Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема 23

• 34 515
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
Защо не преместите сушилнята, и на нейно място да сложите съдомиялната. Нашата сушилня я сложихме в спалнята - и при нас не е особено голяма кухнята - 6 квадрата е. Сушилнята става и в коридор, килер, затворена тераса. Нашата я ползваме 4-5 месеца в годината, като дори и зимата и пролетта когато е слънчево слагаме дрехите навън. Точно за това я пратихме в спалнята. Ако сте в къща - става и на площадката пред вратата - една позната я държи там - и отгоре слагат разни неща даже, въпреки, че имат место в кухнята.

# 451
Здравейте! Имам проблем с уреда и
много се надявам някой да знае решението му. Предии около два месеца купихме съдомиялна Самсунг, 60см. Проблемът е, че след измиване съдовете имат миризма, която мога да определя като нещо между не доизмито и някаква химия. Това се получава при всяка програма, дори и интензивната с допълнително плакнене. Пробвах всякакви препарати- Фейри платинум, Сомат голд гел, Финиш класик, прах на КК, някакви еко, но миризмата си остава. Пробвал съм с гланц и без гланц. Солта е на минимална степен, тъй като съм в София. Чистил съм уреда и със специализиран препарат. Вече се виждам в чудо и не знам дали проблема е в уреда или не. Интересното е, че моя позната сподели, че има същия проблем, но нейната е Бош.

# 452
Защо не преместите сушилнята, и на нейно място да сложите съдомиялната.

Сушилнята е в коридора пред кухнята, няма на къде повече да я местим Grinning Ако бяхме в къща проблемът би бил по-лесно решим, но сме в апартамент. Ще продължаваме да мислим варианти значи

# 453
  • Пловдив
Когато реших да "добавя" сушилня в кухнята,поръчах още една колона и сушилнята е вградена,но имаше такава възможност,защото кухнята е по поръчка и материалът беше наличен(МДФ червен гланц).Не е най-доброто решение,защото стаятя е всекидневна-отворена кухня и хол-навлязох с 60см в пространството на хола,но по-добре така отколкото без сушилня.

# 454
  • София
Здравейте! Имам проблем с уреда
Скрит текст:
и
много се надявам някой да знае решението му. Предии около два месеца купихме съдомиялна Самсунг, 60см. Проблемът е, че след измиване съдовете имат миризма, която мога да определя като нещо между не доизмито и някаква химия. Това се получава при всяка програма, дори и интензивната с допълнително плакнене. Пробвах всякакви препарати- Фейри платинум, Сомат голд гел, Финиш класик, прах на КК, някакви еко, но миризмата си остава. Пробвал съм с гланц и без гланц. Солта е на минимална степен, тъй като съм в София. Чистил съм уреда и със специализиран препарат. Вече се виждам в чудо и не знам дали проблема е в уреда или не. Интересното е, че моя позната сподели, че има същия проблем, но нейната е Бош.
Tова ми прилича на предозиране с препарат и/или кратка програма, при която няма техничско време всичкия препарат да се отмие. Регулирайте дозите препарат според това колко е пълна миялната и колко мръсни неща има, напр. чашите не са толкова силно замърсени, колкото една тава от готвено. При използване на гел или прах лесно се дозира, дори понякога е нужно по-малко количество от посоченото на опаковата, т.к. не е толкова запълнена миялната или е пълна с по-слабо замърсени неща. Почистете (ако не сте) филтъра.

# 455
Може да сложите сушилнята над миялната, както се практикува с отделни пералня и сушилня.
За кубчетата - търсете за 8 комплекта с 2 кошници (като моята , която не спирам да хваля).

# 456
Здравейте! Имам проблем с уреда
Скрит текст:
и
Tова ми прилича на предозиране с препарат и/или кратка програма, при която няма техничско време всичкия препарат да се отмие. Регулирайте дозите препарат според това колко е пълна миялната и колко мръсни неща има, напр. чашите не са толкова силно замърсени, колкото една тава от готвено. При използване на гел или прах лесно се дозира, дори понякога е нужно по-малко количество от посоченото на опаковата, т.к. не е толкова запълнена миялната или е пълна с по-слабо замърсени неща. Почистете (ако не сте) филтъра.
Не е от предозиране, тъй като съм слагал по една таблетка на пълна съдомиялна, а и от гела съм слагал по по-малко. Не е и от програмата-пускал съм най-дългата, с най-високи градуси. Филтъра го чиста много редовно.

# 457
  • София
Не е от предозиране, тъй като съм слагал по една таблетка на пълна съдомиялна, а и от гела съм слагал по по-малко. Не е и от програмата-пускал съм най-дългата, с най-високи градуси. Филтъра го чиста много редовно.
Запушени дюзи на перките? Пробвай с игла да ги рабуташ и почистиш. Иначе остава просто питейната вода да е гадна и да остава от нея миризма.

# 458
Запушени дюзи на перките? Пробвай с игла да ги рабуташ и почистиш. Иначе остава просто питейната вода да е гадна и да остава от нея миризма.
Дюзите са чисти. Водата е хубава. Не е в това причината.

# 459
Като пусна съдомиялната на кряктка програма (30минути) , съдовете и самата миялна с мокри . Това нормално ли е  за кратките програми ?

# 460
Като пусна съдомиялната на кряктка програма (30минути) , съдовете и самата миялна с мокри . Това нормално ли е  за кратките програми ?
Да, нормално е. Обичайно го пише в упътването, че е без сушене и за слабо замърсени съдове.

# 461
Здравейте! Имам проблем с уреда и
Ако я ползвате ежедневно, опитайте веднъж седмично да я пускате празна, с почистени добре филтри или със специален препарат за съдомиялни, или с таблетка на програмата за самопочистване или на най-високата температура. Продават се и ароматизатори за съдомиялна. Успех!

# 462
Купете си препарат за почистване на съдомиялна, на Финиш е предпочитан от мен, не, че другите не вършат работа. Аз ползвам на всеки два месеца и нямам проблем. Иначе се появява миризма, по чашите понякога едни бели "облаци". Следвайте указанията на опаковката. Той почиства вътрешността на уреда, маркучите, места, които не виждате. И абсолютно никога не слагайте за миене буркани или други съдове, на които има хартиени етикети. Първо ги свалете. На някои кутии от сладолед също има етикети, които биха задръстили дюзите на перките.

# 463
  • Pazardjik
firevint от водата е явно ,,уцелвате,,момента,когато я хлорират.И при мен се случва понякога с АЕГ съм.Пробвайте да я пускате по различно време.Успех!

# 464
Ако е хлорирана водата няма да мирише машината. Хлорът изветрява, а и обезмирисва. Машината чисто нова ли е?

Общи условия

Активация на акаунт