Какво значи една жена да има "прилични данни"?

• 14 068
  • 541
  •   1
Отговори
# 45
ОК, но не си ли представяте жената дори да няма тоя доход, да положи усилия, съизмерими на тези на мъжа? И да, точно това се гледа - кадърност, образование. Не да хванеш някой анцуг, дето злобее, като му кажат 5К.

А ако Бананий изкарва няколко пъти по толкова с проектиране на нощни шкафчета, още не е ясно каква жена му трябва. А и да му кацне, няма да я разпознае, щото нали- гимназиален тройкаджия, издълбоко неграмотен, леко настрани от правия ъгъл като разбиране...на него положителните качества ще му се сторят като претенции, и че жената се опитва да го товари.

# 46
Не знам дали да не се чувствам поласкана че разполагам с такъв мъж, което автоматично значи че имам по- такива "данни" Wink .  Само че ме е вземал по времената , когато с парите от заплатите ни можехме само да си платим наема и да ядем макарони и прясно зеле. Явно времената се променят,  изискванията също. Сега , за много хора, да избираш партньор е като да избираш телевизор или прахосмукачка, няма какво да се хабиш със сантименталности. Всичко е строго в сферата на  стоково-парични взаимоотношения. Материално общество , консуматорско мислене.  Дали е добре или лошо - времето ще покаже.

# 47
Ами Бананий се хваща с някоя, дето обикаля по складовете за най-изгодни плоскости и нощем скача на сън понеже се е сетила, че от утре сутринта започва промоцията на такери. И е опекла пръжоли за закуска, докато мисли какъв цвят да е канта на шкафчето.

# 48
Ша все повече ми липсва, особено в тия теми. Макар че при нея се говореше за друг тип сделки.

Но примерно да са те социализирали за успехи, хъс, да не си мързелива - ми много ясно, че ще търсиш подобен мъж и че доходите ще си дойдат логично. И да не ми излизат пак с аргумента "ама толкова дават като заплати". Е да де, именно - доходи може да имаш и отвъд заплатата, която дават. Като минимум - да излезеш като свободна професия, не към фирма, където нещата са разчетени.

# 49
Какво значи една жена да има "прилични данни", чрез които да е достойна да изисква да има до себе си мъж, печелещ над 5000 лева месечно?

Пирончо, пирончо. Не жената трябва да ти се докаже, че те "заслужава", не жената трябва да си въобразява, че "заслужава" мъж с пари. Сбъркана ти е логиката бре момче. Не разбра ли.

Ти с какво ще привлечеш една жена? Ти с какво би я спечелил и задържал да бъде с теб и с 5000лв и без 5000лв. 

# 50
Оф, и трябва да може да бори крокодили с голи ръце, да кара мотор с 300, да стреля с Драгунов право в целта и да прави мусака като мама...

По тоя случай да кажа вица - за това струва ли жената или не.

Отива един евреин при Моше и казва - колко ти струва бирата? 10 лв., казва Моше. Е как така 10, Аврам я продава за 5лв. Ми хубаво, иди при Аврам. Отива оня при Аврам, казва - дай една бира за 5 лева, Аврам вика - ми няма бира, свърши. Та така, ако искаш да има - плащаш. Иначе там някъде и по-евтино я дават, уж.

# 51
Много момичета допускат грешка да търсят мъж, който вече е с високи позиции в обществото. Но това определено не е правилно. Ако мъжът има потенциал, и жената стои твърдо зад него, успехът рано или късно ще споходи семейството. Но тогава вече може да говорим за обща победа. За мен успешната жена е тази, която дава възможност на мъжа си да разгърне потенциала си, да има добро поведение в обществото и интелигентна визия, да е добър педагог и психолог дори. Сексът също е важен, но не трябва да е решаващ за една успешна връзка. А, и кулинарните умения са от изключително голямо значение - все пак любовта на мъжа минава през стомаха хаха.

Сетих се за една мисъл казана от мъж, с която съм много съгласна '' Ако една жена не е до  мен в най-трудните ми времена, то няма място и в най-добрите''. Другото си е меркантилност. Грозна меркантилност.

# 52
  • Пловдив
Логично е една по-красива жена да иска да е със съизмеримо красив мъж. Но не е някакво правило без изключения. Има красиви жени с недотам хубави мъже, както и красиви мъже с недотам хубави жени. За да са заедно, явно се чувстват добре заедно и притежават качества извън външността, които да ги свързват. Те обикновено са и на на една мисловна вълна. Изключвам случаите, в които качествата са заместени от парите, които купуват присъствието на единия човек до този, който ги осигурява. Но това не са връзки, а взаимоизгодна сделка с ясно поставени и задължителни условия още от първия момент.

# 53
Ако прочетеш другата тема, жената нищо не допринасяла за успеха на мъжа. Само му смуче парите, гадината. Успехите са си негови, и без жена пак щеше да е успял. Пита се в задачата - а защо не е?

За мен намирането на успешен мъж е най-вече въпрос на егоизъм. Мисля, че ако е по-малко успешен, няма да ме приема, да ме взема насериозно и може и до тормоз да се стигне. Просто няма как, по-скоро стара мома, отколкото с някой анцуг.

# 54
  • волно калдъръмче
Много момичета допускат грешка да търсят мъж, който вече е с високи позиции в обществото. Но това определено не е правилно. Ако мъжът има потенциал, и жената стои твърдо зад него, успехът рано или късно ще споходи семейството. Но тогава вече може да говорим за обща победа. За мен успешната жена е тази, която дава възможност на мъжа си да разгърне потенциала си, да има добро поведение в обществото и интелигентна визия, да е добър педагог и психолог дори. Сексът също е важен, но не трябва да е решаващ за една успешна връзка. А, и кулинарните умения са от изключително голямо значение - все пак любовта на мъжа минава през стомаха хаха.

Сетих се за една мисъл казана от мъж, с която съм много съгласна '' Ако една жена не е до  мен в най-трудните ми времена, то няма място и в най-добрите''. Другото си е меркантилност. Грозна меркантилност.
И когато дойдат добрите времена, той се оглежда, „сеща се”, че не си била ептен до него и дава шанс на новата, дет хал хабер си няма от кризисни ситуации.

# 55
Ще отделя малко време като имам по-късно да прочета отговорите, но от една страна хубаво прави Пирончо, че пита във форума, но от друга с тези теми просто се издава как не само няма качества, които да накарат жените дори тук във форума да ахнат, ами и не може да компенсира с пари и да си намери чисто материалистична, пресметлива сделкаджийка като него, щото още помни колко е платил в рибния ресторант от преди 8 години.

Пирончо, ти за какво се бориш? За престиж във фейса ли? Или за щастие? Щото ако търсиш щастие с това мислене няма свестна жена която да не се отблъсне.

И пак да питам. Явно си мислиш, че с 5000 си заслужаваш. А без тези пари? Има ли нещо, което е привлекателно в теб, ако нямаш и една пара в джоба?

# 56

А това, което описваш ти е женичка-домакиня-живееща за щастието на мъжа.

# 57
Ама, моля ви се, мъж, който си заслужава, в СО ли ще търси одобрение и ахване от жените...

Това по принцип, без връзка с литературния герой тук.

# 58
Оз съм жена с по-високи доходи от мъжа ми. Имаше един период вътрешно му се сърдех, че не е амбициозен като мен, че аз тегля всичко сама, сега го надживях. Каквото такова. Преди време тайно завиждах на жени, чийто мъже изкарват парите в семейството, и се чудех, бидейки с по-хубаво външност от тях, защо те са по-големи късметлийки от мен. Сега, на този етап от живота си искам само да сме живи и здрави с децата, всичко друго което ми трябва, ще си го купя-постигна.

# 59
  • Пловдив
Скрит текст:
Ако прочетеш другата тема, жената нищо не допринасяла за успеха на мъжа. Само му смуче парите, гадината. Успехите са си негови, и без жена пак щеше да е успял. Пита се в задачата - а защо не е?

За мен намирането на успешен мъж е най-вече въпрос на егоизъм. Мисля, че ако е по-малко успешен, няма да ме приема, да ме взема насериозно и може и до тормоз да се стигне. Просто няма как, по-скоро стара мома, отколкото с някой анцуг.
Не мога да приема за вярно изказването, че мъж с по-нисък от разисквания в темата доход е предимно "някой анцуг" или способен на тормоз. Има предостатъчно примери от живота за мъже с възможности, които са с лоши обноски и отношение, някои са и с анцузи (каквото и да значи това), а част от тях са направили живота на жената/жените до себе си черен (включително и заливане с киселина). Нравът не зависи от парите, а от светоусещането и ценностната система на всеки отделен човек. Има чудесни и грижовни мъже, отдадени на жена си, умни и трудещи се, с добър вкус за облекло, макар и да не печелят големи пари. Не зная защо парите се свързват с ум и годност за съжителство на притежаващия ги. Много от заможните мъже всъщност притежават хитрост и нюх, обичат независимостта (което може да включва и разбирането, че е нормално да изневеряват с любовници/държанки, дори пред очите на жена си), нямат съвест и мамят/прецакват други с цел печалби и облагодетелстване, но не бих нарекъл точно тези от тях умни или непременно свестни.

Скрит текст:
Ама, моля ви се, мъж, който си заслужава, в СО ли ще търси одобрение и ахване от жените...

Това по принцип, без връзка с литературния герой тук.
Това, че жени и мъже пишат в СО или във форума въобще, не значи, че "не си заслужават".

Последна редакция: ср, 25 дек 2019, 18:30 от Дяволитка

Общи условия

Активация на акаунт