ще купувам миялна, щом всичкисте доволни Simple Smile, без това никой няма да идва да ми мие чиниите а само говорят, това е така онова е така, като не са запознати точно как работят

# 419
Ще останете много доволни. Голямо удобство си е.

Общи условия

Активация на акаунт